En natur- og kulturperle
Gæsternes vurdering
★★★★★
★★★★★
4.3 (122 anmeldelser)

Rejser til Sri Lanka

En krydret ret

Sri Lanka er et intenst og farverigt koncentrat af frodig natur, et hobetal af vilde dyr, en ufortyndet kultur, en spændende historie og alt derimellem. Her er kolonitidsbyer, surferparadiser, ældgamle templer og venlige mennesker, der får dig til at føle dig hjemme i en verden, der er markant anderledes. Et unikt sammenkog, du kun finder lige præcis her. 

Med Stjernegaard får du mulighed for at opleve alle aspekter af det vidunderlige land, lige som du vil. Vi sikrer dig oplevelser af højeste kvalitet, en rejseplan, der harmonerer med dine drømme, og at du ser lige netop de ting, der rammer plet i hjertet hos dig. 

Hvorfor rejse med Stjernegaard til Sri Lanka?

Det er med tiden blevet ret sikkert at rejse i Sri Lanka, og oplevelser kommer du heller ikke til at mangle. Alligevel kan det være udfordrende at planlægge en rejse til Sri Lanka, for det kræver lidt baggrundsviden at få det hele til at gå op i en højere enhed.

Når du rejser med Stjernegaard sørger vi for, at du rejser på en veltilrettelagt rute, så du udnytter tiden og landets mange muligheder optimalt. Vi har håndplukket vores hoteller, vi samarbejder med de bedste engelsktalende guider og agenter, og så har vi selvfølgelig selv været her meget mere end én gang.

Når du booker din rejse, får du altså en specialist i røret, der kan guide dig til den helt særlige oplevelse, det perfekte hotel og den strand, der passer til lige netop dit temperament.

Gratis foredrag om rundrejser i Sri Lanka (Lyngby)
Tilmeld dig her >
Tak for din tilmelding

Vi har modtaget din tilmelding, og vender tilbage med en endelig bekræftelse indenfor 1 hverdag.

Tilmelding til gratis foredrag om Sri Lanka (Lyngby)

Vi behandler de personoplysninger du har afgivet i forbindelse med din tilmelding til foredrag. Dine oplysninger bliver opbevaret betryggende og ud fra principperne i vores privatlivspolitik.

Alle foredrag afholdes på vores kontor på adressen:
Lyngby Hovedgade 60, 1. sal, 2800 Kgs. Lyngby.
(Medmindre andet er anført)
sri lanka - sri lanka_sigiriya_05
Gratis foredrag om Sri Lanka (Aarhus)
Tilmeld dig her >
Tak for din tilmelding

Vi har modtaget din tilmelding, og vender tilbage med en endelig bekræftelse indenfor 1 hverdag.

Tilmelding til gratis foredrag om Sri Lanka (Aarhus)

Vi behandler de personoplysninger du har afgivet i forbindelse med din tilmelding til foredrag. Dine oplysninger bliver opbevaret betryggende og ud fra principperne i vores privatlivspolitik.

Alle foredrag afholdes på vores kontor på adressen:
Lyngby Hovedgade 60, 1. sal, 2800 Kgs. Lyngby.
(Medmindre andet er anført)

Rejseform – hvordan kan jeg opleve Sri Lanka?

Du har allerede besluttet dig for, at du skal til Sri Lanka. Men har du også tænkt over, hvilken måde du gerne vil rejse til Sri Lanka på? At vælge sin rejseform med omhu kan nemlig være lige præcis det, der gør den gode rejse til den perfekte rejse.

Vi har sammensat en række interessante rejseforslag til dig, som ønsker at opleve Sri Lanka på egen hånd. Med denne rejseform sikrer vi at transport, hoteller og eventuelle udflugter er tilrettelagt for dig, så du kan slippe bekymringerne og bare tage for dig af Sri Lankas godtepose.

En rejseform til dig, der vil nyde og opleve i dit helt eget tempo, velvidende at du altid har Stjernegaard i ryggen.

