peru - machu picchu_42

Rejser til Peru

På eventyr i inkaernes land

4,8 (279 Anmeldelser)

Oplev Peru med Stjernegaard

Meget mere end Machu Picchu

Peru kan måske bedst betegnes som en bundløs skattekiste. For det er som om landets historier og seværdigheder ingen ende vil tage. Peru er inkaernes land og Machu Picchu står stadig som kronen på værket, men Peru er også alt muligt andet.

Naturen spænder fra den frodige, sumpede Amazonjungle til sneklædte bjerge, dybe kløfter, saltflader, ørken, gigantiske søer, smukke kyststrækninger og et hav af hvaler, pingviner og søløver. Historien gemmer på alt fra inkafolk til spanske koloniherrer, og både naturen og historien har skabt det Peru, vi kan opleve i dag.

Peru kan være overvældende og intens, men mest af alt er en rejse til Peru et skridt ind i en vidunderlig verden, hvor nye opdagelser venter om hvert et hjørne.

Hvorfor rejse til Peru med Stjernegaard?

Hvad enten du rejser på rundrejse med dansk rejseleder eller på en individuelt tilrettelagt rejse, får du muligheden for at komme hele vejen rundt om Peru og opleve det meste og det bedste. Lige fra de mystiske Nazca-linjer til Machu Picchu og helt til Ballestasøerne.

Måske endda med en tur til Amazonas. På rundrejse med dansk rejseleder nyder du godt af rejselederens årelange erfaring, mens vores individuelle rejser til Peru ligeledes er skabt ud fra mange års erfaring og rejser til Peru – i samarbejde med særligt udvalgte, højt professionelle samarbejdspartnere, der sikrer dig en gennemført rejse.  

Ring eller skriv til os
Stine Solbjerg Sørensen
Tlf. 4526 0000

Mandag - fredag 10 - 15

Stine Solbjerg Sørensen - Salgschef
Gratis foredrag om rejser til Peru

Gratis foredrag om rejser til Peru

Tilmeld dig her

Hvordan vil du opleve Peru

Med Stjernegaard bestemmer du selv, om du vil rejse alene eller følges med en gruppe, når du rejser til Peru.

Rundrejser Med dansk rejseleder Individuelle rejser Rejs på egen hånd
peru - machu picchu_28_3

Facts om Peru

Indbyggertal

Peru har ca. 31,7 millioner indbyggere. 

Areal

1.285.216 km2, svarende til to gange Frankrigs størrelse.

Sprog

Spansk, quechua og aymara.

Gennemsnitlig levealder

Mænd 73 år, kvinder 78 år.

Valuta

Peruvianske Sol (PEN). 1 PEN svarer til ca. 2 DKK.

Tidsforskel

Når klokken er 12.00 i Danmark er den 6.00 i Peru. (07.00 ved sommertid)

Det siger vores gæster ...
peru - arequipa_befolkning_pige_01

Rejseform – hvordan vil du opleve Peru?

Rejser du med Stjernegaard, har du valget mellem to forskellige rejseformer; rundrejser med dansk rejseleder og rejser på egen hånd.

På egen hånd:

  • Vi har udviklet 4 interessante rejseforslag til dig, der gerne vil udforske Peru på egen hånd, hvad enten det er sammen med din familie, din rejsepartner eller som solorejsende.
  • Vi sørger for al transport og indkvarterer dig på hoteller efter dit valg, og naturligvis tilbyder vi også en række spændende udflugter, som du kan vælge til i det omfang, der passer dig.
  • Har du særlige ønsker til rejsen, kan rejseforslagene justeres, eller vi kan skræddersy en rejse lige efter din næse. En rejse på dine præmisser – med Stjernegaard i ryggen.

Rundrejse med dansk rejseleder:

  • Drømmer du om at komme helt ind under huden på Peru, og vil du beriges og lære en masse undervejs, kan du vælge en rundrejse med dansk rejseleder.
  • Rundrejserne foregår i små grupper af max 25 personer, og undervejs bor du flere forskellige steder, så du får så meget som muligt med.

