egypten - strand kamel mand

Rejser til Egypten

På sporet af fortidens faraoer

4,6 (11 Anmeldelser)

Oplev Egypten med Stjernegaard

Tilbage til faraonernes tid...

Man kan ikke undgå at blive imponeret og begejstret, når man er på rejse i Egypten. Mange andre steder i verden kan man opleve 2.000 års historie, men på en rejse i Egypten, oplever du et land med mere end 5.000 års historie. Overalt er der overraskende velholdte bygningsværker, hvor du virkelig mærker historiens vingesus. Man bliver ydmyg! 

Stjernegaard Rejser var et af de første rejsebureauer, der arrangerede individuelle rejser og rundrejser med dansk rejseleder til Egypten. Al den erfaring vi har opsamlet, og som altid er helt opdateret, kommer vores gæster til gode på en rejse til Egypten.

Ring eller skriv til os
Camilla Flint
Tlf. 4526 0000

Mandag - fredag 10 - 15

Camilla_Flindt_300x402
Gratis foredrag om vores rejse til Egypten

Gratis foredrag om vores rejse til Egypten

Tilmeld dig her

 

 

 

 

 

egypten - SS_2301142 Sahara sunset, camel pyramid_faded_02

Om Egypten

Historie

Egypten byder på mere end 5.000 års veldokumenteret og synlig historie. Det bliver ikke større.

Geografi

Landet består af uendeligt store ørkenområder og dertil en meget frugtbar jord langs Nilen, hvor hele befolkningen lever.

Befolkning

Der bor tæt på 100 millioner mennesker i Egypten på et område, der er 23 gange så stort som Danmark.

Religion

90% af befolkningen er muslimer. Det kristne mindretal udgør de resterende 10%, hovedsageligt koptisk kristne.

Det siger vores gæster ...

En rejse til Egypten er en oplevelse for livet

Der er mange muligheder, når man skal sammensætte en rejse til Egypten. Det unikke ved Egypten er landets fantastiske historie, og det er et must at opleve historien på en rejse til Egypten.

Alle faraonerne og guderne

Der er mange hundrede guder i den egyptiske gudeverden. Nogle har tilsyneladende samme funktion, det vil sige, at de samme myter knytter sig til flere forskellige guder, og over tid har adskillige forandret sig, skiftet karakter eller smeltet sammen med andre. Det er mytisk og spændende, og alt det bliver I meget klogere på efter en rejse til Egypten.

I vil høre om Ramses ll, Tutankhamon, Kleopatra, Amon, Ra, Osiris, Hator, krokodilleguden Sobek og mange flere. Både børn og vokse får utrolig meget ud af en rejse i Egypten. 

egypten - sfinx
egypten - cairo udsigt

Cairo

Cairo er både den største og den tættest befolkede by i Egypten og på det afrikanske kontinent med sine godt 21 millioner indbyggere. Ingen kender befolkningstallet med sikkerhed. 

Cairo er spændende og urgammel, og blandt andet hjemsted for pyramiderne, Sfinxen, Memphis og Sakkara, over 1.000 moskéer og Det Egyptiske Museum med Tutankhamons guldskat. Her finder du også den berømte basar Khan el-Khalili, der stort set er uændret siden det 14. århundrede, Citadellet og Fustat, som er den gamle bydel fra romertiden.

Hvornår er det bedst at rejse til Egypten?

Klimaet i Egypten er generelt varmt og tørt hele året, dog med mildere temperaturer i vores vinterhalvår (oktober til slutningen af marts). Det er en stor fordel, at klimaet i Egypten er meget tørt, og derfor føles varmen ikke anstrengende. Der er stor forskel på temperaturerne i nord, centralt og ved kysterne.

Cairo og de nordlige områder har typisk mellem 25-35 grader i sommerhalvåret, og mellem 15-25 grader i vinterhalvåret . Centralt i Egypten (Luxor-området) vil temperaturerne snige sig op imod 40-45 grader om sommeren, og være mellem 20-25 grader om vinteren. Kystområderne (Sharm El Sheikh & Hurghada m.m.) har mellem 35-40 grader om sommeren og mellem 20-25 om vinteren. Det kan endvidere blæse en del, og derfor føles lidt køligt, især om vinteren. 

Der falder meget lidt regn i Egypten, men om vinteren kan der forekomme enkelte byger i kystområderne ved Middelhavet. I alle områder af landet er det ca. 10-15 grader koldere om natten. Det er derfor vigtigt at have en trøje/jakke med i bagagen i vinterhalvåret.

Cairo

Jan
Feb
Mar
Apr
Maj
Jun
Jul
Aug
Sep
Okt
Nov
Dec
Temperatur
Nedbør i mm.
Dagtemperatur
19° C
21° C
23° C
28° C
32° C
34° C
34° C
34° C
33° C
30° C
25° C
20° C
Nedbør i mm.
7 mm
4 mm
4 mm
2 mm
0 mm
0 mm
0 mm
0 mm
0 mm
1 mm
3 mm
5 mm

Læs mere og bliv inspireret

Sensommeridyl på verdensplan

Sensommeren er en fantastisk rejsetid. Få stor inspiration til rejsen i august og september.

Guide: Her er verdens smukkeste natur

Tag med til alle verdenshjørner og tag for dig af buffeten af øjenguf i alle afskygninger. Fra geotermiske vidundere til rustik klippekeramik.

Guide: Kend din krydstogttype

Vi kigger nærmere på 4 krydstogttyper, deres drømme og behov, og guider til et krydstogt der falder i din smag.
like.svg

91% af vores gæster giver topkarakteren 8, 9 eller 10

happy.svg

90% af vores gæster vil klart anbefale Stjernegaard

trust

"Fremragende" 4,8 af 5 (1.663 anmeldelser)