Med denne rejseform rejser du i selskab med en lille gruppe på max 20 personer til 5-6 forskellige steder i Sri Lanka. Afgangene er faste og prisen er god, og du vælger selv, om du vil opleve de forskellige rejsemål på egen hånd, eller om du vil tilkøbe en udflugtspakke.

Vil du have et dybdegående kendskab til Sri Lanka, se så meget som muligt og beriges godt og grundigt, skal du vælge denne rejseform.

I selskab med en mindre gruppe samt en dansk rejseleder kommer du godt ind under huden på Sri Lanka, alt imens du befinder dig i godt selskab af ligesindede.

Kort over Sri Lanka

Rundrejser til Sri Lanka

Individuelle rejser til Sri Lanka

Facts om Sri Lanka

 • Indbyggertal:
  • Der bor ca. 21,2 mio. mennesker i Sri Lanka
 • Areal: 65.610 km2
  • Svarende til halvanden gang Danmarks størrelse.
 • Sprog:
  • I Sri Lanka tales der Singalesisk, tamilsk og engelsk.
 • Gennemsnitlig levealder:
  • Mænd 71,6 år, kvinder 78,3 år.
 • Valuta:
  • I Sri Lanka er valutaen srilankanske rupee, hvor 1.000 LKR svarer til ca. 40 DKK.
 • Tidsforskel:
  • Når klokken er 12.00 i Danmark, er den 16.30 i Sri Lanka. (15.30 ved sommertid)
 • Ceylon:
  • Frem til 1972 gik Sri Lanka under navnet Ceylon, som var briternes navn for øen.
 • Kolonisering:
  • Sri Lanka blev første gang koloniseret af portugiserne i 1505. Senere af hollænderne i 1658 og endeligt af briterne i 1796.
sri lanka - minneriya nationalpark_elefant_06

Den BEDSTE tur

Så er vi desværre allerede hjemme igen... Vi havde den BEDSTE tur!!! Alt kørte på skinner og vi oplevede så meget. Turen var rigtig godt skruet sammen og der var kun ganske få ting vi ville have gjort og prioriteret anderledes. Glæder os allerede til næste tur!! (når vi har sparet lidt sammen... :-))
Sri Lanka
Bolette, Valby

Skabte fantastisk sammenhold i gruppen

Lea var venlig, engageret og meget imødekommende. Var altid glad og underholdende. Skabte et fantastisk sammenhold i gruppen.
Sri Lanka
Bodil, Kgs. Lyngby

En fantastisk god og spændende tur

En fantastisk god og spændende tur med gode oplevelser, gode hoteller, god mad og gode guider.
Sri Lanka
Laila, Morud

Kombinér rejsen til Sri Lanka med Maldiverne eller Seychellerne

Sri Lanka er et oplevelsesspækket land, og alt efter din rejseplan kan der være fuld fart over feltet. Derfor vælger mange at kombinere rejsen med en uges tid på Maldiverne eller Seychellerne, hvor der er rig mulighed for at komme helt ned i gear og nyde strandlivet til fulde, alt imens de mange oplevelser fra Sri Lanka får lov at rodfæste sig.

Strandene – hvor og hvornår skal jeg på stranden?

Sri Lankas kystlinje er en pallette af strande, der kommer til udtryk på vidt forskellige måder. Mens nogle strande er perfekte snorkel- og dykkerparadiser, byder andre på kæmpemæssige bølger, der vækker glæde hos selv de mest garvede surfere. Men inden du booker din strandferie, bør du også tænke årstiden ind i ligningen.

Rejser du i det danske vinterhalvår er vejret bedst i syd- og sydvest. Rejser du derimod i det danske sommerhalvår, er der tørt og solrigt på østkysten.

Læs mere om vejret i Sri Lanka

Bemærk, at havstrømmene omkring strandene i syd- og sydvest til tider kan være meget kraftige. Derfor anbefales det altid, at du holder godt øje med de røde og blå flag på stranden.

