Mexico à la carte
Download katalog over rejsen

14 dage fra 20.865 kr.

Bestil tilbud
Skip to main content

Mexico Mexico à la carte

Individuel rejse 14 dage fra 20.865 kr.

4.6   (15 anmeldelser)
mexico - mexico_marked_chili_02

Et eventyr for sanserne

Mexico er mange ting: Smukke tropestrande, storslået kulturarv og madoplevelser i særklasse. På denne rejse oplever I hele menuen, og især får I kickstartet jeres sanser, når vi stifter bekendtskab med det bedste fra de mexicanske madtraditioner. Glæd jer til krydderiernes forførende dans gennem gader og stræder, nyd godt af avocadoerne, der altid er friske og grønne, og gå ombord i de mexicanske klassikere, der aldrig kommer til at smage bedre.

mexico - puebla_gade_03
mexico - oaxaca_de doedes dag_04

Hvorfor vælge denne rejse:

 • Fordyb dig i gastronomien
 • Inkl. alle transporter
 • Centrale og charmerende hoteller
 • Mulighed for opgraderinger
 • Inkl. 4 nætter ved Stillehavskysten
 • Skræddersy rejsen med udflugter
mexico - Mexico_Puerto Escondido_drone picture_02

Smag på Mexico

Rejsens forret står i kulturoplevelsernes tegn i den mexicanske hovedstad, Mexico City.

I bor tre nætter centralt i nærheden af zókaloen, hvorfra I nemt kan komme rundt til storbyens største seværdigheder. Tag på egne eventyr eller dyk ned i vores udflugtsprogram – der er både byvandringer, store madoplevelser og spændende indblik i den store kulturarv!

Som hovedret serverer vi et sandt sansebombardement, når I oplever to af de UNESCO-beskyttede, mexicanske byer med de længste gastronomiske traditioner, Puebla og Oaxaca. I stifter bekendtskab med de berømte moler, som det nærmest er en videnskab at tilberede til perfektion, prøver de udsøgte, lokale delikatesser og vælger ellers bare ud fra de stribevis af forskellige slags pandekager og chokoladedrikke.

Efter dejlige ophold med kælen for smagsløgene i de bedste madbyer venter rejsens dessert ved kysten, når feriebyen Puerto Escondido tager imod jer med gyldne tropestrande og godt humør.

I har fire dage til at dase under den latinamerikanske sol, hoppe i bølgerne og udforske den fremragende natur i området.

Mexico med Stjernegaard i ryggen

Vi har tilrettelagt rejsen, så I både får unikke smagsoplevelser men også tid til at suge til jer af hovedstadens kulturarv og nyde strandferien ved Stillehavet. I bor på gode, centrale hoteller, og vi har sørget for transporten fra by til by. Det eneste, I skal sørge for, er god appetit til at spise, se og opleve. Så find jeres gastronomiske bucketlist frem, gør klar til at sætte flueben og tag på en rejse helt uden hår i suppen. Velbekomme!

mexico - Mexico_a la carte FIT

Turen i overblik

By nætter Inkluderet Opgradering
Mexico City 3 nætter: Mexico City 3 Hotel Majestic NH Collection Centro Histórico Zocalo Central
Puebla 2 nætter: Puebla 2 Hotel Colonial
Oaxaca 3 nætter: Oaxaca 3 Oaxaca Real Hotel
Puerto Escondido 4 nætter: Puerto Escondido 4 Posada Real Puerto Escondido

Ring til os, hvis du ønsker andre hoteller. Du kan opgradere ét eller flere steder.

Her skal i bo

Ring til os, hvis du ønsker andre hoteller. Du kan opgradere ét eller flere steder.

Facade By Night Opgradering
Mexico City

NH Collection Centro Histórico

I hjertet af Mexico City ligger NH Collection Centro Histórico.

