Diskobugten_sol nedgang_02

Rejser til Grønland

Store vidder og total stilhed

Rejser til Grønland

Naturen kalder - tag på dit livs rejse til Grønland

Der er ikke mange rejsemål i verden, der er så unikke som Grønland! Det er verdens største ø med store vidder og total stilhed. Her kan du virkelig føle dig meget, meget lille. Isen er allestedsnærværende, og befolkningen lever på naturens præmisser.

Naturen er den store attraktion i Grønland. Spredt ud på en kyst så lang som det meste af Europa, bor der færre mennesker, end der kan være på et mellemstort fodboldstadion i Europa. Grønland er også kontrasternes land. Kolossale isbjerge kælver fra indlandsisens gletsjere med en baggrund af grønne fjelde, lange fjorde, smukke vilde blomster og en bred vifte af dyreliv såsom havpattedyr, moskusokser, fugle og fisk.

Et er den grønlandske natur, et andet er de mennesker, der lever i et land med store kontraster. Små bygder, lidt større byer og en enkelt storby. Temperaturer der skifter; midnatssol eller slet ingen sol og vejrforhold, der ændrer sig fra time til time. Det kræver styrke og evne til omstilling. Kom tæt på de gæstfrie mennesker, der byder enhver gæst hjerteligt velkommen. Grønlænderne er gode til at fejre alt fra barnedåb til livet, som det nu engang former sig. I den mørke tid tændes stearinlys og lygter og giver varme til socialt samvær og hygge.

Hvornår vil du rejse i Grønland?

Du skal overveje, hvad du gerne vil opleve i Grønland. Er det den arktiske sommer med midnatssol, sejlads på fjordene og vandring i fjeldene? Eller er det vinterens mørke med det flotte nordlys, hundeslæde- og snescooterture? Du kan også med fordel rejse udenfor højsæsonen i både sommeren og vinteren.

Efteråret byder på flotte farver med smukke solopgange og solnedgange, der bader de nøgne fjelde i orangerøde farver. I foråret kan du opleve, hvordan de hvide farver afløses af de grønne, og så rammer forårets spirende liv også Grønland.

Ring eller skriv til os
Stine Solbjerg Sørensen
Tlf. 4526 0000

Åbent hverdage kl. 10-17

Stine Solbjerg Sørensen - Salgschef
Gratis foredrag om rejser til Grønland

Gratis foredrag om rejser til Grønland

Tilmeld dig her
Diskobugten_01_med baad_med lag_faded_02_JB

Hvordan vil du rejse i Grønland?

Vi tilbyder både grupperejser med dansk rejseleder og individuelle rejser til Grønland. Det er op til dit temperament, om du ønsker at rejse i en gruppe eller på egen hånd – uanset sammensætter vi rejser, som er fulde af oplevelser i det smukke land.

Rundrejser til Grønland med dansk rejseleder

Vi tilbyder rundrejser med dansk rejseleder, hvor du oplever Grønland sammen med en kompetent dansk rejseleder. Vi rejser i små grupper med 15 til 25 deltagere – mange nok til at føle sig i godt selskab, og få nok til at alle kan høre, hvad rejselederen siger. Rundrejserne er tilrettelagt, så du bliver præsenteret for de største oplevelser og seværdigheder, og vi planlægger altid ruterne i et roligt tempo, så vi kan få sjælen med.

Individuelle rejser til Grønland

Vil du hellere opleve Grønland på egen hånd, så se vores store udvalg af rejseforslag, som alle er sammensat, så du får så mange oplevelser, som muligt. Vores individuelle rejser inkluderet alt, hvad vi synes, at du skal opleve, når du er i Grønland, så du behøver faktisk ikke at tilkøbe noget, medmindre du vil noget helt unikt som fx flyve i helikopter ud over isfjorden eller drøne afsted med en snescooter.

Du skal blot finde ud af hvilken rejse, som tiltaler dig mest. Skulle du have andre ønsker og andet budget, kan vi også sagtens finde ud af det. Grønland har nogle udmærkede vandrehjem, guest houses m.m., som vi også samarbejder med. Er du pensionist eller over 65 år, er der gode rabatter at få udenfor sommerhøjsæsonen. Vi laver gerne et tilbud, som passer lige til dine ønsker.

Ilulissat_inuit_01

Hvorfor rejse til Grønland med Stjernegaard?

En rejse til Grønland er lidt af en udskrivning – det må vi indrømme! Derfor er det naturligvis afgørende, at du vælger et rejsebureau, der har styr på tingene. Vores Grønlandsekspert har mange års erfaring i at arrangere rejser til Grønland. Foruden en fastgroet forkærlighed til Rigsfællesskabets største og nordligste partner.

Mød Ayoe Christensen – vores grønlandsekspert

Vores grønlandsekspert hedder Ayoe, og hun tabte sit hjerte helt og aldeles til Grønland, da hun besøgte landet første gang i 1992. Hun bosatte sig tre år i Nuuk for at lære landet at kende i dybden, og da hun efterfølgende flyttede tilbage til Danmark, begyndte hun sin karriere i rejsebranchen.

Ayoe sammensætter vores forslag til individuelle rejser i Grønland på baggrund af sin store viden, som dækker hele Grønland – fra det frodige Sydgrønland til det barske Østgrønland, det isfyldte Nordgrønland og Vestgrønland med de store fjordoplevelser. Hvis du drømme om at rejse på egen hånd i Grønland, så tag en snak med Ayoe – så finder vi den rejse, der passer til dine ønsker.

