Douro Dalen_03
Portugal - Individuel rejse

På cykel gennem Dourodalen

8 dage fra 13.210 kr.

På cykel gennem Dourodalen

Er I til cykling og smuk natur, så tag med på en skøn ferie med daglige cykelture gennem Dourodalen i det nordlige Portugal med masser af oplevelser undervejs og overnatning på charmerende små hoteller med den helt rigtige lokale stemning.

I cykler 5 dage i alt i vekslende natur. Fra plateauet i ca. 700 meters højde i Douro-naturreservatet, hvor Dourofloden gennem tusinder af år har skåret sig gennem landskabet, langs med floden og ind i selve Dourodalen, hvor man anlagde terrasser og plantede vinstokke for første gang i 1200-tallet.

I cykler forbi vingårde og olivenmøller, vinker til fårehyrderne og tager en pause på Dourofloden, hvor I sejler med en traditionel rabelo-båd, som gennem tiden har transporteret portvin fra vingårdene ind til pakhusene i Porto. I udforsker de små byer undervejs, bl.a. Pinhão, hvor I kan studere de fine håndmalede kakler, som er så typiske for Portugal. Efter 5 dage i sadlen er I fremme i Porto, en fantastisk by med en vidunderlig stemning – og masser af mulighed for portvin- og vinsmagning.

Vi sørger for at transportere jeres bagage fra sted til sted, så I kun har jer selv og noget vand og snacks som ekstra vægt på cyklen. Ruten, som I skal følge hver dag, fremgår af en app, som I downloader på forhånd – det er supernemt!

Måske er I en familie eller en vennegruppe, der rejser sammen. Har I forskellige behov eller ønsker til, hvor meget I vil udfordres fysisk, så kan I leje gode turcykler til nogle og elcykler til andre – og I kan også vælge ruter af forskellig længde. De fleste etaper er af medium sværhedsgrad, og nogle dage kan I yderligere vælge at følge en mere udfordrende rute. Turen er bedst fra marts til juli og fra september til november – vi vil gerne fremhæve efteråret som ideelt for turen, fordi vinmarkerne på det tidspunkt står i fuldt flor, og luften er lun og lækker.

Vi har lavet to gode tilkøb til denne pakke: en picnic-pakke med 5 lette måltider til cykeltasken og en måltidspakke med 2 gode middage med tilhørende vine samt en oliven- og vinsmagning med tilhørende introduktion til processen fra jord til bord.

En kultur-aktiv rejse
Dette er, hvad vi kalder en ”kultur-aktiv” rejse, det vil sige en rejse, hvor I er fysisk aktive samtidig med, at I oplever den kultur, som er særegen for netop dette rejsemål. Glæd jer til daglige cykelture i Portugals smukke natur, til vinsmagninger i Dourodalen – verdens ældste kontrollerede vinstrikt – og til at lære det lokale Portugal at kende. Glæd jer ikke mindst til at slutte rejsen i Porto, en af verdens mest charmerende byer.

Turen i overblik

By
Nætter
Overnatning

Miranda do Douro 1 nætter i Miranda do Douro
1

Sendim 1 nætter i Sendim
1
Overnatning

Torre de Moncorvo 1 nætter i Torre de Moncorvo
1

Vila Flor 1 nætter i Vila Flor
1

Sabrosa 1 nætter i Sabrosa
1
Overnatning

Cambres, Peso da Régua 1 nætter i Cambres, Peso da Régua
1

Porto 1 nætter i Porto
1
Overnatning
Hotel Neya Porto ★★★★

Forside Krydstogt_Kroatien_til lands og til vands

Nyhed: Oplev Europa i ét katalog

Søger du inspiration til din rejse - bestil vores Europa katalog

Se kataloger

Dagsprogram

Dag 1

Danmark – Porto – Miranda do Douro

I går ombord på flyet i Københavns Lufthavn (evt. Billund eller Aalborg) og flyver mod Porto, dog med en mellemlanding i Lissabon.

