thailand - ladyboy_thailand_01

10 ting du troede, du vidste om Thailand

10 ting du troede, du vidste om Thailand

De fleste har en holdning til Thailand, men hvor godt kender du egentlig Smilets Land? Vi bekræfter og afværger kendte myter og formodninger, når vi kigger nærmere på alt fra etikette til ladyboys. 

thailand - koh kood_strand_01
thailand - thailand_detail_blomst_01

Thailand er en vinterdestination

Sandhed med modifikationer

Thailand er et glimrende eksil fra den danske vinterkulde, og Thailand som helhed gør sig også rigtig godt i december, januar, februar og marts. Her står solen højt på himlen i stort set hele landet, og du kan vandre tørskoet gennem junglen og slikke sol på stranden dagen lang.

Skal du holde ferie i sommerhalvåret, behøver du dog ikke droppe tanken om Thailand. Der er nemlig stor forskel på, om du befinder dig i Siambugten eller ved Andamanerhavet. For mens områder som Phuket, Krabi, Koh Lanta samt meget af fastlandet oplever en del regn i de danske sommermåneder, skinner solen på Koh Tao, Koh Phangan og Koh Samui.

Med andre ord: Der er altid en undskyldning for at tage til Thailand.

thailand - koh tao_strand_01
Mens regnen pisker ned ved Andamanerhavet i sommermånederne, kan du sagtens nyde solens stråler på fx Koh Tao.

Alt er billigt

Alt er relativt

Thailand har været et kærkomment turistmål gennem mange år, og det betyder naturligvis, at priserne ikke helt kan hamle op med nabolandenes lave priser. Med det sagt er fornøjelserne stadig væsentligt billigere end i Danmark, om end du sagtens kan finde dyre og trendy barer og restauranter i Bangkok, hvor selv den danske pengepung kommer til kort.

I Bangkoks gadekøkkener kan du derimod stadig være heldig at få et godt måltid til under en 20’er, men på almindelige restauranter, særligt på øerne, hvor du er ”fanget”, må du forvente at betale noget mere for din middag.

Nyd Thailands nationalret Pad Thai
Pad Thai er Thailands nationalret. Ved et af Bangkoks gadekøkkener kan du være heldig at nøjes med en 20'er. Andre steder løber nuddelretten måske op i en 50'er eller mere.

Landet er overrendt med turister

Både og ....

Thailand har ganske vist været en meget populær feriedestination gennem flere årtier, og turisterne vender gladeligt tilbage. Og det kan enhver, der har været i Thailand, forstå. Selv om nogle dele af landet har en del turister og også har fået tilegnet sig et kommercielt præg gennem årene, er der stadig masser af uspolerede små perler, fx Koh Kradan, Koh Mook, Koh Ngai, m.fl.

Er det lokalliv, stammekulturer og øde natur, du drømmer om, kan det anbefales at søge mod Nordthailand, fx byer som Chiang Mai og Pai, hvor få turister kommer – og hverdagen udspiller sig i det tempo, de lokale nu engang føler for. Thailand har masser af uspolerede gemmesteder – du skal bare vide, hvor du skal søge hen.

Selv om nogle dele af landet har en del turister og et kommercielt præg, er der stadig masser af uspolerede små perler

thailand - chiang mai_doi inthanon_udsigt_01
thailand - chiang mai_long neck_02
thailand - chiang mai_mae tang floden_01
Vil du undgå turistmasserne så tag til Nordthailand eller ud på en af de små, nærmest hemmelige, øer.

Thaimad er meget krydret

Ja og nej

Der findes ganske vist papayasalater og grønne karryretter, der kan bedøve smagsløgene og sætte brand i ganen, men thaimad er meget mere varieret end som så. Er du udstyret med sarte, danske smagsløg kan du fx nyde godt af Thailands nationalret, pad thai, som er en herlig, sød nudelret tilsat bønnespirer, peanuts, forårsløg, æg og fiskesauce samt kød eller fisk.

Alternativt kan du guffe løs af Fried Rice eller den mere søde risret, Chicken Pineapple. 

Er du udstyret med sarte, danske smagsløg kan du fx nyde godt af Thailands nationalret Pad Thai

thailand - bangkok_china town_14
thailand - thailand_mad_01
thailand - thailand_marked_reje_01

Thaimassage er et pænt ord for prostitution

NEJ!

Thaimassage har intet med prostitution at gøre. Derimod er der tale om en massageform, der kombinerer elementer af yoga, akkupressur og ayurveda – og så udføres behandlingen oven i købet med tøj på.

Når massageformen har fået et uheldigt ry, skyldes det i højere grad, at prostituerede såvel som kunder har valgt at tage patent på begrebet. Sandsynligvis for at camouflere realiteterne. I virkeligheden har thaimassage dog ikke det mindste med happy endings og lignende at gøre.

Thaimassage kombinerer elementer af yoga, akkupressur og ayurveda – og så udføres behandlingen oven i købet med tøj på

mexico - tulum - dreams tulum resort spa_massage_01
Du kan få thaimassage i en travl massagesalon i Bangkok til rundt regnet 60 kroner - eller i ro og mag med udsigt.

