Skip to main content

Rejser til Aasiaat

Grønland

Aasiaat_by_01

Fred, ro og hvalplask ved Diskobugten

Aasiaat ligger i det sydvestlige hjørne af Diskobugten i et større skærgårdsområde, som derfor også er kendt som ”landet med de tusind øer”.

Byen var oprindeligt en koloni oprettet af Niels Egede til minde om hans far, Hans Egede, hvorfor byen på dansk også er kendt som Egedesminde. Op gennem 1900-tallet voksede kolonien sig til en by, og i dag bor her lidt over 3.000 indbyggere, hvilket gør Aasiaat til Grønlands femtestørste by.

Helt ud til Diskobugten ligger Aasiaats mange farverige huse i gule, blå, røde og grønne nuancer, hvilket tilfører en dejlig kolorit til den charmerende by.

Byen har både sygehus, plejehjem og daginstitutioner som folkeskole og børnehave, og den største arbejdsplads er fiskefabrikken, hvor der forarbejdes rejer og krabber. I Aasiaat hersker tilmed et ungdommeligt liv grundet byens gymnasium og erhvervsskole, hvilket skaber en herlig stemning, som I oplever på slentreturene gennem byen.

Aasiaat har også et kulturhistorisk museum, hvor man kan høre mere om koloniperioden, og i forsamlingshuset kan I se over 20 malerier af den danske kunstmaler, Per Kirkeby.

Aasiaat bemærker sig desuden med de gode muligheder for at se hvaler året rundt.

Om sommeren fyldes farvandet ud fra kysten med pukkelhvaler, vågehvaler og finhvaler, mens her også kommer narhvaler til om vinteren. Her er derfor gode muligheder for at komme på havsafari og opleve de mægtige havdyr boltre sig.

 

Derfor skal I rejse til Aasiaat

  • Gode muligheder for havsafari
  • Bo ud til Diskobugten
  • Grønlands femtestørste by
Aasiaat_by_02 Aasiaat_huse_01

Rejser til Aasiaat

Fyld rejsen med oplevelser

Krydr rejsen med udflugter, og få autentiske oplevelser, du aldrig glemmer. Vi håndplukker udflugterne i tæt samarbejde med vores udvalgte samarbejdspartnere, der har indgående kendskab til destinationen.

solnedgang_Aasiaat_01

Vel nok den mest kompetente rejseleder vi nogensinde har haft.

Kirsten Marianne Bertelsen
4.7   (140 anmeldelser)
Læs hvad andre gæster siger

Hoteller i Aasiaat

Det siger vores gæster ...

Ring eller skriv til os

Tag en snak med vores eksperter om jeres drømmerejse.
Telefonerne er åbne mandag til fredag 10.00-15.00. 

4526 0000
Stjernegaard Rejser Stjernegaard Rejser KH
Like

91% af vores gæster giver topkarakteren 8, 9 eller 10

Happy

90% af vores gæster vil klart anbefale Stjernegaard

Trust

"Fremragende" 4,8 af 5 (2.100+ anmeldelser)