malaysia - Rawa island_01

Rejser til Malaysia

Storbyer og UNESCO-verdensarv

4,7 (107 Anmeldelser)

Oplev Malaysia med Stjernegaard

Strand, street art og natur i fuldt flor

En ting er sikkert og vist. Man kan ikke sætte Malaysia i bås. Ikke nok med at landet geografisk set er delt op i to med Malaccahalvøen mod vest og Borneo mod øst, så findes der også en verden af nuancer inden for korte afstande.

På Borneo såvel som på centrale dele af Malaccahalvøen lever ældgamle regnskove i bedste velgående med vilde dyr i alle afskygninger. Andre steder slår landskaberne sine folder med bølgende plantager af tebuske eller gigantiske klipper, der vokser drastisk op af jorden. Længere ude i periferien finder du paradisøer, der ligger som perler på en snor og byder på undervandsscenarier, man næsten kun tør drømme om.

Rækken af malaysiske trumfkort er lang. Ikke mindst bør nævnes den multikulturelle smeltedigel som Malaysia nu engang er. De mange kulturer, der har formet Malaysia, kan både ses, høres og smages – så glem ikke bylivet og gå på opdagelse blandt farverig kolonistilsarkitektur, street art, mad og mennesker, der trods mange kulturelle og religiøse forskelligheder har knækket koden til at leve sammen i misundelsesværdig harmoni.

 

 

 

Ring eller skriv til os
Stine Solbjerg Sørensen
Tlf. 4526 0000

Mandag - fredag 10 - 15

Stine Solbjerg Sørensen - Salgschef
malaysia - langkawi_landskab_udsigt_01

Værd at vide om Malaysia

Etniske grupper

Malaysias befolkning på ca. 31 millioner mennesker udgøres primært af tre store etniske grupper; malajer, kinesere og indere. Hertil et mindretal af stammefolk og det oprindelige folk, orang asli, samt eurasiske og øvrige asiatiske efterkommere.

Sultaner i rokade

Malaysias 13 delstater har hver sin sultan, som fungerer som overhoved for den givne stat. Statsoverhovedet for hele Malaysia vælges hvert femte år blandt sultanerne i ni af de 13 sultanater, og der foregår således en slags rokade, hvor de fleste får lov at være konge.

Venner og fjender

Først kom portugiserne, dernæst hollænderne og senere indtog englænderne det, der siden skulle blive til Malaysia. Kinesere og indere kom til landet og bosatte sig som arbejdere, og japanerne besatte landet under 2. verdenskrig.

Økonomi

Malaysia er Sydøstasiens tredje største økonomi og verdens 35. største. Landet har traditionelt leveret tin, gummi og tømmer til verdensmarkedet, men i dag har elektronik overtaget pladsen som Malaysias vigtigste eksportvare.

Det siger vores gæster ...

Hvordan vil du rejse i Malaysia?

Det handler ikke kun om, hvilke dele af Malaysia, du vil opleve. Det handler også om, hvilken rejseform, der er den rette for dig. Stjernegaard arrangerer både rundrejser med dansk rejseleder og individuelle rejser til både Malaccahalvøen og Borneo.

Rundrejse med dansk rejseleder

Vælger du at opleve Malaysia på en rundrejse med dansk rejseleder, præsenteres du for landets højdepunkter og dykker ned i Malaysias spændende historie, natur og kultur på hhv. Malaccahalvøen og på Borneo. Vores rejseledere er yderst kompetente og erfarne og tager dig et spadestik dybere, så du får indsigt og oplevelser, du sandsynligvis ikke selv ville kunne opspore.

Rejs på egen hånd

Foruden vores grupperejser med dansk rejseleder arrangerer vi en række individuelle rejser til alle dele af Malaysia. En rejse til Malaysia kan være en kulturel rejse, men landet er i høj grad også en badeferiedestination og et naturrejsemål, og de mange oplevelser kan kombineres på kryds og tværs – lige som det passer jer og måske med en afstikker til Singapore.

