Diskobugten_sol nedgang_02

Rejser til Grønland

Store vidder og total stilhed

4,7 (25 Anmeldelser)

Rundrejser til Grønland og rejser på egen hånd

Natur uden sidestykke - tag på dit livs rejse til Grønland

Der er ikke mange rejsemål i verden, der er så unikke som Grønland! Det er verdens største ø med store vidder og total stilhed. Her kan du virkelig føle dig meget, meget lille. Isen er allestedsnærværende, og befolkningen lever på naturens præmisser.

Naturen er den store attraktion i Grønland. Spredt ud på en kyst så lang som det meste af Europa, bor der færre mennesker, end der kan være på et mellemstort fodboldstadion i Europa. Grønland er også kontrasternes land. Kolossale isbjerge kælver fra indlandsisens gletsjere med en baggrund af grønne fjelde, lange fjorde, smukke vilde blomster og en bred vifte af dyreliv såsom havpattedyr, moskusokser, fugle og fisk.

Et er den grønlandske natur, et andet er de mennesker, der lever i et land med store kontraster. Små bygder, lidt større byer og en enkelt storby. Temperaturer der skifter; midnatssol eller slet ingen sol og vejrforhold, der ændrer sig fra time til time. Det kræver styrke og evne til omstilling. Kom tæt på de gæstfrie mennesker, der byder enhver gæst hjerteligt velkommen. Grønlænderne er gode til at fejre alt fra barnedåb til livet, som det nu engang former sig. I den mørke tid tændes stearinlys og lygter og giver varme til socialt samvær og hygge.

Rejser inden for Rigsfælleskabet - store oplevelser tæt på!

Grønland er sammen med Færøerne en del af Rigsfællesskabet, og vores fælles historie bringer en ekstra dimension ind i rejserne. Selvom vi rent geografisk ligger forholdsvis tæt på hinanden, er oplevelserne - både kulturelt og i naturen - helt anderledes og berigende. Det er store oplevelser tæt på!

Hvornår vil du rejse i Grønland?

Du skal overveje, hvad du gerne vil opleve i Grønland. Er det den arktiske sommer med midnatssol, sejlads på fjordene og vandring i fjeldene? Eller er det vinterens mørke med det flotte nordlys, hundeslæde- og snescooterture? Du kan også med fordel rejse udenfor højsæsonen i både sommeren og vinteren.

Efteråret byder på flotte farver med smukke solopgange og solnedgange, der bader de nøgne fjelde i orangerøde farver. I foråret kan du opleve, hvordan de hvide farver afløses af de grønne, og så rammer forårets spirende liv også Grønland.

Ring eller skriv til os
Stine Solbjerg Sørensen
Tlf. 4526 0000

Mandag - fredag 10 - 15

Stine Solbjerg Sørensen - Salgschef
Gratis foredrag om rejser til Grønland

Gratis foredrag om rejser til Grønland

Tilmeld dig her
Diskobugten_01_med baad_med lag_faded_02_JB

Hvordan vil du rejse i Grønland?

Vi tilbyder både grupperejser med dansk rejseleder og individuelle rejser til Grønland. Det er op til dit temperament, om du ønsker at rejse i en gruppe eller på egen hånd – uanset sammensætter vi rejser, som er fulde af oplevelser i det smukke land.

Rundrejser til Grønland med dansk rejseleder

Vi tilbyder rundrejser med dansk rejseleder, hvor du oplever Grønland sammen med en kompetent dansk rejseleder. Vi rejser i små grupper med 10 til 24 deltagere – mange nok til at føle sig i godt selskab og få nok til, at alle kan høre, hvad rejselederen siger. Rundrejserne er tilrettelagt, så du bliver præsenteret for de største oplevelser og seværdigheder, og vi planlægger altid ruterne i et roligt tempo, så vi kan få sjælen med.

Individuelle rejser til Grønland

Vil du hellere opleve Grønland på egen hånd, så se vores store udvalg af rejseforslag, som alle er sammensat, så du får så mange oplevelser, som muligt. Vores individuelle rejser inkluderer som regel nogle udflugter, som  vi synes, at du skal have med, når du er i Grønland, og herudover har vi et stort udflugtsprogram, som du kan plukke fra, hvis du vil opleve endnu mere. Programmet dækker alt fra byvandringer til helikopterture ud over isfjorden eller en tur ud over fjeldet med med en snescooter.

Du skal blot finde ud af hvilken rejse, som tiltaler dig mest. Skulle du have andre ønsker og andet budget, kan vi også sagtens finde ud af det.  Vi laver gerne et tilbud, som passer lige til dine ønsker.