Hippiestemning, yoga, fiskerbåde og yoga i solopgangen. Tæt på Yala National Park.

Postkortidyl, snorkling direkte fra stranden, havskildpadder og paradisstrande.

Palmer i fuldt flor, hvalsafari og surfing.

En hyggelig oase, der ligger godt i læ for områdets kraftige havstrømme. Tæt på kolonitidsbyen Galle.

Strandparadis for hele familien. Masser af aktiviteter, gode hoteller, tæt på både Galle og Colombo.

Rundrejser til Sri Lanka

Hvad kan jeg opleve i Sri Lanka?

Det korte svar er: Stort set det hele! Sri Lanka har vidunderlige nationalparker, ældgamle templer og ruiner, strandliv, kolonitidsbyer, te-plantager og spændende kulturelle oplevelser her og der. Dog er der nogle seværdigheder og steder, vi gerne slår et ekstra slag for.

 • Tandens Tempel:
  • Kandy var hovedstad i det gamle singalesiske kongedømme, og så er det hjemsted for Tandens Tempel, som gemmer på Sri Lankas helligste relikvie – en tand fra Buddha. Tanden er gemt godt væk i et lille gyldent skrin, pakket ind i seks større skrin, og forlader kun templet én gang om året, hvor den bæres gennem byen på ryggen af en elefant under en religiøs festival.
 • Sigiriya Rock:
  • Et spektakulært UNESCO-syn af en 200 meter høj klippe med en fæstning fra år 477 på toppen. På toppen kan du nyde en formidabel udsigt, mens du ved foden af klippen kan gå på opdagelse i rester af paladser, templer og smukke haveanlæg.
 • Yala National Park:
  • Det er næsten som safari i Afrika, dog med lidt andre dyr. Her er selvsagt elefanter, men også sambahjorte, bøfler, krokodiller, læbebjørne, aber, påfugle, et par enkelte leoparder samt en hel masse andre dyr.
 • Galle:
  • Et skønt kolonimiks af portugisk og hollandsk arkitektur, tilføjet en god portion srilankansk charme. Ikke mindst byens fort fra 1663, som er udråbt til UNESCO-verdensarv, er blandt de helt store attraktioner i den gamle handelsby.
 • Hvalsafari:
  • Ved sydkysten omkring Mirissa og Unawatuna er der rigtig gode chancer for at spotte hvaler – både kaskelothvaler og blåhvaler samt en række glade delfiner.
 • Te-plantagerne:
  • I øens højland ved Nuwara Eliya finder du uendelige grønne horisonter af te-landskaber, og det giver måske således også mening, at Sri Lanka er verdens 3. største producent af te.
 • Anuradhapura:
  • Byen fra 500 f.Kr. var Sri Lankas første hovedstad fra 350 – ca. 900 e.Kr. og trods tidens gang gemmer byen stadig på utallige levn i form af stupaer, pagoder og andet godt. Som en ekstra bonus er det også her, du finder verdens ældste træ med mere end 2.000 år på bagen.

Oplev den venlige befolkning i Sri Lanka

Smukke strande på Bentota Beach

 

sri lanka - minneriya nationalpark_elefant_05

Hvor mange steder bør jeg besøge i Sri Lanka?

Sri Lanka er rigtig mange ting, og det kan således anbefales at besøge 4 (og gerne flere) steder på en rejse. Måske dit rejselystne hjerte higer efter safarioplevelser i Yala kombineret med tempeloplevelser i Kandy og kolonitidscharme i Galle, efterfulgt af nogle dage på stranden.

Måske du vil udforske alle landets UNESCO-herligheder? Eller måske det er en kombi af natur og strand, du drømmer om? Tal med Stjernegaards Sri Lanka-eksperter og bliv klogere på, hvordan du skal opleve landet.    

Transport – hvordan kommer jeg rundt i Sri Lanka?

