chile - torres del paine_25

Rejser til Chile

Naturens kræfter i frit spil

4,9 (7 Anmeldelser)

Oplev Chile med Stjernegaard

Vin og vidunderlig natur

En rejse til Chile - et af Sydamerikas mest spændende lande - er på to-do-listen hos rigtigt mange eventyrlystne danskere. Landet har en spændende historie, som har udviklet sig meget i vores levetid, og vi har fulgt med i dets kamp for demokrati og stiftet bekendtskab med deres særdeles karismatiske ledere.

I dag forbindes Chile i høj grad med sin bjergtagende smukke natur med store nationalparker, som Torres del Paine og Tierra del Fuego (Ildlandet, delt med Argentina), med de smukke fjordlandskaber på vestkysten ud mod Stillehavet og ikke mindst Kap Horn - hele kontinentets sydligste spids. Også landets eminente vinproduktion tiltrækker meget opmærksomhed.

Ring eller skriv til os
Maria Madsen
Tlf. 4526 0000

Mandag - fredag 10 - 15

Maria_Madsen__frit blaa
Gratis foredrag om rejser til Chile

Gratis foredrag om rejser til Chile

Tilmeld dig her
chile - chile_maanedalen_atacama_03

Værd at vide om Chile

Vin i lange baner

Chile er verdens tredje største eksportør af vin efter Frankrig og Italien. Som det eneste vinproducerende land i verden har Chile aldrig været ramt af vinlus, og vinen produceres på originale, upodede vinstokke, hvilket betyder, at kvaliteten er helt i top. 

Munke med hang til vin

Førhen var Chile afhængig af kobbereksporten, men i dag er det en boomende vineksport, der bidrager til landets økonomi. Det kan landet takke 1500-tallets spanske munke for. Det var nemlig disse, der bragte vinstokke til landet, og pais-druen dækker fortsat halvdelen af vinarealet.  

Kap Horn og Påskeøen

Chile er et langt land, men det favner også lidt bredere, end man umiddelbart skulle tænke. Kap Horn, der er Sydamerikas sydligste punkt er chilensk territorium, og Påskeøen i Stillehavet med de mægtige moai'er er også chilensk.  

Slankt land på mere end 4.000 kilometer

Chile strækker sig 4.620 kilometer fra Perus grænse i nord til Kap Horn i syd, hvilket gør landet til et af verdens mest langstrakte. Til gengæld måler Chile kun 350 kilometer på sit bredeste punkt, og gennemsnitsbredden på landet er faktisk kun 177 kilometer.

Storhed og fald

Chile vandt selvstændighed fra kolonimagten Spanien i 1818 og har i politisk henseende levet en omtumlet tilværelse med store omvæltninger og politisk polarisering. I dag er Chile et velfungerende land, som har ry for at have Sydamerikas bedste økonomi.  

Litterære kendisser

Chilenerne mestrer meget andet end vin. Ikke mindst kunst og litteratur. Chiles mest kendte forfatter, Pablo Neruda, er bl.a. kendt som det 20. århundredes største poet, mens Isabel Allende, som var gift med landets tidligere præsident, Salvador Allende, er kendt for bl.a. Åndernes Hus. 

Det siger vores gæster ...

Hvornår er det bedst at rejse til Chile?

Grundet landets ekstremt slanke og lange figur, byder Chile på en varierende geografi med varierende temperaturer. Da landet er placeret på den sydlige halvkugle, er her generelt varmest i det danske vinterhalvår, mens det er køligst i det danske sommerhalvår, hvor temperaturerne sydpå, bl.a. i Patagonien kan komme tæt på frysepunktet. 

I området omkring Santiago og Valparaiso holder det nogenlunde tørt det meste året, og i Atacamaørkenen er regn et decideret særsyn. 

Se alle vejrkort i Chile

Santiago de Chile

Jan
Feb
Mar
Apr
Maj
Jun
Jul
Aug
Sep
Okt
Nov
Dec
Temperatur
Nedbør i mm.
Dagtemperatur
30° C
29° C
27° C
23° C
19° C
15° C
15° C
17° C
19° C
22° C
25° C
28° C
Nedbør i mm.
0 mm
1 mm
3 mm
10 mm
42 mm
70 mm
87 mm
52 mm
22 mm
13 mm
9 mm
2 mm

Læs mere og bliv inspireret

20 rejsehits til 2020

20 trends i 2020: Det vildeste adrenalinrus, bedste road trip, smukkeste strand, bedste madmekka og meget mere.

10 romantiske rejser der gør op med klichéerne

Romantik er ikke hvad det har været. Vi kigger nærmere på 10 romantiske getaways, der giver klichéerne baghjul.

Tør du rejse alene?

Det kræver mod, men når først du indtager verden i eget selskab, vil du kun undre dig over, du ikke har gjort det før.
like.svg

91% af vores gæster giver topkarakteren 8, 9 eller 10

happy.svg

90% af vores gæster vil klart anbefale Stjernegaard

trust

"Fremragende" 4,8 af 5 (1.663 anmeldelser)