 

Ring eller skriv til os
Stine Solbjerg Sørensen
Tlf. 4526 0000

Mandag - fredag 10 - 15

Stine Solbjerg Sørensen - Salgschef

Pia er en meget dygtig og vidende rejseleder. Hun er stille og rolig og fortæller i et roligt tempo. Pia kan virkelig anbefales.

4,7 (107 Anmeldelser)
malaysia - Lang tengah_skildpadder_02

Hvorfor rejse til Malaysia med Stjernegaard?

Det er ikke en tilfældighed, at vi vælger at tilbyde rejser til Malaysia. Vi har besøgt landet op til flere gange og det fortsætter vi med, for at vi kan guide vores gæster bedst muligt. Vi har vandret i de forskellige nationalparker, snorklet og dykket, oplevet dyr, smagt på maden og mødt de mennesker, vi arbejder sammen med i Malaysia. Med andre ord – vi kender Malaysia ud og ind.

Vores rundrejser såvel som vores individuelle rejseforslag er strikket sammen på en måde, så du får oplevet så meget som muligt og oplever landet i en behagelig rytme. For at sikre dig de største oplevelser på rejsen, har vi allieret os med de bedste samarbejdspartnere, der tager dig med på uforglemmelige udflugter og sørger for, du kommer sikkert rundt i landet.

Er det nemt at rejse i Malaysia?

Malaysia er godt fremme i skoen, når det kommer til infrastruktur, så hvad enten du skal med bil, bus, fly eller færge kan du forvente, at det går relativt glidende. Vejene er gode, trafikken er relativt ukaotisk, selv i de større byer og sikkerheden er god.

Malajerne er nemme at kommunikere med, og hele 90% taler engelsk i et eller andet omfang, særligt i de større byer. Hertil er Malaysia et moderne land, der gør det nemt at shoppe, opleve og gå ud at spise, om end du ikke altid kan forvente punktlighed som i Danmark.

Stjernegaard katalog 2023 forside malaysia_malaccahalvoens hemmeligheder Borneo RR ultimative

Bestil kataloger om Malaysia

Søger du inspiration til din Malaysia rejse - bestil vores kataloger

Se kataloger

Badeferie i Malaysia – hvor skal jeg hen?

Med sin fortrinlige beliggenhed tæt på ækvator, mellem Thailand og Indonesien, siger det næsten sig selv, at Malaysia er et glimrende ferierejsemål for dig, der gerne vil have fødderne i sandet og nyde livet på stranden og i vandet. De malaysiske strande kommer dog i mange varianter, så gør dig klart, hvilken type strandferie, du gerne vil på.

Snorkling og bountyliv

Ud for Malaccahalvøens østkyst finder du en perlerække af små øer, der får bountyreklamen til at ligne en middelmådig strand i gråvejr. På øer som Perhentian Kecil og Redang Island finder du nogle af Asiens bedste snorkel- og dykkerspots, og det siger ikke så lidt. Her er farverige koralhaver i fuldt flor, en sublim sigtbarhed og en række spændende rev og fisk. Hertil kan du se frem til smukke strande med puddersand og palmesvaj. Vejret her er bedst fra februar til september – med andre ord er øerne fremragende sommerrejsemål.

Strand og natur

Langkawi er en gammel strandklassiker beliggende ud for den nordvestlige del af Malaccahalvøen, et par timers færgetur fra Penang Island. Øen har en række gode, store resorts, brede strande med hvidt sand og flot vand. Øen er mere kommerciel end de mindre øer mod øst, men den kan noget helt særligt. På nordsiden af øen finder du UNESCO Kilim Geoforest Park, et uspoleret stykke natur af gamle kalkstensklipper, mangrove og grotter med mere end 500 millioner år på bagen.

Øde ø-stemning

Rawa Island øst for Malaccahalvøen har mange ting til fælles med de nordligere perler som Perhentian Kecil og Redang Island, forstået på den måde, at dykker- og snorkelforholdene også er intet mindre end sublime her. Men grundet sin størrelse kan Rawa Island måske bedst betegnes som et lille, eksotisk eksil, hvor der er dømt vaskeægte øde ø-stemning. Her er kun ganske få mennesker, og I er således kun få om at dele strandene, vandet og naturen. Med bare et enkelt resort på øen, er der mulighed for at komme helt ned i gear og nyde strandlivet.

