Skip to main content

På sporet af det ukendte

Toget snor sig stille gennem landskabet, mens en symfoni af visuelle indtryk udfolder sig uden for vinduet.

Fra maleriske, farvestrålende landsbyer til majestætiske bjergkæder. Der er noget magisk ved at opleve verden fra togkupeen, og rejseformen har de senere år genfundet sin plads i rejsendes hjerter.

Denne gamle og for nogen nostalgiske form for rejse er i dag blevet en eftertragtet måde at se verden på, ikke for hastighedens skyld, men for de oplevelser, der ligger i selve rejsen fra a til b. Toget tilbyder noget, som ingen flyrejse kan matche: muligheden for at fordybe sig i det skiftende landskab, der giver en næsten meditativ forbindelse til de steder, man passerer.

På en togrejse inviteres du til at opleve alt det, som ligger "mellem stoppene" – en kontrast til flyets distancerede passage over skyerne. Det er her, på skinnerne, du får mulighed for at se, føle og endda røre ved kulturen og naturen langs din rute. En togrejse er ikke blot en forflytning, men en indvielse i landskabets skjulte fortællinger, hvor hvert bjerg, hver flod og hver landsby spiller en rolle i din rejsefortælling.

For dem, der søger mere end blot en destination, tilbyder togrejsen en tur tilbage til rejsens romantiske essens, hvor selve rejsen er lige så vigtig som destinationen.

Det er en rejseform, der tillader pause og refleksion, og som giver plads til at absorbere de skiftende scenerier i et roligt tempo.

Der er rig mulighed for at opleve nogle af verdens mest fortryllende landskaber, dyr og betagende udsigter, hvis du rejser med tog. Du kan blive fragtet igennem Canadas storslåede natur med Rocky Mountaineer-toget eller blive beriget med flotte udsigter, når du tager det verdenskendte Shinkansen lyntog i Japan.

RM18 RGR Seton Train Exterior (1)

ROCKY MOUNTAINEER-TOGET

En uforglemmelig togrejse gennem Canadas naturpragt.

Ombord på Rocky Mountaineer bliver togrejsen en del af eventyret, ikke bare en simpel transport fra A til B. Gør dig komfortabel og lad dig fortrylle af de storslåede udsigter, der glider forbi – fra imponerende bjergtoppe til funklende floder, alt imens du nyder togets luksuriøse faciliteter.

På eventyr i Rocky Mountains med Rocky Mountaineer er en af de mest eftertragtede rejser, når det kommer til at opleve Canadas skjulte skatte. Ruterne som toget tilbyder, rangerer blandt de mest spektakulære i verden, og det er en luksuriøs måde at opleve landets fascinerende natur.

Store vinduer byder naturen indenfor, så du fuldt ud kan indtage og værdsætte det skiftende landskab, som bl.a. Rocky Mountains har at tilbyde. Hvert kig ud af vinduet er et billede værd, og de kulinariske oplevelser om bord spejler det lokale køkkens mangfoldighed.

Den poetisk navngivne rute 'Rejsen gennem skyerne' fører dig fra Jasper til Vancouver, og forbi det imponerende Mount Robson, der tårner næsten 4.000 meter op, samt det betagende Pyramid Falls.

Nyd måltider lavet af ingredienser som Alberta-oksekød, Pacific-vildlaks, bær og vilde svampe, høstet direkte fra de landskaber, toget passerer.

Med Rocky Mountaineer får du muligheden for at udforske Canadas ødemarker fra et perspektiv, der er sjældent tilgængeligt. Hver kurve på rejsen afslører nye, storslåede udsigter af et landskab i evig forandring, fyldt med eventyr. Turen tager dig gennem dybe kløfter, forbi ældgamle bjerge, over rivende floder og langs med snoede kystlinjer, gennem nogle af de mest afsides og uberørte områder i Canada. Med Stjernegaard Rejser har du også muligheden for at besøge Alaska inkl. Rocky Mountaineer-toget, hvor togrejsen gennem de smukke landskaber komplimenteres af et krydstogt til Alaska, der byder på endnu flere ubeskrivelige naturoplevelser. Smukkere natur får du næppe på nogen anden rejse. 

