Skip to main content

Kom tættere på Thailand

De fleste har en holdning til 'smilets land', men hvor godt kender du egentlig Thailand?

Vi bekræfter og afværger kendte myter og formodninger om Thailand, når vi kigger nærmere på alt fra etikette til ladyboys. 

thailand - andamaner havet_01

Thailand er en vinterdestination

Thailand er et glimrende eksil fra den danske vinterkulde, og Thailand som helhed gør sig også rigtig godt i december, januar, februar og marts.

Her står solen højt på himlen i stort set hele landet, og du kan vandre tørskoet gennem junglen og slikke sol på stranden dagen lang.

Skal du holde ferie i sommerhalvåret, behøver du dog ikke droppe tanken om Thailand. Der er nemlig stor forskel på, om du befinder dig i Siambugten eller ved Andamanerhavet. For mens områder som Phuket, Krabi, Koh Lanta samt meget af fastlandet oplever en del regn i de danske sommermåneder, skinner solen på Koh Tao, Koh Phangan og Koh Samui.

Med andre ord: Der er altid en undskyldning for at tage til Thailand.

thailand - koh tao_strand_01

Mens regnen pisker ned ved Andamanerhavet i sommermånederne, kan du sagtens nyde solens stråler på fx Koh Tao.

Alt er billigt

Thailand har været et kærkomment turistmål gennem mange år, og det betyder naturligvis, at priserne ikke helt kan hamle op med nabolandenes lave priser.

Med dét sagt er fornøjelserne stadig væsentligt billigere end i Danmark, om end du sagtens kan finde dyre og trendy barer og restauranter i Bangkok, hvor selv den danske pengepung kommer til kort.

I Bangkoks gadekøkkener kan du derimod stadig være heldig at få et godt måltid til under en 20’er, men på almindelige restauranter, særligt på øerne, hvor du er ”fanget”, må du forvente at betale noget mere for din middag.

 

Nyd Thailands nationalret Pad Thai

Landet er overrendt med turister

Thailand har ganske vist været en meget populær feriedestination gennem flere årtier, og turisterne vender gladeligt tilbage.

Og det kan enhver, der har været i Thailand, forstå. Selv om nogle dele af landet har en del turister og også har fået tilegnet sig et kommercielt præg gennem årene, er der stadig masser af uspolerede små perler, fx Koh Kradan, Koh Mook, Koh Ngai, m.fl.

Er det lokalliv, stammekulturer og øde natur, du drømmer om, kan det anbefales at søge mod Nordthailand, fx byer som Chiang Mai og Pai, hvor få turister kommer – og hverdagen udspiller sig i det tempo, de lokale nu engang føler for.

Thailand har masser af uspolerede gemmesteder – du skal bare vide, hvor du skal søge hen.

Selv om nogle dele af landet har en del turister og et kommercielt præg, er der stadig masser af uspolerede små perler

thailand - chiang mai_doi inthanon_udsigt_01
thailand - chiang mai_long neck_02 thailand - chiang mai_mae tang floden_01

Vil du undgå turistmasserne så tag til Nordthailand eller ud på en af de små, nærmest hemmelige, øer.

Thaimad er meget krydret

Der findes ganske vist papayasalater og grønne karryretter, der kan bedøve smagsløgene og sætte brand i ganen, men thaimad er meget mere varieret end som så.

Er du udstyret med sarte, danske smagsløg kan du fx nyde godt af Thailands nationalret, pad thai, som er en herlig, sød nudelret tilsat bønnespirer, peanuts, forårsløg, æg og fiskesauce samt kød eller fisk.

Alternativt kan du guffe løs af Fried Rice eller den mere søde risret, Chicken Pineapple.

thailand - bangkok_china town_14
thailand - thailand_marked_reje_01 thailand - thailand_frugt_01

Er du udstyret med sarte, danske smagsløg kan du fx nyde godt af Thailands nationalret Pad Thai

Thaimassage er et pænt ord for prostitution

Thaimassage har intet med prostitution at gøre. Derimod er der tale om en massageform, der kombinerer elementer af yoga, akkupressur og ayurveda.

Når massageformen har fået et uheldigt ry, skyldes det i højere grad, at prostituerede såvel som kunder har valgt at tage patent på begrebet. Sandsynligvis for at camouflere realiteterne. I virkeligheden har thaimassage dog ikke det mindste med happy endings og lignende at gøre.

mauritius - nordkysten - zilwa_massage_crusoes_island_01

Thaimassage kombinerer elementer af yoga, akkupressur og ayurveda.

Thailand er 'bare' strandferie

Du kan få dit livs strandferie i Thailand, men de 1.430 øer og kyststrækningerne i Sydthailand udgør kun en lille del af den samlede herlighed.

Vidste du fx at Thailand er en historisk guldklump med tusinder års historier om Buddha, konger og hellige elefanter? Eller at Thailand har hele 127 nationalparker, hvor af kun 22 af dem er marinenationalparker? Og er du eksempelvis klar over, at du både kan tage på luksuscamping og bo blandt elefanter dybt inde i junglen? Nu ved du det.