Se hotel
Facade Inkluderet i prisen
Mexico City

Hotel Majestic

Se hotel
Zocalo Central Opgradering
Mexico City

Zocalo Central

Se hotel
Standard Værelse Inkluderet i prisen
Puebla

Hotel Colonial

Se hotel
mexico - oaxaca - oaxaca real hotel_pool_01 Inkluderet i prisen
Oaxaca

Oaxaca Real Hotel

Se hotel
Pool Daybeds Inkluderet i prisen
Puerto Escondido

Posada Real Puerto Escondido

Se hotel

Vi inviterer til gratis foredrag

Kom til et spændende foredrag om rejser til Mexico. Vi holder mange foredrag året rundt på vores kontor i København og to gange om året i Aarhus. Foredraget er gratis, men tilmelding nødvendig.

mexico - oaxaca_de doedes dag_13
mexico - puebla_cholula_01
mexico - mexico_tacos_02

Dagsprogram

Dag 1

Danmark – Mexico City

Efter en flyvetur over Atlanten fra Danmark er I fremme i Mexico City, hvor vores samarbejdspartner står klar til at tage imod jer. I bliver kørt til jeres hotel central i hovedstaden, hvor seværdighederne breder sig lige uden for døren. Det kan I glæde jer til at opleve de næste dage!

Her skal i bo

Facade Inkluderet i prisen
Mexico City

Hotel Majestic

Facade By Night Opgradering
Mexico City

NH Collection Centro Histórico

Zocalo Central Opgradering
Mexico City

Zocalo Central

mexico - Mexico_a la carte FIT
mexico - costa maya_strand_01 mexico - Puebla_mad_01

Dag 2-3

På opdagelse i hovedstaden

Mexico City har en lang, dramatisk historie med mayaer, aztekere og spanske kolonister som vigtige karakterer i persongalleriet, og det gør heldigvis kun byen mere interessant.

Her venter en myriade af ting, I kan opleve, se og spise, enten på egen hånd eller gennem vores mange udflugter i hovedstaden.

I bor nær byens absolutte livsnerve, zókaloen, og her kan I opleve nogle af hovedstadens største hits. Den store plads er hjem for den enorme katedral med dens to klokketårne, der med deres 67 meter i højden er næsten dobbelt så høje som Rundetårn. Og det er ikke kun udenpå, at de imponerer! Tårnene huser 25 klokker, og den største af dem, Santa María-klokken, er en rigtig sværvægter på hele 13 ton. Kig også indenfor til storslået barokkunst, når I ser det 25 meter høje Altar de los Reyes, Kongernes Alter.

Ved zókaloen kan I også kigge indenfor i regeringspaladset og få en forståelse for landets lange historie gennem Diego Riveras berømte vægmalerier, og hvis malerkunsten fascinerer jer, bør I også besøge Frida Kahlos barndomshjem i det hyggelige Coyoacán-kvarter.

Mens I inspicerer byen for de største seværdigheder og bedste vandreruter, bliver det ikke svært for jer at få stillet sulten. Duften af spidskommen og kanel taler direkte til appetitten, avocadoerne er altid grønne og friske, og for danske standarder er det lokkende billigt at spise sig mæt i smagfulde pandekager og andre mexicanske delikatesser. Tacoerne og tortillaerne smager bare det bedre i hjemlandet, og chili con carnen er krydret med kirurgisk præcision.

I hovedstaden kan I også komme på vores udflugter med gastronomi for øje, food walkings, hvor I smager en række udsøgte specialiteter i nogle af byens bedste kvarterer. Det er store smagsoplevelser i de helt rigtige rammer!

I kan også komme på udflugt til Xochimilco-kanalsystemet, hvor I kan hoppe om bord i de farverige både og glide mellem de mange chinampas, kunstige øer. Det var aztekerne, der skabte øerne for over 1000 år siden for at fremme landbruget, og hvis I vil dykke yderligere ned i historien om Aztekerriget, venter der flere store oplevelser.

50 kilometer nord for hovedstaden ligger det UNESCO-beskyttede Teotihuacan.

Stedet emmer stadig af mystik i dag, da man endnu ikke har fundet skrifter, der kan bestemme, præcis hvem der boede der, og hvorfor det gamle samfund gik under. Det gør det blot endnu mere interessant at studere ruinerne fra en svunden tid.

 • Morgenmad

Her skal i bo

Facade Inkluderet i prisen
Mexico City

Hotel Majestic

Facade By Night Opgradering
Mexico City

NH Collection Centro Histórico

Zocalo Central Opgradering
Mexico City

Zocalo Central

mexico - mexico_Xochimilco_bådtur_01
mexico - mecico mad_taco_02 mexico - mexico_avocado_01

Xochimilco-kanalsystemet er blot én af de mange oplevelser i den mexicanske hovedstad, og når I bliver sultne, er det bare med at tage for sig af retterne.

