undervand fisk

Rejser til Maldiverne

Opskriften på paradis

4,7 (9 Anmeldelser)

Oplev Maldiverne med Stjernegaard

Maruhabaa - velkommen til Maldiverne!

Det fleste af os kender drømmen om en (næsten) øde ø, en kridhvid strand med palmer, der hænger dovent ud over sandet, et krystalklart hav, en liggestol og måske en god bog.

Når du rejser til Maldiverne, er det kun den gode bog, du selv skal sørge for – resten findes til overflod og i allerbedste udgave på ørigets dejlige resorts. Landet er nemlig så heldigt at have nogle af verdens allerbedste strande – Maldiverne er ganske enkelt den ultimative drømmedestination for dig, der elsker sol, strand og vand.

Ring eller skriv til os
Stine Solbjerg Sørensen
Tlf. 4526 0000

Mandag - fredag 10 - 15

Stine Solbjerg Sørensen - Salgschef

Hvorfor rejse med Stjernegaard til Maldiverne?

Vi har arrangeret rejser til Maldiverne gennem mange år, og vi har et stort kendskab til ørigets mange vidunderlige hoteller. Vi har på forhånd udvalgt en håndfuld hoteller i forskellige prisklasser, som vi kender til bunds, og som vi har forhandlet gode priser med.

Ring endelig til os på 45 26 00 00 – også hvis du har andre resorts i tankerne end dem, vi præsenterer for dig her. Vi har et dedikeret team, som kan arrangere din drømmerejse baseret på dine særlige ønsker og dit budget. 

Rejseforslag Rejs på egen hånd
girl white dress
villaer solnedgang_03_2

Hvad kan du lave i Maldiverne?

Det primære at foretage sig i Maldiverne er at nyde solen, stranden og havet og naturligvis resortets skønne faciliteter. Der udbydes mange aktiviteter, herunder

Snorkling og dykning

Det krystalklare hav er hjemsted for en vrimmel af koralfisk i alle regnbuens farver, skildpadder, revhajer og endda hvalhajer – verdens største fisk, der især holder til i den sydlige del af Ari-atollen. Mange resorts har eget ”husrev”, der kan nås fra stranden, i andre tilfælde skal du på en sejltur uden for revet for at finde de gode snorklesteder.

Mad og drikke

Hotellerne på Maldiverne gør meget ud af at servere god mad og drikke. De fleste resorts har forskellige restauranter at vælge mellem, både med a la carte-menuer og med buffet, og rejser du med All Inclusive eller helpension, så er det jo bare at tage for sig af retterne. På en rejse til Maldiverne er man forpligtet til at nyde livet!

Surfing

Maldiverne er en international surfingdestination og mange resorts tilbyder undervisning i sporten.

Vandsportsaktiviteter

Nyd et par timer i kajak, prøv kræfter med en sejlbåd, parasailing eller andre sjove aktiviteter.

Spa

Spa og wellness er ikke til at komme uden om på en rejse til Maldiverne. Forkæl dig selv med en dejlig massage eller forskellige kropsbehandlinger, mens du lytter til bølgerne eller kigger ned gennem glasset i gulvet, hvor farvestrålende fisk muntrer sig. Maldiverne er berømt for sin høje standard inden for spa og velvære, og de fleste resorts har massagepavilloner med plads til to, så du har kan nyde oplevelsen med din udkårne.

Fitness

Der er masser af muligheder for at holde formen ved lige på en rejse til Maldiverne. Ethvert resort med respekt for sig selv har et godt fitnesscenter, og ofte tilbydes der yoga på stranden, volleyball-turneringer med personalet og meget andet. Vil du gøre noget lidt andet - nu du er på Maldiverne, så brug kræfterne på snorkling, dykning eller andre oplevelser i vandet. 

Oplev Maldiverne på 2 minutter

maldiverne Sri lanka_FIT

Bestil Maldiverne kataloger

Søger du inspiration til din Maldiverne rejse - bestil vores kataloger

Se kataloger

Den ultimative badeferie

En rejse til Maldiverne er en forkælelsesrejse for krop og sjæl med mulighed for afslapning under solen, oplevelser under havets overflade, luksuriøs indkvartering, god mad og spabehandlinger i verdensklasse.

