Skip to main content

Rejser til Azorerne i Portugal

Portugal

Farvernes ørige

Paradis på jord ligger meget vel på den Midtatlantiske Højderyg i Atlanterhavet.

Øriget Azorerne har det hele: vulkaner, tropiske temperaturer, farverige blomster, dalstrøg, termisk undergrund, faretruende klippestrækninger, bløde dalstrøg og fire årstider om dagen.

Azorerne hører til Portugal og har gjort det siden 1400-tallet. Øgruppen ligger 1500 kilometer vest for fastlandet, og nogle øer er tættere på Boston end på København. Her er delvist selvstyre med en lovgivende forsamling i Horta på Faial. Her tales portugisisk om end med tydelig dialekt, møntfoden er euro, og nummerpladerne er portugisiske.  

Alle øer er af vulkansk oprindelse og byder på geotermiske naturfænomener med gejsere, varme kilder og vandfald. Klimaet er subtropisk, og farveblyanterne har været på overarbejde.

Hver ø har sin egen farve ifølge lokale sagn. Faial er blå, Pico er grå,  São Miguel er grøn, og Flores er pink. I virkeligheden er alle øerne grønne og pyntet med blå hortensiabuske og lilla bougainvilleablomster, men hver ø har sit særpræg.

Azorerne består af 9 beboede øer, der deler sig i tre grupper: de indre, ydre og midterøerne.

Udforsk Europas absolutte forpost på Azorerne, farvernes ørige med vandreture langs vulkankratere, gennem urskov og over silkebløde dalstrøg.

Derfor skal I rejse til Azorerne

  • Vandreture i storslået natur
  • Vulkaner, indlandssøer og urskov
  • Autentisk økultur i Atlanterhavet
Azorerne_nordeste_udsigt fra salto do cavalo Azorerne_nordeste_ribeira dos caldeiroes

Rejser til Azorerne

Hvilken ø skal jeg vælge?

Azorerne, beliggende midt i Atlanterhavets dybblå vande, er et fjernt paradis af ni vulkanske øer og et levende postkort af dramatiske landskaber, fra det dybeste blå til det frodigste grønne.

Hver ø i Azorerne er en selvstændig oase, der gemmer på sine egne hemmeligheder. Landskaberne skifter fra grønne vulkanskråninger, der føles som scener fra en anden verden, til grotter og kystlinjer, som et levende lærred af naturens mesterværker. 

Et besøg på Azorerne byder derfor på en kalejdoskopisk rejseoplevelse. Fra snorkelture i en verden af forunderligt marineliv til vandreture gennem landskaber så uberørte, at det føles som at rejse tilbage i tiden.

Også når det gælder gastronomi, er Azorerne en skjult perle, hvor du kan nyde friskfanget fisk, smage på lokalt fremstillede oste, og lade dig friste af en række kulinariske specialiteter fremstillet af øernes overdådige ressourcer.

Uanset hvad du søger - spænding, fornyet energi, eller et kulturelt eventyr - vil Azorerne overgå dine forventninger. Bedøm selv.

Faial: Denne charmerende ø er kendt for sin imponerende natur og farverige marina. Faials frodighed åbenbarer sig ved det majestætiske vulkankrater, Caldeira, en grøn oase, der næsten kalder på storslåede vandreture. Oplev også levadaernes (vandingskanalernes) fortryllende vandløb og mærk historiens vingesus ved Capelinhos-fyrtårnet, der står som et stolt vidnesbyrd om øens vulkanske aktivitet.

Pico: Besøg den storslåede Pico-vulkan, der dominerer øens profil og inviterer til vandreture gennem de skiftende landskaber. Tradition og kultur er vævet dybt ind i hverdagen her, hvilket bedst opleves gennem de UNESCO-beskyttede vinmarker i Criação Velha, hvor du kan lade de lokalt fremstillede vine, med deres særegne karakter, forkæle dine smagsløg.

Jorge: São Jorge er berømt for sine betagende fajãs, som er de brede landområder ved kysten, der blev skabt af lavaens møde med havets kølige bølger. Øen har ligeledes ry for at producere nogle af de fineste mejeriprodukter i regionen, hvilket indbyder til en gastronomisk opdagelsesrejse, mens de naturskabte pools langs kysten tilbyder en forfriskende dukkert.

São Miguel: São Miguel, den største ø i Azorerne, er velsignet med en række enestående udsigtspunkter (miradouros), med imponerende panoramaudsigter over øens dramatiske kløfter, vulkaner, blå og grønne søer, frodige skove og kystlinjer. Hovedstaden Ponta Delgada, med smukke brostensbelagte gader og elegante pladser, fortæller historien om maritime opdagelsesrejsende og øens stolte fortid. 

Fyld rejsen med oplevelser

Krydr rejsen med udflugter, og få autentiske oplevelser, du aldrig glemmer. Vi håndplukker udflugterne i tæt samarbejde med vores udvalgte samarbejdspartnere, der har indgående kendskab til destinationen.

Azorerne_nordeste_ponta do sossego

Super smukt land og søde mennesker. Mødte megen hjælpsomhed og kommer gerne igen. Den lokale transport mellem Lissabon og Sesimbra var en stor overraskelse.

Inger
4.4   (149 anmeldelser)
Læs hvad andre gæster siger

Hoteller på Azorerne

Faial, Azorerne

Jan Feb Mar Apr Maj Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec
Dagtemperatur Nedbør i mm.
weather graph
Dagtemperatur 15° C 14° C 16° C 17° C 18° C 20° C 23° C 24° C 23° C 19° C 17° C 15° C
Nedbør i mm. 104 mm 131 mm 129 mm 98 mm 76 mm 64 mm 44 mm 32 mm 81 mm 148 mm 118 mm 160 mm

São Miguel, Azorerne

Jan Feb Mar Apr Maj Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec
Dagtemperatur Nedbør i mm.
weather graph
Dagtemperatur 15° C 14° C 14° C 16° C 17° C 19° C 21° C 23° C 22° C 20° C 17° C 16° C
Nedbør i mm. 39 mm 32 mm 35 mm 32 mm 20 mm 9 mm 5 mm 10 mm 32 mm 45 mm 34 mm 59 mm

Det siger vores gæster ...

Ring eller skriv til os

Tag en snak med vores eksperter om jeres drømmerejse.
Telefonerne er åbne mandag til fredag 10.00-15.00. 

4526 0000
Stjernegaard Rejser Stjernegaard Rejser KH
Like

91% af vores gæster giver topkarakteren 8, 9 eller 10

Happy

90% af vores gæster vil klart anbefale Stjernegaard

Trust

"Fremragende" 4,8 af 5 (2.100+ anmeldelser)