kenya_masai_mara_zebra_01

Rejser til Kenya

Hvor den afrikanske drøm går i opfyldelse

Oplev Kenya med Stjernegaard

Hvor den afrikanske drøm går i opfyldelse

Jambo! Hakuna matata! To udtryk du lynhurtigt lærer, når du lander i Kenya. Løvernes Konge, Blixen og alverdens wildlife-dokumentarer havde ikke været det samme, hvis ikke det var for Kenya. Kenya har alt det, vi drømmer om, når tankerne falder på Afrika. Her er vilde dyr i hobetal og spændende kulturer, som trods en moderne parallelverden holder fast i sig selv. Her er livlige storbyer med farverige markeder, store søer, hvor krokodiller og flodheste stikker snuden op, skønne strande og ikke mindst uforglemmelige safarioplevelser.

Masai Mara, der er den kenyanske og nordlige del af den enorme Serengeti National Park, er et af de områder i verden, hvor man finder den højeste koncentration af dyr året rundt. Faktisk er det et af de få steder, hvor bestanden af dyr er den samme som for 100 år siden. En oplevelse du aldrig glemmer.

Ring eller skriv til os
Stine Solbjerg Sørensen
Tlf. 4526 0000

Mandag - fredag 10 - 15

Stine Solbjerg Sørensen - Salgschef
kenya_nakuru_01_effekter

Fun facts og vigtig viden om Kenya

100 år med eget navn

Kenya har ligesom mange andre afrikanske lande været en britisk koloni. I 1919 blev landet sit eget og fik navnet Kenya efter vulkanen Mount Kenya.

60 modersmål

De officielle sprog er måske engelsk og swahili, men faktisk tales der 60 forskellige sprog fordelt over landet og de etniske grupper. Ganske få har faktisk engelsk og swahili som modersmål.

Elfenben

I 1973 blev det forbudt at slå elefanter ihjel, hvilket også betød at salg af elfenben blev ulovligt.

Masaierne

Masaierne, der er kendt for en pæn højde, deres mange køer og evnen til at hoppe højt er Kenyas mest kendte etniske gruppe. Men faktisk udgør de kun 2% af befolkningen. 

En voksende befolkning

Der bor ca. 50 millioner mennesker i Kenya i dag. I 2000 var befolkningstallet kun på 31 millioner. Den vilde vækst betyder også, at gennemsnitsalderen blot er 18 år.

The Big Five

Næsehorn, leoparder, løver, bøfler og elefanter, kendt som The Big Five, kan allesammen findes i Kenya.

Det siger vores gæster ...

Verdens vildeste show

Masai Mara er i afrikansk forstand et relativt lille område på bare 1.510 kvadratkilometer, der ligger ca. 300 kilometer vest for Nairobi og ligger i forlængelse af Serengetisletten, der er rundt regnet 10 gange større end Masai Mara og strækker sig langt ned i Tanzania.

I Masai Mara skal du ikke lede efter dyrene. Her ser du gigantiske zebraflokke, der står og græsser, gnuer og antiloper i hobetal, der spæner over sletterne. Elefantfamilier, giraffer i forskellige afskygninger, snedige kattedyr, der ligger på lur, glubske krokodiller og alt derimellem. Om natten høres løvens brøl og elefanternes trompeteren og måske de vilde dyr endda kommer op til lodgen eller campen for at tår vand.

Hvert år fra april til oktober, under fænomenet ”The Great Migration”, tager 1,5 million gnuer, 200.000 zebraer og 350.000 gazeller turen fra Serengeti i syd til de grønnere græsgange i Masai Mara i nord. En tur, der for mange af de rejsende dyr ender fatalt, når floder fyldt med krokodiller skal krydses.

Masai Mara er hjem for alle fem arter i gruppen, The Big 5 – løven, leoparden, bøflen, næsehornet og elefanten. Men den populære gruppe er langt fra alt, der er at finde på disse kanter. Masai Mara er hjem for mere end 100 arter af pattedyr samt 570 vilde fuglearter.

kenya_masai_mara_gepard_01

Hvornår er det bedst at rejse til Kenya?

Der er altid en god grund til at rejse til Kenya, for hver årstid har noget at byde på. Da Kenya ligger på ækvator, kan man ikke tale om fire årstider, og der er også regionale forskelle. I Masai Mara holder det mest tørt fra juni til oktober, mens den grønne periode ligger i marts, april og maj, hvor nedbøren typisk falder som monsunregn, hvorefter det hurtigt klarer op.

Se alle vejrkort i Kenya

Nairobi

Jan
Feb
Mar
Apr
Maj
Jun
Jul
Aug
Sep
Okt
Nov
Dec
Temperatur
Nedbør i mm.
Dagtemperatur
26° C
28° C
27° C
25° C
24° C
23° C
22° C
23° C
26° C
27° C
25° C
24° C
Nedbør i mm.
40 mm
60 mm
90 mm
130 mm
120 mm
30 mm
10 mm
10 mm
20 mm
40 mm
110 mm
80 mm

Læs mere og bliv inspireret

Slow travel ad skinnerne

Togrejser hitter og giver dig en unik mulighed for store oplevelser på vejen. Vi guider til 5 af de bedste.

20 rejsehits til 2020

20 trends i 2020: Det vildeste adrenalinrus, bedste road trip, smukkeste strand, bedste madmekka og meget mere.

Costa Rica - 10 eventyr til din bucket list

Find din indre eventyrer frem og stik af til Costa Rica. Vi har fundet 10 eventyr, du ikke må gå glip af.
like.svg

91% af vores gæster giver topkarakteren 8, 9 eller 10

happy.svg

90% af vores gæster vil klart anbefale Stjernegaard

trust

"Fremragende" 4,8 af 5 (1.663 anmeldelser)