Du skal være opmærksom på, at du som rejsende til Maldiverne stort set ikke kommer i kontakt med lokalbefolkningen, en rejse til Maldiverne er nemlig ikke en kulturel rejse – det er en badeferie. Til gengæld er det den ultimative badeferie!

Det siger vores gæster ...

One island, one resort…

Det helt særlige ved Maldivernes resorts er konceptet ’one island, one resort’. Det vil sige, at et resort fylder en hel ø, og det siger jo også lidt om størrelsen af de maldiviske øer. Således er der mere end 100 øer, der hver især udgør ét resort.

Dette koncept betyder, at øerne skal være selvforsynende med elektricitet og have styr på alle de faciliteter, der skal til, for at drive et toptunet resort. Resortet bliver dermed et minisamfund – komplet med faciliteter for både gæster og en lille landsby for personalet med de faciliteter, de har brug for. Apropos personale, så vil du opleve, at et resort på Maldiverne har virkeligt meget personale, der arbejder målrettet for, at du skal få en fantastisk ferie.  

Konceptet ’one island, one resort’ er med til at skabe en vidunderlig Robinson Crusoe-stemning for dig, der rejser til Maldiverne. Du forlader simpelthen ikke din ø under dit ophold – det skulle da lige være, hvis du skal udenfor revet for at snorkle med hvalhajer eller se på andet spændende marineliv.

… hvilket resort passer til dig?

Vi har udvalgt en række resorts på Maldiverne i forskellige prisklasser, som vi kender til bunds, og som vi besøger jævnligt. Ring til vores eksperter og fortæl om dine rejsedrømme – så finder vi det resort, der passer til dig.

Rejseforslag Rejs på egen hånd
maldiverne aerial

Det skal du pakke i kufferten…

Din kuffert skal indeholde badetøj, luftigt sommertøj, en hat til at holde solen væk, masser af solcreme og eventuelt en stak gode bøger. Er du til snorkling, kan du naturligvis medbringe dit eget udstyr, hvis du ikke vil benytte dig af resortets udstyr. Der er nok at kigge på under overfladen.

Slips er ildeset og høje sko egner sig ikke til at gå i sandet – en ferie på Maldiverne er en ganske afslappet affære.

Læs mere og bliv inspireret

Mauritius, Maldiverne eller Seychellerne? Den lille forskel, der gør den store forskel

Sand, palmesvaj og blåt vand! De tre perler har en række fællesreferencer, men alligevel er de vidt forskellige.

Få succes med parferien

Skal parferie være romantisk? Er Maldiverne det ultimative rejsemål for to? Skal man gøre alting sammen?

Guide – Her skal du rejse hen i januar, februar og marts

Vil du have sol? Vil du undgå regn? Vil du i det hele taget opleve den diametrale modsætning til den danske vinter?
dhoni

Vejen til Maldiverne – hvordan kommer du frem?

Selvom Maldiverne er et af de mest eksotiske steder på hele kloden, så er det forholdsvis nemt at komme dertil. Der er mange flyruter at vælge mellem, og selve flyvetiden er ikke længere end 12-15 timer med et enkelt flyskift undervejs.

Fra lufthavnen i Male, som ligger på sin helt egen ø, skal du videre med speedbåd, hvis dit resort ligger tæt på hovedøen, eller med lokalt fly i form af et vandfly eller et lille propelfly. I alle tilfælde er transporten velorganiseret og velfungerende.

Hvis dit resort ligger i flyveafstand fra lufthavnen i Male, kan vi varmt anbefale dig at flyve mindst en af vejene med vandfly – alene for oplevelsens og udsigtens skyld. Det er sjovt at lette og lande direkte på vandet, og fra luften ligner de små øer vattotter i det turkisfarvede vand. Og så er det jo bare ekstra charmerende at flyve med en pilot, der går på arbejde i korte ærmer og bare tæer.

Hvor længe skal din drømmeferie vare?

