malaysia - kuala lumpur_skline_02

Rejser til Malaysia

Storbyer og UNESCO-verdensarv

Rejser til Malaysia

Oplevelsesrejser og badeferier

Malaysia er geografisk delt i to dele: Vestmalaysia på Malaccahalvøen, som grænser til Thailand mod nord og Singapore mod syd, og den nordlige del af Borneo med de to delstater Sarawak og Sabah. De to dele af Malaysia er adskilt af Det Sydkinesiske Hav.

Halvøen med hovedstaden Kuala Lumpur og en række paradisøer ud for kysten er karakteriseret ved summende storbyer, kolonistilsarkitektur, teplantager og paradisstrande på f.eks. Langkawi, mens Borneo først og fremmest er kendt for jungle og et fabelagtigt dyreliv med orangutanger og havskildpadder, langhuse og snorkling og dykning i verdensklasse.

Rejser til Malaysia

malaysia - langkawi_landskab_udsigt_01

Værd at vide om Malaysia

Befolkning
 I Malaysia bor der ca. 28 millioner mennesker og den største by er Kuala Lumpur med ca. 2 millioner indbyggere.

Forbundsstat og kongedømme
Malaysia er en forbundsstat bestående af 13 stater, som hver har deres eget statsoverhoved og lovgivende forsamling. Statsoverhovedet for forbundsstaten vælges af og blandt arveherskerne (kongerne) for de ni vigtigste stater.

Økonomi
Malaysia har traditionelt leveret tin, gummi og tømmer til verdensmarkedet, men elektronik har nu overtaget pladsen som Malaysias vigtigste eksportvare.

Etniske grupper
Malaysia har tre store etniske grupper: malajer, kinesere og indere og dermed tre religioner: islam, buddhisme og hinduisme.

Hvordan vil du rejse i Malaysia og hvad vil du se?

Stjernegaard arrangerer rundrejser med dansk rejseleder til den malaysiske del af Borneo samt til Malaccahalvøen. På disse rundrejser præsenteres du for landets højdepunkter og hører om den landets spændende historie og kultur. Du følges med en meget kompetent rejseleder og kommer et spadestik dybere - en rundrejse med dansk rejseleder giver dig indsigt og oplevelser, som du sandsynligvis ikke selv ville kunne finde.

Udover grupperejser med dansk rejseleder arrangerer vi en række individuelle rejser til alle dele af Malaysia.  En rejse til Malaysia kan være en kulturel rejse, men landet er i høj grad også en badeferiedestination. Langs Malaccahlvøens vestkyst og østkyst ligger der masser af skønne øer med vidunderlige strande. Er du til en kombination af oplevelser og badeferie, er det f.eks. oplagt at besøg paradisøen Langkawi i kombination med Malaccahalvøen. Borneo, derimod, er en rejse i sig selv - se meget mere om rejser til Borneo.

 

malaysia - melaka_cykel_01

En yderst interessant rejse med mange spændende indslag. Hotellerne var ganske udemærkede og det var dejligt at slutte af med et par dage på Langkawi. Pia er en rejseleder med stor viden om de lokale forhold.

Hvornår er det bedst at rejse til Malaysia?

Malaysia har tropisk klima, hvilket betyder at dagtemperaturen sjældent bevæger sig under de 30 grader.  Kigger vi på Malaccahalvøen, er vejret bedst  på den østlige side (Pehentian Island og andre øer) fra maj til oktober, og på den vestlige side (Penang og Langkawi)  fra november til april. 

Kigger vi på Borneo, er vejret bedst mellem marts og oktober.

Se vejrkort i Malaysia

Kuala Lumpur

Jan
Feb
Mar
Apr
Maj
Jun
Jul
Aug
Sep
Okt
Nov
Dec
Temperatur
Nedbør i mm.
Dagtemperatur
33° C
33° C
34° C
33° C
33° C
33° C
33° C
33° C
33° C
32° C
32° C
32° C
Nedbør i mm.
168 mm
169 mm
231 mm
285 mm
192 mm
125 mm
134 mm
138 mm
196 mm
276 mm
288 mm
232 mm

Læse mere og bliv inspireret

På rejse med smagsløgene

Har du hang til nudler? Tørster du efter et glas koldt hvidvin? Drømmer du om thailandsk comfort food? Eller vil du helst sætte tænderne i en rød bøf? Verden er fuld af gastronomiske enklaver, så lad dine smagsløg inspirere dig, rejs ud i verden og mød din livret hvor den hører hjemme.

10 tricks der snyder jetlaget

10 tidszoner, babygråd, turbulens og servicemeddelelser fra piloten kan sikre dig en udmattende start på ferien. Med lidt snilde og en god strategi kan du dog sagtens hjælpe jetlaget lidt af vejen. Vi kigger nærmere på flyfiduserne og giver dig 10 bud på, hvordan du snyder jetlaget.

One night in Bangkok – i gastronomiens tegn

Hop i en tuk-tuk og lad det 3-hjulede køretøj tage dig ud på en kulinarisk rundtur gennem Bangkoks gader, hvor du både smager, dufter og fornemmer byens mange spændende nuancer. En anderledes byrundtur, du aldrig glemmer.
like.svg

91% af vores gæster giver topkarakteren 8, 9 eller 10

happy.svg

90% af vores gæster vil anbefale Stjernegaard

trust

"Fremragende" 4,8 af 5 (1.123 anmeldelser)