sri lanka - anuradhapura_munk_01

Rejser til Sri Lanka

Asien med et ekstra krydderi

4,4 (220 Anmeldelser)

Oplev Sri Lanka med Stjernegaard

En krydret ret

Sri Lanka er et intenst og farverigt koncentrat af frodig natur, et hobetal af vilde dyr, en ufortyndet kultur, en spændende historie og alt derimellem. Her er kolonitidsbyer, surferparadiser, ældgamle templer og venlige mennesker, der får dig til at føle dig hjemme i en verden, der er markant anderledes. Et unikt sammenkog, du kun finder lige præcis her. 

Med Stjernegaard får du mulighed for at opleve alle aspekter af det vidunderlige land, lige som du vil. Vi sikrer dig oplevelser af højeste kvalitet, en rejseplan, der harmonerer med dine drømme, og at du ser lige netop de ting, der rammer plet i hjertet hos dig. 

Rundrejse Med dansk rejseleder Individuelle rejser Rejs på egen hånd
Ring eller skriv til os
Stine Solbjerg Sørensen
Tlf. 4526 0000

Mandag - fredag 10 - 15

Stine Solbjerg Sørensen - Salgschef

Hvorfor rejse til Sri Lanka med Stjernegaard?

Vi elsker Sri Lanka, og vi besøger landet ofte for at sikre os, at vi kan levere de bedste oplevelser til dig, for at pleje vores netværk og ikke mindst for at finde nye sider af det skønne land. Og hver gang kommer vi hjem med armene over hovedet - Sri Lanka er bare et vidunderligt land! 

Du skal rejse med os til Sri Lanka, fordi vi har mange års erfaring i at arrangere rejser dertil, og fordi vi har den nødvendige baggrundsviden til at få det hele til at gå op i en højere enhed.

Når du rejser med Stjernegaard sørger vi for, at du rejser på en veltilrettelagt rute, så du udnytter tiden og landets mange muligheder optimalt. Vi har håndplukket vores hoteller og vi samarbejder med de bedste engelsktalende guider og agenter.

Når du booker din rejse, får du altså en specialist i røret, der kan guide dig til den helt særlige oplevelse, det perfekte hotel og den strand, der passer til lige netop dit temperament.

sri lanka - sri lanka_tog_02

Kombinér rejsen til Sri Lanka med Maldiverne 

Sri Lanka er et oplevelsesspækket land, og alt efter din rejseplan kan der være fuld fart over feltet. Derfor vælger mange at kombinere rejsen med en uges tid på Maldiverne, hvor der er rig mulighed for at komme helt ned i gear og nyde strandlivet til fulde, alt imens de mange oplevelser fra Sri Lanka får lov at rodfæste sig.

Rundrejser Med dansk rejseleder Individuelle rejser Rejs på egen hånd
sri lanka - sri lanka_fiskere_05_ny

Facts om Sri Lanka

Indbyggertal

Der bor ca. 21,2 mio. mennesker i Sri Lanka

Areal

65.610 km2, svarende til halvanden gang Danmarks størrelse.

Sprog

I Sri Lanka tales der Singalesisk, tamilsk og engelsk.

Gennemsnitlig levealder

Mænd 71,6 år, kvinder 78,3 år.

Valuta

I Sri Lanka er valutaen srilankanske rupee, hvor 1.000 LKR svarer til ca. 40 DKK.

Tidsforskel

Når klokken er 12.00 i Danmark, er den 16.30 i Sri Lanka. (15.30 ved sommertid)

Ceylon

Frem til 1972 gik Sri Lanka under navnet Ceylon, som var briternes navn for øen.

Kolonisering

Sri Lanka blev første gang koloniseret af portugiserne i 1505. Senere af hollænderne i 1658 og endeligt af briterne i 1796.

Det siger vores gæster ...

Rejseform – hvordan kan jeg opleve Sri Lanka?