Det bestemmer du selv. Vores rejseforslag er baseret på 9 eller 11 dage i alt (inkl. flyrejsen), hvilket vi vurderer er tid nok til at komme alvorligt ned i gear men samtidigt ikke så længe, at du begynder at kede dig i bountyland. Men din ferie til Maldiverne kan vare så længe, som du ønsker det – det aftaler du bare med vores Maldiverne-team, når du bestiller din rejse.

Er det dyrt at rejse til Maldiverne?

Vi vil ikke lægge skjul på, at en rejse til Maldiverne er en forholdsvis dyr affære. De 5-stjernede resorts tilbyder alt, hvad hjertet kan begære, og det meste skal flyves eller sejles ind, hvilket naturligvis giver sig udslag i prisen.

Det er dog vigtigt at sige, at Maldiverne også har fremragende 4- og 3-stjernede resorts, som er – om ikke budgetvenlige – så i hvert fald mindre dyre, og de er absolut værd at overveje. Se alle vores resorts på Maldiverne og ring endelig til os – også hvis du ikke finder det, du søger. Vi har mange gode forbindelser…

Takt og tone i Maldiverne

Maldiverne er et religiøst land med nogle – efter danske normer – forholdsvis strenge regler for påklædning og opførsel. Men fortvivl ikke… disse regler gælder kun på de lokale øer – ikke på resort-øerne. Alle resorts serverer i øvrigt også alkohol.

skildpadde

Er du til barfodsluksus?

Så er Maldiverne noget for dig! Barfodsluksus kan være svært at definere, men rejs til Maldiverne, så er du ikke i tvivl om, hvad det er!

Så snart du går i land på ”din” ø, bliver du bedt om at lægge dine sko i en kurv og bevæge dig barfodet hen til receptionen for at tjekke ind. Dermed indfinder feriestemningen sig med det samme. Og vær ikke bekymret – dine sko dukker på magisk vis op på dit værelse sammen med din bagage.

Rejseforslag Rejs på egen hånd
villaer bro

Maldiverne før og nu

Selvom du på din rejse til Maldiverne næsten ikke kommer i kontakt med lokalbefolkningen, er det nyttigt og rart at vide lidt om landets historie og det maldiviske samfund i dag.

Fra sultanat til protektorat og uafhængighed

Maldiverne har ingen oprindelig befolkning men har været befolket siden det 5. århundrede før vor tidsregning, hvor buddhister fra Sri Lanka og det sydlige Indien bosatte sig på øerne. Maldiverne opstod som sultanat i det 12. århundrede, hvor islam blev indført.

I en kort periode i det 15. århundrede tog portugiserne magten i Male, som i dag er Maldivernes hovedstad, og i det 17. århundrede kom sultanatet under hollandsk beskyttelse, samtidigt med at hollænderne havde magten i Ceylon (Sri Lanka).

Da briterne smed hollænderne ud af Ceylon i 1796, skiftede magten også hænder på Maldiverne, og øriget fik status af et britisk protektorat i 1887. Selvom republikken Maldiverne blev en realitet i 1932, var det fortsat sultanen, der sad på magten, og i 1965 opnåede øriget uafhængighed fra Storbritannien. Maldiverne er i dag medlem af Commonwealth.

Det moderne Maldiverne

Den politiske udvikling gennem de senere år er et mudret billede af skiftende magtfulde præsidenter, men der er kræfter, der arbejder for at modernisere det politiske system og fremme demokratiet. Højt på den politiske dagsorden ligger problematikken omkring klimaforandringer. Det samlede maldiviske rige ligger maks. 2 meter over havets overflade, hvilket gør landet særdeles sårbart over for stigende vandstand som følge af klimaændringer.

Islam er eneste tilladte religion i øriget, og der gælder forholdsvis strikse regler – set med danske øjne – for opførsel og påklædning på de øer, hvor lokalbefolkningen bor. Disse regler gælder ikke på resort-øerne.

girl white dress
like.svg

91% af vores gæster giver topkarakteren 8, 9 eller 10

happy.svg

90% af vores gæster vil klart anbefale Stjernegaard

trust

"Fremragende" 4,8 af 5 (1.663 anmeldelser)