I bliver hentet i lufthavnen og kører øst på ud til Miranda do Douro, udgangspunktet for jeres cykelferie. Allerede gennem bilens ruder ser I den smukke natur, som I skal i nærkontakt med den næste uges tid. I kører gennem Douroflodens kløft, hvor 200 meter høje klipper rejser sig lodret mod himlen – det er et fascinerende syn. Nu kan I for alvor glæde jer til at lægge hverdagen på hylden og overgive jer til naturens skønhed.

Køreturen varer knap 3 timer, og efter tjek-ind på hotellet har I måske lyst til at gå en tur i den hyggelige by med typiske hvidskurede huse og smalle brostensbelagte stræder. Måske høres mirandese-sproget på gaden – et sprog der tales af en lille etnisk gruppe hjemmehørende i denne region. Nyd aftenen og lad op til cykelturen, der begynder i morgen.

 • Inkl. i prisen
  Miranda do Douro: Parador Santa Catarina Hotel

  ★★★

  Vis hotel
Ring eller skriv til os
Tinne Dejgaard Madsen
Tlf. 4526 0000

Mandag - fredag 10 - 15

Tinne_Dejgaard_Madsen_fritlagt
miranda do douro_01
Douro dalen_solnedgang_01
potugal_cykling_turistagent_02_småt
Douro_ørn_01
Dag 2

Miranda do Douro – Sendim, første etape gennem naturreservat

Efter morgenmaden er I klar til cykelferiens første etape. Inden I drager af, stiller I jeres bagage i receptionen – den bliver hver dag kørt til næste hotel, så den skal I ikke spekulere på. I skal blot medbringe snacks og vand – og eventuelt en picnic-madpakke, hvis I har tilkøbt denne mulighed. I har på forhånd downloadet en app på jeres telefon, der viser jer hvilken rute I skal cykle, og flere dage har I mulighed for at vælge mellem to sværhedsgrader.

I dag er der dog kun én mulighed: 45 km gennem højlandet, men ad en forholdsvis flad rute. I kører henover et plateau gennem den meget smukke Douro International Natural Park, hvor Dourofloden i tusindvis af år har skåret sig gennem landskabet. Parken er hjemsted for mere end 170 fuglearter, vildsvin og endda den meget sjældne iberiske ulv. Kigger I opad, ser I måske den sjældne kongeørn eller den egyptiske ådselgrib med sit imponerende vingefang.

I har tid til at nyde landskabet og holde pauser undervejs, måske for at spise jeres picnicmadpakke. For enden af dagens etape ligger den lille landsby Sendim, som er kig på kulturarv og kunsthåndværk. I bor på et charmende og historisk hotel, hvorfra I kan udforske de skæve gader til fods. Aftenens middag er inkluderet i rejsens pris og foregår på en lokal restaurant, hvor der serveres en traditionel 3-retters menu med vin.

 • Inkl. i prisen
  Sendim: Curral Tiu Pino

  ★★★★

  Vis hotel
 • Morgenmad
 • Middag
Medbring gerne egen cykelhjelm

Vi anbefaler, at I tager jeres egen cykelhjelm med på cykelrejsen til Portugal. Så er I sikre på, at den passer, og det er nu engang mest behageligt med egen hjelm. Det er også en god idé at medbringe en mobilholder til styret, som gør det endnu lettere at finde vej og holde sig orienteret på farten.

alt
Dag 3

Sendim – Torre de Moncorvo, en smuk tur forbi mandelplantager

Jeres bagage bliver igen hentet og kørt til det næste hotel i Torre de Moncorvo – I skal blot medbringe drikkevand og eventuelt jeres picnic-madpakke. Herefter er I klar til at bevæge jer ud på dagens etape, og I kan vælge mellem den korte på ca. 38 km og den lidt længere på ca. 48 km.

App’en viser jer ruten, som går langs en tidligere jernbane. I passerer forbi skove og gennem marker – det er et typisk landbrugsområde, I cykler igennem oliven- og mandellunde. Måske møder I lokale hyrder, der holder øje med deres fåreflokke – de taler formentlig ikke engelsk, men de stiller gerne op med et smil til et autentisk fotografi.