Du har allerede besluttet dig for, at du skal til Sri Lanka. Men har du også tænkt over, hvilken måde du gerne vil rejse til Sri Lanka på? At vælge sin rejseform med omhu kan nemlig være lige præcis det, der gør den gode rejse til den perfekte rejse.

På egen hånd

Vi har sammensat en række interessante rejseforslag til dig, som ønsker at opleve Sri Lanka på egen hånd. Med denne rejseform sikrer vi at transport, hoteller og eventuelle udflugter er tilrettelagt for dig, så du kan slippe bekymringerne og bare tage for dig af Sri Lankas godtepose.

En rejseform til dig, der vil nyde og opleve i dit helt eget tempo, velvidende at du altid har Stjernegaard i ryggen.

Rundrejse med dansk rejseleder

Vil du have et dybdegående kendskab til Sri Lanka, se så meget som muligt og beriges godt og grundigt, skal du vælge denne rejseform.

I selskab med en mindre gruppe samt en dansk rejseleder kommer du godt ind under huden på Sri Lanka, alt imens du befinder dig i godt selskab af ligesindede.

sri lanka - sri lanka_teplantage_kvinde_02

Hvad kan jeg opleve i Sri Lanka?

Det korte svar er: Stort set det hele! Sri Lanka har vidunderlige nationalparker, ældgamle templer og ruiner, strandliv, kolonitidsbyer, te-plantager og spændende kulturelle oplevelser her og der. Dog er der nogle seværdigheder og steder, vi gerne slår et ekstra slag for.

Kandy

I Kandy ligger Tandens Tempel, som gemmer på Sri Lankas helligste relikvie – en tand fra Buddha. Tanden ligger i et gyldent skrin, pakket ind i seks større skrin, og forlader kun templet én gang om året, hvor den bæres gennem byen på ryggen af en elefant under en festival.

Sigiriya Rock

Et spektakulært UNESCO-syn af en 200 meter høj klippe med en fæstning fra år 477 på toppen. På toppen kan du nyde en formidabel udsigt, mens du ved foden af klippen kan gå på opdagelse i rester af paladser, templer og smukke haveanlæg.

Yala National Park

Det er næsten som safari i Afrika, dog med lidt andre dyr. Her er selvsagt elefanter, men også sambahjorte, bøfler, krokodiller, læbebjørne, aber, påfugle, et par enkelte leoparder samt en hel masse andre dyr. Et oplagt sted at bo på lodge eller i camp.

Galle

Et skønt kolonimiks af portugisk og hollandsk arkitektur, tilføjet en god portion srilankansk charme. Ikke mindst byens fort fra 1663, som er udråbt til UNESCO-verdensarv, er blandt de helt store attraktioner i den gamle handelsby, men der er heller ikke langt til gode strande.

Teplantagerne

Du behøver ikke være teentusiast for at rejse rundt i det centrale Sri Lanka. I øens højland ved Nuwara Eliya finder du uendelige grønne horisonter af telandskaber, og det giver måske således også mening, at Sri Lanka er verdens 3. største producent af te.

Anuradhapura

Byen fra 500 f.Kr. var Sri Lankas første hovedstad fra 350 – ca. 900 e.Kr. og trods tidens gang gemmer byen stadig på utallige levn i form af stupaer, pagoder og andet godt. Som en ekstra bonus er det også her, du finder verdens ældste træ med mere end 2.000 år på bagen.

sri lanka - beruwala_strand_01

Strandene – hvor og hvornår skal jeg på stranden?

Sri Lankas kystlinje er en pallette af strande, der kommer til udtryk på vidt forskellige måder. Mens nogle strande er perfekte snorkel- og dykkerparadiser, byder andre på kæmpemæssige bølger, der vækker glæde hos selv de mest garvede surfere. Men inden du booker din strandferie, bør du også tænke årstiden ind i ligningen.

Rejser du i det danske vinterhalvår er vejret bedst i syd- og sydvest. Rejser du derimod i det danske sommerhalvår, er der tørt og solrigt på østkysten.