Vil du have fuldt blus på naturoplevelserne, kan du fx indlogere dig på en flydende lodge i Cheow Larn-søen i Khao Sok, hvor du er omgivet af grøn natur og tårnhøje kalkstensklipper.

Eller måske du skulle sætte kursen mod Khao Yai, hvor du kan få dagevis til at gå blandt brusende vandfald, bjerge og et vildt dyreliv.

Besøg bl.a. Khao Sok National Park på turen 'Thailand - Oplevelser i naturen' eller 'Thailand - Strande og junglesafari'.

thailand - khao sok national park_02

For at spise skal man mestre spisepindene

Selv om spisepinde forekommer på thailandske restauranter, primært i forbindelse med nudelsupper, er det langt fra normen, at man spiser med pinde.

Derimod skal du forberede dig på at lægge kniven tilbage i skuffen og forberede dig på kunsten at spise med ske og gaffel.

At thaierne ikke bruger kniv skyldes flere ting. Dels er det sjældent, at bøffer, koteletter og kyllingefileter forekommer i sin fulde form. Dels betragtes kniven som et våben.

Skal du mestre bestiketiketten, skal du vide, at det er skeen, der er hovedelementet – og ikke gaflen. Derfor skal du holde skeen i den højre hånd og bruge gaflen til at skubbe mad op på skeen.

En af fiduserne ved at bruge skeen er bl.a. at du får mest mulig sauce og garniture med i hver en mundfuld.

thailand - thailand_mad_pad thai_02

Læg kniven fra dig og forbered dig på kunsten at spise med ske og gaffel

Thailand er et 'no go' i regntiden

Når det regner, så regner det. Dermed er det også sjældent dagsregn, der er tale om, selv om du er landet i Thailand i det, der kaldes den våde sæson.

Ofte vil du kunne bruge en stor del af dagen på stranden, men der er også en række andre fordele at hente ved at rejse i den danske sommerperiode.

Du vil som regel opleve, at priserne er markant lavere end i højsæsonen, turisterne er færre og det lokale liv fylder mere. Vil du opleve den grønne natur i fuldt flor med brusende vandfald og vilde floder, er det givetvis også i denne periode, naturen træder mest i karakter. Men pas på – det kan være en glat og mudret fornøjelse.

thailand - mae hong son river_02_HF
thailand - khao yai national park_vandfald_03 thailand - chiang mai_doi inthanon_skov_03

I Thailand er det ikke en selvfølge, at man enten er mand eller kvinde

Thailand er helt på forkant med kønsfrigørelsen, og det kommer ikke mindst til udtryk i form af de 150.000-200.000 såkaldte ladyboys, der lever i Thailand.

De transkønnede thaier, også kendt som kathoeys, betragtes af en stor del af den thailandske befolkning som et tredje køn.

Trods noget modstand, hovedsaligt fra buddhistiske institutioner, er det tredje køn udbredt accepteret.

Selv i flere skoler accepteres det, at drenge, der ikke ønsker at være drenge, iklæder sig en skoleuniform for piger.

thailand - ladyboy_thailand_02

Hovedstaden hedder Bangkok

I daglig tale går den buldrende metropol under navnet Bangkok. Thaierne selv hælder dog til navnet Krung Thep.

Men i virkeligheden kan Bangkok bryste sig af at have verdens længste bynavn; Krung Thep Mahanakhon Amon Rattanakosin Mahinthara Ayuthaya Mahadilok Phop Noppharat Ratchathani Burirom Udomratchaniwet Mahasathan Amon Piman Awatan Sathit Sakkathattiya Witsanukam Prasit.

thailand - bangkok_chinatown_01
thailand - bangkok_wat arun_tempel_03 thailand - bangkok_flydende marked_07

Et udvalg af vores rejser til Thailand

Andre læste også

usa - californien_sausalito_husbaad_02
Artikel

8 ting du ikke vidste, du skulle opleve i Californien

Læs artikel
thailand - thailand_tempel_sko_01
Guide

Takt og tone: Din guide til gode manerer i Asien

Læs artikel
cruise raelling_04
Artikel

Sandt eller falsk? 10 skøre krydstogtmyter

Læs artikel
thailand - mae hong son_tham lod grotte_01
Guide

Alt det du ikke vidste, du skulle opleve i Thailand

Læs artikel

Ring eller skriv til os

Tag en snak med vores eksperter om jeres drømmerejse.
Telefonerne er åbne mandag til fredag 10.00-15.00. 

4526 0000
Stjernegaard Rejser Stjernegaard Rejser KH
Like

91% af vores gæster giver topkarakteren 8, 9 eller 10

Happy

90% af vores gæster vil klart anbefale Stjernegaard

Trust

"Fremragende" 4,8 af 5 (2.007 anmeldelser)