Grønne rismarker i Vietnam

Rejser til Vietnam

Vanvittigt vidunderligt!

4,8 (605 Anmeldelser)

Oplev Vietnam med Stjernegaard

Et krydret miks af Asiens herligheder

For mere end 1.000 år siden var det kineserne, der havde slået sig ned i Vietnam. Senere kom franskmændene, og for 50-60 år siden var det amerikanerne, der belejrede Vietnam. Interessen for Vietnam har altid været stor, og den er det stadig. Om end det i dag er vietnameserne, der styrer slagets gang og byder os velkommen til storslåede rejseoplevelser.

Autentiske Vietnam er et skønt sammensurium af ældgamle seværdigheder, en dramatisk historie, fantastisk natur i alle afskygninger og ikke mindst en befolkning, der møder os med store smil og åbenhed. Vietnam er Halongbugten, rygende varm pho, smukke strande, flydende markeder, spændende storbyer og stammefolk. Med andre ord – en gave til øjnene, til smagsløgene og til det oplevelseshungrende hjerte.

Stjernegaards rejser til Vietnam

Stjernegaard har arrangeret rejser til Vietnam gennem mange år, og kærligheden til landet er stor. Vi har udset os de mest interessante rejsemål i både det sydlige, centrale og nordlige Vietnam – de kendte og de mindre kendte. Både rundrejser og individuelt tilrettelagte rejseforslag er strikket sammen på en måde, så du får set mest muligt af landets unikke seværdigheder og rejser rundt på mest fordelagtige vis.

Nogle steder har vi valgt landtransport mellem de forskellige steder, fordi det giver dig en masse oplevelser på vejen. Andre gange foregår transporten med indenrigsfly, fordi det får dig hurtigt videre til næste oplevelse.

På vores rundrejser til Vietnam er du i selskab med en af vores dygtige danske rejseledere, der kender landet ud og ind. Rejser du på egen hånd, har vi sikret, at du er i bedste hænder hos vores lokale samarbejdspartnere. Vi håber, at du vil rejse med os!

Ring eller skriv til os
Maria Madsen
Tlf. 4526 0000

Mandag - fredag 10 - 15

Maria_Madsen__frit blaa

Ferie i Vietnam: Hvordan vil du rejse?

Med Stjernegaard bestemmer du selv, om du vil rejse alene eller følges med en gruppe, når du rejser til Vietnam. Rundrejserne til Vietnam følger et fast program, en individuel rejse kan skræddersyes til netop dine ønsker.

Rundrejser til Vietnam Med dansk rejseleder Individuelle rejser Rejs på egen hånd
Vietnamesisk pige med traditionel vietnamesisk hat ved havet

Facts om Vietnam

Indbyggertal

ca. 92,7 mio.

Areal

331.210 km2.

Sprog

Vietnamesisk samt en række minoritetssprog. Hertil fransk og kinesisk.

Gennemsnitlig levealder

Mænd 72 år, kvinder 88 år.

Valuta

Dong. 10.000 VND svarer til lidt mindre end 3 DKK.

Tidsforskel

Når klokken er 12.00 i Danmark, er den 18.00 i Vietnam. (17.00 ved sommertid)

Det siger vores gæster ...

Rejseform – hvordan kan jeg opleve Vietnam?

Det handler ikke bare om at vælge sit rejsemål. Det handler også om at vælge sin rejseform. Med Stjernegaard får du valget mellem to forskellige rejseformer. Hvorvidt, du skal vælge den ene frem for den anden, afhænger af, om du gerne vil opleve og nyde livet i dit helt eget tempo på en afslappende badeferie, eller om du gerne vil overvældes af oplevelser og viden. Vi har en lang række pakkerejser klar til dig og håber, at du derimellem finder den perfekte rejse til dig.

Rundrejse til Vietnam med dansk rejseleder
Vi tilbyder flere spændende rundrejser til Vietnam, evt. i kombination med Laos og Cambodia. Disse rejser er for dig, der gerne vil have fuldt blus på oplevelserne og lære en masse undervejs. 

Vietnam på egen hånd
Vi har sammensat en række spændende rejseforslag til dig, der gerne vil opleve Vietnam på egen hånd – med din rejsepartner, din familie eller måske endda som solorejsende. Vi sikrer, at transport, hoteller og eventuelle udflugter er tilrettelagt for dig, så du kan opleve rejsemålet, som du ønsker, mens vi klarer det praktiske.