Strandliv på Borneo

Befinder du dig på Borneo, er det oplagt at afslutte rejsen med et par dage på stranden. Det kan du gøre uden for Kota Kinabalu i Sabah eller på Damai Beach i Sarawak – men smukkest bliver det nok alligevel på Gaya Island, hvor der er dømt bountystemning og timevis af snorkling. Gaya Island er en af de fem øer i marinenationalparken Tunku Abdull Rahman, der er en del af koraltrekanten – også kendt som havets Amazonas. Her er skruet op for farverne under vandet og du får mulighed for at komme tæt på alt fra skildpadder og søpølser til hvalhajer.

malaysia - Rawa island_baby_01
malaysia - bako national park_03

Maden – hvad smager Malaysia af?

Det malaysiske køkken afspejler meget godt det malaysiske samfund, for også maden har spændende referencer til mange dele af verden – akkurat som befolkningen. Det kan smages, at du er i Asien, og det kan i særdeleshed også smages, at en stor del af befolkningen kommer fra Kina og Indien. Her er seks bud på malaysiske lækkerier, du skal prøve.

Assam laksa

Laksa kommer i mange varianter, men Penang-versionen er efter vores opfattelse klart den bedste. En nuddelsuppe på fiskefond med en blanding af finthakkede grøntsager og en krydret sammensætning, der pirrer alle smagsløg med sødt, stærkt, salt og syrligt.

Nasi lemak

Malaysias uofficielle nationalret bestående af ris kogt i kokosmælk tilføjet f.eks. hårdkogte æg, peanuts, grøntsager, lamme- eller kyllingekarry, skaldyr og sambal – og diverse andre ting, alt efter lyst og behov. Oprindeligt en morgenmadsret, som dog spises hele dagen.

 

Satay

Malaysia har ikke monopol på satay, som siges at være opfundet i Indonesien. Men snyd alligevel ikke dig selv for et spyd med kylling eller oksekød, badet i den herlige peanutsauce, der kan variere fra region til region. Et fortrinlig hapser til den lille sult.

Beef rendang

Oprindeligt en indonesisk ret, som har fået sin egen personlighed i Malaysia. Her er tale om langtidsstegt oksekød, der kan være stegt over flere dage i en spicy kokosmælkeblanding, hvis væske fordamper og efterlader kødet mørt og helt igennem velsmagende.

Bubble tea

En meget sød mælkete, der drikkes som alternativ til cappucino, chai te eller varm kakao – men også en te, der bringer sødme til smagsløgne efter en god indisk karry, eksempelvis. I Malaysia drikkes teen både i forbindelse med mad og som en ganske almindelig ’snackdrik’.

Bak Kut Teh

En fed kinesisk svinekødssuppe, der kan oversættes til kødbenste – bestående af svineribben, der har simret i en blanding af urter og krydderier lige fra hvidløg til anis og kanel. Navnet skyldes, at retten ofte serveres med oolong te, som siges at have en fedtopløsende effekt.

En yderst interessant rejse med mange spændende indslag. Hotellerne var ganske udemærkede og det var dejligt at slutte af med et par dage på Langkawi. Pia er en rejseleder med stor viden om de lokale forhold.

4,7 (107 Anmeldelser)

Hvornår er det bedst at rejse til Malaysia?

Malaysia ligger et stenkast fra ækvator, og derfor blive det aldrig rigtig koldt på disse breddegrader. I højlandet ved Cameron Highlands eller i de højere luftlag ved Mt. Kinabalu på Borneo må du naturligvis regne med køligere temperaturer, men som udgangspunkt cirkulerer temperaturen omkring 30 grader.

Det malaysiske klima kan ikke skæres over én kam. Mens store dele af Malaysia, herunder Borneo, Taman Negara og øerne øst for Malaccahalvøen har bedst vejr fra februar til september, holder det mest tørt og solrigt på Langkawi og Penang Island i løbet af de danske vintermåneder.