Vores hidtil bedste tur og vi har faktisk været mange steder og med forskellige rejseselskaber. Alt fungerede perfekt.

4,8 (279 Anmeldelser)

Perus forskelligheder – hvor mange sider af Peru bør jeg opleve på én rejse?

Peru er et fortryllende sammensurium af alt det bedste, Sydamerika kan byde på, og derfor kan det være tillokkende at bo 6-7 forskellige steder.

Vi anbefaler, at du som minimum oplever 4 forskellige steder i Peru, herunder Lima, Cusco og Machu Picchu.

Transport – hvordan kommer jeg rundt i Peru?

Størstedelen af landets attraktioner er at finde i den sydlige del, men alligevel kan distancen fra ét sted til det næste være lang. Derfor vil transporten ofte være en kombination af bus og fly og måske endda sejlads, hvis turen også går til Ballestasøerne.

Når du befinder dig i de større byer, er det ofte oplagt at tage en taxa. Bemærk at Perus taxaer ikke kører på taxameter, og du er derfor nødt til at forhandle prisen inden afgang.

Størstedelen af taxaerne er desuden ”uofficielle”, så bed hotellet om at ringe efter en taxa eller opsøg taxaerne ved taxaholdepladser.

peru - ballesta oeerne_sael_02
Stjernegaard katalog 2023 forside peru galapagos

Bestil Peru kataloger

Søger du inspiration til din Peru rejse - bestil vores kataloger

Se kataloger

Oplevelser – hvad kan jeg opleve i Peru?

Der er næsten ikke grænser for, hvad du kan opleve i Peru. Landet har natur i alle afskygninger og en historie, der strækker sig over flere spændende tidsperioder. Hertil vil du opleve en herlig kultur, der både har elementer af det moderne og det traditionelle – og alt derimellem. Herunder et udpluk af nogle af de ting, du kan opleve på en rejse til Peru.

Lima

Perus charmerende hovedstad, der på en og samme tid en smuk skildring af kolonitidens charme og en storby for de moderne peruvianere med hang til god mad og kultur. En af Sydamerikas mest cool storbyer. 

Cusco

Først var det inkaernes hovedstad, siden kom de spanske koloniherrer, og det har givet byen et fusionspræget look, der er helt særligt. En fortælling om Perus historie og ikke mindst nøglen til Machu Picchu.

Machu Picchu

Verdens populæreste præ-columbianske by beliggende i mere end 2.000 meters højde. Et must see, der både kan opleves på en 4-dages vandretur ad Inkastien eller på en guidet dagstur fra Aguas Calientes.

Titicacasøen

Helt i syd, på grænsen til Bolivia bor urosindianerne, der gennem århundreder har levet på sivøer i søen – og stadig gør det. Og så kan mændene her strikke til den store guldmedalje.

Ballestasøerne

Et Minigalapagos, hvor pelikaner, suler og skarver flyver henover pingviner, søløver og rustikke klipper – kun en kort sejltur fra Perus kyst. Et godt alternativ til en rejse til Galapagosøerne.

Nazca-linjerne

I perioden 700-200 f.Kr. skrabede nazcafolket de øverste, mørke lag af ørkenen og dannede en række mystiske tegn, som stadig kan ses den dag i dag. Ingen aner hvorfor! Et særsyn, der bedst opleves fra luften.

Hvilke rejsemål kan rejsen til Peru kombineres med?

Det er ingen sag at bruge flere uger i Peru, men landet er også et glimrende udgangspunkt, hvis du vil opleve andre dele af Sydamerika, ikke mindst Galapagos. Hvad enten du vælger rundrejsen ’Peru, Equador og Galapagos’ eller en individuelt tilrettelagt rejse får du mulighed for at opleve Galapagos på mindre krydstogtskibe, der tager dig til nogle af de mest interessante øer, hvor du kan se det vilde dyreliv folde sig ud i et prangende show.

Religionen – hvad tror peruvianerne på?

Spanierne tog meget med sig til det nye kontinent. Bl.a. religionen. Den dag i dag er 81,3% af peruvianerne katolikker, mens 12,5% er protestanter.

