Skip to main content

Cairo

egypten - cairo_giza sphinx_03

Cairo er både den største og den tættest befolkede by i Egypten og på det afrikanske kontinent med sine 20 millioner indbyggere.

Ingen kender befolkningstallet med sikkerhed. Cairo er spændende og urgammel, hjemsted for pyramiderne; Sfinxen; Memphis og Sakkara; over 1.000 moskéer; det Egyptisk Museum med Tut Ankh Amons guldskat; den berømte basar Khan el Khalili, der stort set er uændret siden det 14. århundrede; Citadellet og den gamle bydel fra romertiden, Fustat.

Præcis hvor Nilen begynder at forgrene sig og bliver til et frodigt delta, er Cairo anlagt. Det er kun ca. 160 km syd for Middelhavet, og klimaet er da også anderledes i Cairo end i Luxor og Aswan. Cairo er både den største og den tættest befolkede by på det afrikanske kontinent og i sving døgnet rundt for at betjene sine omkring 20 millioner indbyggere.

Ingen kender befolkningstallet med sikkerhed, da der hver dag året rundt kommer tilflyttere fra landet. Byen er spændende og urgammel, hjemsted for Pyramiderne; Sfinxen; Memphis og Sakkara; over 1.000 moskéer; det Egyptisk Museum med Tut Ankh Amons guldskat; den berømte basar Khan el Khalili, der stort set er uændret siden det 14. århundrede; Citadellet og den gamle bydel fra romertiden, Fustat.

Trafikken er kolossal, gadelivet, folkloren og støjen intens. Alt er overvældende, og man møder stenhårde kontraster. Det lille æsel ved skyskraberen, løgsælgeren bag det supermoderne storcenter med de sidste mærkevarer. Den beskedne gaderestaurant og luksushotellernes overflødighedshorn.

 

egypten - cairo_khan_ el_khalili_marked egypten - cairo_city_01

Ring eller skriv til os

Tag en snak med vores eksperter om jeres drømmerejse.
Telefonerne er åbne mandag til fredag 10.00-15.00. 

4526 0000
Stjernegaard Rejser Stjernegaard Rejser KH
Like

91% af vores gæster giver topkarakteren 8, 9 eller 10

Happy

90% af vores gæster vil klart anbefale Stjernegaard

Trust

"Fremragende" 4,8 af 5 (2.100+ anmeldelser)