RM RGR Seton Lake 1 HERO NH 2016
RM18 RGR Seton Train Exterior (1) RM18 Onboard Goldleaf Service Platform

En rejse tæt på himlen

Nogle stededer i verden egner sig specielt godt til en rejse med tog. Dette gælder blandt andet verdens sletter og savannner og Perus højslette, eller Altiplanoen, er ingen undtagelse. Denne episke rejse tager dig gennem hjertet af Andesbjergene, med en rute der bukter sig gennem et af verdens højst beliggende tognetværk. 

Indimellem kan du skue ud over endeløse sletter, hvor alpakaer og lamaer græsser, og hvor den rige kulturarv hos Andesfolket er lige så levende som den storslåede natur. Lokalbefolkningens farverige tøj og varme smil bidrager til den allerede levende palette af indtryk.

Blandt de mest bemærkelsesværdige togrejser er turen til Machu Picchu med Belmond Andean Explorer, som man blandt andet har mulighed for at køre med på rejsen Amazojunglen og inkariget. Ruten op til den historiske ruiner og fyldt med smuk natur og ikke mindt mavekildrende forventninger til de oplevelser, der venter os.

Ruterne, der når op til 4.000 meters højde, giver en følelse af, at være tæt på himlen. Luften er tyndere her, og åndedrættet bliver dybere, mens togvognens behagelige rytme giver en meditativ følelse af ro.

En uforlignelig oplevelse man får på flere af Stjernegaards rejser til Peru, er rejsen med PeruRails smukke gamle tog, der fragter os over Altiplano'en til Cusco. Dette kan du blandt andet opleve på vores store rundrejse Toppen af Peru.

På stationen går vi ombord på toget, der er indrettet som Pullman-tog fra 1920'erne. Det består af restaurantvogne og en observationsvogn, hvoraf den bagerste del er åben, så man kan nyde den friske luft og tage billeder af det smukke sceneri, som vi kører igennem. Vi nyder en dejlig frokost undervejs på den ca. 10,5 timer lange togtur. Fra panoramavinduerne eller det åbne dæk kigger vi ud på bjerglandskaber med sneklædte vulkaner og nysgerrige lamaer, inden vi når frem til Cusco, Sydamerikas arkæologiske hovedstad, og videre til Puno ved Titicacasøen, beliggende i 3.800 meters højde.

At rejse med tog i Peru er meget mere end transport; det er en dybdegående oplevelse, der forbinder rejsende med landets sjæl, dets historie, kultur og betagende natur. Disse togrejser understreger, hvorfor det er så berigende at udforske Peru på skinner, og tilbyder enestående oplevelser, der bliver siddende længe efter man har forladt togets komfort.

peru - PeruRail Titicaca_14
peru - cusco_sacsayhuaman_ruiner_01 peru - PeruRail Titicaca_06

Luksus og Eventyr på Afrikas Skinner med Rovos Rail

En tur med Rovos Rail byder på en enestående blanding af luksus og eventyr, mens du rejser gennem Afrikas hjerte på skinnernes vej. Fra det første øjeblik du kommer ombord og bliver budt velkommen med et glas forfriskende champagne, begynder en eventyrlig rejse gennem Sydafrikas forskelligartede landskaber.

Tag på en opdagelsesrejse fra det imponerende Taffelbjerg til historisk rige byer og frodige vinregioner, mens du forkæles med udsøgte måltider og exceptionel service. Denne togrejse transcenderer den traditionelle transportoplevelse og tilbyder et dybt indblik i Afrikas hjerte og skønhed.

