Skip to main content

Edens Have i Krabi

En stor del af de turister, der besøger Krabi, lægger vejen forbi billedskønne Railey Beach.

Og langt de fleste er godt tilfredse, når de slår sig ned på stranden med udsigt til bugtens kalkstensklipper. Railey er et glimrende og nemt getaway fra ”down town” Krabi, men eventyret stopper ikke på stranden!

Er dagsformen relativ god, har du pakket de fornuftige sko, og er du klar på at få sved på panden, venter der et velfortjent eventyr. I stedet for at følge de andre turister, der flokkes mod stranden, skal du gå i retning af Railey Viewpoint, som også fører dig til Princess Lagoon. Til en start går det opad, hvorefter det igen går ned. En stejl og udfordrende tur for de eventyrlystne, hvor du ledes ned til en oase, der er som taget ud af Paradiset.

Kommer du, når solen står højt på himlen og tidevandet er på sit højeste, kan du se frem til en svømmetur i en funklende grøn pool.

Kommer du derimod ved lavvande, kan det være en smattet fornøjelse. Undgå desuden at besøge lagunen i regnvejr, da turen hertil kan være direkte farlig.

thailand - krabi_railey beach_princess lagoon_01
thailand - krabi_railey beach_03_slider thailand - krabi_solnedgang_01

Princess Lagoon ligger godt gemt bag klipperne, og det er som regel også kun de mest eventyrlystne, der finder vejen hertil.

På 3 hjul gennem Bangkok

Bangkok skal opleves i en tuk-tuk, der forener den traditionelle asiatiske cykeltaxa med en relativ portion hestekræfter.

Tuk-tuk’en er ikke som sådan noget thaierne har fundet på, men alligevel er den blevet et stærkt symbol på Bangkok. Foruden en lokal privatchauffør byder den på to siddepladser, der med lidt snilde kan fungere som tre siddepladser.

Hertil en fin sjat pynt og kreativ belysning, alt efter hvilken personlighed, der ejer køretøjet. På samme måde som en taxa fragter tuk-tuk’en dig fra A til B. Men i modsætning til en bekvem, lukket bil vækkes alle sanser til live, når du suser gennem Chinatowns blinkende lysshow i aftenmørket til duften af den søde os fra gadekøkkenerne.

One night in Bangkok – sådan har du aldrig oplevet byen før!

Tag på en skøn tuk-tuk tur i Bangkoks gader

Sus gennem Bangkoks gader - en fornøjelse for alle sanser!

Hippievibes i Nordthailand

Nordthailand er kendt for storslåede nationalparker med et væld af vilde dyr.

Hvad langt færre er klar over er, at regionen også er hjemsted for kunstnerenklaven Pai. Pai brillerer måske ikke med hverken templer, paladser eller nationalparker, men til gengæld oplever du en stemningsfyldt by, som ingen andre steder i Thailand.

Gennem årene har kunstnere fra nær og fjern besøgt den lille by, og en stor del er blevet hængende. Samtidigt har Pai også lokket thailandske rastafarier til, og med tiden er den lille by blevet en farverig hippieoase, hvor yoga, meditation, reggae, wellness og vandreture er blevet en del af attraktionen.

Start dagen med solopgang ved Pai Canyon, nyd en kold dukkert under middagssolen ved et af de nærliggende vandfald, få varmen ved byens hot springs og afslut dagen i absolut zen i Thailands måske hyggeligste by.

Tag med bag facaden i Nordthailands fortryllende verden!

thailand - pai_yun lai udsigtspunkt_solopgang_01

Øernes miljøaktivist

Det thailandske øhav råder over næsten 1.500 øer. Nogle er overrendte, andre er utilgængelige og enkelte skiller sig ud, bl.a. Siambugtens miniput, Koh Talu.

Koh Talu er en privatejet ø, og det kan mærkes, at den er sin helt egen – ø-charme i al sin enkelhed, hvor naturen og marinelivet får lov til at spille hovedrollen. Tilbage i 80’erne blev der skamfisket omkring øen, og de omkringliggende koralrev blev så godt som ødelagte.

