usa - washington capitol efteraar

Rejser til Nordamerika

Fra ishav til solskinsstater

Oplev Nordamerika med Stjernegaard

Fra Alaskas ishav til Floridas solskin

Nordamerika er lidt af en mundfuld. Geografisk spænder det fra Canada og Alaska i nord hen over USA til Mellemamerika og Caribien syd for den amerikanske grænse. Faktisk er også Grønland en del af det nordamerikanske kontinent, ligesom De Vestindiske Øer har hørt til USA, siden de købte øerne i 1917. Her vælger vi dog at koncentrere os om det klassiske Nordamerika med de arktiske landskaber i Alaska og den dramatiske kulturarv i giganterne, Canada og USA.  

Historisk og kulturelt er spændet lige så stort: Fra de indfødte amerikanere og First Nations til nutidens amerikanere og canadiere med den enorme spændvidde de i sig selv udgør.  Der findes ikke én rejse til Nordamerika – dette kontinent skal opleves på flere rejser, som vil være vidt forskellige: fra storbyrejser til rejser med fokus på natur og historie, krydstogter og badeferier.

Ring eller skriv til os
Louise Holm Nielsen
Tlf. 4526 0000

Mandag - fredag 10 - 15

LHN

Hvorfor rejse til Nordamerika med Stjernegaard?

Du skal rejse til Nordamerika med os, fordi vi er eksperter i rejser til det nordamerikanske kontinent. Vi har rundrejser med dansk rejseleder til USA og Canada samt krydstogter til Alaska og bl.a. et transatlantisk krydstogt med start i New York. Vil du rejse på egen hånd, kan du også komme på storbyeventyr i New York eller besøge magiens scene i Orlando

Vores rundrejser til Nordamerika er tænkt helt igennem. Fra ende til anden. Vi har tænkt godt og grundigt over ruterne, valgt de bedste rejseledere, der har et helt særligt kendskab til de store seværdigheder og de små skjulte lommer. Og så rejser vi selvfølgelig i små grupper, så vi kan rejse fleksibelt og få de største, mest nærværende oplevelser. 

denali national park_bjoern_02

Fakta om Nordamerika

Befolkning

Der bor 520 mio. mennesker på de 24 mio. km2, som Nordamerika fylder, når Mellemamerika, Grønland og Caribien tælles med. Mere end halvdelen bor i USA.

Sprog

Engelsk og spansk er hovedsprogene, men i Canada er også fransk udbredt. Herudover tales en del indianske og inuitiske sprog på tværs af kontinentet.

Klima

Samtlige klimazoner er repræsenteret på det enorme nordamerikanske kontinent. Fra polarklimaet i Canada og Alaska til det tropiske klima i Florida mod syd.

Uendelige skove

1/3 af Nordamerika er dækket af skov – det er opløftende at tænke på i vore dage.

Hvad kan du opleve i Nordamerika? Alt, er det korte svar…

Med tog gennem Rocky Mountains

Kør med tog gennem Canadas Rocky Mountains og oplev naturen fra et nyt perspektiv. Du nyder høj service og dejlig mad og drikke, mens toget passerer gennem øde områder med smuk natur og spændende dyreliv. Se vores rundrejse med dansk rejseleder På eventyr i Rocky Mountains og vores krydstogt med dansk rejseleder Alaska inkl. Rocky Mountaineer-toget 

Far vild i New Yorks storbyjungle

New York er byen, der aldrig sover, og ganske enkelt en af verdens skønneste storbyer. På vores rundrejse med dansk rejseleder På eventyr i det nordøstlige USA har vi god tid i New York, og vi besøger Central Park, Naturhistorisk Museum, Times Square, Brooklyn, 9-11 Memorial og meget andet. Vi kører med den velfungerende subway og får byen helt ind under huden.

Ørkenens mystik

De fleste kender Grand Canyon, men tilbringer du lidt længere tid i ørkenstater som Arizona, Utah og Nevada kan du opleve helt unikke rødnuancerede ørkenscenerier som Antelope Canyon, Monument Valley og Bryce Canyon, hvor naturen har fået frie tøjler til at slå sig løs med bløde kurver og sylespidse udtryk. 

Vejret i Nordamerika – hvornår er det bedst at rejse til Nordamerika?

Det klimatiske spænd i Nordamerika er selvsagt lige så stort som det geografiske, men solen skinner altid et eller andet sted på kontinentet. Vi har samlet nogle vejrskemaer her, som kan guide dig yderligere på vej.

canada_RR katalog forside

Bestil Nordamerika kataloger

Søger du inspiration til din Nordamerika rejse - bestil vores kataloger

Se kataloger

Læs mere og bliv inspireret

USA: Fire sider af samme land

Det vilde vest eller det kulturelle øst? Der er en verden til forskel, om du befinder dig i The Big Apple eller i Syden.

Guide: Her er verdens smukkeste natur

Tag med til alle verdenshjørner og tag for dig af buffeten af øjenguf i alle afskygninger. Fra geotermiske vidundere til rustik klippekeramik.

Canada: Det vilde vest mod nord

Vandfald, vandreture og vilde hvaler! Canadierne har meget at prale af, og de gør det med finesse.
like.svg

91% af vores gæster giver topkarakteren 8, 9 eller 10

happy.svg

90% af vores gæster vil klart anbefale Stjernegaard

trust

"Fremragende" 4,8 af 5 (1.663 anmeldelser)