Rejsen er skabt til dit temperament og du får også en følelse af at være på helt egen hånd – men husk, du har altid Stjernegaard lige ved hånden. Rejserne kan skræddersys, så de passer til dine ønsker.

Vietnamesisk kvinde der holder en frugt

Se Vietnams højdepunkter på 2 min

Hvor mange steder bør jeg opleve på én rejse til Vietnam?

Vietnam er et stort land, der byder på skøn natur, en spændende kultur, historie, vidunderlige strande og alt derimellem. Derfor anbefales det, at du besøger 3-4 steder på din rejse, så du får så meget som muligt med.

Brug gerne et par dage i enten Hanoi eller Ho Chi Minh City og oplev det moderne vietnamesiske byliv. Supplér så med fx Mekongdeltaet, Halongbugten, de smukke rislandskaber eller nogle af de uforglemmelige kolonitidsbyer eller skønne strande.

Lad dig inspirere af vores spændende rejseforslag til Vietnam, eller ring til en af vores passionerede eksperter, der kan hjælpe dig til den helt rette balance mellem storslåede oplevelser og afslapning.

Ring eller skriv til os
Tinne Dejgaard Madsen
Tlf. 4526 0000

Mandag - fredag 10 - 15

Tinne_Dejgaard_Madsen_fritlagt

Med sit engagement og sin begejstring for landet formåede han at få en interesse vakt for Vietnam, som var overvældende

4,8 (605 Anmeldelser)
colombia - siem reap_angkor wat tempel_05

Kombinationsrejse – hvad kan jeg kombinere Vietnam med?

Hvis du gerne vil opleve, hvad der sker på den anden side af Vietnams grænser, kan du med fordel kombinere din rejse med fx Cambodia eller Laos.

Her kan du opleve nye sider af det tidligere Indokina, og du kan ikke mindst opleve en anden side buddhismen, koloniseringen og ikke mindst storslåede historiske værker som Angkor Wat.

Strandene – idyl, liv eller bølger?

Størstedelen af Vietnams strande ligger langs østkysten, ud til Det Sydkinesiske Hav, men også i Siambugten er der vietnamesisk strandliv, der til en forveksling kunne ligne de strande, du måske kender fra Thailand.

Phan Thiet

En livlig stranddestination tæt på Ho Chi Minh City. Ideelt for dig, der vil surfe og dase på stranden. Knap så ideelt, hvis du drømmer om at snorkle, idet bølgerne er livlige.

Hoi An

Hvidt sand, bred sandstrand, palmer og alt, hvad der hører sig til. Cua Dai stranden ligger kun 6 km fra den gamle bydel i Hoi An.

Phu Quoc

En rigtig idyllisk perle, spækket med kridhvide strande, palmesvaj og krystalklart vand. Godt til dig, der vil have komplet ro og undersøge det henrivende liv under overfladen.

Oplevelser – hvad har Vietnam at byde på?

Vietnam er landet, der bliver ved at overraske. Her er oplevelser for naturentusiasten, til dig der vil dykke dybt ned i en vigtig del af verdenshistorien, til levemennesket, der altid er på udkig efter kulinariske oplevelser, og ikke mindst til dig, der søger lykken på stranden.

Vietnamesisk mor med barn på ryggen

Rejs til Vietnams største oplevelser

Historiske levn: Besøg blandt andet Cu Chi-tunellerne uden for Ho Chi Minh City, hvis imponerende netværk af 250 km. tunnelgange var hjem for de kommunistiske tropper under Vietnamkrigen.

MekongdeltaetSejl rundt på vandvejene i robåde, kom tæt på naturen og besøg de flydende markeder.

Landidyl: Tag på cykel gennem rismarkerne, sejl gennem grønne landskaber af rismarker og kalkstensklipper og gå på opdagelse i klipper og huler ved Ninh Binh.

Storbyer: Oplev Vietnams pulserende storbyer med heftig trafik, kolonitidslevn og moderne storbyliv i Hanoi og Ho Chi Minh City.

Sejl i Halongbugten: Tag på sejltur gennem et stykke UNESCO-verdensarv af 1.600 kalkstensklipper i et smaragdgrønt hav.

Stammekulturer: Mød nogle af Vietnams stammekulturer, der lever i de smukke landskaber af risterrasser højt mod nord.

Et liv under vandoverfladen: Tag på snorkelsafari i havet omkring paradisøen Phu Quoc og bliv mødt af et hav af fisk, koraller og andet godt fra det blå.

Oldtidslevn og kolonitidscharme: Tag til Hoi An og se, hvordan kolonitidens ”gæster” har sat sit præg på gader og stræder. Du kan også besøge My Son-templerne uden for byen. 

