Gæsternes vurdering
★★★★★
★★★★★
4.7 (1346 anmeldelser)

Rejser til Bali

Bali har det hele

Langt de fleste vil elske Bali, og det skyldes ikke mindst, at her er noget for enhver. På Bali kan du gå på opdagelse gennem rismarker og grøn natur. Du kan bestige vulkaner, bade i vandfald og dase på stranden.

Overalt møder du en lokalbefolkning, for hvem religionen er en naturlig del af hverdagen, og det kan du blive vidne til ved øens mange templer, såvel som når du går på gaden. Bali er skønt sammensurium af hjertevarme mennesker, spændende traditioner, overvældende natur og fantastisk god badeferie.

Hvorfor rejse til Bali med Stjernegaard?

Alle kan tage til Bali, men Stjernegaard har et par esser i ærmet, der sikrer dig en helt uforglemmelig oplevelse af Gudernes Ø. Hos Stjernegaard betragter vi vores balinesiske team som en del af familien, og det giver os et helt unikt netværk, der kommer din oplevelse til gode. Sker der noget spændende – et ritual, en ceremoni eller en impulsiv festlighed – er vi de første til at vide det, og vi bringer lynhurtigt nyheden videre til dig.

Da vores Bali-team i foråret 2017 var på besøg i Danmark, dukkede intet mindre end 150 tidligere baligæster op til receptionen for at deltage i det glædelige gensyn. Det siger måske lidt om, hvilket indtryk vi efterlader vores gæster med, når de besøger Bali. Ja faktisk forholder det sig således, at hele 95% af dem, som rejser til Bali med Stjernegaard, vender tilfredse tilbage.

Læs udtalelser fra vores gæster

Gratis foredrag om Bali
05. september kl. 18:00 - 19:30 (Kgs. Lyngby (BW))
22. september kl. 11:00 - 12:00 (Aarhus)
10. oktober kl. 18:00 - 19:30 (Kgs. Lyngby (PN))
06. november kl. 18:00 - 19:30 (Kgs. Lyngby (PN))
12. december kl. 18:00 - 19:30 (Kgs. Lyngby (BW))
Tilmeld dig her >
Tak for din tilmelding

Vi har modtaget din tilmelding, og vender tilbage med en endelig bekræftelse indenfor 1 hverdag.

Tilmelding til gratis foredrag om Bali

Vi behandler de personoplysninger du har afgivet i forbindelse med din tilmelding til foredrag. Dine oplysninger bliver opbevaret betryggende og ud fra principperne i vores privatlivspolitik.

Alle foredrag afholdes på vores kontor på adressen:
Lyngby Hovedgade 60, 1. sal, 2800 Kgs. Lyngby.
(Medmindre andet er anført)

Hvad kan Stjernegaards rejseledere, som andre ikke kan?

Når du rejser med Stjernegaard, vil du blive mødt af vores balinesiske rejseledere. Enten på hotellet, i lufthavnen eller på en af de mange udflugter. Det balinesiske team har mange års erfaring fra branchen, men det er ikke mindst det faktum, at de fleste af rejselederne er født og opvokset på øen, der gør den helt store forskel.

Med et uvurderligt netværk og en massiv viden om deres ø, sikrer de dig et helt unikt indblik i kulturen, historien og øens bedste gemmesteder. Og flere af dem gør det i øvrigt på flydende dansk.

Læs mere om vores rejseledere på Bali

bali - bali team_01
Vores fantastiske team på Bali

Facts om Bali

 • Indbyggertal: 
  • Der bor ca. 4,2 mio på Bali
 • Areal: 
  • 5.633 km2 svarende til lidt mindre end Sjælland
 • Sprog: 
  • På Bali tales der indonesisk og balinesisk
 • Gennemsnitlig levealder:
  • Mænd 60 år, kvinder 63 år
 • Valuta:
  • Rupiah. 1000 Rp svarer til 0,50 DKK
 • Religion: 
  • Bali adskiller sig på utallige måder fra Indonesiens knap 13.000 andre øer. Den primære årsag er nok at over 90% af øens godt 4 millioner indbyggere er hinduer.

Hvordan vil du opleve Bali?