Vi har også fornøjelsen af at tilbyde rundrejser til Grønland i selskab med Ayoe. I får således garanti for en dybdegående oplevelse I midnatssolens skær, når I sammen med Ayoe udforsker den arktiske sommer med de dybe isfjorde, spektakulære gletsjere og farvestrålende blomstersletter. Sammen med Ayoe og kun 15-25 deltagere er der både plads til fuldstændig ro og hyggeligt samvær. 

Ayoe_original

Om Grønland – tørre tal og facts

Befolkning

Der bor ca. 56.000 mennesker i Grønland, som kan inddeles i fire grupper: vestgrønlændere, nordgrønlændere, østgrønlændere og danskere. 89% er inuitter og grønlandskfødte danskere.

Det grønlandske sprog

Grønland hedder Kalaallit Nunaat (grønlændernes land) på grønlandsk – eller Inuit Nunaat (menneskenes land). Lær disse tre ord: Aluu (goddag), Baj (farvel) og Qujanaq (tak) – så er du godt kørende.

Inuitterne

Inuit er fællesbetegnelsen for de arktiske folk i Alaska, Canada, Grønland og Sibirien. Betegnelsen blev vedtaget på en konference i 1977 og stammer fra det grønlandske ord for ’menneske’.

Kolonisering

Den danske kolonisering af Grønland blev indledt i 1721, da præsten Hans Egede kom til landet som missionær. I 1917 inddrog Danmark hele landet under sit styre.

Hjemmestyre og selvstyre

Grønland opnåede hjemmestyre i 1979 og selvstyre i 2009, men er stadig en del af rigsfællesskabet. Herudover er landet medlem af ICC – det interpolare samarbejde mellem inuitter.

Indlandsisen

Omkring 85% af landet er dækket af is året rundt. Denne is kaldes Indlandsisen og er verdens største gletsjer. Den dækker 1,8 mio. km2 og er 3,5 km på det tykkeste sted.

 

Husky_hvalp_01
Selv de helt små slædehundehvalpe er iklædt pelsen, der er robust nok til at modstå den hårde is og de frysende temperaturer.

Tag med til Grønland og oplev The Big Artic Five

Det grønlandske turistbureau har udviklet en liste over The Big Artic Five – fem kerneoplevelser med et unikt grønlandsk præg – du kan opleve dem alle med Stjernegaard Rejser:

  • Hundeslædekørsel: En social, fysisk og naturbaseret oplevelse med lokale hundeslædekuske, som du kan opleve med Stjernegaard nord for polarcirklen i sæsonen fra januar til april.
  • Nordlys: Det grønne lys med elementer af rødt, blåt og lilla, der ses på nattehimlen fra september til april og allerbedst i de mørke vintermåneder. Videnskabsfolk har naturlige forklaringer på fænomenet, mens grønlandske sagn tilbyder anderledes spændende udlægninger.
  • Is og sne: Indlandsisen, der blev dannet for 2-3 millioner år siden, er verdens næststørste iskappe, kun overgået af Antarktis. Den er 1,8 mio. km2, og du kan opleve den på udflugter fra Kangerlussuaq hele året. Fra Diskobugten kan du i sommermånederne også opleve Eqi-gletsjeren, der kælver dagligt, og som anses for at være en af Grønlands smukkeste seværdigheder.
  • Pionérfolket: Mødet med grønlænderne er en af de største oplevelser på en rejse til Grønland. Du møder dem som guider, hundeslædekuske, bådførere og i mange andre roller. Betegnelsen pionérer dækker over de bølger af indvandrere fra tidernes morgen, som har indordnet sig under naturens kræfter.
  • Hvaler: Der lever 15 hvalarter i havet omkring Grønland, herunder pukkelhvalen og vågehvalen, som man kan møde om sommeren, og grønlandshvalen og narhvalen, der overvintrer i de grønlandske farvande.

Vejret i Grønland

Hele landet ligger i den polare klimazone, og temperaturerne varierer fra 10 til 15 grader om sommeren og helt ned til -50 grader om vinteren. Der er dog store regionale forskelle, både i temperaturer og nedbørsmængder.

Vi har fortrinsvis rejser til Grønland i sommer- og vinterperioden, men du kan også rejse forår og efterår. Sammen med vores grønlandsekspert kan du planlægge en rejse, der tager højde for vejrets luner, men man skal altid være forberedt på koldt vejr i Grønland.

Se alle vejrkort i Grønland

Ilulissat

Jan
Feb
Mar
Apr
Maj
Jun
Jul
Aug
Sep
Okt
Nov
Dec
Temperatur
Nedbør i mm.
Dagtemperatur
-13° C
-14° C
-11° C
-5° C
0° C
4° C
5° C
5° C
1° C
-4° C
-8° C
-10° C
Nedbør i mm.
16 mm
11 mm
13 mm
21 mm
23 mm
21 mm
21 mm
44 mm
32 mm
35 mm
30 mm
19 mm

Læs mere og bliv inspireret

Tør du rejse alene?

Det kræver mod, men når først du indtager verden i eget selskab, vil du kun undre dig over, du ikke har gjort det før.

Tip en 13’er – hvor bæredygtig er du på rejsen?

Hvor miljøbevidst er du? Vi ser nærmere på 13 bæredygtige tiltag, der kan gøre en forskel, når du rejser.

Guide: Her er verdens smukkeste natur

Tag med til alle verdenshjørner og tag for dig af buffeten af øjenguf i alle afskygninger. Fra geotermiske vidundere til rustik klippekeramik.
like.svg

91% af vores gæster giver topkarakteren 8, 9 eller 10

happy.svg

90% af vores gæster vil klart anbefale Stjernegaard

trust

"Fremragende" 4,8 af 5 (1.478 anmeldelser)