zanzibar_strand_03

Rejser til Zanzibar

Orientalske eventyr i paradis

Oplev Zanzibar med Stjernegaard

Rejsen, der vækker sanserne

Idéen om bountyøen bliver til virkelighed på palmeklædte Zanzibar med endeløse sandstrande, azurblåt hav og solskinstimer ad libitum. En saftiggrøn regnskov i midten gemmer et unikt dyreliv, som kan udforskes, når bogen er læst til ende i liggestolen.

Farverige sjal og tørklæder bevæger sig gennem Stone Towns snævre gadestrøg, en sari og en kufi-bedehat følges ad, og duften fra krydderierne blander indtrykket med den salte monsunvind. På Zanzibar møder du en multikulturel befolkning af alle hudfarver og kulturer, et ægte sansebombardement.

Zanzibar har arabiske rødder, afrikanske traditioner, europæisk indflydelse og et natursceneri hentet fra Det Indiske Ocean. På paradisøen oplever du en orientalsk tidslomme med eventyrlige undertoner og et køkken, der indkapsler nuancerne, når grillspyd møder blækspruttespecialiteter, indisk karry eller afrikanske risretter.

Velkommen til Zanzibar - et potpourri af farver, dufte, smage og følelser.

Ring eller skriv til os
Stine Solbjerg Sørensen
Tlf. 4526 0000

Mandag - fredag 10 - 15

Stine Solbjerg Sørensen - Salgschef
zanzibar_strand_07_effekt

Hvad er Zanzibar?

Hvad er Zanzibar?

Det er faktisk et ørige bestående af hovedøen Unguja, den mindre Pemba-ø og en række småøer. Unguja bliver ofte omtalt som Zanzibar, og derfor kan du på vores breddegrader sagtens støde på idéen om, at Zanzibar er én ø!

Tanzania

Øriget Zanzibar dannede i 1964 Republikken Tanzania med landet Tanganyika på det afrikanske fastland. Zanzibar har eget parlament og præsident, men bruger eksempelvis Tanzania Shillings. Zanzibar udgør mindre end 1% af Tanzanias areal.

Befolkningen

Som tidligere handels- og slavecentrum er zanzibarianerne af blandet herkomst med rødder fra afrikanske kystfolk, arabiske, indiske og persiske handelsfolk. Der bor omkring 750.000 mennesker, og næsten 99% af indbyggerne i Zanzibar er muslimer.

Swahili

Det officielle sprog i Zanzibar er swahili. Sproget er udbredt i Østafrika og officielt sprog i Tanzania, Kenya, Uganda og Rwanda. Swahili er også betegnelsen for de muslimske folkegrupper i samme områder. Og med et smil og et ’Jambo!” (Hej!) er du hurtigt inde i varmen.

Det siger vores gæster ...

Hvorfor rejse til Zanzibar med Stjernegaard?

Du nyder godt af vores store erfaring med rejser til både Afrika og Det Indiske Ocean. Vi har nøje udvalgt et resort på østkysten, som lever op til alle vores forventninger til den ideelle vinterferie på Zanzibar. Vi bor på den strækning, der er mest fredelig, og hvor der endnu er et præg af lokalliv. Du kan eksempelvis møde tang-høsterne, og her er færre strandsælgere under de høje kokospalmer.

Zanzibar er oplagt, hvis du ønsker at kombinere afslapning under solens lune på puddersandstrandene med spændende og unikke udflugter til lands og til vands. Ift. drømmerejsen til Maldiverne kan du nemlig godt forvente at møde lokallivet på rejsen til Zanzibar. Vi har et dedikeret team, som kan arrangere din drømmerejse og hjælpe med dine særlige ønsker og budget.

Tidevand på østkysten

Når du rejser til Zanzibar og bor på østkysten, hvor vores foretrukne resort ligger, oplever du helt automatisk et fascinerende naturfænomen: tidevand! Hver tolvte time har havet trukket sig flere hundrede meter tilbage, inden det igen slikker sandstranden helt oppe ved resortets kystsikringer seks timer senere.

Tidevandet er en del af oplevelsen på Zanzibar. Hotellerne på særligt østkysten har beskyttende kystlinjesikringer og lange badebroer ud i Det Indiske Ocean, så du altid kan nå ud til lagunerne, selvom der skulle være ebbe. Når det sker, dukker det skjulte liv under havoverfladen op, og du kan spadsere ud på den tørre havbund, hvor glimtende konkylier, farverige søstjerner og skaller ligger gemt mellem småpytter. Der vil også ligge tang, og det kræver badesko at gå ud i sandet.