2,9% beskriver sig selv som ateister, mens de resterende 3,3% bl.a. er mormoner, buddhister, muslimer og animister.

Den peruvianske regering anser katolicismen for at spille en vigtig rolle for nationen, og trods religionsfrihed er der stadig obligatorisk katolskundervisning i både offentlige og private skoler.

peru - Trujillo_03

Vejret – hvornår er Peru bedst?

Mens ækvator skærer sig gennem toppen af Peru, ligger den sydlige del af landet ca. 2.000 kilometer fra ækvator. Hertil er Peru en god blanding af Amazonjunglen, Stillehavskyster og Andesbjergene, og klimaet kan således ikke skæres over én kam.

Tropisk jungle: Perus jungle ligger i den østlige del af landet, herunder Amazonas, hvor temperaturen ligger på 22-30 grader året rundt. Regnen falder hele året, dog mest intenst fra oktober til marts.

Stillehavskysten: Stillehavet køler kystområderne godt ned, og du kan derfor forvente temperaturer fra 15-26 grader året rundt samt minimalt nedbør.

Andesbjergene: I det centrale højland og i Andesbjergene ligger temperaturen omkring 20 grader året rundt, mens det regner mest fra november til marts.

Læs mere om vejret i Peru

Lima

Jan
Feb
Mar
Apr
Maj
Jun
Jul
Aug
Sep
Okt
Nov
Dec
Temperatur
Nedbør i mm.
Dagtemperatur
26° C
27° C
26° C
25° C
22° C
20° C
19° C
19° C
19° C
20° C
22° C
24° C
Nedbør i mm.
1 mm
0 mm
0 mm
0 mm
0 mm
1 mm
1 mm
2 mm
1 mm
0 mm
0 mm
0 mm
peru - titicaca_uros indianer_01_5

Vacciner – hvad skal jeg sikres mod?

Vi anbefaler, at du søger råd og vejledning hos din egen læge eller hos en af landets vaccinationsklinikker, før du tager afsted. 

Rejser fra 4-30 dage:

Hepatitis A, difteri/stivkrampe samt gul feber i dele af Peru, primært Amazonas

Malaria:

Malaria er mest udbredt i Amazonasområdet. Vi anbefaler derfor, at du rådfører dig med en vaccinationsklinik, som kan vurdere, om du har brug for forebyggende malariamedicin.

Foruden vaccinationer anbefaler vi, at du altid holder en god håndhygiejne og bruger din sunde fornuft.

Maden – hvad smager Peru af?

Maden er måske ikke det første, der falder dig ind at drømme om, når tankerne ledes hen på Peru. Men faktisk er Peru i flere omgange udnævnt til verdens mekka for kulinariske oplevelser, og det skal ikke tage dig mange bidder at forstå hvorfor. Særligt Lima er kendt for sit væld af gourmetrestauranter, herunder ’Central Restaurante’, som af Michelin er udnævnt som en af verdens 10 bedste restauranter. Men selv på gadeplan er maden spektakulær.

Smagsoplevelserne spænder fra den traditionelle ceviche til grillet marsvin samt en bred pallette af spændende fusionseksperimenter, der har referencer til Amazonjunglen, Andesbjergene, Stillehavet – og sågar helt til Kina.

Ceviche

Perus uofficielle nationalret bestående af marineret rå fisk, ofte serveret med søde kartofler eller majs.

Cuy

Helgrillet eller bagt marsvin, der smager i retning af kanin eller vildt fjerkræ. Spises helt – gerne med hænderne.

Causa

En kold tærtelignende ret bestående af kartofler og avocado, evt. i selskab med tun, kød eller hårdkogte æg.

Lomo saltado

En kinesisk inspireret stir fry-ret bestående af oksekød, tomater, peber, løg, soja, mv.

Aji de Gallina

En stuvning af kylling, kondenseret mælk, hvidt brød og gul aji-peber.

Anticuchos

Perus svar på shish-kebab. En spise der serveres på gourmetrestauranter såvel som i gadekøkkener.

Rocoto Relleno

Fyldte røde, stærke peberfrugter bagt med hakket oksekød, hårdkogte æg og ost.