Efter nogle timer i sadlen er I fremme i Torre de Moncorvo, en fin middelalderlandsby som også er centrum for mandeldyrkning – og hvert år i februar, når mandeltræerne blomstrer, holdes der en stor fest i byen. I indlogeres i et fint byhus og har resten af dagen til fri afbenyttelse.

 • Inkl. i prisen
  Moncorvo: Manor House Casa da Avó

  Vis hotel
 • Morgenmad
mandeltrae
Torres de moncorvo_01
potugal_cykling_turistagent_01
Dag 4

Torre de Moncorvo – Vila Flor, nedad til Dourofloden og gennem olivenlunde

Hvis I vælger den korte etape i dag, slipper I med ca. 29 km, og vælger I den lange, må I trampe i pedalerne yderligere 10 km. Det går dog nedad bakke og i fladt terræn det meste af dagen.

Fra landsbyen går ruten nedad mod Dourofloden i et landskab som med garanti vil betage jer. I cykler forbi masser af olivenlunde – her i området fremstilles nemlig noget af verdens bedste olivenolie. I skal også overnatte på et landsted, hvor der fremstilles økologisk olivenolie efter de traditionelle metoder. Landstedet ligger helt øde, og derfor har vi også inkluderet aftenens middag i rejsens pris.

I skal spise dejlig mad med fokus på de lokale råvarer, hjemmelavede oste og pølser, friskbagt brød, olivenolie, appelsiner fra haven og sågar lokalt lavet vin. Og eftersom I befinder helt ude på landet, kan I efter middagen gå ud i den mørke aften og nyde en fantastisk stjernehimmel, helt upåvirket af storbyens kunstige lys.

 • Inkl. i prisen
  Vila Flor: Quinta do Barracão da Vilariça

  Vis hotel
 • Morgenmad
 • Middag
Douro Dalen_07
pinhao_tog station_01
pinhao_douro_dalen_01
Valença_cykel_01
Douro_rabelo_02
Dag 5

Vila Flor – Sabrosa, gennem vinlandet og sejltur på Dourofloden

Efter morgenmaden er I klar til dagens etape, som er enten 29 eller 31 km. Derfor er forskellen ikke så stor, men den længste af etaperne er mere teknisk udfordrende.

I er nået ind i det verdensberømte vindistrikt Alto Douro, hvor der især fremstilles portvin men også prisvindende rødvine på Tourigadruen. I får udsigt til de karakteristiske terrasser, som er anlagt i landskabet, og hvorpå vinstokkene blev plantet for hundredvis af år siden. Hele herligheden er listet som UNESCO-verdensarv, og I kommer til at cykle forbi mange fine vingårde i løbet af dagen.

Når I kommer ned til Dourofloden, skal I på en dejlig, afslappende sejltur med en traditionel rabelo – den bådtype, som i århundreder har fragtet den unge portvin ned ad floden til pakhusene i Vila Nova de Gaia, der ligger over for Porto.

I når frem til Pinhão, som er Douro-områdets hovedby og hovedkvarter for mange af de mest kendte portvins-, og vinproducenter. Byen ligger midt mellem Douro- og Pinhãofloden og er en af Portugals mest maleriske. I bør se banegården, som blev bygget i slutningen af det 19. århundrede – den er udsmykket med smukke, håndmalede kakler, der portrætterer livet i vinmarkerne.

I bliver hentet i Pinhão og kørt ca. 15 km til Sabrosa, hvor I skal overnatte på et dejligt hotel med udsigt over uendelige vinmarker. Hvis I har tilkøbt måltidspakken, skal I denne aften nyde en dejlig 3-retters menu med tilhørende vine på en god restaurant i byen.

 • Inkl. i prisen
  Sabrosa: Casa dos Barros

  ★★★

  Vis hotel
 • Morgenmad
Douro_rabelo_01
alt
Dag 6

Sabrosa – Cambres, sidste dag i sadlen

Der er nu kun en etape tilbage, og den er på ca. 31 km. Den er til gengæld virkelig smuk og går igen langs de sirligt anlagte terrasser, som Dourodalen er verdenskendt for. I cykler ad rolige bagveje og ender på en god cykelsti, der følger Douroflodens bred, og hvorfra I har en måske endnu mere betagede udsigt op mod de grønne terrasser. Som sædvanligt orienterer I jer om ruten i app’en – det er nemt og bekvemt.