Læs mere og bliv inspireret

Vietnam med børn - 10 ting I skal opleve!

Her er meget mere end verdenshistorie og rismarker. Vi har taget børnenes briller på og guider til gode oplevelser.

Strandferie i Vietnam: Bounty eller action?

Skal rejsen til Vietnam krydres med et par dage eller 10 på stranden? Vi kigger nærmere på badeferie i Vietnam.

Vietnameksperten: 10 ting du skal opleve!

Vietnam er det nye sort! Camilla, vores vietnamekspert, guider til 10 store og skæve oplevelser.

Transport – hvordan kommer jeg rundt?

Når du rejser fra sted til sted i Vietnam, kan det foregå med stort set alle transportmidler. Oftest foregår det i bil eller bus, men skal du langt, vil det ofte give mest mening at flyve.

I Mekongdeltaet kan transporten foregå i båd ad vandvejene, og fra Hué til Hanoi får du mulighed for at køre i tog gennem landet.

 

I byerne er det ingen sag at tage taxa, når du skal på sightseeing eller ud at spise. De fleste taxaer har taxameter, og prisen er lav.

Alternativt kan du hoppe i en cykeltaxa, hvor en lokal får dagens motion, mens du bliver fragtet fra A til B.

Hanoi

Jan
Feb
Mar
Apr
Maj
Jun
Jul
Aug
Sep
Okt
Nov
Dec
Temperatur
Nedbør i mm.
Dagtemperatur
19° C
20° C
23° C
27° C
32° C
33° C
33° C
32° C
31° C
29° C
25° C
22° C
Nedbør i mm.
19 mm
26 mm
44 mm
90 mm
189 mm
240 mm
288 mm
318 mm
265 mm
131 mm
43 mm
23 mm

Vejret – hvornår er det bedst at rejse til Vietnam?

Vietnam har to årstider. Den tørre sæson, der strækker sig fra november til april, og den varme regntid, der løber fra maj til oktober, hvor tropiske storme kan forekomme. De fleste foretrækker at rejse i det danske vinterhalvår, hvor vejret er mest behageligt, men alt efter hvad du gerne vil opleve og hvor du gerne vil hen, kan du også sagtens få en god ferie i sommerhalvåret.

Vietnam har tre klimazoner, og mens temperaturen ligger nogenlunde stabilt i den sydlige del af landet, kan temperaturen i Hanoi svinge fra 30 grader i juli til 17 grader i januar.​

Se alle vejrkort i Vietnam

Berømt rød bro i Hanoi ved Hoan Kiem floden

Historien – dynastier og krig

Allerede 25.000 år f.Kr. dukkede de første mennesker op i det område, der senere skulle gå under navnet Vietnam. Det var dog først i år 112, at der blev tale om det, der kunne ligne en statsdannelse, da Vietnam blev en del af Handynastiet og fungerede som en kinesisk provins.

Endelig i 900-tallet kom regionen lidt nærmere det, der skulle blive til Vietnam med etableringen Dai Viet-riget, som havde hovedsæde i Hanoi. Både mongolske og kinesiske invasioner blev drevet på flugt i løbet af de næste århundreder, og riget ekspanderede mod syd, hvor Champariget og senere Khmerriget ved Mekongdeltaet kom i Dai Viet-rigets varetægt.

I de følgende år var det, vi i dag kalder Vietnam, opdelt i nord og syd, og først i 1802 blev landet samlet. Hué blev hovedstad i det nye rige, Viet Nam, og sådan forblev det, indtil franskmændene i 1858-1885 erobrede landet og skabte Indokina, der blev delt op i tre vietnamesiske områder samt Cambodia og Laos. Franskmændene fik sat ris og gummi i storproduktion, miner blev udviklet og moderne industrier opstod.

I slutningen af 1800-tallet var der en spirende modstand fra vietnamesiske mandariner og intellektuelle, men først efter århundredeskiftet så man en decideret politisk modstandsbevægelse, og kommunismen fik grobund.

Det kulminerede efter Japan kapitulerede i 1945, og modstandsbevægelsen, med Ho Chi Minh i spidsen, døbte landet Den Demokratiske Republik Vietnam, hvilket blev starten på en lang krig med den franske kolonimagt, der i 1954 led et afgørende nederlag.

Det blev besluttet, at Vietnam midlertidigt skulle deles i to for senere at blive genforenet ved et valg. I Sydvietnam frygtede man, at Ho Chi Minh og kommunisterne skulle vinde valget, og præsidenten valgte derfor at sabotere det med amerikansk støtte.