Når du rejser rundt i Sri Lanka foregår det næsten altid med privat transport i form af minivans på de individuelle rejser eller små busser på rundrejserne. På strækningen fra Kandy til Ella får du dog mulighed for at komme ud på en skøn togrejse gennem bjerge, bølgende temarker og skønne udsigter, hvor der også vil være stop ved små landsbyer, hvor lokale rejsende står på og af toget. Kun i ganske få tilfælde benytter vi os af indenrigsfly på vores rejser til Sri Lanka.

Når du skal fra sted til sted i byerne, kan du enten anvende taxa eller tuk-tuk.

Hvornår er det bedst at rejse til Sri Lanka?
Se vejret i Sri Lanka >
 • Sri lanka_RR
  Sri Lanka - Templer, te og safari
  Rundrejse m/ dansk rejseleder - 12 sider
 • sri lanka_magelose oplevelser vinter
  Sri Lanka - Mageløse oplevelser, vinter
  Individuel rejse m/ udflugter - 12 sider
 • Sri lanka_FIT
  Sri Lanka - Rejseforslag
  Individuelle rejser, evt. m/ udflugter - 48 sider

Tak for din bestilling

Vi sender dig kataloget/katalogerne indenfor et par hverdage.

Bestil kataloger

Bestil vores specialkataloger i dag, så sender vi det gratis med posten indenfor et par hverdage.

Vælg venligst ét katalog. Du må højst vælge 3 kataloger

Vi behandler de personoplysninger du har afgivet i forbindelse med din bestilling af katalog. Dine oplysninger bliver opbevaret betryggende og ud fra principperne i vores privatlivspolitik.

Sri Lankas festivaler – hvor og hvornår?

Sri Lanka har et utal af religiøse festivaler hele året, og det kan være en ganske god idé at planlægge sin rejse omkring en eller flere af de festivaler, man ønsker at være vidne til.

 • Vesak Poya:
  • Dette er en af de smukkere festivaler i Sri Lanka, hvor tusindvis af lanterner lyser op i nattemørket. Festivalen finder sted ved fuldmåne i marts – flere steder i landet.
 • Singalesisk og tamilsk nytår:
  • Hvert forår fejres både nytåret og afslutningen på høstsæsonen med god mad, pyntede huse, ceremonier og fyrværkeri samt en masse festligheder omkring fuldmånetid i marts.
 • Tandens festival:
  • Denne festival er dedikeret til Buddhas tand, hvis replika resten af året er godt gemt væk i 7 skrin i Tandens Tempel. Ca. 5.000 dansere, musikere, jonglører og andet festligt godtfolk kommer til Kandy, hvor de sammen med elefanter, prydet med glimmer og lys, udgør den helt store parade. På sjettedagen bæres tanden rundt på elefantryg som en del af paraden, og det er selvsagt her, festivalen kulminerer. Sri Lankas måske mest kendte festival, der finder sted omkring fuldmåne i juli eller august i byen Kandy.
 • Maha Shivarathri:
  • Denne festival er til ære for hinduguden Shiva og finder sted ved templer over hele øen i juni. De involverede gennemgår et renselsesritual, mediterer og faster, mens shivastatuer bades i mælk og honning og strøs med rødt støv som et symbol på sjælerenselse. Nogle steder munder festivalen ud i en fest. Andre steder er den af mere rolig karakter.
 • Kataragama festival:
  • Denne hindufestival strækker sig over flere uger i juli/august, hvor folk fra hele landet strømmer til. Foruden de generelle festligheder har festivalen en særlig fysisk karakter, hvor folk piercer sig selv med syle i kinder, tunge og læber eller med kroge i ryggen, hvis ikke de spadserer hen over kul eller skarpe kokosnøddesplinter. Denne tortur skulle efter sigende beskytte mod fremtidig smerte.