Thailand er 'bare' strandferie

Sandt og falsk

Du kan helt sikkert få dit livs strandferie i Thailand, men kigger du grundigt efter på et kort, vil du opdage, at de 1.430 øer og kyststrækningerne i Sydthailand faktisk kun udgør en lille del af den samlede herlighed.

Vidste du fx at Thailand er en historisk guldklump med tusinder års historier om Buddha, konger og hellige elefanter? Eller at Thailand har hele 127 nationalparker, hvor af kun 22 af dem er marinenationalparker? Og er du eksempelvis klar over, at du både kan tage på luksuscamping og bo blandt elefanter dybt inde i junglen? Nu ved du det.

Vil du have fuldt blus på naturoplevelserne, kan du fx indlogere dig på en flydende lodge i Cheow Larn-søen i Khao Sok, hvor du er omgivet af grøn natur og tårnhøje kalkstensklipper. Eller måske du skulle sætte kursen mod Khao Yai, hvor du kan få dagevis til at gå blandt brusende vandfald, bjerge og et vildt dyreliv.

Besøg bl.a. Khao Sok National Park på turen 'Thailand - Oplevelser i naturen' eller 'Thailand - Strande og junglesafari'.

thailand - khao sok national park_02
thailand - chiang mai_elefant_01
thailand - thailand_buddha_04

For at spise skal man mestre spisepindene

Falsk

Selv om spisepinde forekommer på thailandske restauranter, primært i forbindelse med nudelsupper, er det langt fra normen, at man spiser med pinde. Derimod skal du forberede dig på at lægge kniven tilbage i skuffen og forberede dig på kunsten at spise med ske og gaffel.

At thaierne ikke bruger kniv skyldes flere ting. Dels er det sjældent, at bøffer, koteletter og kyllingefileter forekommer i sin fulde form. Dels betragtes kniven som et våben.

Skal du mestre bestiketiketten, skal du vide, at det er skeen, der er hovedelementet – og ikke gaflen. Derfor skal du holde skeen i den højre hånd og bruge gaflen til at skubbe mad op på skeen. En af fiduserne ved at bruge skeen er bl.a. at du får mest mulig sauce og garniture med i hver en mundfuld.

Læg kniven fra dig og forbered dig på kunsten at spise med ske og gaffel

thailand - thailand_mad_pad thai_02

Thailand er et no go i regntiden

Kommer an på hvem du spørger

Når det regner, så regner det. Dermed er det også sjældent dagsregn, der er tale om, selv om du er landet i Thailand i det, der kaldes den våde sæson. Ofte vil du kunne bruge en stor del af dagen på stranden, men der er også en række andre fordele at hente ved at rejse i den danske sommerperiode.

Du vil som regel opleve, at priserne er markant lavere end i højsæsonen, turisterne er færre og det lokale liv fylder mere. Vil du opleve den grønne natur i fuldt flor med brusende vandfald og vilde floder, er det givetvis også i denne periode, naturen træder mest i karakter. Men pas på – det kan være en glat og mudret fornøjelse.

thailand - khao yai national park_vandfald_03
thailand - chiang mai_doi inthanon_skov_03
Rejser du i lavsæsonen, vil du få det hele til (næsten) det halve - og langt færre turister at dele oplevelsen med.

I Thailand er det ikke en selvfølge, at man enten er mand eller kvinde

Præcis!

Thailand er helt på forkant med kønsfrigørelsen, og det kommer ikke mindst til udtryk i form af de 150.000-200.000 såkaldte ladyboys, der lever i Thailand. De transkønnede thaier, også kendt som kathoeys, betragtes af en stor del af den thailandske befolkning som et tredje køn.

Trods noget modstand, hovedsaligt fra buddhistiske institutioner, er det tredje køn udbredt accepteret. Selv i flere skoler accepteres det, at drenge, der ikke ønsker at være drenge, iklæder sig en skoleuniform for piger.

thailand - ladyboy_thailand_04
thailand - ladyboy_thailand_03
Transkønnede er langt mere accepterede i Thailand end i andre dele af verden, og transformationen begynder ofte i teenageårene - i enkelte tilfælde endnu tidligere.

Hovedstaden hedder Bangkok

Lige ved og næsten

I daglig tale går den buldrende metropol under navnet Bangkok. Thaierne selv hælder dog til navnet Krung Thep.

Men i virkeligheden kan Bangkok bryste sig af at have verdens længste bynavn; Krung Thep Mahanakhon Amon Rattanakosin Mahinthara Ayuthaya Mahadilok Phop Noppharat Ratchathani Burirom Udomratchaniwet Mahasathan Amon Piman Awatan Sathit Sakkathattiya Witsanukam Prasit.

thailand - bangkok_chinatown_01
like.svg

91% af vores gæster giver topkarakteren 8, 9 eller 10

happy.svg

90% af vores gæster vil klart anbefale Stjernegaard

trust

"Fremragende" 4,8 af 5 (1.607 anmeldelser)