Nordatlantens grønne juvel Færøerne Rundrejse med dansk rejseleder
Færøernes smukke natur med stejle, grønne fjelde og rå kystlinje. Bygdebesøg, friske vandreture og sejlads ved Vestmannabjergene.
Færøerne ligger i Atlanterhavet mellem Skotland, Norge og Island og består af 18 smukke øer af vulkansk oprindelse.
Her møder vi grønne fjelde, dramatiske kystlinjer, stejle klipper, brusende vandfald og hyggelige lokalsamfund. På en rundrejse til Færøerne med dansk rejseleder oplever du denne vidunderlige natur på vandreture, sejlture og køreture, og du hører om landets historie og ikke mindst de mange traditioner, der stædigt holdes i hævd på Færøerne.
Man behøver ikke rejse om på den anden side af kloden for at finde de store oplevelser. Færøerne er sammen med Grønland en del af Rigsfællesskabet, og vores fælles historie gør rejser dertil ekstra interessante. Selvom vi deler kongerige og er forholdsvis tæt på hinanden rent geografisk, så er naturen og kulturen på Færøerne helt anderledes - derfor får vi store oplevelser tæt på!
En rejse gennem legendariske landskaber og små samfund.
Færøerne er en guldgrube af oplevelser for os, der elsker naturen! På denne rundrejse med dansk rejseleder får vi første parket til en fabelagtig smuk natur, samtidig med at vi stifter bekendtskab med de små samfund og dagligdagen, som den udspiller sig i idylliske bygder og i ”storbyen” Torshavn.
Vi rejser som altid i små grupper med 15-25 deltagere med en dygtig dansk rejseleder. Alle udflugter, 2 middage og 3 frokoster er inkluderet i rejsens pris. Tag med og oplev Nordatlantens grønne juvel på den helt rigtige facon!
Færøernes smukke natur med stejle, grønne fjelde og rå kystlinje. Bygdebesøg, friske vandreture og sejlads ved Vestmannabjergene.
Der er også sket noget virkeligt spændende på den færøske madscene. I løbet af 2010’erne har dygtige og driftige kokke udviklet en række restauranter af høj international kvalitet. Flagskibet hedder KOKS – her har chefkok Poul Andrias Ziska høstet pris efter pris for sine innovative retter, som naturligvis er baseret på lokale råvarer og gamle færøske traditioner.
KOKS høstede i 2020 hele to Michelin-stjerner, herudover har den været udnævnt som Nordens bedste restaurant, næstbedste restaurant i Kongeriget Danmark, og Poul Andrias Ziska har personligt vundet en lang række priser. Denne succes har kastet meget andet af sig, og derfor er der i dag en håndfuld rigtigt gode spisesteder i Torshavn.
Et andet tiltag på den kulinariske front er en middag afholdt i et færøsk hjem, kaldet heimablidni. Her fornemmer vi gæstfrihed og hjemlig hygge, og mens vi spiser middag i familiens skød, hører vi fortællinger om hverdagslivet og de færøske traditioner – en interessant måde at komme tættere på Færøerne.
Rejsemagasinet National Geographic udnævnte i 2015 Færøerne til bedste rejseland, og det sendte landets turistindustri ud i en rivende udvikling. Udnævnelsen blev bl.a. begrundet med øernes fokus på bæredygtighed, den unikke kultur og autenticiteten. I 2018 var National Geographic igen på spil, da man fremhævede øerne for deres arbejde for at bevare naturen, den historiske arkitektur og befolkningens livsstil.
Bæredygtig turisme: Closed for Maintenance - Open for Voluntourism
Hvert år holder Færøerne henover en weekend "lukket for vedligehold". I den anledning kommer mere end 2000 mennesker til øerne for frivilligt at deltage i vedligeholdelsen og dermed bevarelsen af naturen. Det er bæredygtighed!
Tag med på en rejse til Færøerne og oplev denne nordatlantiske perle sammen med Stjernegaard og en dygtig dansk rejseleder.
Hjemmestyre
Det færøske hjemmestyre blev etableret i 1948 efter en folkeafstemning på øerne.