Med Stjernegaard bestemmer du selv, om du vil rejse alene eller følges med en gruppe, når du rejser til Bali.

 • Individuel rejse / på egen hånd:
  • Stjernegaard tilbyder en række rejseforslag til dig, der gerne vil opleve Bali på egen hånd sammen med din familie eller din rejsepartner. Vi sørger for al transport, indkvarterer dig på de hoteller, du ønsker, og så lægger vi i øvrigt altid oplevelser ind på vejen, når du skal fra et sted til det næste. En rejse efter jeres næse – med Stjernegaard i ryggen.
 • Mageløse oplevelser:
  • Der er flere rigtig gode muligheder for at opleve Bali på en fast tilrettelagt rejse, hvor du rejser med en gruppe. Her vil I typisk bo 3-4 steder undervejs, og der vil være mulighed for tilkøb af en udflugtspakke.
 • Rundrejse til Bali med dansktalende rejseleder
  • Vil du helt ind under huden på Bali og opleve det hele, kan du vælge en rundrejse, hvor du rejser med en lille gruppe ifølge med en lokal men dansktalende rejseleder.

Kort over Bali

Hvor mange steder bør man bo på én rejse?

Selv om Bali dækker et areal, der er lidt mindre end Sjælland, byder øen på et utal af forskellige oplevelser.

Derfor kan det varmt anbefales, at rejsen tilrettelægges således, at der både er tid til strand og store oplevelser. Med minimum tre forskellige rejsemål på Bali får du mulighed for at opleve det grønne højland med risterrasser og vulkaner, små bjerg- eller fiskerlandsbyer såvel som afslappende strandferie på Balis bedste strande.

Måske endda med en afstikker til Lombok, LembonganGili Trawangan eller Gili Meno, der er en verden for sig. 

bali - ubud_ceremoni_03

Vores ønsker blev fuldt ud indfriet

Alt var i top, man kunne ikke ønsker det bedre end vi fik. Vi kan kun sige tusinde tak til Maria, der har sammensat vores individuelle rejse, så den fuldstændig og mere til, var den rejse vi håbede på.
Bali
Bonnie og Yvonne

Alting klappede til punkt og prikke

Vi havde en FANTASTISK tur til Hong Kong og Bali, og du havde fuldstændig ret i, at det var nogle helt unikke hoteller, som du havde fundet til os. Vi elskede hotellerne så meget, at jeg næsten havde helt dårlig samvittighed over, hvor meget tid vi tilbragte der.
Bali
Familien Ruby

Stjernegaard er absolut ét af de bedste selskaber vi har rejst med

De har gode materialer om destinationen, var gode til at besvare spørgsmål, hvis man ringede til dem, oplyste om ændringer i god tid samt havde alletiders dansktalende guide. Mere charmerende fyr findes næppe.
Bali
Povl, Varde

Hvordan kommer man rundt på Bali?

Trods Balis spæde størrelse kan køretiden forekomme lang, da turen til tider går over bjerge, gennem små landeveje og ad omveje. Rejser du med Stjernegaard arrangerer vi altid køreturen for dig og sikrer dig desuden en række spændende oplevelser, når vi lægger et par stop ind på vejen.

Det gør vi dels for at køreturen bliver mere overkommelig. Dels fordi vi synes du fortjener at se nogle af alle de mange herligheder, der ligger mellem hotelområderne.

Går din rejse til Lembongan, Lombok eller Gili, sørger vi selvfølgelig for den mest optimale rejseplan med både bil og skib, så du kan komme hurtigt og sikkert frem til dit næste feriespot.

Hvornår er det bedst at tage til Bali?

Bali ligger mindre end 1000 kilometer fra ækvator og har et tropisk klima med en gennemsnitlig temperatur på 28 grader hele året. Der findes ikke noget dårligt tidspunkt at rejse til Bali på, men vil du opleve øen fra sin mest tørre side, bør du rejse mellem april og oktober.

Fra november til marts kan du opleve kraftig regn i eftermiddagstimerne, men dagsregn ses dog sjældent. Temperaturen svinger, alt efter om du befinder dig ved kysten eller i højlandet, så skal du besøge bjerglandsbyer, er det en god idé at medbringe en sweater eller en sommerjakke.