Vietnam var delt, og en ny krig kunne begynde mellem nord og syd, hvor sidstnævnte havde USA i ryggen. 30 år efter uafhængighedserklæringen blev Vietnam genforenet under et kommunistisk styre i 1975. Man anslår, at omkring 2 millioner civile vietnamesere omkom i krigen.

Maden – hvad smager Vietnam af?

Vietnam er et af Asiens vigtigste smagscentre, og selv i Danmark og resten af verden har det vietnamesiske køkken oplevet kæmpe popularitet. Det skyldes ikke mindst, at maden både er sund og spækket med smag.

Maden er ofte kendetegnet ved et frisk miks af urter og grøntsager i kombination med kød, ris og krydderier, som kan opleves på Vietnams mange madmarkeder såvel som på de finere restauranter. Herunder fem retter, du bør smage på din tur til Vietnam.

Pho: Vietnams nationalret baseret på en fond af hønse- eller oksekød, tilsat kød, koriander, risnudler, forårsløg, ingefær, chili og andet godt.

Goi Cuon: Friske forårsruller med grøntsager og koriander samt krabbe, reje eller svinekød serveret med peanutsauce.

Cha Ca: Hvid fisk stegt i smør med dild og forårsløg serveret med risnudler, strøet med peanuts.

Nom Hua Chuoi: En vegetarisk bananblomstsalat med lime og chili tilføjet diverse hakkede grøntsager.

Bahn Khot: En minipandekage på størrelse med en mundfuld, med fyld af rejer, bønner, forårsløg og tørret rejedrys på toppen.

Traditionel vietnamesisk risret i dyb tallerken

Etikette – hvordan bør jeg opføre mig i Vietnam?

Vietnameserne har ligesom alle andre folkeslag deres helt særlige måder at gøre tingene på, og det er således en god ting, at sætte sig lidt ind i, hvad der ifølge vietnameserne er god pli. Nedenfor får du et par eksempler på, hvad du skal gøre – eller ikke gøre.

Når du besøger et tempel, bør både skuldre, bryst og ben være tildækkede. Hertil bør du slukke telefonen, efterlade skoene udenfor og aldrig lade fødderne pege mod Buddha, ligesom det generelt ikke er velanset at pege. 

Lad aldrig en vietnameser tabe ansigt. Hvis du er uenig med en vietnameser, så tænk over, hvordan du udtrykker dig. Der er ikke noget mere skamfuldt for en vietnameser end at tabe ansigt.

Kys ikke i offentlighed. Og når du møder en vietnameser, så undgå kindkys, kram eller et slag på skulderen. I vietnamesernes optik kommer du alt for tæt på.

Lad være med at give gaver direkte til børn. Donér i stedet kuglepinde, slik og andet godt til børnehjem, forældre eller skoler, der distribuerer det på rette vis.

Spørg altid, før du tager billeder af folk. Og vær særlig varsom, når det gælder militæret eller templerne.

Læs mere om takt og tone i Asien

To vietnamesiske piger der sidder ved rismark

Fun facts: Vidste du?

Vietnameserne

Mange vietnamesere spiser ’balut’ til morgenmad. Et kogt fugleæg med et halvt udviklet foster.

Vietnam

Landet er hjemsted for Song Doong-hulerne, hvis største grotte nemt kunne finde plads til et Boeing 747 – og mere til.

Slangevin

Nogle vietnamesere drikker slangevin af sundhedsmæssige årsager. Det er naturligvis valgfrit, om man selv ønsker at prøve.

Kulturen

Den vietnamesiske kultur er præget af både japansk, kinesisk, fransk og amerikansk.

Flaget

Vietnams flag er rødt med en gylden stjerne med fem spidser, som repræsenterer landmænd, arbejdere, intellektuelle, unge og soldater. Den røde farve er en hyldest til dem, der mistede sit liv under krigen.

Vanddukketeater

Flere steder kan du opleve vanddukketeater, som er et levn fra det 11. århundrede.

Motorcykler

Vietnamesernes foretrukne køretøj er motorcykler. Særligt i Hanoi og Ho Chi Minh City vrimler det med de tohjulede.

Kaffe

Vietnam er verdens næststørste kaffenation. 

like.svg

91% af vores gæster giver topkarakteren 8, 9 eller 10

happy.svg

90% af vores gæster vil klart anbefale Stjernegaard

trust

"Fremragende" 4,8 af 5 (1.663 anmeldelser)