Læs mere om vejret i Sri Lanka

Bemærk, at havstrømmene omkring strandene i syd- og sydvest til tider kan være meget kraftige. Derfor anbefales det altid, at du holder godt øje med de røde og blå flag på stranden.

Arugam Bay, sydøstkysten:
Hippiestemning, yoga, fiskerbåde og yoga i solopgangen. Tæt på Yala National Park.

Nilaveli, østkysten:
Postkortidyl, snorkling direkte fra stranden, havskildpadder og paradisstrande.

Mirissa, syd:
Palmer i fuldt flor, surfing, og rigtig gode chancer for at spotte hvaler - både kaskelothvaler og blåhvaler samt en række glade delfiner. 

Unawatuna, syd:
En hyggelig oase, der ligger godt i læ for områdets kraftige havstrømme. Tæt på kolonitidsbyen Galle. Der er rig mulighed for at opleve hvaler - se vores forslag til hvalsafari.

Bentota, sydvest:
Strandparadis for hele familien. Masser af aktiviteter, gode hoteller, tæt på både Galle og Colombo.

Sri lanka_RR Sri lanka_FIT maldiverne

Bestil Sri Lanka kataloger

Søger du inspiration til din Sri Lanka rejse - bestil vores kataloger

Se kataloger

Oplev farvestrålende Sri Lanka på 2 minutter

Hvornår er det bedst at rejse til Sri Lanka?

Sri Lanka har et tropisk klima, hvor dagtimerne i lavlandet sjældent bliver køligere end 30 grader. Med andre ord kommer du ikke til at fryse, men måske du gerne vil planlægge rejsen efter, hvornår det regner mindst. Alligevel kan vejret i Sri Lanka ikke helt skæres over en kam - for mens vejret ved østkystens strande er bedst i det danske sommerhalvår, er vejret bedst i syd og sydvest, når det er vinter i Danmark. Vil du opleve flere sider af Sri Lanka, kan du altså ikke regne med, at vejret holder samme temperament over alt. 

Se alle vejrkort

Colombo

Jan
Feb
Mar
Apr
Maj
Jun
Jul
Aug
Sep
Okt
Nov
Dec
Temperatur
Nedbør i mm.
Dagtemperatur
31° C
31° C
32° C
32° C
31° C
30° C
30° C
30° C
30° C
30° C
30° C
30° C
Nedbør i mm.
58 mm
73 mm
128 mm
246 mm
392 mm
185 mm
122 mm
120 mm
245 mm
365 mm
414 mm
175 mm

 

 

 

sri lanka - sigiriya rock fortress_06

Hvor mange steder bør jeg besøge i Sri Lanka?

Sri Lanka er rigtig mange ting, og det kan således anbefales at besøge 4 (og gerne flere) steder på en rejse. Måske dit rejselystne hjerte higer efter safarioplevelser i Yala kombineret med tempeloplevelser i Kandy og kolonitidscharme i Galle, efterfulgt af nogle dage på stranden.

Måske du vil udforske alle landets UNESCO-herligheder? Eller måske det er en kombi af natur og strand, du drømmer om? Tal med Stjernegaards Sri Lanka-eksperter og bliv klogere på, hvordan du skal opleve landet.    

Transport – hvordan kommer jeg rundt i Sri Lanka?

Når du rejser rundt i Sri Lanka foregår det næsten altid med privat transport i form af minivans på de individuelle rejser eller små busser på rundrejserne. På strækningen fra Kandy til Ella får du dog mulighed for at komme ud på en skøn togrejse gennem bjerge, bølgende temarker og skønne udsigter, hvor der også vil være stop ved små landsbyer, hvor lokale rejsende står på og af toget. Kun i ganske få tilfælde benytter vi os af indenrigsfly på vores rejser til Sri Lanka.

Når du skal fra sted til sted i byerne, kan du enten anvende taxa eller tuk-tuk.

sri lanka - minneriya_elefant_01

Sri Lankas festivaler – hvor og hvornår?