Se vejret på Bali

Hvornår er det bedst at besøge Bali?

Se klimatabeller over Bali og Gili-øerne.

Vejret >
 • bali gili lombok_katalog forside
  Bali, Gili & Lombok - Rejseforslag
  Individuelle rejser m/ guidede udflugter - 48 sider
 • bali sansernes oe_RR katalog forside
  Bali - På sansernes ø
  Rundrejse m/ dansk rejseleder - 12 sider
 • bali og java RR katalog forside
  Indonesien - Java og Bali
  Rundrejse m/ dansk rejseleder - 12 sider
 • bali magelose katalog forside
  Bali - Mageløse oplevelser
  Individuel rejse eller m/ dansk rejseleder - 12 sider
 • Bali_Mageløse_ubud lovina jimbaran_dec15
  Bali - Mageløse oplevelser, Ubud, Lovina og Jimbaran
  Individuel rejse m/ udflugter - 16 sider
 • bali_lombok og gili katalog forside
  Bali, Gili & Lombok - Mageløse
  Individuel rejse eller m/ dansk rejseleder - 12 sider

Tak for din bestilling

Vi sender dig kataloget/katalogerne indenfor et par hverdage.

Bestil kataloger

Bestil vores specialkataloger i dag, så sender vi det gratis med posten indenfor et par hverdage.

Vælg venligst ét katalog. Du må højst vælge 3 kataloger

Vi behandler de personoplysninger du har afgivet i forbindelse med din bestilling af katalog. Dine oplysninger bliver opbevaret betryggende og ud fra principperne i vores privatlivspolitik.

Strande og dykning på Bali

Afslapning, leben eller øde kyster?

Balis strande bugter sig om hele øen, og ligesom Bali i sin helhed byder på et væld af variationer, er strandende også af meget forskellig karakter. Selv ebbe og flod kan få strandene til at ændre udseende og temperament.

 • Surfing:
  • Fra Nusa Dua i syd og hele vejen op langs den vestlige kyst finder du Balis bedste bølger, og derfor er strande som Seminyak, Canggu og Pekutatan perfekte til dig, der gerne vil udfordres på et surfbræt
 • Snorkling og dykning:
  • Østkystens strande som fx Sanur, Amed, Candidasa og Kubu samt Menjangan Island er oplagte rejsemål til dig, der gerne vil opleve livet under overfladen. Herudover findes der masser af skønne snorkel- og dykkerspots ved Nusa Penida og Gili Islands
 • Delfiner:
  • Vil du se delfiner, så søg mod Lovina, hop på en båd og du er nærmest garanteret et møde med havets nuttede springere.
 • Alene på stranden:
  • Vil du gerne have stranden næsten for dig selv, så vælg strandene omkring Barat National Park eller på det vestlige Bali.
 • Liv på stranden:
  • De fleste turister er centreret omkring de sydlige strande. I Seminyak finder du et utal af restauranter, I Kuta er der fuldt blus på dag og nat, Sanur emmer af atmosfære og på Jimbaran er der lokal stemning på Balis måske bedste strand.
 • Hvidt sand:
  • Gili Trawangan og Gili Meno er det ultimative rejsemål for strandconnoisseurs med hang til hvidt sand og krystalklart vand.
 • Solnedgang over stranden:
  • Ved Lovina og andre af Balis nordlige strande spiller solnedgangen på alle farvenuancer i en grad, så den daglige solnedgang er blevet et udflugtsmål i sig selv.

Strande på Bali

Hvordan undgår man turisterne?

Bali har mange turister, som særligt er centreret omkring strandområderne i syd. Men ligeså stort et turistmekka Bali kan være, ligeså autentisk kan øen forekomme, hvis blot du søger mod nord eller mod vest.

På det vestlige Bali finder du små, lokale fiskerlandsbyer, hvor du kan opleve at have stranden næsten for dig selv. Det samme gælder flere steder i højlandet, hvor små, afsidesliggende landsbyer ligger plantet i den skønne natur. Langt væk fra turiststrømmene.

Rundrejser til Bali
Individuelle rejser til Bali

Dykning på Bali

 

Hvor er det bedst at snorkle og dykke på Bali?

