kenya_masai_mara_zebra_01

Kenya

Hvor den afrikanske drøm går i opfyldelse

Rejser til Kenya

Hvor den afrikanske drøm går i opfyldelse

Jambo! Hakuna matata! To udtryk du lynhurtigt lærer, når du lander i Kenya. Løvernes Konge, Blixen og alverdens wildlife-dokumentarer havde ikke været det samme, hvis ikke det var for Kenya. Kenya har alt det, vi drømmer om, når tankerne falder på Afrika. Her er vilde dyr i hobetal og spændende kulturer, som trods en moderne parallelverden holder fast i sig selv. Her er livlige storbyer med farverige markeder, store søer, hvor krokodiller og flodheste stikker snuden op, skønne strande og ikke mindst uforglemmelige safarioplevelser.

Masai Mara, der er den kenyanske og nordlige del af den enorme Serengeti National Park, er et af de områder i verden, hvor man finder den højeste koncentration af dyr året rundt. Faktisk er det et af de få steder, hvor bestanden af dyr er den samme som for 100 år siden. En oplevelse du aldrig glemmer.

Foredrag

Gratis foredrag om rejser til Kenya

Tilmeld dig her

Rejser til Kenya

kenya_nakuru_01_effekter

Fun facts og vigtig viden om Kenya

100 år med eget navn
Kenya har ligesom mange andre afrikanske lande været en britisk koloni. I 1919 blev landet sit eget og fik navnet Kenya efter vulkanen Mount Kenya.

60 modersmål
De officielle sprog er måske engelsk og swahili, men faktisk tales der 60 forskellige sprog fordelt over landet og de etniske grupper. Ganske få har faktisk engelsk og swahili som modersmål.

Elfenben
I 1973 blev det forbudt at slå elefanter ihjel, hvilket også betød at salg af elfenben blev ulovligt.

Masaierne
Masaierne, der er kendt for en pæn højde, deres mange køer og evnen til at hoppe højt er Kenyas mest kendte etniske gruppe. Men faktisk udgør de kun 2% af befolkningen. 

En voksende befolkning
Der bor ca. 50 millioner mennesker i Kenya i dag. I 2000 var befolkningstallet kun på 31 millioner. Den vilde vækst betyder også, at gennemsnitsalderen blot er 18 år.

 The Big Five
Næsehorn, leoparder, løver, bøfler og elefanter, kendt som The Big Five, kan allesammen findes i Kenya.

Verdens vildeste show

Masai Mara er i afrikansk forstand et relativt lille område på bare 1.510 kvadratkilometer, der ligger ca. 300 kilometer vest for Nairobi og ligger i forlængelse af Serengetisletten, der er rundt regnet 10 gange større end Masai Mara og strækker sig langt ned i Tanzania.

I Masai Mara skal du ikke lede efter dyrene. Her ser du gigantiske zebraflokke, der står og græsser, gnuer og antiloper i hobetal, der spæner over sletterne. Elefantfamilier, giraffer i forskellige afskygninger, snedige kattedyr, der ligger på lur, glubske krokodiller og alt derimellem. Om natten høres løvens brøl og elefanternes trompeteren og måske de vilde dyr endda kommer op til lodgen eller campen for at tår vand.

Hvert år fra april til oktober, under fænomenet ”The Great Migration”, tager 1,5 million gnuer, 200.000 zebraer og 350.000 gazeller turen fra Serengeti i syd til de grønnere græsgange i Masai Mara i nord. En tur, der for mange af de rejsende dyr ender fatalt, når floder fyldt med krokodiller skal krydses.

Masai Mara er hjem for alle fem arter i gruppen, The Big 5 – løven, leoparden, bøflen, næsehornet og elefanten. Men den populære gruppe er langt fra alt, der er at finde på disse kanter. Masai Mara er hjem for mere end 100 arter af pattedyr samt 570 vilde fuglearter.

kenya_masai_mara_gepard_01

Hvornår er det bedst at rejse til Kenya?

Der er altid en god grund til at rejse til Kenya, for hver årstid har noget at byde på. Da Kenya ligger på ækvator, kan man ikke tale om fire årstider, og der er også regionale forskelle. I Masai Mara holder det mest tørt fra juni til oktober, mens den grønne periode ligger i marts, april og maj, hvor nedbøren typisk falder som monsunregn, hvorefter det hurtigt klarer op.