Olaifesten
Den årlige Olaifest, Færøernes nationaldag, afholdes den 29. juli. Her trækker færingerne i deres smukke nationaldragt, Tjóðarbúni, til ære for Kong Olav II, som bragte kristendommen til øerne.
Uld
Uld er Færøernes guld. Uldgarn er en dagligvare, der forhandles i supermarkedet, og der strikkes på livet løs i de færøske hjem. Sofie Gråbøl udødeliggjorde Gudrun & Gudruns færøske sweater i tv-serien Forbrydelsen.
Indbyggertal
Der bor ca. 50.000 mennesker på de 18 øer – og dobbelt så mange får.
Christian Simonsen er en fremragende rejseleder. Han var altid hjælpsom lige fra første gang vi mødte ham i Københavns lufthavn, og meget vidende om alt vedrørende Færøerne.
Preben
Mangler du inspiration til din næste rejse? Vi holder mange spændende foredrag, hvor dedikerede medarbejdere fortæller om vores mange eventyrlige destinationer og hvordan du bedst oplever dem.
Foredragene er gratis og foregår året rundt i København samt to gange årligt i Aarhus.
Derude, blandt de ustoppelige bølger af is, venter eventyret. Opdag Grønland for første gang med Mikkel Øhlenschlæger.
Færøerne har et forbavsende mildt klima på grund af Golfstrømmen. Gennemsnitstemperaturen i sommermånederne er 13 grader og i vintermånederne 3 grader. Således bliver det aldrig rigtigt varmt og aldrig rigtigt koldt på Færøerne.
Vores rundrejser til Færøerne ligger i sæsonen fra april til september. På denne årstid skal vi have en varm trøje og en vindtæt jakke med, samt hue og måske handsker og ikke mindst regntøj. Men husk, at naturen er smuk og grøn - også selvom der skulle komme en byge. Læs mere om vejret på Færøerne.
Det færøske køkken tager oftest udgangspunkt i øernes naturlige ressourcer og traditionelle madkultur. Færinger spiser meget fisk og skaldyr, da havet omgiver dem med en rigdom af friskfanget fisk som laks, torsk og makrel. En særlig delikatesse er "skerpikjøt," som er tørret lamme- eller fårekød, der hænger udenfor i den friske havluft for at tørre og modne.
Færinger spiser generelt en del fårekød. Lam og får opdrættes på øerne og bruges i forskellige retter som fårikål, en ret med fårekød, kål og kartofler.
Grøntsager, der trives i det barske klima, spiller også en rolle i det færøske køkken. Kartofler og rodfrugter er almindelige, og i sommermånederne er der adgang til bær som blåbær og multer, som bruges i desserter eller syltes til senere brug.
Færøerne har også en lang tradition for madkonservering, såsom tørret fisk, fiskeleverolie og fermenterede fødevarer som "ræst kjøt," en form for gæret lamme- eller fårekød.
Det færøske køkken er præget af enkelhed og brugen af naturlige ingredienser fra havet og landskabet, hvilket giver en autentisk og autentisk madoplevelse for besøgende, der ønsker at udforske Færøernes unikke kultur og smagsoplevelser.
Den mest almindelige måde at komme til Færøerne er ved at flyve, og det er også sådan vi rejser til Færøerne.
Færøernes hovedlufthavn hedder Vagar Lufthavn (FAE) og kan nåes på en cirka to timers flyvetur.
På Færøerne bruges den færøske krone som valuta. Den færøske krone (FOK) er en separat valuta fra den danske krone, selvom de har cirka samme værdi. Færøerne er en selvstyrende region under Kongeriget Danmark, og selvom de bruger den færøske krone, accepteres den danske krone også bredt på øerne.
Det er dog vigtigt at bemærke, at mange steder på Færøerne, især i større byer og turistede områder, accepteres internationale kreditkort som VISA og MasterCard også. Det kan dog være en god idé at have kontanter med sig, især hvis du planlægger at besøge mindre byer og afsidesliggende områder, hvor der måske ikke er så mange betalingsmuligheder.
Tag en snak med vores eksperter om jeres drømmerejse.
Telefonerne er åbne mandag til fredag 10.00-15.00.