Dag 4

Mexico City – Puebla

Efter morgenmaden bliver I hentet på hotellet, for i dag går rejsen videre til den UNESCO-beskyttede by Puebla.

Husk at levne appetit til at gå ombord i byens mange lokale delikatesser, for Puebla er en ægte, kulinarisk sværvægter.

Puebla bliver også kaldt Mexicos gastronomiske hovedstad, og i et land med så lange og stolte madlavningstraditioner er det lidt af et prædikat. Blandt andet stammer den mest berømte mole, mole poblano, her fra byen, men det er blot én af flere delikatesser, som har Puebla som hjemstavn. Også retten chiles en nogada, en af Mexicos nationalretter, stammer her fra byen.

Grønne chilier, hvid valnøddesauce og det røde granatæble repræsenterer hver en farve i det mexicanske flag.

Her i Puebla er spisestederne eksperter i, hvordan retten skal serveres.

Der er også masser af kultur og historie at udforske i Puebla, og når sulten melder sig på jeres færd rundt i byen, er det bare med at prøve endnu en af de lokale spiser, eksempelvis de såkaldte camote poblanos. Det er karameller lavet på en mos af kogte sødekartofler blandet med sukker, vand og den foretrukne smag såsom kokos, lime eller jordbær. Det er ren lykke for den søde tand!

 • Morgenmad

Her skal i bo

Standard Værelse Inkluderet i prisen
Puebla

Hotel Colonial

mexico - puebla_cholula_01
mexico - Puebla_chiles en nogada_01 mexico - mexico_mole_01

Chiles en nogada (tv.) repræsenterer farverne i det mexicanske flag, og mole poblano er prikken over i'et på majspandekagerne (th.). Begge dele stammer fra Puebla.

Dag 5

Udforsk den gastronomiske hovedstad

I har hele dagen til at opleve Puebla i lige det tempo, der passer jer.

Ud over at være et gastronomisk centrum er Puebla en charmerende by med gamle kolonitidsbygninger, hyggelige restauranter og caféer og flotte monumenter. Puebla er samtidig begunstiget med en masse godt humør og ungdommeligt liv. Næst efter Mexico City er Puebla nemlig den by i Mexico, hvor der findes flest universiteter, og det tilføjer byen en masse livlig kolorit.

I nyder godt af det afslappede byliv på slentreturene gennem de hyggelige, brostensbelagte gågader. I kan finde hen til zókaloen, som byens katedral vogter over, ligesom I kan lægge ruten forbi det overdådigt guldudsmykkede Rosario-kapel. Undervejs kan I hele tiden holde øje med udvalget i de lokale boder og spisesteder, så I er sikre på at smage al den mad, som Puebla har at byde på.

I Puebla er der også masser af spændende historie at dykke ned i.

Besøg et af byens kunstmuseer eller kig indenfor i det historiske, UNESCO-beskyttede Biblioteca Palafoxiana, der efter sigende er det ældste bibliotek i hele Amerika og huser over 40.000 værker. Vil I have en større forståelse for forhistoriens mytiske samfund, kan I også besøge Amparo-museet, hvor I finder masser af interessante levn fra fortidens mayaer, aztekere og zapotekere.

 • Morgenmad

Her skal i bo

Standard Værelse Inkluderet i prisen
Puebla

Hotel Colonial

mexico - Puebla_rosario kapel_01
mexico - Puebla_bibliotek palafoxiana_01 mexico - puebla_gade_03

Byvandringerne i Puebla kan tage jer forbi Rosario-kapellet, det UNESCO-beskyttede Biblioteca Palafoxiana og den iøjnefaldende Santo Domingo-kirke.

Dag 6

Fra Puebla til Oaxaca

Rejsen går i dag videre, og nok engang skal I stifte bekendtskab med en by, der har forstand på madlavningskunsten.

I bliver kørt til Oaxaca, som ligesom Puebla er udpeget som verdensarv af UNESCO på grund af de historiske monumenter og gamle kolonitidshuse.

I bor tre nætter på et hotel centralt i byen, og her kan I glæde jer til at dykke ned i arkitekturkunsten, de lokale delikatesser og fortællingen om zapotekerne, der engang herskede i området.

 • Morgenmad

Her skal i bo

mexico - oaxaca - oaxaca real hotel_pool_01 Inkluderet i prisen
Oaxaca

Oaxaca Real Hotel

mexico - Mexico_avocado træ_01

Dag 7-8

Mad og kultur i stort samspil

I har god tid til at suge til jer af alt, hvad den charmerende by har at tilbyde.