Se alle vejrkort i Kenya

Nairobi

Jan
Feb
Mar
Apr
Maj
Jun
Jul
Aug
Sep
Okt
Nov
Dec
Temperatur
Nedbør i mm.
Dagtemperatur
26° C
28° C
27° C
25° C
24° C
23° C
22° C
23° C
26° C
27° C
25° C
24° C
Nedbør i mm.
40 mm
60 mm
90 mm
130 mm
120 mm
30 mm
10 mm
10 mm
20 mm
40 mm
110 mm
80 mm

Praktisk info

Praktiske oplysninger ved bestilling af rejsen

De praktiske oplysninger på hjemmesiden er begrænset til de informationer, der kan være relevant for at beslutte sig for en rejse. Når du har bestilt rejsen, vil du modtage mere materiale med gode råd og vejledninger.

Almindelige rejsebetingelser og betaling

Se vores Almindelige rejsebetingelser og muligheder for betaling

Ansvarlig rejseform

Det ligger os meget på sinde at involvere os, og gøre hvad vi kan for at vise stor respekt for de lande og de kulturer, vi rejser til. Det gør vores rejser mere interessante, og betyder at vi også er velkomne næste gang.

Som rejsende kan du gøre en stor forskel ved at være opmærksom. Små ting som fx at respektere de enkelte landes skikke og helligdomme, spørge pænt inden man blot tager et billede af en person, aldrig kaste affald fra sig hverken i naturen eller i byen selvom der måske er beskidt i forvejen og i det hele taget være åben og imødekommende og behandle dine værter som ligeværdige.

Vi gør vores ture interessante ved at komme ind bag facaden, men vi overtræder ikke grænsen. Hvis man udviser respekt for det samfund og de personer man besøger, kommer man i dialog og bliver mødt med venlighed og smil. Rejsen bliver meget mere spændende og berigende.

Akut assistance

I Stjernegaard Rejsers åbningstider: +45 4526 0000
Åbningstider: Mandag - fredag 10:00 - 17:00
Nødtelefon udenfor vores åbningstider: +45 5199 0059

Gouda Rejseforsikring
Salgsafdeling +45 7025 6060 
Alarmcentral + 45 3315 6060

Den danske ambassade i Nairobi: +254 20 425 3000  /  Email: nboamfb@um.dk

Tidsforskel

Namibia er 2 time foran dansk tid (1 time ved dansk sommertid).

Vejr og klima

Se information om vejr og klima i Kenya her

Sprog

Der er 2 officielle sprog i Kenya, engelsk og swahili.

Visum og pas

Der er ikke påkrævet visum for danske statsborgere med dansk pas ved indrejse i Namibia, når rejsen varer under 90 dage. Man skal dog være i besiddelse af et pas, der har mindst 6 måneders gyldighed ud over opholdets varighed.

Se Udenrigsministeriets hjemmeside for detajler

Forsikringer

Hverken det Gule eller det Blå Sygesikringskort dækker i Kenya. Stjernegaard Rejser har valgt at samarbejde med Gouda Rejseforsikring, som har et bredt udbud af forsikringstyper, der passer til de flestes behov. Der findes billigere rejseforsikringer end Gouda, men vores erfaring er, at de sidste penge er givet godt ud. Gouda har nemlig specialiseret sig i rejseforsikringer og dækningerne er bedre end de fleste andre rejseforsikringer. Når skaden opstår, har Gouda sin styrke med deres mange års erfaring, service, lokale samarbejdspartnere og ikke mindst deres velfungerende alarmcentral.

Se Goudas dækninger sammenlignet med andre forsikringer her

Rabat ved køb igennem Stjernegaard Rejser

I kan med fordel købe rejseforsikring og afbestillingsforsikring samlet til følgende reducerede priser hos Stjernegaard:

  • Gouda årsrejseforsikring hele verden inkl. afbestillingsforsikring kr. 1.145 per person
  • Over 70 år - tillæg på kr. 360
  • Tillæg for bagage kr. 230
  • Gouda afbestillingsforsikring uden køb af Gouda årsrejseforsikring - 6% af rejsens pris

Ring og tal med en af vores rejsekonsulenter om priser og muligheder på 4526 0000. 

Vaccinationer og helbred

Stjernegaard Rejser arbejder sammen med flere vaccinationsklinikker i landet, hvor vores gæster kan få god råd og vejledning og en rabat på 10%. Se klinikkerne nedenfor.