Det fik øens nye ejer heldigvis sat en stopper for, og siden 1996 er der blevet arbejdet hårdt på at genetablere marinelivet. Et initiativ, der har givet pote og resulteret i, at havskildpadderne er vendt tilbage til øen. Vil du tæt skildpadderne, ”plante” koraller og opleve et thailandsk paradis på naturens præmisser, vil du elske Koh Talu.

thailand - koh talu_11
thailand - koh talu_06 thailand - koh talu_01

På Koh Talu oplever du ikke bare den polerede side af paradis. Du får også en større forståelse af naturens skrøbelighed og evne til at regenerere sig.

Bo på en flydende lodge

Puddersand og palmesvaj har det med at stjæle opmærksomheden, når tankerne falder på Sydthailand, men der er god grund til at supplere dovenskaben med et eventyr.

Få timer fra Krabi, Phuket og Khao Lak finder du Thailands måske mest eventyrlige nationalpark, Khao Sok. Et naturlandskab bestående af 70 meter høje træer, 250 millioner år gamle klippeformationer, grotter og en gigantisk, menneskeskabt sø.

Som prikken over i’et kan du indlogere dig på et flydende resort på søen, fx på 500 Rai, hvor du kan starte dagen med en morgendukkert direkte fra terrassen, inden du tager på ekskursion i junglen eller padler rundt blandt kalkstensklipperne i søen.

Tag på eventyr i Thailands hemmelige jungle!

thailand - 500 rai floating resort_22

Templet i skyerne

Har man set et tempel, har man set dem alle, tænker du måske… en sandhed du med stor sandsynlighed må tage op til revision når du besøger Wat Chaloem Phra Kiat.

Her er såmænd heller ikke tale om et tempel, som man sådan lige falder over. Det kræver nemlig en god køretur, ca. to timer fra Chiang Mai, efterfulgt af 800 meters vandring mod toppen.

De små tempeltoppe kan ses nedefra, men oplevelsen forstærkes markant, når øjet udelukkende skal fokusere på de hvide spir på en baggrund af klippetoppe og blå horisont.

Man skulle umiddelbart tro, at pagoderne i skyerne har flere hundrede års historie bag sig, men faktisk er det religiøse værk blot få år gammelt. Da det først og fremmest er et religiøst sted, bør du naturligvis opføre og klæde dig respektfuldt, hvilket bl.a. betyder, at du må stille skoene visse steder, men bare fordi det er religiøst, skal det ikke være kedeligt.

Området er udstyret med en del klokker, som thaierne kan ringe med for at fortælle områdets ånder, at de er kommet her for at bede.

 

thailand - chiang mai_wat chaloem phra kiat_tempel_02

Du er lidt tættere på himlen, når du besøger Wat Chaloem Phra Kiat-templet i skyerne.

På toppen af Bangkok

Vil du gerne have det fulde overblik over Bangkok, som har 10 millioner indbyggere, kan du meget vel begynde sightseeingen på 78. etage på toppen af Thailands højeste færdigbyggede skyskraber, King Power Mahanakhon.

Ved indgangen betaler du omkring THB 1000 (200 kr.), hvorefter du tager elevatoren til 74. etage. En visuelt, underholdende tur, der kan gøres på mindre end et minut. Herfra kan du fortsætte til 78. etage, hvor du kan nyde en drink i Thailands højest beliggende rooftop bar og tage turen ud på glasgulvet i 310 meters højde med frit syn til byen nedenfor.

thailand - bangkok_mahanakhon_02
thailand - bangkok_mahanakhon_01 thailand - bangkok_wat arun_tempel_03

Glamping i vildmarken

Thailand gemmer på noget af Asiens prægtigste natur, og med 147 nationalparker går du ikke forgæves, i jagten på en god naturoplevelse.

Af samme årsag har campingrejseformen fået gode vilkår for at udvikle sig, og det har resulteret i en række gode glampingoplevelser.

Skulle du være i tvivl, er glamping en god blanding af de to yderligheder camping og glamour. Med andre ord indlogerer du dig i naturen med teltdug, fuglefløjt og frisk luft tilføjet en god portion ”convenience” i form af bad, toilet og behagelige senge. Nyd fx et par dage i Khao Yai National Park blandt vandfald, vilde dyr og uendelige skove med luksuriøs indlogering i et charmerende safaritelt på La Mukha Tented Resort, der både byder på bålplads, pool og gourmet.

Oplev en anden side af Thailand – tag på glamping!

 

thailand - khao yai national park_vandfald_02

Lokalt ø-kuller

Mange thailandske øer er måske ikke så lokale, som de engang var, men det autentiske Thailand er altså stadig at finde på visse af Sydthailands perler.

