peru - inkastien_01

Aktiv ferie i Sydamerika? 5 ting du skal opleve!

Aktiv ferie i Sydamerika? 5 ting du skal opleve!

Sydamerikas natur er ikke til at hamle op med, og de fleste steder sætter lokalbefolkningen også en stor ære i at værne om naturen, og således venter et utal af uspolerede naturoplevelser. Er du friluftsmenneske og har du en globetrotter gemt i maven, kommer du altså ikke uden om Sydamerika.

Vi har trukket 5 friluftseventyr op af hatten, som bør figurere på enhver naturelskers bucket list.

Se vores rejser til Sydamerika

Trekking i bedste inkastil

Det er så godt som umuligt at tale om Sydamerikas historie, uden at komme omkring Inkariget – og heldigvis er denne historie også smeltet godt og grundigt sammen med det peruvianske højlands guddommelige natur.

Machu Picchu er kronen på Inkaværket, beliggende i mere end 2.000 meters højde. Vil du gerne gøre dig fortjent til den storslåede oplevelse, der venter bag Solporten, tager du selvfølgelig inkaernes egen vej dertil. Inkastien stammer fra det 15. århundrede og strækker sig over 43 kilometer fra Den Hellige Dal til Machu Picchu. Vandreturen tager 4 dage, der byder på op- og nedstigninger, gamle ruinkomplekser og højlandsnatur så langt øjet rækker, og selv om turen er populær, er den ikke for amatører. Højeste punkt på vandringen er 4215 meter over havets overflade – en stigning, der kræver gode ben og respekt for højdernes tynde luft.

Se vores rejser til Peru

peru - machu picchu_05
peru - machu picchu_09
Machu Picchu

På mountainbike gennem vulkanlandskaber

Cotopaxivulkanen i Ecuador er ikke bare verdens højeste, aktive vulkan. Den er også centrum for nogle ustyrligt smukke lavalandskaber, der naturligvis ikke skal gå friluftsentusiastens næse forbi. En naturoplevelse der kommer helt til sin ret på en off-road mountainbiketur.

Mountainbiketurene foregår til tider i 4.500 meters højde, så det kræver en del akklimatisering, så du kan nyde turen uden svimmelhed, når du triller og tramper gennem det rustikke højlandslandskab. Undervejs kan du se frem til en herlig udsigt til vulkanen og områdets spejlblanke søer – og ikke mindst den fornøjelse det er at have naturen helt for sig selv.

Se vores rejser til Ecuador

cotopaxi_vulkan_01
Cotopaxivulkanen

Cotopaxivulkanen i Ecuador er ikke bare verdens højeste, aktive vulkan. Den er også centrum for nogle ustyrligt smukke lavalandskaber

På skattejagt gennem Colombias bjerge

Er du vild med skattejagt, grøn natur, historie og sved på panden? Så kan du glæde dig over, at Lost City-trekket i Colombias Sierra Nevada-bjerge har det hele. Lost City blev skabt længe før Machu Picchu så dagens lys. Faktisk 600 år tidligere. Civilisationen så desværre sit endeligt, da spanierne kom og udraderede byen i bjergene – og sådan var den ellers forladt, indtil skattejægere fik færten af den glemte by i 1970’erne, hvor de tømte den for guld, keramik og uvurderlige gamle fund.  

I løbet af trekkets 4 dage går du gennem tætbevokset regnskov, over stok og sten, gennem floder og forbi Kogi-landsbyer. Undervejs overnatter du i hængekøje eller køjeseng og nyder aftenen ved bålet. Flere steder lokker små, kolde pools til en dukkert, og nogle steder må du holde godt fast, når du med lidt snilde skal over klipperne for at komme videre på din færd. Efter tredje overnatning venter de 1200 trin til Lost City, der ligger som en fin lille oase i flere lag, godt gemt i junglen. 

Se vores rejser til Colombia

colombia - the lost city_12
Lost City-trek

I løbet af trekkets 4 dage går du gennem tætbevokset regnskov, over stok og sten, gennem floder og forbi Kogi-landsbyer. Undervejs overnatter du i hængekøje eller køjeseng og nyder aftenen ved bålet.

På glatis i Patagonien

Er du naturmenneske ind til benet, kommer du selvfølgelig ikke uden om Patagonien. Her findes uendelige vandremuligheder, men landskabet har også tænkt lidt ud af boksen og giver dig muligheden for en gletsjervandring.

Perito Moreno-gletsjeren er et naturværk uden lige, der prikker til flere sanser med frisk luft og en sagte rumlen. Med sine 250 kvadratkilometer er det den eneste gletsjer i verden, der stadig vokser. Et stykke natur, du kan opleve på en enkelt dag med knitrende is under de pigsko, du bliver udstyret med.

Se vores rejser til Patagonien

argentina - moreno_gletsjer_17
argentina - moreno_gletsjer_trekking_28
Moreno-gletsjeren

Er du naturmenneske ind til benet, kommer du selvfølgelig ikke uden om Patagonien

Omvejen til Machu Picchu

Er du typen, der helst gør det modsatte af de andre, så overvej, om du skulle tage Salkantay-ruten til Machu Picchu i stedet for Inkastien. Salkantay-trekket er en længere tur, der byder på flere forskellige klimazoner – lige fra de iskolde bjergtoppe med spejlblanke gletsjersøer til tætbevokset regnskov i de lidt lavere luftlag.

I modsætning til Inkastien ender denne tur ikke ved selve Machu Picchu men derimod ved byen Aguas Calientes, tæt på Machu Picchu. En mindre detalje, der ikke ændrer på, at du får masser af inkahistorie og smuk natur med på vejen. På denne trek kan man vælge den hurtige tur med overnatning i telt – eller den roligere tur med overnatning på bjerglodges.

Se vores rejser til Peru

peru - salkantay trek_02
Salkantay-ruten
like.svg

91% af vores gæster giver topkarakteren 8, 9 eller 10

happy.svg

90% af vores gæster vil klart anbefale Stjernegaard

trust

"Fremragende" 4,8 af 5 (1.480 anmeldelser)