Alpaca

Den lille lama, der smager som en mellemting af okse og vildt, fås i et væld af afskygninger, bl.a. som tørret snack.

Pisco Sour

Den skummende nationaldrink bestående af cognac, limejuice, æggehvider, sirup og et sjat bitters.

Rejselederen var nok den primære årsag til, at rejsen var så uhyre vellykket.Jeg kunne sig meget om ham; han var suveræn. En fantastisk rejse med afvekslende, udfordrende oplevelser. Føler at ens horisont er blevet udvidet.

4,8 (279 Anmeldelser)

Fra Inkarige til et moderne Sydamerika – kender du Perus historie?

De første spor af mennesker i Peru går helt tilbage til 10.000 år f.Kr. men der skulle alligevel gå mange tusind år, før der var tale om egentlige civilisationer. I 1.800 f.Kr. begyndte datidens peruvianere så småt at rykke til Andesbjergene for at dyrke landbrug og ca. 600 år senere opstod de første bysamfund og egentlige kulturer.

I århundreder levede de forskellige kulturer i relativ fred og fordragelighed, og det var først da inkaerne fra Cuzcodalen i midten af 1400-tallet erobrede det meste af Peru, Bolivia og Ecuador samt dele af Colombia, Argentina og Chile, at der blev tale om et egentlig rige. Nemlig Inkariget. Festen varede dog ikke længe, for allerede i 1532-1533 kom de spanske koloniherrer, som med lynets hast fik indtaget det kæmpemæssige rige.

I 1535 flyttede kolonimagten hovedstaden fra Cuzco til Lima, og i de efterfølgende år var landet præget af både stridigheder og sygdom hos den indianske befolkning, der ikke kunne klare de sygdomme, spanierne havde medbragt. Først i 1569-1581 blev koloniadministrationen sat i system og forblev Sydamerikas centrum frem til 1700-tallet, hvor to nye vicekongedømmer i hhv. den nordlige og den sydøstlige del af kontinentet opstod.

Først i 1821 blev Peru selvstændigt som det sidste land i Sydamerika, og efter mere end 150 år med undertrykkende regimer og grænsekonflikter blev demokratiet indført i 1980.

peru - lima_san francisco kirken_01_HF
peru - colca canyon_befolkning_pige_02

Inkaer og kosmopolitter – hvem er peruvianerne?

Peru er ét af de tre latinamerikanske lande, hvor den største befolkningsgruppe består af indfødte. Faktisk er det hele 45%, der udgør den indianske befolkning, som primært lever i de sydlige Andesbjerge samt ved den sydlige og centrale kyst, hvortil de er migreret i løbet af de sidste 40 år. Den øvrige del af befolkningen består primært af mestizer samt hvide, sorte, japanere og kinesere.

Der findes ikke ét endegyldigt svar på, hvad der kendetegner nutidens peruvianer, for der er stor forskel på klasse, etnicitet og hvorvidt man bor i by eller på land.

Mens den fattige del af befolkningen i byerne enten er arbejdsløse eller arbejder flere lavtlønnede jobs, lever den velstillede del af befolkningen et mere alsidigt liv med mindre arbejde og mere fritid.

Livet i byerne har ofte et vestligt præg, mens man i landområderne, i højlandet og i Amazonjunglen får en fornemmelse af, at traditioner, skikke og ældgamle kulturer lever.

Læs mere og bliv inspireret

Peru: Meget mere end Machu Picchu

Der er mange gode grunde til at rejse til Peru - et overflødighedshorn af store, kulturelle oplevelser.

Rejs i april, maj og juni - her skal du hen!

Timing is everything! Vi kigger nærmere på 14 rejsemål, der kickstarter din sommer.

Rejsetrends 2021: Her er vores bucket list

21 rejsedrømme vi håber på at indfri i 2021 - fra offline travel til fart over feltet. Fra Grønland til det indonesiske øhav!
like.svg

91% af vores gæster giver topkarakteren 8, 9 eller 10

happy.svg

90% af vores gæster vil klart anbefale Stjernegaard

trust

"Fremragende" 4,8 af 5 (1.663 anmeldelser)