Sri Lanka har et utal af religiøse festivaler hele året, og det kan være en ganske god idé at planlægge sin rejse omkring en eller flere af de festivaler, man ønsker at være vidne til.

Vesak Poya

Dette er en af de smukkere festivaler i Sri Lanka, hvor tusindvis af lanterner lyser op i nattemørket. Festivalen finder sted ved fuldmåne i marts – flere steder i landet.

Singalesisk og tamilsk nytår

Hvert forår fejres både nytåret og afslutningen på høstsæsonen med god mad, pyntede huse, ceremonier og fyrværkeri samt en masse festligheder omkring fuldmånetid i marts

Maha Shivarathri

Denne festival er til ære for hinduguden Shiva og finder sted ved templer over hele øen i juni. De involverede gennemgår et renselsesritual, mediterer og faster, mens shivastatuer bades i mælk og honning og strøs med rødt støv som et symbol på sjælerenselse. Nogle steder munder festivalen ud i en fest. Andre steder er den af mere rolig karakter.

Kataragama festival

Denne hindufestival strækker sig over flere uger i juli/august, hvor folk fra hele landet strømmer til. Foruden de generelle festligheder har festivalen en særlig fysisk karakter, hvor folk piercer sig selv med syle i kinder, tunge og læber eller med kroge i ryggen, hvis ikke de spadserer hen over kul eller skarpe kokosnøddesplinter. Denne tortur skulle efter sigende beskytte mod fremtidig smerte. Vær opmærksom på, at det selvfølgelig ikke er nødvendigt at deltage i de smertefulde begivenheder - du kan blot observere. 

Tandens festival

Denne festival er dedikeret til Buddhas tand, hvis replika resten af året er godt gemt væk i 7 skrin i Tandens Tempel. Ca. 5.000 dansere, musikere, jonglører og andet festligt godtfolk kommer til Kandy, hvor de sammen med elefanter, prydet med glimmer og lys, udgør den helt store parade. På sjettedagen bæres tanden rundt på elefantryg som en del af paraden, og det er selvsagt her, festivalen kulminerer. Sri Lankas måske mest kendte festival, der finder sted omkring fuldmåne i juli eller august i byen Kandy.

6 ting du bør smage i Sri Lanka

Ved første øjekast syner den srilankanske mad af indisk mad. Og der er da også mange ligheder. Ris og karry, ikke mindst. Med det sagt, så er srilankansk cuisine en historie for sig, og har du kendskab til indisk mad, vil du opleve, at den srilankanske mad er lidt mere varieret, ofte lidt mere spicy og hertil også inspireret af udefrakommende råvarer i højere grad, end hvad er tilfældet i Indien.

Det skyldes bl.a. den massive handel mellem Asien og Europa, som landet har været mellemled for gennem århundreder.  

Fish Ambul Thiyal

Fisk og skaldyr spiller en vigtig rolle i madlavningen, og når disse forenes med karry, har du essensen af Sri Lanka.  Mikset af fx tun, peber, kanel, hvidløg, karry og tørret frugt, der får lov at simre, er et absolut must.

Elefantæbler

Denne frugt kender du næppe fra Danmark, men den spiller en ret vigtig rolle for srilankanerne. I sin form minder den mere om kokosnød end æble, og den kan også både spises som den er – eller nydes som smoothie.

Rødbedekarry

En smagsbasker af en ret med rødbeder, kanel, kokosmælk og karry. Her er tale om en simpel ret, men krydderierne tager rødbederne til nye højder og intensitetsniveau. Nyd den røde ret med ris og lokale grøntsager eller salat.

Lamprais

En hollandskinspireret ret baseret på forskellige former for kød, ris og sambalchilisauce. Hertil forskellige krydderier som kardemomme, kanel og nelliker.

Kottu

Sri Lankas svar på tømmermændsmad, bestående af fladbrød, æg, kød og grøntsager samt forskellige krydderier, der sikrer en saltet gang fast food, der smager af fryd.