Især brillerer byen med sine mange boder, markeder og velsmagende street food, så her fortsætter smagsløgenes eventyr.

Oaxaca er kendt for dens chokolade, og I må ikke snyde jer selv for et glas forfriskende tejate, en kold drink lavet på chokolade og majsmel. I byens boder kan I også prøve de lokale tlayudas (også kaldet mexicansk pizza), queso Oaxaca, byens berømte ost, og stegte græshopper i chili – det er en populær, lokal snack, som I bør smage, hvis I tør!

Oaxaca er også kendt for dens variation i moler, som især findes i syv overordnede kategorier alt efter hvilke nødder, frugter og chilier, der anvendes. Her i byen er det en videnskab at lave en rigtig mole, og det er de lokale kokke eksperter på – det er ingen nem opgave, for her kan en mole indeholde hele 30 forskellige ingredienser i én opskrift. Især er den sorte mole, der får sin farve fra den lokale chokolade, populær, og den pøses blandt andet over pandekagerne enmoladas, der minder meget om den klassiske enchilada.

Mellem måltiderne venter hyggelige gåture i byen.

Ved zókaloen kan I se katedralen, der flere gange er blevet renoveret på ny efter jordskælv imellem år 1600 og 1800, og I kan også spankulere gennem de grønne åndehuller i byens velplejede parker og haver. Byen har også glimrende museer, eksempelvis et fremragende tekstilmuseum, hvor I kan få indblik i områdets stolte traditioner med alle mulige forskellige slags hjemmebroderede klæder.

Ved Oaxaca kan I også få et unikt indblik i forhistoriens samfund ved det UNESCO-beskyttede Monte Albán ni kilometer udenfor byen. For mere end 1.000 år siden var det hovedstaden for det gamle zapotekerfolk, indtil mixtekerne flyttede ind, før også de blev fordrevet af de spanske kolonister. Det er en stor oplevelse af besøge ruinbyen og gå rundt mellem de gamle templer, gravsteder og boldbaner.

 • Morgenmad

Her skal i bo

mexico - oaxaca - oaxaca real hotel_pool_01 Inkluderet i prisen
Oaxaca

Oaxaca Real Hotel

mexico - oaxaca_mitla_01
mexico - Oaxaca_chokolade græshopper_01 mexico - oaxaca_arrazola_traeskulptur_01

Lidt udenfor byen kan I opleve den forhistoriske ruinby, Monte Albán, der i dag er udpeget som verdensarv af UNESCO.

Dag 9

Mod Puerto Escondido

I dag går rejsen videre til Stillehavskysten ved Puerto Escondido, hvor resten af rejsen byder på strandferie og afslapning.

Først venter en køretur på omkring syv timer, men I sidder behageligt i bussen med god udsigt til landskabet udenfor. Fremme i kystbyen indlogerer I jer på et dejligt hotel blot en kort gåtur fra stranden, og her skal I nyde livet i de næste fire dage.

Puerto Escondido er en ung by, idét den først blev opført omkring 1930. Tidligere var det blot en mindre havn og et vigtigt led i handelsskibenes transport af kaffe, men i dag har den vokset sig til en glad ferieby.

Her venter luksuriøse sandstrande, flot natur og masser af hyggelige restauranter med udsigt over Stillehavet.

 • Morgenmad

Her skal i bo

Pool Daybeds Inkluderet i prisen
Puerto Escondido

Posada Real Puerto Escondido

mexico - Mexico_Puerto Escondido_drone picture_02

Dag 10-12

Strandferien tager over

I Puerto Escondido sænker skuldrene sig automatisk.

De kolde drikkevarer smager lige det bedre, det azurblå hav frister, og generelt handler det bare om at lade sig forføre af det luksuriøse strandliv. Byen har ikke samme fyldige kulturarv som Puebla og Oaxaca, men til gengæld er der skruet op for feriestemningen.

Her er både strande med gode bølger til de mange surfingkonkurrencer, der afholdes i området, men også strande, hvor bølgerne er mildere og bedre egnet til ferien i vandkanten. I byen kan I følge de palmebeklædte gader til torvecaféer og restauranter, hvor I kan få arketypiske mexicanske retter, men især specialiserer byen sig i at lave delikater fiske- og skaldyrsretter af den friske fangst, som de lokale fiskere har med hjem fra deres ture på Stillehavet.

