vietnam - sapa_befolkning_boern_03
Vietnam - Rundrejse med dansk rejseleder

Fra Sapa til Mekong

4,9 (23 Anmeldelser)
16 dage fra 20.990 kr.

Fra Sapa til Mekong

Højdepunkter og landlig idyl fra nord til syd

Denne rundrejse er en komplet Vietnamrejse fra Hanoi og Sapa i nord, over Halongbugten og Hoi An til Saigon og Mekongdeltaet i syd. Vi begynder i Hanoi, hvor vi møder den fine, gamle kultur repræsenteret ved templer med 1000 år på bagen men også den nyere historie, i hvilken landsfaderen Ho Chi Minh, også kaldet Onkel Ho, har spillet en uvurderlig rolle.

Vi forlader storbyen og fortsætter vores rundrejse i Vietnam, når vi drager ud på landet og op i bjergene omkring Sapa for at møde de forskellige etniske grupper, der kan skelnes på deres smukke, broderede dragter og hovedbeklædning. Vi vandrer mellem risterrasser, der ligger som stejle trappetrin i landskabet, besøger etniske landsbyer med summende markeder og tager en tur med verdens længste kabelbane for at nyde en udsigt, vi aldrig glemmer.

I Halongbugten sejler vi ud mellem tusindvis af kalkstensøer, der skyder lodret op af det smaragdgrønne vand. Bugten er udråbt til et af verdens naturvidundere, og det sætter man ikke spørgsmålstegn ved, når man har oplevet den fra første parket. Vi overnatter på skibet, så vi kan se bugten i alle former for lys.

Vi flyver til Hoi An, hvor vi har god tid, hvilket er vigtigt på en rejse til Vietnam. Det er landets hyggeligste by, og den bærer præg af mange hundrede års historie som en vigtig handelsby. Vi går tur i UNESCO-verdensarven og sejler rundt mellem øerne i floden. Mangler man en fin silkeskjorte eller andet i garderoben, har vi endda tid til at få det syet hos byens dygtige skræddere.

I Ho Chi Minh City (Saigon), landets økonomiske centrum, møder vi det moderne Vietnam, men der er aldrig langt til den lille, traditionelle fortovsrestaurant, der sælger de lækreste friske forårsruller eller en dampende varm nudelsuppe med kylling, friske bønnespirer og koriander – en rejse til Vietnam er også en kulinarisk oplevelse!

Vi slutter i det frodige Mekongdelta, hvor vi endnu engang skal overnatte på vandet. På Mekongfloden og dens bifloder iagttager vi hverdagslivet med legende børn, vaskekoner og fiskere, der kaster deres net ud for at fange aftensmaden.

Det er en behagelig rundrejse til Vietnam med vores fastboende danske rejseleder, hvor vi flyver på de lange strækninger og bor på gode, håndplukkede hoteller.

Små grupper 15-25 deltagere
Afrejse: København, Billund, Aalborg
Gratis foredrag om Vietnam