Maden i Sri Lanka er farverig

Rundrejser til Sri Lanka

Individuelle rejser

Festival og højtider i Sri Lanka

5 ting du bør smage i Sri Lanka

Ved første øjekast syner den srilankanske mad af indisk mad. Og der er da også mange ligheder. Ris og karry, ikke mindst. Med det sagt, så er srilankansk cuisine en historie for sig, og har du kendskab til indisk mad, vil du opleve, at den srilankanske mad er lidt mere varieret, ofte lidt mere spicy og hertil også inspireret af udefrakommende råvarer i højere grad, end hvad er tilfældet i Indien.

Det skyldes bl.a. den massive handel mellem Asien og Europa, som landet har været mellemled for gennem århundreder.  

 1. Fish Ambul Thiyal:

  1. Fisk og skaldyr spiller en vigtig rolle i madlavningen, og når disse forenes med karry, har du kort og godt essensen af Sri Lanka. Blandingen af fx tun, peber, kanel, hvidløg, karry og tørret frugt, der får lov til at simre længe, er et absolut must.
 2. Kottu:

  1. Sri Lankas svar på tømmermændsmad, bestående af fladbrød, æg, kød og grøntsager samt forskellige krydderier, der sikrer en saltet gang fast food, der smager af fryd.

 3. Lamprais:

  1. En hollandskinspireret ret baseret på forskellige former for kød, ris og sambalchilisauce. Hertil forskellige krydderier som kardemomme, kanel og nelliker.

 4. Wambatu Moju:

  1. Stegt aubergine syltet i sukker, eddike, rødløg, grønne chilier, sennepsfrø, chilipulver og gurkemeje. Et sødt indslag i forbindelse med ris- og karryretter.

 5. Elefantæbler:

  1. Denne frugt kender du næppe fra Danmark, men den spiller en ret vigtig rolle for srilankanerne. I sin form minder den mere om kokosnød end æble, og den kan også både spises som den er – eller nydes som smoothie.
sri lanka - sri lanka_jungle_01

Takt og tone – hvordan bør jeg opføre mig i Sri Lanka?

Srilankanerne er venlige og generelt meget overbærende, men alligevel bør du forberede dig lidt på takt og tone i srilankansk forstand. Her er et par ting, du skal holde dig for øje, når du besøger Sri Lanka.

 • Sko og fødder:
  • Du bør altid tage skoene af, inden du går ind i et buddhistisk eller hinduistisk tempel, en moské eller i et hjem. Hertil bør dine fødder aldrig pege i retning af Buddha.
 • Dresscode:
  • Når du besøger templer og moskéer bør skuldre og ben altid være dækket til. I nogle hindu-templer hænder det, at kvinder ikke er velkomne, mens mænd skal tage trøjen af, inden man går ind. Så hold øje med, hvad de lokale gør.
 • Tiggeri og fattigdom:
  • Det er et personligt valg, om man vil donere penge til fattige. Men undgå at give penge til børn, da dette kan medvirke til at skabe et marked for børnetiggeri. Ønsker du at hjælpe landets børn, kan du med fordel donere penge til skoler og børnehjem.
 • Drikkepenge:
  • Det forventes, at du giver drikkepenge til tjenere, chauffører, o. lign. Får du en guidet tur af en munk i et tempel, forventes det også, at du donerer en sum penge i donationsboksen.
 • Brug højre hånd:
  • Det er ikke velanset at bruge venstre hånd, når du spiser, giver hånd, osv. Det skyldes, at der ikke altid er toiletpapir på toiletterne i Sri Lanka, og den venstre hånd således anvendes til visse praktiske, hygiejniske funktioner.
 • Fotografering:
  • Tænk over, hvor og hvem du fotograferer. Fx bør du ikke fotografere militær eller offentlige bygninger. Er du i tvivl, så spørg altid, før du knipser dit billede.

Vacciner – hvad skal jeg beskyttes mod?

Nedenstående vaccineforslag er vejledende, og vi anbefaler derfor, at du søger råd og vejledning hos din egen læge eller hos en af landets vaccinationsklinikker, før du tager til Sri Lanka.