Bl.a. på Koh Jum, hvor lokalbefolkningen er et miks af muslimer, buddhister og thai-kinesere. De forskellige kulturer på den relativt lille ø er enige om, at turismen ikke må sejre øen til ugenkendelighed, og derfor er der et begrænset udvalg af indkvarteringsmuligheder. Øen fik først elektricitet i 2009, og de første turister kom hertil i starten af 10’erne. Siden da er der sket lidt men heldigvis ikke for meget.

Koh Jum kan alt det, de andre sydthailandske øer også kan, når det kommer til daseferie, snorkling og smukke strande, og du er samtidigt ikke langt fra kendte dykkersites ved bl.a. Phi Phi. Det som Koh Jum kan, som mange af de andre øer ikke kan, finder du bl.a. i de søvnige landsbyer, hovedsagligt på den nordlige del af øen, eller ude i naturen, der byder på frodige skove og ekskursioner til toppen af Mount Pu, øens højeste punkt.

Koh Jum kan ikke forklares, men når du står med sand mellem tæerne på en øde strand, går det op for dig, at du har valgt helt rigtigt.

thailand - koh jum beach villas_strand_02

Fred, ro, flot natur og lokalt liv i slowmotion. Velkommen til Koh Jum!

Aftenstemning i Wat Pho

Tempelkomplekset Wat Pho med den liggende kæmpebuddha er på tjeklisten hos en ganske stor del af de turister, der besøger Bangkok.

Templet er altså i sig selv ikke nogen hemmelighed. Tværtimod. Men timing er som bekendt ALT!

Mens templet i dagtimerne har mange besøgende, er stemningen helt anderledes, når mørket falder på. Umiddelbart kan det se ud som om, her er lukket for besøgende, men det er faktisk muligt at tage bagindgangen, som leder dig ind i en rolig, stemningsfyldt verden af oplyste, forgyldte pagoder. Et kærkomment break fra Bangkoks larm og leben.

thailand - bangkok_wat pho_aften_01

Stemningen i aftentimerne kan være helt fortryllende og beroligende - en stor kontrast til Bangkoks levende gadeliv.

En cenote i Nordthailand

Befinder du dig i det nordlige Thailand og vil du gerne både på eventyr og på afveje, er Lampang Emerald Lake – eller Lom Phu Kiew – et fremragende bud. 

Man forbinder ofte cenoter med Mexico, men ikke desto mindre findes de altså også i Thailand, nærmere betegnet tre timers kørsel i vestlig retning fra Chiang Mai eller 2,5 times kørsel i sydlig retning fra Chiang Rai.

De lokale thaier kender godt til den lille ferskvandsoase, men det er dog de færreste turister, der har hørt om cenoten, og den er såmænd heller ikke lige på vejen til noget som helst. Fra hovedvejen går turen videre af grus- og jordveje og videre til fods, og det kræver derfor en snert af eventyrlyst at nå frem til den dybblå sø. For de lokale er her tale om et helligt sted, og det er derfor ikke tilladt af svømme, selv om en dukkert kan føles tiltrængt efter den lange tur.

 

thailand - lampang_emerald lake_01

Vandfaldsturné på Koh Kood

Koh Kood syd for Koh Chang i den østlige del af Siambugten er måske mest kendt for sine strande, der kan prale af en paradisfaktor på højt niveau.

Koh Kood, som i øvrigt er relativ rolig, gemmer også på tre eventyrlige åndehuller, der er mere eller mindre brusende, alt efter hvornår på året, du besøger øen.

Start din vandfaldsturné ved Klong Chao, øens største vandfald, som er ganske smukt og godt at bade i med mulighed for gode udspring fra klipperne. Vandfaldet er det absolut mest besøgte af de tre, så se om du kan finde herop i de tidlige morgentimer, inden de andre turister ankommer. Næste stop er Klong Yai Kee, som er noget mere roligt. Både hvad vandmasserne og turisterne angår.

I højsæsonen fra december til marts vil du her opleve et smukt, letbrusende vandfald, der strømmer ned i en smuk, rolig pool, som er oplagt at bade i. Her kan du sagtens være heldig at nyde en længere stund helt alene. En fornøjelse du også meget vel kan få ved sidste vandfald på listen, Huang Nam Kaew, også kendt som Secret Waterfall.