Bali er en populær snorkel- og dykkedestination med en bred pallette af undervandsattraktioner, der spænder fra havskildpadder og farverige fisk til spændende vrag, der lokker de mere garvede dykkere.

Mange af de bedste snorkel- og dykkespots ligger tæt på østkystens populære stranddestinationer, men også de mere afsidesliggende undervandsområder er værd at opsøge.

 • Sanur:
  • Bare 10 minutter i båd fra Sanurs skønne strand finder du et smukt rev med et vildt marineliv. Her kan du bl.a. se revhajer, klovnefisk og en masse andre farverige beboere.
 • Nusa Penida:
  • Øen ligger ca. en time fra Sanur med speedbåd og er hjemsted for et rigt marineliv. Tag fx dykkermasken på ved Manta Point eller Crystal Bay, hvor du bl.a. kan se revhajer, havskildpadder og mantarokker med et vingefang på op til 4 meter.
 • Candi Dasa:
  • Østkystens lille dykkerparadis er særligt interessant for de mere garvede dykkere grundet kraftige strømme. Til gengæld er her mulighed for dyk til grotter og huler samt udsigt til napoleonfisk, barracudaer, tun og revhajer.
 • Tulamben:
  • Er man ude efter at se vrag, er Tulamben et oplagt dykkermål. Her finder du nemlig det store USS Liberty fra 2. verdenskrig, der i dag er dækket af koraller og beboet af et utal af fisk. Vraget er lettilgængeligt og sigtbarhed og strømforhold er rolige.
 • Amed:
  • I Amed på Balis nordøstlige kyst er der mulighed for to typer af dyk. Et dyk langs klippevæggen eller et strømdyk, der går gennem noget, der minder om et terrasselignende landskab.
 • Menjangan Island: 
  • Ved Barat National Park ligger et af Balis mere uspolerede snorkel- og dykkerparadiser ved Menjangan Island. Her er alt fra farverige søstjerner og søheste til dragefisk og tun. Det hænder endda, at der dukker havskildpadder op.
 • Gili Trawangan og Gili Meno:
  • Giliøerne gemmer på hele 25 dykkersites med undervandslandskaber i form af kløfter, koralvægge og højderygge. Foruden et forunderligt, farvet liv af papegøjefisk, søslanger og sommerfuglefisk er Gili Islands også blandt verdens bedste steder at opleve havskildpadder.
bali - candidasa_baad_solnedgang

Religionen – hvad tror balineserne på?

93% af balineserne er hinduer, og du vil derfor opleve, at kulturen og det religiøse liv på Bali er meget anderledes end i andre dele af Indonesien, hvor befolkningen hovedsagligt er muslimsk.

Religionen er allestedsnærværende, og den dukker ofte op i gadebilledet som små offergaver, der lægges på fortove, pladser og veje. Eller som en storslået, måske spontan, ceremoni, der får byen på den anden ende. Balineserne lever med stor respekt for deres hinduistiske guder, og de små religiøse ritualer ses derfor som en helt naturlig del af hverdagen.

Selv om religionen er naturligt integreret i dagligdagskulturen, vil du nok alligevel studse over enkelte symboler eller hændelser. Fx når du ser moderkager pakket ind i kokosnødder, der hænger fra træerne i en lille landsby. Eller når du ser, hvordan balineserne danser til ære for guderne eller tager bad i helligt vand ved et tempel.

Læs også vores blogindlæg om Tag til Bali og få et kulturchok.

Hoteller – hvad kan man forvente af indkvarteringen?

Stjernegaard har håndplukket en række skønne hoteller i forskellige kategorier. Lige fra 2-stjernede gæstehuse til unikke 5-stjernede boutiquehoteller og gennemførte resorts. På Bali har du desuden mulighed for at leje en villa med egen pool, stuepige, have og plads til hele den store familie.

Indkvarteringsmulighederne er mange, så tal med vores rejsekonsulenter om, hvad der passer bedst til dit temperament.

