Skip to main content

Rejser til Kandy

Sri Lanka

sri lanka - kandy_tempel of the tooth_01

En tand bedre...

Kandy var Sri Lankas hovedstad i det singalesiske kongedømme fra 1300-tallet og frem til 1815, hvor byen som den sidste bastion måtte give efter for britisk kolonisering.

Indbyggerne i Kandy er fortsat stolte af deres royale herkomst og byder alle velkomne med venlighed og store smil. Et absolut must ved Kandy, og i øvrigt et af Sri Lankas største højdepunkter, er Sri Dalada Maligawa – Tandens Tempel.

Det UNESCO-beskyttede tempel ligger ved bredden af Kandys kunstigt anlagte sø og blev oprindeligt bygget i 1600-tallet som en del af det kongelige palads.

Templet er et vigtigt pilgrimssted for buddhister verden over, da det hellige relikvie, et stykke af Buddhas tand, ligger godt til rette inden for templets hellige mure.

Det siges, at tanden blev snuppet fra Buddhas ligbrænding i Indien i år 483 før vor tidsregning og smuglet til Sri Lanka. Her ligger tanden godt beskyttet i intet mindre end 7 ædelstenskrin.

Sri Lanka er kendt for at have et rigtigt godt køkken, hvor surt, sødt, bittert og stærkt harmonerer på den helt rigtige måde, og i byens gadekøkkener kan man kan få virkeligt velsmagende street food fra de boblende gryder og den brandvarme grill.

Med en god portion nysgerrighed og eventyrlyst kan I få en spændende madoplevelse i Kandys gader.

I øvrigt opleves Kandys gader bedst med tuk-tuk – de trehjulede scootere med plads til 2-3 personer på bagsædet. Gennem disse farverige og larmende køretøjer får byen endnu mere srilankansk charme.

Denne charme ses i hele byen med f.eks. husmødre, der køber friske varer sirligt stablet i farvekoordinerede bunker i de travle boder og orangeklædte munke, der bevæger sig i et anderledes roligt tempo på vej til eller fra templet.

Derfor skal I rejse til Kandy

  • Et af buddhismens helligste templer
  • Autentisk by med frodige omgivelser
  • Dejlige hoteller med panoramaudsigt
sri lanka - kandy_festival_01 sri lanka - kandy_tempel of the tooth_17

Rejser til Kandy

Fyld rejsen med oplevelser

Krydr rejsen med udflugter, og få autentiske oplevelser, du aldrig glemmer. Vi håndplukker udflugterne i tæt samarbejde med vores udvalgte samarbejdspartnere, der har indgående kendskab til destinationen.

sri lanka - kandy_botanisk have_03

Turen gennem temarkerne med alt, hvad der hører til var rigtig god. Turen med oksekærre og frokost på en lokal restaurant var en meget stor oplevelse. Hvalsafarien, som vi tilkøbte, var helt fantastisk. Templerne og historierne om politik og religion var meget interessante.

Jørgen & Connie, Klippinge
4.4   (317 anmeldelser)
Læs hvad andre gæster siger

Hoteller i Kandy

Det siger vores gæster ...

Ring eller skriv til os

Tag en snak med vores eksperter om jeres drømmerejse.
Telefonerne er åbne mandag til fredag 10.00-15.00. 

4526 0000
Stjernegaard Rejser Stjernegaard Rejser KH
Like

91% af vores gæster giver topkarakteren 8, 9 eller 10

Happy

90% af vores gæster vil klart anbefale Stjernegaard

Trust

"Fremragende" 4,8 af 5 (2.100+ anmeldelser)