colombia - villa de levya_befolkning_kvinde_01

Colombia - en farverig mosaik

Colombia - en farverig mosaik

For få årtier tilbage var Colombia indbegrebet af narkobaroner, guerillagrupper og fattigdom. Et sted de fornuftige turister navigerede udenom, mens eventyrere drømte om at udforske herlighederne med de forhindringer, der nu måtte være.

Pablo Escobar og de andre baroner er for længst drevet på flugt, og 90’ernes ballade er i dag en saga blot. Verden har fået øjnene op for landets herligheder med alt, hvad det indebærer af rå natur, kaffe, kolonitid og mødet med en hjertevarm kultur – og det har Stjernegaard selvfølgelig også.

Vi har taget en snak med Johannes Tarp, der i februar 2018 havde fornøjelsen af en rundrejse i Colombia i selskab med vores rejseleder Ole Hellstrøm.

Rejsen har ikke bare gjort et stort indtryk på Johannes – den er også blevet foreviget gennem en række fantastiske billeder, som vi har fået lov til at dele lige her.

Nyd synet af Colombias mange facetter fanget af Johannes Tarps kamera, og læs hvad der gjorde allermest indtryk på ham.

Nyd synet af Colombias mange facetter fanget af Johannes Tarps kamera, og læs hvad der gjorde allermest indtryk på ham

colombia - salento4
colombia - cartagena2
colombia - mompox1
På finurligvis har gadebilledet referencer til alle hjørner og flere lag af historien.

Hvad inspirerede dig til at rejse til Colombia? 

- Min kone Trine og jeg havde været på rundrejse i Cuba med rejseleder Ole Hellstrøm, og da vi havde været ovenud tilfredse med vores første tur, skulle der ikke meget overtalelse til at lokke os med på en rundrejse til Colombia.

Samtidigt syntes vi, det kunne være spændende at se, hvordan landet var kommet videre, både efter spanierne og Pablo Escobar, så der var egentlig ikke så meget at rafle om.  

colombia - mennesker10

Hvad vil du anbefale andre at opleve i Colombia? 

- Den gamle kolonitidsby, Mompox, der ligger i et stort vådområde i den nordlige del af landet, er et af de steder, jeg husker som noget helt særligt. Det var brølende varmt, men naturen havde sin charme og kondorerne fløj over hovedet på os.

Byen virkede helt igennem autentisk, folk havde en meget afslappet tilgang til livet og hverdagen, og de var tydeligt interesserede i at indvie os i det, de lavede.

Læs om andre spændende områder i Colombia.

colombia - bogota1
colombia - bogota4
colombia - mennesker2
Den colombianske hverdag - fanget med Johannes Tarps skarpe linse.

Hvordan oplevede du colombiansk gæstfrihed? 

- Vi havde været længe undervejs, som bussen nærmede sig Mompox, hvor vi havde bestilt bord på en restaurant på byens torv. Byens gader var snørklede og bussen kunne ikke køre helt frem til torvet, så vi skulle gå de sidste 500 meter til restauranten.

Ivrig efter at fotografere gik jeg i forvejen med mit kamera, men fremme ved restauranten dukkede min kone, der var udstyret med krykker, ikke op.

Det viste sig, at en lokal kaffeplantageejer forbarmede sig over hende og gav hende et lift, om end han lige skulle besigtige vores strandede bus først, hvorfor det tog lidt tid.

Dagen derpå var det den lokale turistchef, der trådte til og gav min kone en arm gennem de stejle gader. Medmenneskeligheden og gæstfriheden fejlede ingenting, og det gjorde omgivelserne i øvrigt heller ikke.

Medmenneskeligheden og gæstfriheden fejlede ingenting, og det gjorde omgivelserne i øvrigt heller ikke

colombia - mennesker4
colombia - cartagena3
colombia - salento6

Hvad var din mest lokale oplevelse? 

- I Villa de Leyva meldte sulten sig, som den jo ofte gør, og her fandt min kone og jeg et lille lokalt afsidesliggende spisested. Det var på ingen måde fint, men vi følte os virkelig hjemme. Vi sad i den ene ende af rummet, mens familien, der ejede restauranten, stod og lavede maden i den anden ende.

Ikke nok med at maden smagte utroligt godt, så herskede her også en helt speciel atmosfære, der bragte os lidt tættere på de lokale og den simple livsførelse.

colombia - mennesker5
colombia - _DSC3417  raw a_773x1200
Colombias kvinder

Hvad er fordelen ved at opleve landet på en rundrejse? 

- En rundrejse er som en udvidet lejrskole for voksne, og det er helt sikkert rejselederen, der gør den store forskel. Jeg havde aldrig fået den samme mængde informationer og de gode historier, hvis ikke det havde været for Ole, og det er tydeligt, at han har brugt flere år på at sætte sig ind i, hvordan tingene fungerer i landet.

Desuden er det befriende, at man ikke selv skal spekulere på, hvor man skal hen og hvad man skal se.

colombia - salento5
colombia - _DSC2222  raw a_1600x1096
Arkitekturen er alt andet end diskret - fra kolonitidens prægtige bygninger til beskedne gamle huse, der har fået et farverigt strejf med pigmenterne

Hvem vil du anbefale at rejse til Colombia? 

- Alle der har mod på at prøve noget nyt og anderledes. Naturen er flot og varieret, befolkningen er venlig, livet i gaderne er charmerende og kaffen er helt formidabel. Og selv om man selvfølgelig skal tage sine forbehold, så går man generelt ikke rundt og føler sig utryg.

Er man typen, der ligesom jeg elsker at fotografere, er der i særdeleshed god grund til at tage af sted, for uanset hvor du kigger hen, er der noget, der fanger øjet.   

Alle der har mod på at prøve noget nyt og anderledes. Naturen er flot og varieret, befolkningen er venlig, livet i gaderne er charmerende og kaffen er helt formidabel

colombia - _DSC3468  raw a_1600x992
colombia - _DSC3268  raw a_1600x1083
colombia - cocora1
colombia - _DSC3355  raw b_1600x825
Det er ikke uset, at vokspalmerne i Valle de Cocora bliver mere end 60 meter høje
like.svg

91% af vores gæster giver topkarakteren 8, 9 eller 10

happy.svg

90% af vores gæster vil klart anbefale Stjernegaard

trust

"Fremragende" 4,8 af 5 (1.245 anmeldelser)