Skip to main content

One night in Bangkok – i gastronomiens tegn

thailand - Khanom_thai mad_01 thailand - thailand_marked_reje_01

Høj puls og bankende hjerte

Når mørket sænker sig over Bangkok, skrues der helt op for alle sansepirrende parametre.

De mange gadekøkkener sender en sød mados ud i gaderne, neonlys, billboards og forgyldte templer lyser op, mens lokal snak, lyde fra biler og høj musik forenes i et charmerende sammensurium af larm.

Bangkok er indbegrebet af en pulserende storby, og selv om byen til tider kan føles hektisk og intens, er det bare med at lade sig forføre af dens fortryllende stemning.

Kvinde der sælger mad på madmarked i Bangkok

Bangkok på 3 hjul

Tuk-tuk’en er ikke en thailandsk opfindelse, men den er alligevel på mange måder blevet et stærkt symbol på Bangkok. I bund og grund er den en trehjulet motorcykel udstyret med tag, forrude og siddepladser. Ofte er den malet og pyntet til den helt store guldmedalje, og en tur gennem byen i tuk-tuk kan hurtigt gå hen at blive en lokal-turistet oplevelse, du aldrig glemmer.

24 timer i døgnet er der gang i Bangkoks tuk-tuk’er, og de er et glimrende valg, når du skal fra A til B, såvel som når du gerne vil se og opleve byen – også i aftentimerne, hvor udvalgte tuk-tuk’er står klar til at tage dig på et kulinarisk mini road trip gennem Bangkoks gader.

Se alle vores udflugter til Bangkok

thailand - bangkok_china town_tuk tuk_01

Kulinarisk tuk-tuk-tur

Som du sætter dig til rette på det sparsomt polstrede sæde, gasser køretøjet op, og før du ved af det, suser du afsted over den lune asfalt.

Mørket er endnu ikke faldet på, og du bliver vidne til, hvordan byen så småt er ved at skifte karakter fra dag til nat. Byens mange dufte finder hurtigt vej ind gennem de ikke eksisterende døre, og alle lyde – på godt og ondt – varmer op til en madoplevelse uden sidestykke.

Efter en tur gennem de farverige gader gør tuk-tuk’en et stop ved Chao Phraya River, hvor solen så småt er begyndt at pejle mod horisonten. Når solen er gået ned, stiger du igen ind i det trehjulede køretøj, som kører dig i retning af byens bedste and, som venter i Chinatown.

Foruden at smage på den famøse and får du et indblik i, hvordan offergaver fremstilles, inden du igen hopper på tuk-tuk’en, til en magisk aftenstemning i templet.

Efter en spirituel oplevelse kører tuk-tuk’en dig til det gamle Bangkok ad smalle stræder, og ved vejs ende venter hovedretten ved en lokal restaurant. På menuen er der pad thai, som nydes i autentiske omgivelser, inden tuk-tuk’en kører dig tilbage til hotellet.

Mørket er endnu ikke faldet på, og du bliver vidne til, hvordan byen så småt er ved at skifte karakter fra dag til nat. Byens mange dufte finder hurtigt vej ind gennem de ikke eksisterende døre, og alle lyde – på godt og ondt – varmer op til en madoplevelse uden sidestykke

thailand - bangkok_marked_02

Endnu flere smagsoplevelser

En kulinarisk tuk-tuk-tur giver dig et overordnet indblik i den thailandske gastronomi, men vil du gerne dykke længere ned i kogekunsten, kan du vælge at kombinere din tuk-tuk-tur med en halv dag på kokkeskole. Her lærer du alt om, hvordan du får de eksotiske ingredienser til at harmonere på den helt rigtige måde, ligesom du får øjnene op for nye sider af de mange lækre retter.

Vil du nyde, uden du behøver at yde, kan du glæde dig over, at Thailand, foruden at være hjemsted for et utal af skønne gadekøkkener, også byder på førsteklasses gastronomi og en række dygtige Michelin-kokke. Vi guider til fem restauranter, du bør overveje, når rejsen går til Bangkok.

Oplev Bangkok på en rejse til Thailand

thailand - bangkok_flydende marked_06
thailand - bangkok_flydende marked_03 thailand - thailand_oel_singha_drinks_01

Gourmet a la Bangkok

  1. Thai Yao Leh: Klassisk thai-cuisine og regionale retter fra både Thailand og Laos. Tilført et strejf af nostalgi.


  2. Bo.Lan: High end thai-gourmet med et dynamisk menukort inspireret af biodynamiske, lokale råvarer.


  3. Kiin Kiin: Den danske Michelin-restaurant har fået base på Hotel Kempinsky, hvor højgastronomiske thai-retter serveres i elegante omgivelser.


  4. Namsaah Bottling Trust: Deleretter og skønne cocktails serveret i charmerende omgivelser i en lyserød villa i hjertet af Bangkok.


  5. Nahm: Med en flirtende og eksperimenterende tilgang til de traditionelle thairetter, har Nahm taget thailandsk gastronomi til nye højder.

24 timer i døgnet er der gang i Bangkoks tuk-tuk’er, og de er et glimrende valg, når du skal fra A til B, såvel som når du gerne vil se og opleve byen – også i aftentimerne

Kvinde der sælger mad på madmarked i Bangkok

Et udvalg af vores rejser til Bangkok

Andre læste også

thailand - khao sok_elephant hills_cheow larn lake_06
Artikel

På eventyr i Thailands hemmelige jungle

Læs artikel
thailand - mae hong son_tham lod grotte_01
Guide

Alt det du ikke vidste, du skulle opleve i Thailand

Læs artikel
thailand - ladyboy_thailand_01
Artikel

10 ting du troede, du vidste om Thailand

Læs artikel

Ring eller skriv til os

Tag en snak med vores eksperter om jeres drømmerejse.
Telefonerne er åbne mandag til fredag 10.00-15.00. 

4526 0000
Stjernegaard Rejser Stjernegaard Rejser KH
Like

91% af vores gæster giver topkarakteren 8, 9 eller 10

Happy

90% af vores gæster vil klart anbefale Stjernegaard

Trust

"Fremragende" 4,8 af 5 (2.100+ anmeldelser)