Dagens mål er Cambres, en lille by omgivet af vinmarker tæt på Régua, som er Dourodalens hovedby og centrum for fremstillingen af portvin. I skal bo på et hyggeligt landsted, hvor ejeren tager imod jer med et glas vin på terrassen. Hvis I har tilkøbt måltidspakken, skal I besøge en lokal gård ved Régua for at smage oliven og vin. Herudover introduceres I til selve dyrkningsprocessen og lærer at identificere de noter, der er karakteristiske for vine fra i dette område. Måltidspakken indeholder i dag også en dejlig middag på hotellet inkl. vin, og har I en særlig interesse for det kulinariske, kan I komme med helt ud i køkkenet og deltage i en kokkeskole.

 • Inkl. i prisen
  Cambres: Quinta de Tourais Rural Guest House

  ★★★

  Vis hotel
 • Morgenmad
Douro_vin_02
porto_azulejos_vej_01
Prto_Torre dos Clérigos
Dag 7

Cambres – Porto, på eventyr i Porto og mulighed for portvinssmagning

I har fortjent at hvile benene i dag, og turen ind til Porto foregår derfor med bil. Når I er fremme, indlogeres I på et dejligt hotel midt i den historiske og UNESCO-beskyttede gamle bydel, og herfra kan I udforske byen, som er en af Europas – ja, en af verdens – hyggeligste byer, til fods – I bor simpelthen lige midt i det hele.

Porto er det nordlige Portugals administrative og kulturelle centrum, og den har både et universitet og et ærkebispesæde. Den er dog mest kendt for at være portvinens hovedstad, og den dag i dag har de store portvinshuse pakhuse i byen. Herudover ligger portvinsinstituttet her – det er den institution, der kontrollerer og garanterer vinens kvalitet.

Byens vartegn er rokoko-kirketårnet Torre dos Clérigos, der blev bygget i 1700-tallet, og blandt byens andre historiske bygninger kan næves den romanske domkirke fra 1100-tallet og San Francisco-kirken fra 1400-tallet, der har et overdådigt træskærerarbejde.

I har mulighed for at tilkøbe en ekstra udflugt i dag til en af byens portvinskældre. I aftaler selv de nærmere omstændigheder for besøget og finder frem til kælderen, som ligger sammen med flere andre portvinskældre ned til floden på den anden side af broen. I får en rundvisning og smager tre forskellige portvine, og en guide forklarer om de forskellige smage, som I derefter kan forsøge at identificere i vinen – findes der mon en mere oplagt måde at afslutte en cykeltur i Portugal på? Udflugten kan også gøres på dag 8, hvis I har tid inden hjemrejsen.

 • Inkl. i prisen
  Hotel Neya Porto

  ★★★★

  Vis hotel
 • Besøg i historisk portvinskælder og portvinssmagning
  Vis udflugt
 • Morgenmad
Douro_vin_kaelder_01
alt
Dag 8

Porto og hjemrejse

I er nået til hjemrejsedagen, og afhængig af afrejsetidspunktet har I måske nogle timer i skønne Porto, inden I bliver kørt til lufthavnen. Det er naturligvis muligt at blive nogle ekstra dage i byen, hvis I har lyst – I kan tale med jeres rejsekonsulent om mulighederne.

 • Besøg i historisk portvinskælder og portvinssmagning
  Vis udflugt
 • Morgenmad
Ring eller skriv til os
Tinne Dejgaard Madsen
Tlf. 4526 0000

Mandag - fredag 10 - 15

Tinne_Dejgaard_Madsen_fritlagt

Andre spændende rejser

Portugal

På cykel langs Atlanterhavet til Porto

Individuel rejse
Sri Lanka

Det grønne Sri Lanka

Individuel rejse
Peru

Ad Inkastien til Machu Picchu

Individuel rejse
like.svg

91% af vores gæster giver topkarakteren 8, 9 eller 10

happy.svg

90% af vores gæster vil klart anbefale Stjernegaard

trust

"Fremragende" 4,8 af 5 (1.607 anmeldelser)