Det er solen og månen, der påvirker havet. Ved fuld- og nymåne er forskellen mellem flod og ebbe stor, og det er derfor en god idé at tjekke en månekalender, inden du rejser til Zanzibar. Ved lavvande under fuldmånens skær efterlader tidevandet visse steder op til 800 meters blottet sandbund, som du kan udforske til stor fascination.

Du bader formentlig primært i havet, når der er højvande, og heldigvis har resortet tre dejlige pools, hvor vandet aldrig forsvinder. Det er utroligt at betragte havet, der trækker sig tilbage, og det giver en helt særlig forståelse af naturen, hvis du en dag står op, og vandet er forsvundet.

Tal med personalet på resortet om tidevandets planer for dagen, ingen kender havet bedre end de!

zanzibar_strand_befolkning_01

Hvad er Zanzibar?

I virkeligheden er Zanzibar et ørige, som udgøres af flere småøer, øen Pemba og hovedøen Ungaju. På vores breddegrader er det dog oftest hovedøen, der er i tankerne, når man taler om Zanzibar. Zanzibar hører til landet Tanzania, der ligger på det afrikanske kontinents fastland og tidligere hed Tanganyika.

Zanzibar putter sig i Det Indiske Ocean bare 35 kilometer fra Tanzanias fastland og hovedstaden Daar es Salaam. Øen har en lang historie som handelscentrum, sultanat og britisk protektorat. Zanzibars strategiske placering bandt Afrika, Østen og Den Arabiske Halvø sammen, og blandt andet derfor har øen en lang fortid som slavehandelsplads.

Godt halvdelen af befolkningen bor i hovedbyen Zanzibar City, hvis historiske kvarter hedder Stone Town. Området er optaget på UNESCO’s Verdensarvsliste og indbyder til eventyr i de snævre gyder, sanselige basarer og ved sultanens palads. I ser fantasifulde træskæringer på byhusene fra slavehandlernes tid, og I støder også på Queen-forsangeren Freddie Mercurys barndomshjem, da briten er født på Zanzibar.

I hjertet af øen ligger nationalparken Jozani, hvor I kan se de røde colobusaber, der kun lever her, mere end 50 sommerfuglearter, den endemiske Zanzibarleopard og med lidt held: kamæleoner! Her er også tropisk mangroveskov med boardwalks i vandkanten ved de store trærødder.

zanzibar_abe roed_02
zanzibar_snorkel_coral_01

Det skal du pakke i kufferten

Badetøjet står først for! Solcreme, solbriller og luftigt sommertøj står ligeledes på dosmersedlen, når rejsen går til en bountyø med høje temperaturer og stærk sol. Det er en god idé at medbringe badesko, da havbunden gemmer på koraller og skaller, der kan være skarpe. En bog eller to, og dit eget udstyr, hvis du          

Hvad kan du lave på Zanzibar?

Vi tilbyder udflugter til forskellige sider af Zanzibars nuancer. Du kan besøge en autentisk landsby i selskab med en guide fra byen, tage på byvandring i hovedbyen og det UNESCO-beskyttede Stone Town-kvarter eller sejle ud med en traditionel dhow-sejlbåd til store snorkeloplevelser.

Klimaet på Zanzibar – hvornår er vejret bedst?

Zanzibar ligger lige syd for ækvator, hvilket giver øriget et tropisk klima, der ikke varierer det store i temperatur over året. Det bedste rejsetidspunkt er i vores vintermåneder, men du kan godt forvente temperaturer omkring 27-32 grader hele året.

Regnsæsonen løber fra marts til maj og igen i november og december, og vi rejser primært til Zanzibar i vores vintermåneder fra januar til marts. Klimaet på Zanzibar er køligere end på Tanzanias fastland, da brisen fra havet mildner. Havet selv er over 25 grader året rundt.

Læs mere og bliv inspireret

Rejsebrev fra Azorerne

Sådan oplevede vores erfarne rejseledere Azorerne. Læs med og få selv mod på en rejse til hjertet af Atlanten.

Trin for trin: 9 tips til den gode ferie med børn

Er det muligt at strikke et familieeventyr sammen, der tilgodeser både mor, far og børn? Svaret er JA! Vi giver dig 9 tips!

Få succes med parferien

Skal parferie være romantisk? Er Maldiverne det ultimative rejsemål for to? Skal man gøre alting sammen?
like.svg

91% af vores gæster giver topkarakteren 8, 9 eller 10

happy.svg

90% af vores gæster vil klart anbefale Stjernegaard

trust

"Fremragende" 4,8 af 5 (1.663 anmeldelser)