Hvis I kan løsrive jer fra liggestolene på strandene, er der masser af naturoplevelser at hente her i området. I kan sejle ud og se delfiner, benytte jer af de gode snorkelmuligheder i det klare vand eller besøge et af naturreservaterne blot et par timers kørsel fra kystbyen.

 • Morgenmad

Her skal i bo

Pool Daybeds Inkluderet i prisen
Puerto Escondido

Posada Real Puerto Escondido

mexico - puerto escondido_strand_02
mexico - hotel posada real puerto escondido_beach mexico - hotel posada real puerto escondido_garden

I Puerto Escondido skal i bo på det luksuriøse Posada Real

Dag 13

Hjemrejse

Rejsen har nået sin sidste dag, og det er tid til at vende hjem til Danmark. Afhængig af flytider kan I lige nå at tage en sidste dukkert eller gøre et sidste fund i en af de små butikker i byen, inden I bliver kørt til lufthavnen og vender snuden hjemad. 

 • Morgenmad

Dag 14

Skal vi hjælpe dig med din drømmerejse?

Tag de første skridt mod drømmerejsen, og kontakt os for en uforpligtende snak om dine muligheder.

Vi kan skræddersy rejsen fra ende til anden, så den passer til dine ønsker og behov, eller du kan få tilpasset en af vores eksisterende rejseforslag – det koster ingenting, og du binder dig ikke til noget. Vi glæder os til at høre fra dig.

Camilla_Flindt_176

Camilla Flindt

Ring på 4526 0000 eller skriv til os.

Det siger vores gæster ...

Andre spændende rejser

costa rica - monteverde_jungle_haengende_bro_08 2

Fra kyst til kyst Costa Rica Individuel rejse

Caribisk stemning, vilde vulkaner, bedårende Manuel Antonio National Park og Monteverdes tågeskov. 

San José (2 nætter) Puerto Viejo de Talamanca (4) Arenal (2) Monteverde (2) Manuel Antonio (3)
mexico - mexico_befolkning_kvinde_dans_17

Det bedste af Mexico Mexico Individuel rejse

Oplev Mexicos absolutte højdepunkter med kultur og natur i særklasse. I overnatter i de bedste byer, oplever Chichén Itzá og nyder 3 dages strandferie.

Mexico City (3 nætter) San Cristóbal de las Casas (2) Palenque (2) Campeche (1) Mérida (2) Akumal (3)
costa rica - monteverde_jungle_rapelling_08

Naturens skattekammer Costa Rica Individuel rejse

Rafting, vandring, vandfald og livsnyderi i ét skønt Costa Rica-miks. Afslut rejsen på en af Costa Ricas bedste strande.

San José (2 nætter) Pacuare (2) Arenal (3) Rio Celeste (2) Tamarindo eller Carillo (5)
mexico - mexico mad_taco_03

Mexico à la carte Mexico Individuel rejse

Tag på et kulinarisk eventyr til de bedste mexicanske madbyer, hvor gastronomi er en kunstart. I oplever også hovedstaden og slutter med strandferie. Bon appétit!

 

Mexico City (3 nætter) Puebla (2) Oaxaca (3) Puerto Escondido (4)
mexico - Isla Mujeres_strand_01

Øhop og caribiske strande Mexico Individuel rejse

Nyd strandferien på Yucatánhalvøen, hvor flotte koralrev, havskildpadder og puddersand er ren dagligdag. Med ophold i Valladolid nær Chichén Itzá. 

Akumal (5 nætter) Valladolid (2) Isla Holbox (5)
mexico - chichen itza

Essensen af Yucatán Mexico Individuel rejse

Oplev det idylliske Mexico: Kom helt ned i tempo på de indbydende strande, oplev verdensvidunderet Chichén Itzá og få store naturoplevelser på Yucatán.

Playa del Carmen (4 nætter) Mérida (3) Tulum (5)

Ring eller skriv til os

Tag en snak med vores eksperter om jeres drømmerejse.
Telefonerne er åbne mandag til fredag 10.00-15.00. 

4526 0000
Stjernegaard Rejser Stjernegaard Rejser KH
Like

91% af vores gæster giver topkarakteren 8, 9 eller 10

Happy

90% af vores gæster vil klart anbefale Stjernegaard

Trust

"Fremragende" 4,8 af 5 (2.100+ anmeldelser)