Skip to main content

Nilen

egypten - Aswan_nilen_02

Nilen

Nilen er en af verdens to længste floder.

Om Nilen eller Amazonfloden i Sydamerika er den længste, er stadigt emne for stor debat. Det er en gængs opfattelse, at Nilen udspringer fra Lake Victoria, men denne sø har store 'feeder' floder, for eksempel Ruvyironza floden i Burundi, som er en øvre gren af Kagera floden. Hvis man måler Nilen fra det fjerneste udløb til den løber ud i Middelhavet er den omkring små 6.700 km -målt fra Lake Victoria er den omkring 5.580 km.

Den flyder fra syd til nord og består først og fremmeste af den Hvide Nil og den Blå Nil. Det er i Sudan, Nilen bliver kendt som den Hvide Nil på grund af det mudder, der findes dér, mens den Blå Nil har sit udspring i Etiopiens højland. I Khartoum forenes de to floder.

Nilen giver vand til ti lande fra Tanzania over Uganda og Sudan til Egypten. Flodens vand dækker langt over tre millioner km², og Nildalen og Nildeltaet regnes for noget af verdens mest frugtbare jord. Nildeltaet dækker et område på omkring 16.000 km². Det er et stort sumpområde skåret igennem af kanaler, og Middelhavets klima bringer vinterregn til deltaet, der således suppleres med vand ovenfra. Det øvre af Nildalen er der imod én stor vandvej med ubetydeligt små vandingskanaler spredt til begge sider.

Klimaet er tørt med så godt som ingen regn, men manglen på regn gør samtidig jorden lettere at opdyrke, så det er her udviklingen begyndte i sin tid, mens forvandling af landet omkring Nildeltaet til opdyrket jord stadig er under udvikling.

Ring eller skriv til os

Tag en snak med vores eksperter om jeres drømmerejse.
Telefonerne er åbne mandag til fredag 10.00-15.00. 

4526 0000
Stjernegaard Rejser Stjernegaard Rejser KH
Like

91% af vores gæster giver topkarakteren 8, 9 eller 10

Happy

90% af vores gæster vil klart anbefale Stjernegaard

Trust

"Fremragende" 4,8 af 5 (2.100+ anmeldelser)