Se vejrkort i Malaysia

Kuala Lumpur

Jan
Feb
Mar
Apr
Maj
Jun
Jul
Aug
Sep
Okt
Nov
Dec
Temperatur
Nedbør i mm.
Dagtemperatur
33° C
33° C
34° C
33° C
33° C
33° C
33° C
33° C
33° C
32° C
32° C
32° C
Nedbør i mm.
168 mm
169 mm
231 mm
285 mm
192 mm
125 mm
134 mm
138 mm
196 mm
276 mm
288 mm
232 mm
malaysia - langkawi_oriental village_01

Hvor mange steder skal man besøge på en rejse til Malaysia?

Det er helt individuelt, hvad der føles naturligt for dit eller jeres vedkommende, men Malaysia har meget at byde på – også mange vidt forskellige oplevelser. Derfor vil det være ærgerligt ikke at opleve mindst to steder på en rejse.

Det kan være en kombination af historie, kultur og byliv i George Town efterfulgt af strandferie på Langkawi, hvis det skal være enkelt.

En kombi af storbyliv i Kuala Lumpur, regnskov i Taman Negara og bountyidyl på Redang Island, hvis man søger et eventyrligt miks. Eller måske et øhop til Perhentian Kecil, Lang Tengah og Redang Island, hvis du vil have fuldt fokus på badeferien.

 

 

Rundrejser Med dansk rejseleder Individuelle rejser Rejs på egen hånd

Læse mere og bliv inspireret

Guide: 10 små og store eventyr i Malaysia

Malaysia overrasker med et formidabelt marineliv, sublime smagsoplevelser, smuk natur og historie.

Gennem sydporten til Malaysia

Mix & match en forrygende asiatisk cocktail, når du kombinerer rejsen til Malaysia med et stopover i Singapore.

George Town: Kunsten at leve multikulturelt

Tag med til Malaysias kulinariske mekka og oplev en smuk by, hvor tolerance og larmende forskellighed går hånd i hånd.

Rødder og religion – hvem er det malaysiske folk?

Malaysias befolkning er en god krydret blanding af kinesere, indere, malajer og det oprindelige folk, orang asli. Gennem tiden har både portugisere, hollændere og briter koloniseret landet, mens kinesere og indere er kommet hertil som arbejdere i løbet af 1800-tallet og 1900-tallet. 

I gadebilledet, særligt i byer som George Town, Melaka, Ipoh og dele af Kuala Lumpur, bugner det med kolonistilsarkitektur og historiske levn, mens de forskellige kulturer sætter deres præg.

På Penang Island er størstedelen af indbyggerne af kinesisk afstamning, hvorfor de buddhistiske og taoistiske trosretninger også dominerer, mens resten af landet hovedsagligt er muslimsk, dog suppleret af en god portion øvrige religioner, særligt hinduisme, buddhisme og kristendom.

 

Ring eller skriv til os
Louise Holm Nielsen
Tlf. 4526 0000

Mandag - fredag 10 - 15

LHN

Vacciner – hvad skal jeg sikres mod?

Vi anbefaler altid, at du søger råd hos din egen læge eller en vaccinationsklinik, inden du rejser til Malaysia. Foruden nedenstående vaccinationer anbefaler vi altid, at du bruger din sunde fornuft og holder en god håndhygiejne, da maveproblemer oftest skyldes manglende håndhygiejne.

Risikoen for malaria er moderat i det centrale Malaysia samt i delstaterne Sabah og Sarawak på Borneo, og risikoen for denguefeber findes i hele Malaysia. Beskyt dig derfor med myggespray og indkvarter dig med aircondition – og rådfør dig med din læge omkring eventuel malariamedicin.  

 

Kort rejse under 3 uger

Hepatitis A, difteri/stivkrampe 

Rejse over 3 uger

Ovenstående samt tyfus, evt. hepatitis B og japansk hjernehindebetændelse.

Længere rejser

Ovenstående samt hepatitis B og evt. rabies og tuberkulose.

like.svg

91% af vores gæster giver topkarakteren 8, 9 eller 10

happy.svg

90% af vores gæster vil klart anbefale Stjernegaard

trust

"Fremragende" 4,8 af 5 (1.663 anmeldelser)