Ilulissat_inuit_01

Hvorfor rejse til Grønland med Stjernegaard?

En rejse til Grønland er lidt af en udskrivning – det må vi indrømme! Derfor er det naturligvis afgørende, at du vælger et rejsebureau, der har styr på tingene. Vores Grønlandsekspert har mange års erfaring i at arrangere rejser til Grønland. Foruden en fastgroet forkærlighed til Rigsfællesskabets største og nordligste partner.

Mød Ayoe Christensen – vores grønlandsekspert

Vores grønlandsekspert hedder Ayoe, og hun tabte sit hjerte helt og aldeles til Grønland, da hun besøgte landet første gang i 1992. Hun bosatte sig tre år i Nuuk for at lære landet at kende i dybden, og da hun efterfølgende flyttede tilbage til Danmark, begyndte hun sin karriere i rejsebranchen.

Ayoe sammensætter vores forslag til individuelle rejser i Grønland på baggrund af sin store viden, som dækker hele Grønland – fra det frodige Sydgrønland til det barske Østgrønland, det isfyldte Nordgrønland og Vestgrønland med de store fjordoplevelser. Hvis du drømme om at rejse på egen hånd i Grønland, så tag en snak med Ayoe – så finder vi den rejse, der passer til dine ønsker.

Vi har også fornøjelsen af at tilbyde rundrejser til Grønland i selskab med Ayoe eller med rejseleder Niels Fessel. I får således garanti for en dybdegående oplevelse på rejsen I midnatssolens skær og Et arktisk eventyr til lands og til vands, når I sammen med rejselederen udforsker den arktiske sommer med de dybe isfjorde, spektakulære gletsjere og farvestrålende blomstersletter. Sammen med rejselederen og kun 10-24 deltagere er der både plads til fuldstændig ro og hyggeligt samvær. 

Ayoe_original

Om Grønland – tørre tal og facts

Befolkning

Der bor ca. 56.000 mennesker i Grønland, som kan inddeles i fire grupper: vestgrønlændere, nordgrønlændere, østgrønlændere og danskere. 89% er inuitter og grønlandskfødte danskere.

Det grønlandske sprog

Grønland hedder Kalaallit Nunaat (grønlændernes land) på grønlandsk – eller Inuit Nunaat (menneskenes land). Lær disse tre ord: Aluu (goddag), Baj (farvel) og Qujanaq (tak) – så er du godt kørende.

Inuitterne

Inuit er fællesbetegnelsen for de arktiske folk i Alaska, Canada, Grønland og Sibirien. Betegnelsen blev vedtaget på en konference i 1977 og stammer fra det grønlandske ord for ’menneske’.

Kolonisering

Den danske kolonisering af Grønland blev indledt i 1721, da præsten Hans Egede kom til landet som missionær. I 1917 inddrog Danmark hele landet under sit styre.

Hjemmestyre og selvstyre

Grønland opnåede hjemmestyre i 1979 og selvstyre i 2009, men er stadig en del af rigsfællesskabet. Herudover er landet medlem af ICC – det interpolare samarbejde mellem inuitter.

Indlandsisen

Omkring 85% af landet er dækket af is året rundt. Denne is kaldes Indlandsisen og er verdens største gletsjer. Den dækker 1,8 mio. km2 og er 3,5 km på det tykkeste sted.

 

Oplev den grønlandske virkelighed

Grønland er et rejsemål, der hæver sig over enhver sammenligning. Naturen er så storslået på grund af det unikke klima og de utrolige vejrforhold, som kan skifte pludseligt fra time til time. Vejret er på en og samme tid vores medspiller og modspiller, når vi rejser til Grønland. Vi jagter midnatssol, nordlys og blødt snefald men møder også tæt tåge og regnskyl.

De små samfund og store afstande har enorm betydning for det lokale liv og spiller selvsagt også en stor rolle for rejsen til Grønland. Det kan betyde, at en manglende reservedel på udflugtsbåden i Ilulissat ikke kan fikses samme dag, at helikopteren, der skulle flyve sightseeingtur med os, pludselig bliver sendt på ambulanceflyvning, eller at en indenrigsflyvning bliver aflyst på grund af tåge.

Vi planlægger alle vores rejser til Grønland efter tidspunkterne med mest stabilt vejr, men når I bestiller en rejse til Grønland, må I være indstillet på, at rejsens program kan ændre sig. Der er bare større kræfter på spil. Og det er selvom, vi har de mest kompetente samarbejdspartnere og erfarne danske rejseledere på vores rundrejser. Når vejrets hamskifte kræver ændringer i programmet, arbejder de og vi sammen om gode løsninger, så dagene stadig bliver spækket med interessante oplevelser.

