natur_01

Rejser til Færøerne

Oplev naturens egen guldgrube

Oplev Færøerne med Stjernegaard

Forrygende Færøerne

Færøerne ligger i Atlanterhavet mellem Skotland, Norge og Island og består af 18 smukke øer af vulkansk oprindelse. Her møder vi grønne fjelde, dramatiske kystlinjer, stejle klippe, brusende vandfald og hyggelige lokalsamfund. På en rundrejse til Færøerne med dansk rejseleder oplever du denne vidunderlige natur på vandreture, sejlture og køreture, og du hører om landets historie og ikke mindst de mange traditioner, der stædigt holdes i hævd på Færøerne.

Rejs inden for Rigsfællesskabet - store oplevelser tæt på

Man behøver ikke rejse om på den anden side af kloden for at finde de store oplevelser. Færøerne er sammen med Grønland en del af Rigsfællesskabet, og vores fælles historie gør rejser dertil ekstra interessante. Selvom vi deler kongerige og er forholdsvis tæt på hinanden rent geografisk, så er naturen og kulturen på Færøerne helt anderledes - derfor får vi store oplevelser tæt på!

Ring eller skriv til os
Maria Madsen
Tlf. 4526 0000

Mandag - fredag 10 - 15

Maria_Madsen__frit blaa

Rejs til Færøerne, National Geographic’s yndlingsøer

Rejsemagasinet National Geographic udnævnte i 2015 Færøerne til bedste rejseland, og det sendte landets turistindustri ud i en rivende udvikling. Udnævnelsen blev bl.a. begrundet med øernes fokus på bæredygtighed, den unikke kultur og autenticiteten. I 2018 var National Geographic igen på spil, da man fremhævede øerne for deres arbejde for at bevare naturen, den historiske arkitektur og befolkningens livsstil. 

Bæredygtig turisme: Closed for Maintenance - Open for Voluntourism
Hvert år holder Færøerne henover en weekend "lukket for vedligehold". I den anledning kommer mere end 2000 mennesker til øerne for frivilligt at deltage i vedligeholdelsen og dermed bevarelsen af naturen. Det er bæredygtighed! 

Tag med på en rejse til Færøerne og oplev denne nordatlantiske perle sammen med Stjernegaard og en dygtig dansk rejseleder. 

 

 

Gjogv_by_02

Værd at vide og fun facts om Færøerne

Hjemmestyre

Det færøske hjemmestyre blev etableret i 1948 efter en folkeafstemning på øerne.

Olaifesten

Den årlige Olaifest, Færøernes nationaldag, afholdes den 29. juli. Her trækker færingerne i deres smukke nationaldragt, Tjóðarbúni, til ære for Kong Olav II, som bragte kristendommen til øerne.

Uld

Uld er Færøernes guld. Uldgarn er en dagligvare, der forhandles i supermarkedet, og der strikkes på livet løs i de færøske hjem. Sofie Gråbøl udødeliggjorde Gudrun & Gudruns færøske sweater i tv-serien Forbrydelsen.

Indbyggertal

Der bor ca. 50.000 mennesker på de 18 øer – og dobbelt så mange får.

Det siger vores gæster ...

Hvornår er det bedst at rejse til Færøerne?

Færøerne har et forbavsende mildt klima på grund af Golfstrømmen. Gennemsnitstemperaturen i sommermånederne er 13 grader og i vintermånederne 3 grader. Således bliver det aldrig rigtigt varmt og aldrig rigtigt koldt på Færøerne.

Vores rundrejser til Færøerne ligger i sæsonen fra april til september. På denne årstid skal vi have en varm trøje og en vindtæt jakke med, samt hue og måske handsker og ikke mindst regntøj. Men husk, at naturen er smuk og grøn - også selvom der skulle komme en byge. Læs mere om vejret på Færøerne.

Færøernes kulinariske revolution

Der er også sket noget virkeligt spændende på den færøske madscene.  I løbet af 2010’erne har dygtige og driftige kokke udviklet en række restauranter af høj international kvalitet. Flagskibet hedder KOKS – her har chefkok Poul Andrias Ziska høstet pris efter pris for sine innovative retter, som naturligvis er baseret på lokale råvarer og gamle færøske traditioner.

KOKS høstede i 2020 hele to Michelin-stjerner, herudover har den været udnævnt som Nordens bedste restaurant, næstbedste restaurant i Kongeriget Danmark, og Poul Andrias Ziska har personligt vundet en lang række priser. Denne succes har kastet meget andet af sig, og derfor er der i dag en håndfuld rigtigt gode spisesteder i Torshavn.

Til middag hos…

Et andet tiltag på den kulinariske front er en middag afholdt i et færøsk hjem, kaldet heimablidni. Her fornemmer vi gæstfrihed og hjemlig hygge, og mens vi spiser middag i familiens skød, hører vi fortællinger om hverdagslivet og de færøske traditioner – en interessant måde at komme tættere på Færøerne. 

Får på Færøerne

Læs mere og bliv inspireret

Iskolde eventyr: 7 ting du skal opleve i Grønland

Oplev frosne landskaber, der er spillevende. Vi ser nærmere på 7 ting du skal opleve i Grønland.

Rejsetrends 2021: Her er vores bucket list

21 rejsedrømme vi håber på at indfri i 2021 - fra offline travel til fart over feltet. Fra Grønland til det indonesiske øhav!

Luk op for noget godt... dyk ned i Europas godtepose

Oplev Europa fra 15 anderledes vinkler, når vi dykker ned i herlighederne i Island, Portugal, Italien, Grønland, Færøerne, Skotland, Kroatien, m.fl.
like.svg

91% af vores gæster giver topkarakteren 8, 9 eller 10

happy.svg

90% af vores gæster vil klart anbefale Stjernegaard

trust

"Fremragende" 4,8 af 5 (1.663 anmeldelser)