Tag brusebad i vandfaldet hvor du kan under faldet i en kulisse af huler og grøn beplantning, der falder ned ad klippevæggene.

thailand - koh kood_klong chao_01

Grottesafari på Mae Hong Son-loopet

I Nordthailand er det populært at navigere efter Mae Hong Son-loopet, som er et loop af en række spændende byer og seværdigheder, men der er også god grund til at tage en afstikker.

Fx til Tham Lod-grotterne, der er en forunderlig verden af stalagmitter og stalaktitter langt inde i klippernes 1.666 meter lange grottesystem. Udover at være et smukt og anderledes syn har grotterne været beboet af forhistoriske mennesker, der har efterladt sig alt fra keramik til kister.

Den bedste måde at udforske grotterne på er på en sejltur ad Nam Lang-floden, som glider ind i grotterne. Jo længere du kommer ind, jo mindre lys følger der med, og et stykke af turen er derfor oplyst af lanterner. Det anbefales at planlægge turen, så du forlader grotten i tusmørke, hvor tusindvis af flagermus vågner op til dåd og skaber et uforglemmeligt syn.

Er Nordthailand noget for dig? Bliv klogere her

thailand - tham lod grotte_01
thailand - tham lod grotte_02 thailand - mae hong son_tham lod grotte_01

Giv almisser i morgengryet

De orangeklædte munke findes i hele Thailand, fordi langt de fleste thailandske mænd lever som munke på et eller andet tidspunkt gennem livet.

Har du besøgt Thailand uden at støde på munke, der samler almisser, har du sikkert sovet for længe. Det daglige ritual foregår nemlig som regel mellem 5 og 6 om morgenen, hvor munkene går deres morgenrunde og tager imod mad.

Ritualet skal ikke ses som velgørenhed. Det er nærmere en måde, hvorpå thaierne kan vise deres respekt over for munkene og buddhismen. Efter morgenrunden tager munkene maden med tilbage til templet, hvor det deles ligeligt blandt munkene. Vil du selv give almisser til munkene, så husk på, at det er en religiøs praksis, og at du derfor bør have skuldre og knæ dækket til, ligesom eksempelvis solbriller i panden bør fjernes.

Er du i tvivl om, hvordan du gør, så se hvad thaierne gør.

thailand - kanchanaburi_munk_01

Munkene er blandt de højest placerede i det thailandske hierarki.

Kør ad Dødens Jernbane

River Kwai er et grønt, idyllisk område, der bl.a. er kendt for glamping og naturoplevelser, men området har også en grusom historie med i bagagen.

Under 2. Verdenskrig blev allierede krigsfanger og tvangsudskrevne asiater sat til at bygge broen over floden Kwai, den såkaldte Dødens Jernbane. Et projekt der kostede mere end 100.000 menneskeliv.

Selv om jernbanen ikke længere er i funktion, er det muligt at tage med på en togtur på den historiske strækning, hvor man bl.a. passerer den originale træbro. En levende historielektion, der desuden giver et flot billede af den natur, der i sin tid omgav de mange krigsfanger. Du kører forbi stejle bjergsider, frodig skov og dramatiske landskaber og besøger selvfølgelig også jernbanen og får historien. En speciel oplevelse af historie og natur i én køretur.

 

thailand - river kwai_tog_04
Oplev det smukke vandfald Huai Mae Kamin i Kanchanaburi. thailand - river kwai_solopgang_01

Et udvalg af vores rejser til Thailand.

Andre læste også

thailand - 500 rai floating resort_11
Artikel

Glamping: Sådan har du ikke oplevet Thailand før

Læs artikel
thailand - ladyboy_thailand_01
Artikel

10 ting du troede, du vidste om Thailand

Læs artikel
thailand - phi phi_strand_06_HF
Inspiration

Guide til Thailand: Øerne du ikke vil hjem fra

Læs artikel

Ring eller skriv til os

Tag en snak med vores eksperter om jeres drømmerejse.
Telefonerne er åbne mandag til fredag 10.00-15.00. 

4526 0000
Stjernegaard Rejser Stjernegaard Rejser KH
Like

91% af vores gæster giver topkarakteren 8, 9 eller 10

Happy

90% af vores gæster vil klart anbefale Stjernegaard

Trust

"Fremragende" 4,8 af 5 (2.100+ anmeldelser)