kina - beijing_den forbudte by_11

Rejser til Kina

Østens mystik i storformat

Rejser til Kina

De gamle kejsere kaldte deres land for riget i midten, og Kina har da også haft en central plads i verdenshistorien og spiller i dag en rolle, som næppe kan overvurderes. Hver femte menneske i verden er kineser, og landet hører til blandt verdens allerstærkeste økonomier. En rejse til Kina er derfor i allerhøjeste grad værd at overveje.

Oplev f.eks. Kina på et krydstogt med dansk rejseleder. Krydstogtet begynder i Japan og går via Korea, inden skibet lægger til ved Shanghai - Kinas største by, hvor byggekranerne forandrer byen fra dag til dag.

Rejsen til Japan, Korea og Kina foregår i en lille gruppe med 14-20 deltagere og ledes af en særdeles kompetent rejseleder.

Foredrag

Gratis foredrag om krydstogt til Japan, Kina og Korea

Tilmeld dig her

Rejser til Kina

kina - shanghai_skyline_07

Værd at vide om Kina

Historie
Kina har haft kendte dynastier i de sidste 4000 år. I 1912 blev Kina en republik og i 1949 overtog formand Mao magten.

Muren
Den kinesiske mur er 8852 km lang og blev bygget fra det 13. til 16 århundrede.

Geografi
Kina er verdens 3. eller 4. største land, afhængig af om Taiwan regnes med, og er cirka samme størrelse som USA. Kina har over 1,3 mia. indbyggere.

Den rivende udvikling
Intet land i verden har nogensinde udviklet sig så hurtigt som Kina de sidste 30 år. I 1980'erne gik næsten alle i mao-uniformer.

De kinesiske storbyer

Beijing er landets hovedstad med godt 20 millioner indbyggere, mens Shanghai med sine ca. 25 millioner indbyggere er landets største by. Begge byer har gennemgået en helt usædvanlig udvikling gennem de sidste 30 år. Helt frem til 1980'erne var gadebilledet især i Beijing præget af millioner af cykler, drevet frem af kinesere i blå mao-dragter, mens Shanghai med sine tætte bånd til vesten altid har været et skridt længere fremme.

I dag har bilerne overtaget og det er ikke længere kun partibosserne, der kører i dem. Shanghai er i dag synonym med byggekraner - byen forandrer sig nærmest fra dag til dag. 

 

kina - shanghai_skyline_03

Hvornår er det bedst at rejse til Shanghai?

I sommermånederne kan det være varmt, fugtigt og regnfuldt i Shanghai, mens vintermånederne kan være ret kølige - til tider ned til frysepunktet. 

Det bedste tidspunkt at rejse til Shanghai på er enten i efterårsmånederne, hvor det stadig er lunt - eller i foråret, inden de fugtige sommermåneder sætter ind. 

Shanghai

Jan
Feb
Mar
Apr
Maj
Jun
Jul
Aug
Sep
Okt
Nov
Dec
Temperatur
Nedbør i mm.
Dagtemperatur
8° C
9° C
13° C
19° C
24° C
27° C
32° C
32° C
27° C
22° C
17° C
11° C
Nedbør i mm.
39 mm
59 mm
81 mm
102 mm
115 mm
152 mm
128 mm
133 mm
156 mm
61 mm
51 mm
35 mm

Læs mere og bliv inspireret

Takt og tone: Din guide til gode manerer til søs

Er du typen, der ”reserverer” solsenge, glemmer tiden og dukker op til middagen iført shorts? Så læs med og bliv klogere på søens takt og tone, inden du drager på krydstogt. Vi giver dig 10 tips til gode manerer på havet.

One night in Bangkok – i gastronomiens tegn

Hop i en tuk-tuk og lad det 3-hjulede køretøj tage dig ud på en kulinarisk rundtur gennem Bangkoks gader, hvor du både smager, dufter og fornemmer byens mange spændende nuancer. En anderledes byrundtur, du aldrig glemmer.

Sandt eller falsk? 10 skøre krydstogtmyter

Krydstogtet er måske en af de mest sagnomspundne rejseformer, men kan det nu også passe, at klientellet har en gennemsnitsalder på 90, er dovent anlagt og spiser kedelig mad? Vi tager temperaturen på det 21. århundredes krydstogt og kommer lidt nærmere sandheden.
like.svg

91% af vores gæster giver topkarakteren 8, 9 eller 10

happy.svg

90% af vores gæster vil anbefale Stjernegaard

trust

"Fremragende" 4,8 af 5 (1.123 anmeldelser)