Wambatu Moju

Stegt aubergine syltet i sukker, eddike, rødløg, grønne chilier, sennepsfrø, chilipulver og gurkemeje. Et sødt indslag i forbindelse med ris- og karryretter.

Vacciner – hvad skal jeg beskyttes mod?

Nedenstående vaccineforslag er vejledende, og vi anbefaler derfor, at du søger råd og vejledning hos din egen læge eller hos en af landets vaccinationsklinikker, før du tager til Sri Lanka.

Foruden de rette vacciner, anbefales det altid at holde god håndhygiejne og gerne have en håndsprit med i tasken. Hertil er det en god idé at beskytte sig godt mod myg, som i visse områder kan være bærere af sygdomme som denguefeber. 

Kort rejse under 3 uger til turistområder

Hepatitis A, difteri/stivkrampe.

Rejse over 3 uger

Ovenstående samt tyfus, hepatitis B og japansk hjernehindebetændelse.

Længere ophold

Ovenstående samt rabies og tuberkulose.

Læs mere og bliv inspireret

Strandguide til Sri Lanka: Find dit match

Sri Lanka har historie, kultur og en natur, der slår benene væk under de fleste. Men ikke mindst gode strande!

UNESCO viser vejen: Sri Lankas velbevarede skatte

Sri Lanka er spækket med UNESCO seværdigheder. Dyk ned i historien og besøg 6 seværdigheder.

Sommerferieplaner? Rejs i juni, juli og august

Skal sommeren byde på ekstraordinære rejseoplevelser? Bliv inspireret til årets sommerferie fyldt med oplevelser, du med garanti aldrig glemmer!

Lea er et fantastisk sødt, imødekommende, lattermild, vidende og dejligt menneske.

4,4 (220 Anmeldelser)

Takt og tone – hvordan bør jeg opføre mig i Sri Lanka?

Srilankanerne er venlige og generelt meget overbærende, men alligevel bør du forberede dig lidt på takt og tone i srilankansk forstand. Her er et par ting, du skal holde dig for øje, når du besøger Sri Lanka.

Sko og fødder

Du bør altid tage skoene af, inden du går ind i et buddhistisk eller hinduistisk tempel, en moské eller i et hjem. Hertil bør dine fødder aldrig pege i retning af Buddha. Helt generelt betyder fødderne mere, end man umiddelbart skulle tro.

Dresscode

Når du besøger templer og moskéer bør skuldre og ben altid være dækket til. I nogle hindu-templer hænder det, at kvinder ikke er velkomne, mens mænd skal tage trøjen af, inden man går ind. Så hold øje med, hvad de lokale gør.

Tiggeri og fattigdom

Det er et personligt valg, om man vil donere penge til fattige. Men undgå at give penge til børn, da dette kan medvirke til at skabe et marked for børnetiggeri. Du kan med fordel donere penge til skoler og børnehjem.

Drikkepenge

Det forventes, at du giver drikkepenge til tjenere, chauffører, guider og lignende. Får du en guidet tur af en munk i et tempel, forventes det altså også, at du donerer en sum penge i donationsboksen.

Brug højre hånd

Det er ikke velanset at bruge venstre hånd, når du spiser, giver hånd, osv. Det skyldes, at der ikke altid er toiletpapir på toiletterne i Sri Lanka, og den venstre hånd således anvendes til visse praktiske, hygiejniske funktioner.

Fotografering

Tænk over, hvor og hvem du fotograferer. Fx bør du ikke fotografere militær eller offentlige bygninger, men det er også dårlig stil at fotografere mennesker uden lov. Er du i tvivl, så spørg altid, før du knipser dit billede.

like.svg

91% af vores gæster giver topkarakteren 8, 9 eller 10

happy.svg

90% af vores gæster vil klart anbefale Stjernegaard

trust

"Fremragende" 4,8 af 5 (1.663 anmeldelser)