Nedenstående råd omkring vaccinationer og malaria er fra Rejseklinikken i Charlottenlund suppleret med Stjernegaards egne kommentarer. Vi anbefaler altid, at man kontakter egen læge for personlige forhold. 

Vi anbefaler generelt på alle vores rejser, at man er grundig med håndhygiejne, da manglende håndhygiejne ofte er årsagen til eventuelle maveproblemer.

Vaccinationer

  • Kort rejse, under 3 uger til turistområder: Hepatitis A, difteri/stivkrampe, Gul feber
  • Rejse over 3 uger, desuden: Tyfus, evt. hepatitis B
  • Længere ophold, desuden: Hepatitis B, evt. rabies (hundegalskab), meningitis, tuberkulose 
  • Gul feber vaccinationscertificat kræves af rejsende, der kommer fra Gul feber område

Malaria

Der er malaria i hele Kenya ved ophold under 1500 meter. Det anbefales at man tager forebyggende malariamedicin. Man skal være meget omhyggelig med forebyggelse af myggestik (myggespray med DEET eller AUTAN, anvendelse af imprægneret myggenet eller bo på hoteller med aircondition).

NB! Stjernegaards kommentar: Vores erfaring er, at det i høj grad er et personligt valg, om man vil tage forebyggende medicin mod malaria. Vi anbefaler derfor, at man rådfører sig med en vaccinationsklinik om eget helbred og om situationen i de specifikke områder, man besøger, og den indkvarteringsform, der gælder for rejsen.

Særligt om gul feber-vaccinationskort ved rejse i Syd- og Mellemamerika og Afrika

Såfremt myndighederne kræver gul feber vaccination for indrejse i et land, vil det fremgå af fakturaen for rejsen, og i dette tilfælde er det vigtigt, at du medbringer dokumentation for, at du har fået en gul feber vaccination. Dette skal gøres i form af det originale vaccinationskort med stempler fra den klinik, som har foretaget vaccinationen. Undersøg altid med din vaccinationsklinik, hvorvidt den anbefaler, at du af helbredsmæssige årsager bliver vaccineret for gul feber, selvom det ikke kræves for indrejse i landet.

Vaccinationsklinikker:

Mod forevisning af Stjernegaard Rejsers ordrebekræftelse, ydes 10% rabat på følgende klinikker:

Rejseklinikken
Ordrupvej 60, 4.sal
2920 Charlottenlund
Telefon: 39 63 01 15
www.rejseklinikken.dk
(10% pånær japansk hjernehindebetændelsesvaccine)

Odense Lægeklinik
Skibhusvej 52B
5000 Odense C
Telefon: 66 14 90 00
www.vaccinationer.dk

Medicinsk Speciallægeklinik
Jens Baggesens Vej 90 B
8200 Århus N
Telefon: 86 75 29 09
www.mslk.dk
(10% pånær japansk hjernehindebetændelsesvaccine)

Rejsevaccination på apoteket
Rejsevaccination på apoteket tilbyder Stjernegaards gæster 10% i rabat på alle vaccinationer. Apoteker i bl.a. følgende byer foretager vaccination: København, Frederiksberg, Aarhus, Aalborg, Kongens Lyngby, Horsens, Herning, Glostrup og Roskilde.  Se den komplette liste på www.sikkervaccination.dk

Rejseforsikring - særlig pris

Stjernegaard Rejser anbefaler Gouda Rejseforsikring. Gouda har en meget erfaren alarmcentral, som er vigtig, når skaden sker.

Bestil din Gouda-forsikring gennem Stjernegaard til samme pris eller lavere end hos Gouda.

Ring 4526 0000

Slow travel ad skinnerne

Togrejser hitter og giver dig en unik mulighed for store oplevelser på vejen. Vi guider til 5 af de bedste.

20 rejsehits til 2020

20 trends i 2020: Det vildeste adrenalinrus, bedste road trip, smukkeste strand, bedste madmekka og meget mere.

Costa Rica - 10 eventyr til din bucket list

Find din indre eventyrer frem og stik af til Costa Rica. Vi har fundet 10 eventyr, du ikke må gå glip af.
like.svg

91% af vores gæster giver topkarakteren 8, 9 eller 10

happy.svg

90% af vores gæster vil klart anbefale Stjernegaard

trust

"Fremragende" 4,8 af 5 (1.254 anmeldelser)