Derfor kan vi godt love jer en uforglemmelig rejse. I får ikke altid det, I havde regnet med, men til gengæld vil I opleve mange spændende ting, som I ikke kunne forudse. Grønland er på godt og ondt ikke som noget andet sted i verden, og med de rette forventninger til de potentielle udfordringer er chancen for en fantastisk rejse endnu større.

Ilulissat_02
Det siger vores gæster ...
Husky_hvalp_01
Selv de helt små slædehundehvalpe er iklædt pelsen, der er robust nok til at modstå den hårde is og de frysende temperaturer.

Tag med til Grønland og oplev The Big Artic Five

Det grønlandske turistbureau har udviklet en liste over The Big Artic Five – fem kerneoplevelser med et unikt grønlandsk præg – du kan opleve dem alle med Stjernegaard Rejser:

  • Hundeslædekørsel: En social, fysisk og naturbaseret oplevelse med lokale hundeslædekuske, som du kan opleve med Stjernegaard nord for polarcirklen i sæsonen fra januar til april.
  • Nordlys: Det grønne lys med elementer af rødt, blåt og lilla, der ses på nattehimlen fra september til april og allerbedst i de mørke vintermåneder. Videnskabsfolk har naturlige forklaringer på fænomenet, mens grønlandske sagn tilbyder anderledes spændende udlægninger.
  • Is og sne: Indlandsisen, der blev dannet for 2-3 millioner år siden, er verdens næststørste iskappe, kun overgået af Antarktis. Den er 1,8 mio. km2, og du kan opleve den på udflugter fra Kangerlussuaq hele året. Fra Diskobugten kan du i sommermånederne også opleve Eqi-gletsjeren, der kælver dagligt, og som anses for at være en af Grønlands smukkeste seværdigheder.
  • Pionérfolket: Mødet med grønlænderne er en af de største oplevelser på en rejse til Grønland. Du møder dem som guider, hundeslædekuske, bådførere og i mange andre roller. Betegnelsen pionérer dækker over de bølger af indvandrere fra tidernes morgen, som har indordnet sig under naturens kræfter.
  • Hvaler: Der lever 15 hvalarter i havet omkring Grønland, herunder pukkelhvalen og vågehvalen, som man kan møde om sommeren, og grønlandshvalen og narhvalen, der overvintrer i de grønlandske farvande.

Vejret i Grønland

Hele landet ligger i den polare klimazone, og temperaturerne varierer fra 10 til 15 grader om sommeren og helt ned til -50 grader om vinteren. Der er dog store regionale forskelle, både i temperaturer og nedbørsmængder.

Vi har fortrinsvis rejser til Grønland i sommer- og vinterperioden, men du kan også rejse forår og efterår. Sammen med vores grønlandsekspert kan du planlægge en rejse, der tager højde for vejrets luner, men man skal altid være forberedt på koldt vejr i Grønland.

Se alle vejrkort i Grønland

Ilulissat

Jan
Feb
Mar
Apr
Maj
Jun
Jul
Aug
Sep
Okt
Nov
Dec
Temperatur
Nedbør i mm.
Dagtemperatur
-13° C
-14° C
-11° C
-5° C
0° C
4° C
5° C
5° C
1° C
-4° C
-8° C
-10° C
Nedbør i mm.
16 mm
11 mm
13 mm
21 mm
23 mm
21 mm
21 mm
44 mm
32 mm
35 mm
30 mm
19 mm

Læs mere og bliv inspireret

Luk op for noget godt... dyk ned i Europas godtepose

Oplev Europa fra 15 anderledes vinkler, når vi dykker ned i herlighederne i Island, Portugal, Italien, Grønland, Færøerne, Skotland, Kroatien, m.fl.

Iskolde eventyr: 7 ting du skal opleve i Grønland

Oplev frosne landskaber, der er spillevende. Vi ser nærmere på 7 ting du skal opleve i Grønland.

Rejsetrends 2021: Her er vores bucket list

21 rejsedrømme vi håber på at indfri i 2021 - fra offline travel til fart over feltet. Fra Grønland til det indonesiske øhav!
like.svg

91% af vores gæster giver topkarakteren 8, 9 eller 10

happy.svg

90% af vores gæster vil klart anbefale Stjernegaard

trust

"Fremragende" 4,8 af 5 (1.663 anmeldelser)