azoerne_01_slider
Azorerne - Rundrejse med dansk rejseleder

Rejse til Azorerne

Oplev farvernes ørige

10 dage fra 16.990 kr.

Azorerne - Farvernes ørige

Øhop i Atlanterhavet

Drømmer du om vandreture langs vulkankratere og gennem smuk naturskov? Klare ferskvandssøer og subtropiske blomster og planter i én fantastisk uendelighed? På Azorerne oplever vi det hele. Og fire årstider om dagen, når vi bevæger os mellem vulkaner, bløde dalstrøg og dramatiske kyststrækninger. Den vulkanske undergrund bobler under os, og vi besøger både varme kilder og svovlsøer.

Udforsk Europas absolutte forpost på Azorerne, farvernes ørige. Den mørke jordbund sætter sit præg på hele rejsen, men vi oplever også de roligere nuancer af øerne med græssende malkekøer, vinmarker og idylliske udsigtsposter.

Azorerne består af 9 beboede øer, der deler sig i tre grupper: de indre, ydre og midterøerne. Vi besøger tre midterøer samt hovedøen São Miguel i den indre del mod øst. De er alle af vulkansk oprindelse og deler samme historie som Island: skabt på den midtatlantiske højderyg, der deler Nordamerika og Europa.

Klimaet er lunt med temperaturer mellem 14-25 grader året rundt, og farveblyanterne har været på overarbejde. Hver ø har sin egen farve ifølge lokale sagn, og på denne rejse besøger vi fire af de smukkeste: blå Faial, grå Pico, brune São Jorge og grønne São Miguel. I virkeligheden er alle øerne grønne og pyntet med blå hortensiabuske og et væld af andre blomster afhængig af årstiden, men hver har sit særpræg, som vi naturligvis vender tilbage til.

Azorerne hører til Portugal og har gjort det siden 1400-tallet kun afbrudt af 60 år under spansk herredømme. Øgruppen ligger 1500 kilometer vest for fastlandet og har delvist selvstyre med en lovgivende forsamling i Horta på Faial. Her tales portugisisk om end med tydelig dialekt, møntfoden er euro, og nummerpladerne er portugisiske.  

Vandreture i vild natur

Azorerne er billedskønne og idylliske, men vi rejser ikke til Atlanterhavsryggen for sandstrande eller badeferie, og rundrejsen hertil er en af vores ’kulturaktive’ rejser. Der venter os spændende vandreture i det fortryllende natursceneri, som kræver almindelig god fysik, gode vandresko eller støvler og evt. vandrestave. Turens tre længere vandreture varer mellem 3-5 timer inklusive pauser, er mellem 7 og 11 kilometer lange og foregår på naturens præmisser i kuperet terræn ad ujævne naturstier.

Vi rejser i små grupper á maks. 25 gæster i selskab med vores kyndige, danske rejseleder. Det sikrer, at vi kan besøge selv de mindste landsbyer og seværdigheder, og at vi også kan nyde freden i naturen ind imellem. Velkommen til regnbuens ørige, et vulkansk paradis på kanten af det amerikanske og europæiske kontinent.

Rute og højdepunkter

Sted
Nætter
Højdepunkter

2 nætter i Faial, midterø Faial, midterø
2
Højdepunkter
Vi udforsker Den Blå Ø på vandretur langs kraterkanter og ikoniske vandingsanlæg i tæt naturskov og besøger fyrtårnet på vestkysten, hvor det seneste vulkanudbrud på øen hændte i 1957.

2 nætter i Pico, midterø Pico, midterø
2
Højdepunkter
På Den Grå Ø vandrer vi med udsigt til Picovulkanen, det højeste bjerg i Portugal, og langs de mørke gærder af lavasten omkring vinmarkerne. Vi tager på vinsmagning og lærer om den historiske hvalindustri på øerne.

2 nætter i São Jorge, midterø São Jorge, midterø
2
Højdepunkter
Vandretur i højland og langs kyststrækningen ved halvøerne, de såkaldte Fajãs. Vi nyder udsigten over havet og de barske klippekyster fra flere fantastiske udsigtspunkter og får indblik i den stolte mejeriproduktion på Den Brune Ø.

3 nætter i São Miguel, hovedø São Miguel, hovedø
3
Højdepunkter
På Den Grønne Ø ser vi de farverige ferskvandssøer i de nedsunkne vulkankratere, besøger de varme kilder i Furnas, den berømte botaniske have og spiser autentisk frokost – kogt i den geotermiske undergrund.

Vi inviterer til gratis foredrag

Vi inviterer til gratis foredrag

Vi holder en lang række spændende foredrag året rundt i København og to gange om året i Aarhus. Se listen her og tilmeld dig.

Se alle foredrag

Andre spændende rejser

Balkan

En tidsrejse gennem Sydbalkan

Rundrejse med dansk rejseleder
Færøerne

Nordatlantens grønne juvel

Rundrejse med dansk rejseleder
Egypten

Nefer Nefer

Rundrejse og Nilkrydstogt med dansk rejseleder
like.svg

91% af vores gæster giver topkarakteren 8, 9 eller 10

happy.svg

90% af vores gæster vil klart anbefale Stjernegaard

trust

"Fremragende" 4,8 af 5 (1.663 anmeldelser)