Du har bl.a. muligheden for at rejse med Rovos rail på vores Safari i Madikwe. Rejsen, der strækker sig over 1.600 km fra Pretoria til Cape Town. Rejsens første etape tager dig gennem de vidstrakte landskaber i Highveld mod Klerksdorp.

Ombord finder du en stilfuld spisevogn, hvor der serveres måltider, en loungevogn med bar for afslappede samtaler og drinks, en udsigtsvogn, der inviterer til at nyde landskabet i fulde drag, samt en dedikeret rygervogn – et nik til rejsens historiske charme, hvor der er gjort plads til fortidens luksus.

Dagtimerne er præget af casual påklædning, mens aftenen opfordrer til at skifte til mere formel påklædning; mændene i jakkesæt og slips og kvinderne i cocktailkjoler eller gallatøj, hvilket understreger rejsens eksklusive natur. Du kører også med Rovos Rail hvis du vælger at besøge Victoria Falls og Cape Town

sydafrika - sydafrika_natur_baobab_trae_giraf_solnetgang_02
sydafrika - rovos rail - Rovos rail_02 sydafrika - rovos rail - rovos rail_restaurant

Korte, Men Spektakulære Togoplevelser Verden Over

New Zealands Naturskønheder fra TranzAlpine

TranzAlpine-toget tager dig på en fem timer lang rejse gennem New Zealands hjerte. På denne unikke tur får passagererne mulighed for at opleve en af verdens mest spektakulære togrejser, hvor naturens vidundere udfolder sig lige uden for vinduet. Togrejser inviterer til en langsom rejsefilosofi, hvor rejsen i sig selv bliver en integreret del af eventyret. Denne rejse fremhæver, hvorfor togrejser er en fantastisk måde at opleve et landskab på: de langsomme forandringer i terrænet, lyden af toget, der glider gennem landskabet, og det fællesskab, der opstår ombord. Denne rejse starter i Christchurch og slutter i Greymouth, perfekt for dem, der ønsker at tage på eventyr i New Zealand. På TranzAlpine-toget har passagererne en unik mulighed for at koble af fra hverdagens travlhed og fordybe sig i roen og den panoramiske skønhed, der omgiver dem. 

Mount Cook Pukaki Lake 02 (1)
new zealand - mount cook_pukaki lake_blomster_04 new zealand - tranzalpine tog 01

"Sri Lankas Højland på Skinner: En Eventyrlig Togrejse Gennem Natur og Kultur"

Oplev en togrejse uden lige gennem Sri Lankas imponerende højland. Sæt dig til rette i togets kupe og påbegynd en eventyrlig færd langs de maleriske bjergskråninger. Fra dit vindue åbenbarer der sig et dynamisk landskab og idylliske landsbyer, som sammen skaber et levende billede.

Din rejse fortsætter igennem aromatiske eukalyptusskove og forbi sprudlende vandfald, der beriger omgivelserne med en magisk atmosfære. Toget vikler sig elegant igennem det naturskabte kunstværk, og undervejs inviteres du til at dykke ned i øens essens og pragt.

Dette er langt mere end en simpel togrejse; det er en tidsrejse, en dybfølt odyssé gennem Sri Lankas naturperler og kulturelle juveler. Træd indenfor og lad eventyret udfolde sig – en exceptionel måde at erfare Sri Lanka på, hvor hvert øjeblik er en opfordring til at udforske og blive fortryllet.

Hvis du fx Vælger at tage på vores rundrejse Templer, te og safari, der sætter vi kursen sydpå, og togrejsen til Nanu Oya udgør første etape. En vidunderlig rejse gennem højlandets skønhed. Togrejsen går langs bjergenes flanke, hvor vi beundrer udsigten over de grønne teplantager og de charmerende landsbyer, for derefter at lade blikket vandre over eukalyptusskove og forfriskende vandfald.

Det er disse øjeblikke, der viser, hvorfor togrejser tilbyder en unik og dybtgående måde at opleve et lands skønhed og kultur på.

