undervand fisk

Mauritius, Maldiverne eller Seychellerne? Den lille forskel, der gør den store forskel

Mauritius, Maldiverne eller Seychellerne? Den lille forskel, der gør den store forskel

De fleste af os drømmer om en paradisferie med hvide sandstrande, turkisblåt vand og en halvskildpadde, der i ny og næ kommer op til overfladen og hilser på. Et sted hvor vi kan komme helt ned i gear, nyde de naturskabte vidundere og se solnedgange, som vi aldrig har set dem før.

Når vi søger mod paradis, peger kompasset ofte i retning af Det Indiske Ocean, hvor øerne ligger som perler på en snor i et hav af blå nuancer, og her er det som regel Maldiverne, Mauritius og Seychellerne, der ligger højt på ønskelisten.

Hver destination er en version af paradis, men trods de mange fællestræk er de også vidt forskellige, og der er således god grund til at tjekke paradislandene efter i sømmene, inden du booker din rejse.

mauritius - nordkysten - zilwa_lor_disab_bar_01

Hver destination er en version af paradis, men trods de mange fællestræk er de også vidt forskellige, og der er således god grund til at tjekke paradislandene efter i sømmene, inden du booker din rejse.

Mauritius - Det aktive paradis

Rejser du med hele familien, er Mauritius absolut at foretrække. Dels har landet dyrket resortkulturen i mange år, dels er her et væld af muligheder for vandsport, vandring, golf og andre aktiviteter på landjorden. Hertil er mange af hotellerne kendt for at gøre noget særligt for børnefamilierne.

Da Mauritius er en ø af en relativ stor størrelse, har den lidt af det hele. Her er bjerge, vandfald, skove, smukke strande og ikke mindst lokalliv. Hvad sidstnævnte angår er det bare om at bevæge sig uden for hotelområderne og komme ud i de små landsbyer, hvor en smeltedigel af indisk, afrikansk, kinesisk og fransk kultur møder dig. En mulighed du ikke oplever i samme grad på Seychellerne – og slet ikke på Maldiverne.

Se vores rejser til Mauritius

mauritius - mauritius_strand_11
mauritius - mauritius dykning
mauritius - mauritius_pavilion_solnedgang_01
Magisk, mageløst, Mauritius!

Til gengæld er Maldiverne med sine bungalows på pæle i vandet, undervandsrestauranter og generelt høje standard et oplagt sted for romantikere og i særdeleshed bryllupsrejsende, der vil nyde ferien og hinanden – uden for mange forstyrrelser.

Maldiverne - Et strandparadis uden lige

Når du rejser til Maldiverne, kan du forvente verdens smukkeste strande serveret med en øde-ø-stemning. Her vil der som regel kun være et hotel på hver ø, og der er derfor rig mulighed for at slappe helt af, nyde solen og læse en god bog – indtil solnedgangen præsenterer sig selv på øens vestkyst, som med al sandsynlighed kun ligger få minutters gang væk, uanset hvor på øen du befinder dig.

De primære aktiviteter på Maldiverne foregår på vandet – eller i vandet – hvor du finder nogle af verdens smukkeste fisk og koraller. Øerne er som regel så små, at du har sonderet hele terrænet på 20 minutter, og for adrenalinjunkies kan disse øer derfor gå hen og blive en kedelig fornøjelse. Til gengæld er Maldiverne med sine bungalows på pæle i vandet, undervandsrestauranter og generelt høje standard et oplagt sted for romantikere og i særdeleshed bryllupsrejsende, der vil nyde ferien og hinanden – uden for mange forstyrrelser.

Se vores rejser til Maldiverne

par
dhoni
villaer solnedgang_02
Sand, vand og det gode liv. Så enkelt - så sublimt!

De primære aktiviteter foregår på vandet – eller i vandet – hvor du finder nogle af verdens smukkeste fisk og koraller

Seychellerne - Naturelskernes paradis

Seychellerne er på mange måder en mellemting mellem Mauritius og Maldiverne, for her er langt mere ro og uspoleret idyl end på Mauritius – men også meget mere variation end på Maldiverne. Alligevel er denne perle noget ganske specielt.

Seychellerne er et hit hos bryllupsrejsende og samtidigt ikke et oplagt rejsemål for børnefamilier. Her er ingen vandski og jetski, men til gengæld er det her, du oplever det bedste dybhavsfiskeri, ligesom det også er en oplagt sted at sejle, snorkle og dykke. Seychellerne er desuden kendt for sit eksotiske dyreliv og økoturisme, som opleves i marineparker og på ture gennem landskaberne, og med så lidt som 200.000 turister årligt, er det ikke svært at finde skjulte steder på stranden eller i naturen, som du kan nyde helt selv – med den du holder af.

Se vores rejser til Seychellerne

seychellerne - la digue_anse source dargent_07
seychellerne - seychellerne_havskildpadde_02
seychellerne - seychellerne_befolkning_pige_01
like.svg

91% af vores gæster giver topkarakteren 8, 9 eller 10

happy.svg

90% af vores gæster vil klart anbefale Stjernegaard

trust

"Fremragende" 4,8 af 5 (1.663 anmeldelser)