usa - washington capitol efteraar

Rejser til Nordamerika

Fra ishav til tropeøer

Oplev Nordamerika med Stjernegaard

Fra Alaskas ishav til Caribiens tropeøer

Nordamerika er lidt af en mundfuld. Geografisk spænder det fra Canada og Alaska i nord hen over USA til Mellemamerika med Mexico, Costa Rica og Panama og videre til Caribien med De Vestindiske Øer og Cuba i syd. Faktisk er også Grønland en del af Nordamerika, men vi vælger at gruppere landet under Europa på grund af vores nære tilknytning dertil.

Historisk og kulturelt er spændet lige så stort: Fra de indfødte amerikanere og First Nations til nutidens amerikanere og canadiere med den enorme spændvidde de i sig selv udgør, og helt til Mexicos mytiske folkeslag, der byggede ceremonielle centre og pyramider lang tid før vores tidsalder. Der findes ikke én rejse til Nordamerika – dette kontinent skal opleves på flere rejser, som vil være vidt forskellige: fra storbyrejser til rejser med fokus på natur og historie, krydstogter og badeferier.

Ring eller skriv til os
Katja Kelstrup Hansen
Tlf. 4526 0000

Åbent hverdage kl. 10-17

Katja Kelstrup Hansen - rejsekonsulent

Hvorfor rejse til Nordamerika med Stjernegaard?

Du skal rejse til Nordamerika med os, fordi vi er eksperter i rejser til stort set alle lande på det nordamerikanske kontinent. Vi har rundrejser med dansk rejseleder til USA, Canada, Mexico, Costa Rica, De Vestindiske Øer og Cuba, og vi har krydstogter til Alaska og gennem Panamakanalen samt et transatlantisk krydstogt med start i New York.

Vil du hellere rejse på egen hånd med et stærkt rejsebureau i ryggen, så se vores mange forslag til individuelle rejser, herunder kør-selv-ferier i USA, rejser på egen hånd i Costa Rica og vores meget omfattende program for rejser på egen hånd i Cuba, hvor vi har rigtigt mange års erfaring og et godt lokalt netværk. Se ikke mindst vores mange rejser til De Vestindiske Øer, hvor vi har en særlig ekspertise og fastboende danske rejseledere, der altid kan hjælpe dig – også selv om du vælger at rejse på egen hånd.

denali national park_bjoern_02

Fakta om Nordamerika

Befolkning

Der bor tæt på 600 mio. mennesker på 25 mio. km2. Mere end halvdelen bor i USA.

Sprog

Engelsk og spansk er hovedsprogene, men i Canada er også fransk udbredt. Herudover tales en del indianske og inuitiske sprog på tværs af kontinentet.

Klima

Samtlige klimazoner fra polarklima i Canada og Alaska til tropisk klima i Florida, Caribien og det sydlige Mexico forekommer i Nordamerika.

Uendelige skove

1/3 af Nordamerika er dækket af skov – det er opløftende at tænke på i vore dage.

Hvad kan du opleve i Nordamerika? Alt, er det korte svar…

Med tog gennem Rocky Mountains

Kør med tog gennem Canadas Rocky Mountains og oplev naturen fra et nyt perspektiv. Du nyder høj service og dejlig mad og drikke, mens toget passerer gennem øde områder med smuk natur og spændende dyreliv. Se vores rundrejse med dansk rejseleder På eventyr i Rocky Mountains og vores krydstogt med dansk rejseleder Alaska inkl. Rocky Mountaineer-toget 

Far vild i New Yorks storbyjungle

New York er byen, der aldrig sover, og ganske enkelt en af verdens skønneste storbyer. På vores rundrejse med dansk rejseleder På eventyr i det nordøstlige USA har vi god tid i New York, og vi besøger Central Park, Naturhistorisk Museum, Times Square, Brooklyn, 9-11 Memorial og meget andet. Vi kører med den velfungerende subway og får byen helt ind under huden.

Sejlads gennem Panamakanalen

På vores krydstogt med dansk rejseleder Gennem Panamakanalen sejler vi gennem den legendariske kanal med et umiskendeligt strejf af eventyr og et dryp af sømandsnostalgi. Rejsen begynder og slutter i USA, og vi besøger Colombia, Panama, Costa Rica, Guatemala og Mexico undervejs. Vi sejler med stil – ombord på et dejligt 4-stjernet skib fra Celebrity Cruises.

Costa Ricas store tag-selv bord

Er du naturelsker, så skal du rejse til Costa Rica! Her kan du vandre i højlandsregnskoven, betragte rygende vulkaner og spotte vidunderlige dyr. Costa Rica giver farven grøn en hel ny mening, og du kan opleve den på en rundrejse med dansk rejseleder, På eventyr i regnskoven, eller på en rejse på egen hånd. Vi sammensætter rejsen som du gerne vil have den.

Mexicos magiske verden

Mexico er en af vores helt store favoritter. Kulturen og historien er ufattelig rig, og mexicanerne er de sødeste mennesker. Tag med på en rundrejse med dansk rejseleder til Mexico og oplev mayaernes og aztekernes verden, spis dig mæt i landets fabelagtige køkken og gå på opdagelse i de smukke kolonistilsbyer. Afsæt også tid til Mexicos antropologiske museum – det er fantastisk!

De Vestindiske Øer – tropisk paradis

På de tre perler, St. Croix, St. Thomas og St. John kan du opleve både caribisk charme og spændende dansk kolonihistorie. Strandene er blandt de bedste i verden, og øerne er dermed en oplagt mulighed, hvis du leder efter en ferie, der blander oplevelser og afslapning. Se vores mange rejseforslag og oplev øerne med vores fastboende rejseleder. Ingen kender øerne bedre end os!

Vejret i Nordamerika – hvornår er det bedst at rejse til Nordamerika?

Det klimatiske spænd i Nordamerika er selvsagt lige så stort som det geografiske, men solen skinner altid et eller andet sted på kontinentet. Vi har samlet nogle vejrskemaer her, som kan guide dig yderligere på vej.

canada_RR katalog forside usa_nordostlige_RR katalog forside krydstogt_det aegte alaska

Bestil Nordamerika kataloger

Søger du inspiration til din Nordamerika rejse - bestil vores kataloger

Se kataloger

Læs mere og bliv inspireret

Costa Rica - 10 eventyr til din bucket list

Find din indre eventyrer frem og stik af til Costa Rica. Vi har fundet 10 eventyr, du ikke må gå glip af.

USA: Fire sider af samme land

Det vilde vest eller det kulturelle øst? Der er en verden til forskel, om du befinder dig i The Big Apple eller i Syden.

Guide: Her er verdens smukkeste natur

Tag med til alle verdenshjørner og tag for dig af buffeten af øjenguf i alle afskygninger. Fra geotermiske vidundere til rustik klippekeramik.
like.svg

91% af vores gæster giver topkarakteren 8, 9 eller 10

happy.svg

90% af vores gæster vil klart anbefale Stjernegaard

trust

"Fremragende" 4,8 af 5 (1.480 anmeldelser)