Der er rig mulighed for at opleve Sri Lanka fra togkupeen, hvis du vælger at tage på tur til Det Grønne Sri Lanka eller på Vandreferie i Sri Lankas tehøjland. En rejse, hvor hvert et stop er fyldt med nye opdagelser og vidundere, der venter på at blive udforsket.

sri lanka - sri lanka_tog_01
sri lanka - minneriya nationalpark_elefant_05 sri lanka - sri lanka_horton national park_bakers falls_01

Oplev Japan med Shinkansen: Den Ultimative Rejseoplevelse

På din rejse gennem Japan tilbyder vi en unik mulighed for at opleve solgodudens ø-rige, fra det legendariske Shinkansen lyntog. Selvom det kun er for et par timer, bliver det en rejse, du sent vil glemme. Shinkansen, også kendt som "kugletoget", er berømt for sin utrolige hastighed, punktlighed og komfort. Det er den perfekte transportform for vores gæster, der ønsker at opleve meget på kort tid.

Togene er designet med rejsendes komfort i tankerne, hvilket sikrer en behagelig og rolig rejse, selv ved hastigheder på op til 320 km/t. At rejse med Shinkansen er en chance for at se Japans skiftende landskaber suse forbi i høj hastighed, fra pulserende storbyer til roligt, bølgende landskab.

En af de største fordele ved at vælge Shinkansen på din rejse er effektiviteten. Japan er kendt for sin effektivitet, og Shinkansen er ingen undtagelse. Dette gør det muligt at maksimere din tid i Japan, da du kan nå flere destinationer på din rejseplan uden de lange ventetider, der ofte er forbundet med flyrejser.

Desuden er Shinkansen et ikon for japansk innovation og teknologi, hvilket gør det til en oplevelse i sig selv. At rejse med Shinkansen er ikke kun praktisk, men også en måde at dykke ned i den japanske kultur og teknologiske udvikling.

japan - tokyo_shinkansen_01
japan - japan_sakura_kisebaertrae_geisha_02 japan - kyoto_arashiyama_bambus skov_02

Togrejser – En Unik Måde at Opleve Verden På

At rejse med tog tilbyder en helt unik måde at opleve et lands kultur, natur og historie. Uanset om det er gennem de peruanske Andesbjerge, over Afrikas sletter, eller tværs over New Zealands Sydø, giver togrejser dig mulighed for at opleve destinationerne fra et nyt perspektiv.

Det er ikke kun den mest miljøvenlige måde at rejse på, men også den mest afslappende og komfortable. Med togrejser er selve rejsen lige så vigtig som destinationen, og du får muligheden for at se verden glide forbi i et roligt tempo, som inviterer til fordybelse og nærvær.

Hver togrejse vi tilbyder, er nøje udvalgt for at sikre, at vores gæster får de mest mindeværdige og berigende oplevelser. Vælg togrejsen som din næste rejseform, og opdag skønheden ved at rejse i et langsomt tempo, hvor hvert øjeblik tæller.

 

Andre læste også

peru - inkastien_01
Artikel

Aktiv ferie i Sydamerika? 5 ting du skal opleve!

Læs artikel
usa - arizona_route 66_02
Guide

Guide: Her er verdens smukkeste roadtrips

Læs artikel
sri lanka - sri lanka_mirissa_strand_01
Guide

Strandguide til Sri Lanka: Find dit match

Læs artikel

Ring eller skriv til os

Tag en snak med vores eksperter om jeres drømmerejse.
Telefonerne er åbne mandag til fredag 10.00-15.00. 

4526 0000
Stjernegaard Rejser Stjernegaard Rejser KH
Like

91% af vores gæster giver topkarakteren 8, 9 eller 10

Happy

90% af vores gæster vil klart anbefale Stjernegaard

Trust

"Fremragende" 4,8 af 5 (2.100+ anmeldelser)