Foruden de rette vacciner, anbefales det altid at holde god håndhygiejne og gerne have en håndsprit med i tasken. Hertil er det en god idé at beskytte sig godt mod myg, som i visse områder kan være bærere af sygdomme som denguefeber. 

 • Kort rejse under 3 uger til turistområder:
  • Hepatitis A, difteri/stivkrampe.
 • Rejse over 3 uger:
  • Ovenstående samt tyfus, hepatitis B og japansk hjernehindebetændelse.
 • Længere ophold:
  • Ovenstående samt rabies og tuberkulose.

Oplev vildt dyreliv i Sri Lanka

Rundrejser til Sri Lanka

kontor billede_2000px_sharpen
Kontakt en rejsekonsulent
Stine Solbjerg Sørensen
ss@stjernegaard.dk
Ring til os på
4526 0000
Stine Solbjerg Sørensen - Salgschef
Kontakt en rejsekonsulent
Birgitte Willumsen
bw@stjernegaard.dk
Ring til os på
4526 0000
Birgitte Willumsen
Kontakt en rejsekonsulent
Tinne Dejgaard Madsen
tm@stjernegaard.dk
Ring til os på
4526 0000
Tinne Dejgaard Madsen - rejsekonsulent
Kontakt en rejsekonsulent
Katja Kelstrup Hansen
kh@stjernegaard.dk
Ring til os på
4526 0000
Katja Kelstrup Hansen - rejsekonsulent
Tak for din besked
Vi vender tilbage hurtigst muligt
Skriv til os

Vi behandler de personoplysninger du har afgivet i forbindelse med din henvendelse.
Dine oplysninger bliver opbevaret betryggende og ud fra principperne i vores privatlivspolitik.

 • sri lanka - kandy_tempel of the tooth_01
  Temple of the Tooth er et af Sri Lankas allerstørste seværdigheder og et yndet pilgrimssted. Templets relikvie er en stump af Buddhas tand, der opbevares i syv smukt dekorerede skrin.
 • sri lanka - sri lanka_dambulla_01
  I Dambulla kan I besøge det UNESCO-beskyttede klippetempel, Dambulla, som rummer fantastiske samlinger af buddhastatuer og smukke vægmalerier.
 • sri lanka - sri lanka_skole_pige_01
 • sri lanka - kandy_botaniske have_04
 • sri lanka - minneriya nationalpark_elefant_02
 • sri lanka - minneriya nationalpark_leopard_01
 • sri lanka - nuwara eliya_teplantage_befolkning_kvinde_01
 • sri lanka - pigeon island_tricomalee_02
  Der er mulighed for at sejle ud til Pigeon Island, hvor I kan snorkle mellem havskildpadder og farvestrålende koraller
 • sri lanka - sri lanka polonnaruwa_munk_01
 • sri lanka - sri lanka_adams peak_01
 • sri lanka - sri lanka_dambulla_03
 • sri lanka - sri lanka_fiskere_03
 • sri lanka - sri lanka_kandy_vandfald_01
 • sri lanka - sri lanka_sigiriya_07
 • sri lanka - sri lanka_tog_02
 • sri lanka - kandy_tempel of the tooth_09
 • sri lanka - sri lanka_marked_07
 • sri lanka - galle_fort_04
  Byens fort, som hollænderne byggede i 1663, er udråbt til UNESCO-verdensarv. På grund af dette fort var Galle i det 17. århundrede Sri Lankas vigtigste havneby
 • sri lanka - trincomalee_befolkning skoleboern_01
 • sri lanka - polonaruwa tempel_02
 • sri lanka - galle_gade_04
  Galle på sydvestkysten, en fin by som er præget af både en umiskendelig asiatisk atmosfære og af de portugisiske og hollandske koloniherrer, som herskede her fra det 16. århundrede og fremad
 • sri lanka - sri lanka_hikkaduwa_strand_01
  Afslapning på stranden, under palmernes skygge med en god bog, og tid til at samle tankerne
 • sri lanka - sri lanka_ahangama_strand_02