costa rica - manuel antonio_solnedgang_01

Rejser til Mellemamerika

På opdagelse i tågeskove og forhistoriske byer

Oplev Mellemamerika med Stjernegaard

Sansernes højborg

Enorme kræfter har været på spil i skabelsen af Mellemamerikas særprægede natur. Vulkaner, bjerge, tropiske regnskove og brusende vandfald dekorerer landskabet, mens ældgamle monumenter vidner om de forhistoriske kulturer.

Her – mast inde mellem kontinenter og verdenshave – trives sjældne dyr og planter i den frodige natur og i de stejle bjergområder. Ved kysten dyster de kridhvide tropestrande om opmærksomheden, og der er aldrig langt til den næste mytiske kulturskat. Stå ansigt til ansigt med Chichén Itzá-ruinbyen, et af verdens syv vidundere, i Mexico, besøg de forhistoriske mayabyer i Guatemala eller få indblik i verdenshandlens hovedpulsåre, Panamakanalen i Panama

Kaffen har aldrig smagt bedre end her i kaffebønnernes hjemstavn, og alle regnbuens farver er rigt repræsenteret blandt finurlige fugle og planter. På vores rundrejser til Mellemamerika har du altid en dansk rejseleder med stor ekspertise ved din side, og ellers kan du trygt benytte dig af vores velplanlagte forslag til individuelle rejser. 

Ring eller skriv til os
Jessica Roda Tolentino
Tlf. 4526 0000

Mandag - fredag 10 - 15

Jessica Roda Tolentino - rejsekonsulent

Hvor skal jeg rejse hen?

Mellemamerika løber fra Mexico i nord til Panama i syd og udgør landtangen, der forener Nord- og Sydamerika. På nær Belize er alle landene bundet sammen af den spanske kolonihistorie, men hver især har de unik kolorit, som du kan opleve med os. Her er både fyldig kulturarv og fortryllende natur, så Mellemamerika har noget til enhver rejsesjæl!

Er du til storbyferie, så findes det sjældent bedre end i Mexico City, men er du mere til naturoplevelser, er Costa Rica et rent slaraffenland. Mellemamerika er derudover rigt på luksuriøse tropestrande ved Stillehavet, Den Mexicanske Golf og Det Caribiske Hav, hvor de kolde drinks står klar under palmerne.

Vil du opleve Mellemamerika fra søsiden, har vi krydstogtet til dig. Du kommer godt rundt blandt flere mellemamerikanske lande og har rig mulighed for at komme til lands undervejs. Især oplevelsen af at sejle gennem Panamakanalen bør stå på enhver søfarers bucketlist!

costa rica - monteverde_jungle_haengende_bro_12

Fakta om Mellemamerika

Definition

Mellemamerika udgør landtangen, der forbinder Nordamerika og Sydamerika, og formelt set hører det med til det nordamerikanske kontinent. Det inkluderer landene Guatemala, Belize, El Salvador, Honduras, Nicaragua, Costa Rica og Panama. Ofte inkluderes også Mexico i betegnelsen, og det samme gør vi her på Stjernegaard.

Sprog

Spansk er det officielle sprog i alle mellemamerikanske lande undtagen Belize, hvor modersmålet er engelsk. Storbritannien vandt kampen mod Spanien om herredømmet i landet, som først fik uafhængighed i 1981.

Religion

Kristendommen er den dominerende religion i Mellemamerika. Ikke mange år efter Christopher Columbus’ opdagelse af området i 1492 tog spanske kolonister herredømmet over landene, og dermed blev katolicismen den primære trosretning. I dag har andre kristne grupper fået større indpas, og især har protestantismen vokset sig stor.

Befolkning

I Mellemamerika bor der omkring 181 millioner mennesker, og af dem bor 130 millioner i Mexico. Guatemala er det næstmest befolkede mellemamerikanske land med 18 millioner indbyggere, mens der kun bor omkring 400.000 i Belize.

Hvordan kan jeg opleve Mellemamerika?

Rundrejser

På vores rundrejser rejser vi i små grupper á 15-25 i selskab med danske rejseledere, der har stor erfaring med at rejse i de mellemamerikanske lande. I Costa Rica vandrer vi i eventyrlige mangrove-, regn og tågeskove over velholdte gangbroer til lyden af brusende vandfald og farverige tropefugle i trækronerne. I Mexico udforsker vi hovedstaden, forkæler smagsløgene med lokale delikatesser, ser et af verdens syv vidundere, mayaruinbyen Chichen Itza, og besøger hverdagslivet i bjerglandsbyerne. I har mulighed for at forlænge rejserne med luksuriøse strandophold under palmebladene, så I kan komme helt ned i tempo efter mødet med den mellemamerikanske kulturarv og dramatiske natur.

Krydstogter

Det er ideelt at tage på krydstogt i Mellemamerika, hvor alle landene er nemt tilgængelige med masser af kystlinje og flotte strande. Det er en rejseform, der passer dig, der gemmer på en indre søfarer og ønsker at besøge flere lande på én rejse. På vores krydstogter er der garanti for mindeværdige oplevelser, når vi sejler gennem Panamakanalen, hilser på indianersamfund og lader os overvælde af den eventyrlige costaricanske natur. I Guatemala hævder man at have opfundet pulverkaffen, så her stopper vi naturligvis ved en kaffeplantage for at få syn for sagen, og vi kommer også på landsbyvandring i Mexico og Nicaragua. Vores krydstogter er med All Inclusive, og I har mulighed for at tilkøbe udflugtspakker.

 

Individuelle rejser

I Costa Rica og Mexico er der talrige oplevelser at få på egen hånd, og vi har pakket ryksækken med masser af gode forslag til jer. Vi har stor erfaring med at rejse i Mellemamerika, og vores kyndige samarbejdspartnere står klar til at stå for jeres transport til og fra hoteller og lufthavne. Tag på storbyferie i den mexicanske hovedstad eller besøg naturparker fra Tortuguero til Monteverde, hvor eventyrene stiller sig i kø. Vi kan hjælpe jer med at tilpasse rejsen, og I har mulighed for tilkøb af udflugter hjemmefra. Vil I klatre i klipper, opleve det unikke dyreliv eller måske lære at surfe på de blå bølger ved kysten? Aflæg også de dramatiske drypstenshuler et visit eller bad i naturskønne ferskvandshuller på Yucatánhalvøen.

Vejret i Mellemamerika - hvornår er det bedst at rejse til Mellemamerika?

De mellemamerikanske lande gennemgår på et år både perioder med tørvejr og heftig regn. Vi har samlet nogle vejrskemaer, som kan hjælpe dig med at vælge din næste rejse til Mellemamerika. 

Læs mere og bliv inspireret

Spis dig gennem Mexico

Lad maven vise vejen og gå på opdagelse i Mexicos menukort med brun sovs, suppe og varm kakao - og lidt til.

Guide: Historisk skattejagt i mayaernes Mellemamerika

Vi er taget til Mexico, Guatemala og Honduras, hvor vi kigger nærmere på fire oplevelser, der sætter gang i fantasien.

Costa Rica - 10 eventyr til din bucket list

Find din indre eventyrer frem og stik af til Costa Rica. Vi har fundet 10 eventyr, du ikke må gå glip af.
like.svg

91% af vores gæster giver topkarakteren 8, 9 eller 10

happy.svg

90% af vores gæster vil klart anbefale Stjernegaard

trust

"Fremragende" 4,8 af 5 (1.663 anmeldelser)