thailand - thailand_elefant_08

Glamping: Sådan har du ikke oplevet Thailand før

Glamping: Sådan har du ikke oplevet Thailand før

Mennesket har camperet gennem tusinder af år. I krig, på jagt og på vej mod nye horisonter. Trods den lange tradition var det dog først i løbet af det 20. århundrede, det praktiske nomadeliv også begyndte at folde sig ud i rekreativ forstand. Der blev sunget sange om lejrbålet, grillet og sovet i regntætte telte, og med tiden dukkede de første campingpladser også op.

Campinglivet har haft sine op- og nedture, men de seneste år har tendensen taget en drejning og camping i sin fineste form – også kendt som glamping – har rusket godt og grundigt op i vores opfattelse af, hvordan vi kan og bør holde ferie i naturen.

Glam møder camping

Glamping, der i al sin enkelhed betyder glamourøs camping, er vores tids svar på at forene det luksuriøse liv med en følelse af at være i nærkontakt med naturen. En tendens som så småt begyndte at blomstre allerede i 1920’erne, hvor velhavende europæere drog på safari i Afrika.

Glamping er til stadighed ofte noget, man gør i forbindelse med safari i Afrika, men den luksuriøse rejseform har også fundet fodfæste under mange andre eksotiske himmelstrøg. Blandt andet i Thailand, der i forvejen er kendt for god service og fascinerende natur.

thailand - lala mukha tented resort_vaerelse_04

Luksuscamp’en ved Khao Yai National Park

På kanten af Asiens største monsunregnskov ligger det skønne Lala Mukha Tented Resort med udsigt til kalkstensbjerge og frodig regnskov. Her indkvarteres du i hyggelige safaritelte – og du skal ikke gå på kompromis med komforten. Dit telt er udstyret med rigtige senge og møbler, og du har naturligvis eget bad og toilet til rådighed.

Camp’en arrangerer udflugter ud i Khao Yai-nationalparken, både med bil og på gåben. Du oplever fabelagtig smuk natur med brusende vandfald og tæt regnskov og møder masser af spændende dyr. Faktisk er Khao Yai-nationalparken det sted i Thailand, hvor der er størst chance for at se vilde elefanter. Om aftenen serveres middagen under stjernerne og i lanternernes skær.  

thailand - lala mukha tented resort_vaerelse_01
thailand - lala mukha tented resort_05
Lala Mukha Tented Resort

En flydende camp

Ved Cheow Larn-søen, midt i Khao Sok National Park i Thailand, møder du et særsyn. Her finder du 500-Rai, der er en flydende camp bestående af 18 hytter bygget på pontoner i søen. Hytterne, der er bygget i mørke træsorter, understreger smukt den omkringliggende natur, men hvor naturligt det end ser ud, gemmer hytten både på dobbeltseng, ekstra sovepladser, aircondition, toilet, bad og panoramavinduer med udsigt til søen.

Fra terrassen kan du padle en tur i hyttens tilhørende kajak – eller du kan tage en dukkert i den flydende swimmingpool foran hovedbygningen. Fra den lille oase er der rig mulighed for at udforske andre dele af nationalparken, inden mørket falder på og der ringes ind til et overdådigt måltid på det lille resort.

thailand - 500 rai floating resort_12
thailand - 500 rai floating resort_16
500Rai

Luksuscamping ved flodbredden

Ved River Kwai, som er et must see, når du besøger Thailand, ligger endnu en campingoase. I Hintok River Camp er de flydende hytter byttet ud med store luksustelte med lækre senge, badeværelse og privat terrasse. Om dagen byder campen på et væld af aktiviteter, bl.a. trekkingture i området omkring Dødens Jernbane og Hell’s Fire Pass eller mountainbiketure til de omkringliggende landsbyer. Når det bliver mørkt, nyder du stemningen ved bålet i haven, efter maden er serveret.

thailand - hintok river camp_front aften_01
thailand - hintok river camp_restaurant_03
Hintok River Camp

Glamping, der i al sin enkelhed betyder glamourøs camping, er vores tids svar på at forene det luksuriøse liv med en følelse af at være i nærkontakt med naturen

Safari på thailandsk

Khao Sok National Park byder på utallige små åndehuller, og Elephant Hills Camp er ingen undtagelse. I et frodigt område med klipper, floder og grøn regnskov, finder du en camp bestående af 20 luksussafaritelte plantet direkte på Cheow Larn Lake.

Teltene er simpelt men dog luksuriøst indrettet med behagelige senge, elektricitet, toilet og bad, og lige uden for teltdugen venter den smukkeste smaragdgrønne sø, hvor du kan nyde dagen i kajak, hvis du da ikke foretrækker at begive dig ud på en wildlife-ekskursion i området, hvor der er alt fra elefanter til eksotiske fugle. Aftenen nydes med lækker mad på lodgen og eventuelt en eksotisk drink ved søbredden.

Læs mere om Thailands fortryllende jungle!

thailand - khao sok_elephant hills_haha_06
thailand - khao sok_elephant hills_rainforest camp telt_02
Elephant Hills
like.svg

91% af vores gæster giver topkarakteren 8, 9 eller 10

happy.svg

90% af vores gæster vil klart anbefale Stjernegaard

trust

"Fremragende" 4,8 af 5 (1.480 anmeldelser)