Gratis foredrag om Vietnam

Tilmeld dig her

Turen i overblik

By
Nætter
Overnatning

Hanoi 2 nætter i Hanoi
2
Overnatning

Nghia Lo 1 nætter i Nghia Lo
1
Overnatning
Mien Tay Hotel ★★+

Sapa 2 nætter i Sapa
2
Overnatning
Amazing Sapa ★★★

Hanoi 1 nætter i Hanoi
1
Overnatning

Halongbugten 1 nætter i Halongbugten
1
Overnatning
Bai Tho Junk ★★★

Hoi An 3 nætter i Hoi An
3
Overnatning
Hoi An Silk Luxury ★★★

Ho Chi Minh City 2 nætter i Ho Chi Minh City
2
Overnatning
Huong Sen Hotel ★★★

Mekongdeltaet 1 nætter i Mekongdeltaet
1
Overnatning
Funan cruise ★★★

Rute og højdepunkter

Dag 1.
Danmark - Hanoi
Afrejse fra Københavns Lufthavn sidst på eftermiddagen på Qatar Airways. Vi har et flyskifte i Doha efter midnat.
Dag 2.
Hanoi
Vi ankommer til Hanoi midt på eftermiddagen og kører direkte til vores hotel i byens meget charmerende gamle bydel.
Dag 3.
Hanoi
Vi skal bl.a. opleve landsfaderen Ho Chi Minhs mausoleum, smukke og fredfyldte templer og det etniske museum. Vi tager også plads i en cykelrickshaw og kører gennem den gamle bydels travle handelsgader.
Dag 4.
Hanoi - Nghia Lo
Ud i den landlige idyl for at få indsigt i, hvordan dagligdagen forløber i de små landsbyer i højlandet. Vi holder gode fotostops undervejs på den ca. 5 timer lange køretur. Besøg på Nghia Los spændende marked, hvor der sælges alt mellem himmel og jord.
Dag 5.
Nghia Lo - Mu Cang Chai - Sapa
Længere ud i den landlige idyl for at opleve nogle af Vietnams smukkeste rismarker og besøge spændende etniske landsbyer. Hvis tiden tillader det, tager vi et par timers vandretur. Fremme i Sapa indlogeres vi på dejligt hotel midt i byen med udsigt til det smukke højland.
Dag 6.
Sapa
På vandring med forskellige sværhedsgrader mellem bjergtagende rismarker i Muong Hoa-dalen. Om eftermiddagen tager vi kabelbanen op til Fansipan Peak for at nyde en fabelagtig udsigt.
Dag 7.
Sapa - Hanoi
Vi kører fra Sapa om morgenen og stopper ved et lokalt marked, hvor områdets mange etniske stammer mødes for at handle med hinanden. Vi er fremme i Hanoi i løbet af eftermiddagen og har aftenen på egen hånd.
Dag 8.
Hanoi - Halongbugte
Vi kører ud til Halongbugten for at sejle ud i et af verdens syv vidundere. Mulighed for en svømmetur i det smaragdgrønne vand og overnatning for anker i det smukke landskab.
Dag 9.
Halongbugten - Hoi An
Vi sejler videre med skibet om formiddagen og går i land ved frokosttid for at køre til Hanoi lufthavn. Vi flyver til Hoi An – Vietnams hyggeligste by og indlogerer os i gåafstand fra det UNESCO-beskyttede bymidte.
Dag 10.
Hoi An
Gåtur rundt i verdensarven og sejltur i flodsystemet omkring Hoi An.
Dag 11.
Hoi An
En dag på egen hånd i den skønne by. Gå tur i de hyggelige gader, drik kaffe på en cafe, mens I iagttager dagliglivet og køb souvenirs på Vietnams bedste marked. En cykel- eller taxatur til stranden er også en mulighed.
Dag 12.
Hoi An - Ho Chi Minh City
Fly fra Danang til Ho Chi Minh City, det tidligere Saigon, som er Vietnams kommercielle centrum. Vi kigger på Ho Chi Minh Citys seværdigheder, bl.a. smukke bygninger fra den franske kolonitid.
Dag 13.
Ho Chi Minh City
Om formiddagen besøger vi de berømte Cu Chi-tunneller, som var Viet Congs underjordiske hovedkvarter under Vietnamkrigen. Det afføder mange spændende historier. Aftenen er på egen hånd i byen.
Dag 14.
Ho Chi Minh City - Cai Be - Mekongdeltaet
Vi kører ud i Mekongdeltaet, også kaldet Vietnams spisekammer. I Cai Be går vi ombord på Le Cochinchine for at begynde et togt ned ad floden. Landgang for at tage en gå- eller cykeltur i den landlige idyl, hvor der dyrkes tropiske frugter.
Dag 15.
Mekongdeltaet - Ho Chi Minh City - Hjemrejse
Første parket til det farverige og summende flydende marked. Ved middagstid går vi fra borde og spiser en frokost på land, inden vi kører til lufthavnen uden for Ho Chi Minh City for at påbegynde hjemrejsen.
Dag 16.
Ankomst til Danmark
Efter flyskift i Doha lander vi tidligt morgen i Københavns Lufthavn.

Andre spændende rundrejser

Sri Lanka

Templer, te og safari

Rundrejse med dansk rejseleder
Myanmar

Gyldne oplevelser

Rundrejse med dansk rejseleder
Cuba

Cuba fantastico

Rundrejse med dansk rejseleder
like.svg

91% af vores gæster giver topkarakteren 8, 9 eller 10

happy.svg

90% af vores gæster vil klart anbefale Stjernegaard

trust

"Fremragende" 4,8 af 5 (1.478 anmeldelser)