Se alle hoteller og områder på Bali

Gratis foredrag om Bali
05. september kl. 18:00 - 19:30 (Kgs. Lyngby (BW))
22. september kl. 11:00 - 12:00 (Aarhus)
10. oktober kl. 18:00 - 19:30 (Kgs. Lyngby (PN))
06. november kl. 18:00 - 19:30 (Kgs. Lyngby (PN))
12. december kl. 18:00 - 19:30 (Kgs. Lyngby (BW))
Tilmeld dig her >
Tak for din tilmelding

Vi har modtaget din tilmelding, og vender tilbage med en endelig bekræftelse indenfor 1 hverdag.

Tilmelding til gratis foredrag om Bali

Vi behandler de personoplysninger du har afgivet i forbindelse med din tilmelding til foredrag. Dine oplysninger bliver opbevaret betryggende og ud fra principperne i vores privatlivspolitik.

Alle foredrag afholdes på vores kontor på adressen:
Lyngby Hovedgade 60, 1. sal, 2800 Kgs. Lyngby.
(Medmindre andet er anført)

Hvad smager Bali af?

Bali har alt fra små folkekøkkener, kendt under navnet ’warungs’, til lokal og international kogekunst i særklasse. Balineserne har en særlig evne til at mikse kød, fisk og grønt med spændende urter og krydderier, og som i de fleste andre asiatiske kogetraditioner, er retterne ofte akkompagneret af ris.

Det traditionelle balinesiske køkken er bl.a. kendt for retter som svinekødsretten babi guling, satay i alle afskygninger, den spicy sambal matah sauce og risretter som nasi goreng, nasi tepeng og nasi jinggo. Det er spicy og sødt – knasende og blødt. Smagsoplevelserne er mange, og du når næppe at udforske hele det balinesiske køkken på et par enkelte måltider.

Foruden den lokale mad er det internationale køkken i absolut særklasse på Bali. Her kan du få spaghetti carbonara, som selv italienerne falder i svime over, sushi skabt til perfektion, eksperimenterende fusionsgourmet og gode vine fra verdens bedste vindistrikter. Alt godt samlet på én ø.

Vacciner - hvad skal jeg sikres imod?

Stjernegaard anbefaler, at du får råd og vejledning hos en af landets vaccinationsklinikker eller hos egen læge, inden du tager afsted. Foruden nedenstående vacciner anbefales det at holde god håndhygiejne og beskytte sig mod myg for at undgå denguefeber.

 • Kort rejse under 3 uger til turistområder:
  • Difteri/stivkrampe, hepatitis A.
 • Rejse over tre uger:
  • Ovenstående samt japansk hjernehindebetændelse.
 • Længere ophold:
  • Ovenstående samt tyfus, rabies og evt. tuberkulose.

Rundrejser på Bali
Individuelle rejser til Bali

Fun facts: Vidste du?

 • Wellness
  • Bali er det sted i verden, du finder allermest wellness på mindst plads. Her er nemlig hele 1.200 spaer i forskellige kategorier fordelt på den lille ø
 • Templer
  • Når du besøger et tempel, må du ikke pege på noget, fx statuer. Hertil må du eksempelvis ikke have åbne sår eller være tydeligt gravid
 • Det helligste sted
  • Mount Agung er Balis helligste sted, og balineserne forsøger således at sove med hovedet i retning af vulkanen
 • Navngivning
  • Balineserne navngives efter deres nummer i søskenderækken. Mænd vil således ofte have ét af følgende fornavne; Wayan, Made, Nyoman eller Ketut
 • Verdens dyreste kaffe
  • Kaffen hedder Kopi Luwak og er brygget på afføring fra en lokal katteart

Rismark på Bali

 • bali - ubud_ceremoni_42
 • bali - amed_bugt_01
 • bali - bali_betanisk have_01
 • bali - bali_ceremoni_43
 • bali - gili_baad_02
  Her er de bedste rammer for nogle afslappende dage på stranden eller i havet.
 • bali - bali_offegave_07
 • bali - sanur_strand_01
 • bali - bali_befolkning_dreng_02
 • bali - bali_ceremoni_14
 • bali - bali_marked_01
 • bali - bali_offergave_10
 • bali - bali_rismark_farmer_09
 • bali - gili_baad_04
 • bali - lombok_befolkning_mand_02
  På Lombok oplever I øens fine, gamle kultur og autentisk hverdagsliv.
 • bali - ubud_ceremoni_05
 • bali - ubud_monkey forrest_04
 • bali - ubud_rismark_05