Plitvice Nationalpark_7

Krydstogt i Kroatien

Krydstogter i Adriaterhavet

Oplev Kroatien med Stjernegaard

Sejl ud på det blå Adriaterhav...

Drømmer du om et blåt og klart hav, og ville det være rart at slippe for en lang flyvetur til fjerne kontinenter? Så skal Kroatien på din liste! Kun to timers flyvning fra Danmark kan du opleve et krydstogt langs Kroatiens smukke kyst med natur i verdensklasse.

Stjernegaard tilbyder et krydstogt med dansk rejseleder fra Split til Dubrovnik, og vi topper den op med nogle dage på land, hvor vi besøger skønne Zagreb, den spektakulære Plitvice nationalpark og kystbyen Trogir.

Dubrovnik - en af Europas smukkeste byer

Dubrovnik, som ligger på Dalmatiens kyst ud til Adriaterhavet, er en vidunderlig smuk by. Den blev grundlagt omkring år 1000 og var oprindeligt under byzantinsk herredømme og senere under venetiansk herredømme under navnet Ragusa. Den har også været en uafhængig republik.

Byen har overlevet både jordskælv og krige, og en ihærdig indsats fra bl.a. UNESCO, har betydet, at der i dag ikke er spor efter den seneste krig i 1991. Det må absolut være en af Europas smukkeste byer. Den er omringet af en bymur, og indenfor murene findes marmorbeklædte gader og pladser og smukke bygninger helt tilbage fra 1200-tallet.

Dubrovnik er et meget populært turistmål. De senere år flokkes fans af tv-serien Game of Thrones til byen - dele af serien blev nemlig optaget her. 

Øerne i Adriaterhavet

Øhavet ud for Dalmatiens kyst er oplagt til et krydstogt. Her ligger ca. 600 øer og masser af naturhavne, hvor skibe kan ligge for anker. Blandt de mest kendte øer er Hvar, Brac og Korcula, som alle er skønne ferieøer med en veludviklet turisme. 

Ring eller skriv til os
Katja Kelstrup Hansen
Tlf. 4526 0000

Åbent hverdage kl. 10-17

Katja Kelstrup Hansen - rejsekonsulent
Makarska_1
Split_4_spejlvendt

Om Kroatien

Kroatiens kystlinje

Kroatien var heldig, da de nye streger skulle slås på kortet efter Jugoslaviens opløsning. Landet har 1.777 km kyst på fastlandet og yderligere 4.000 km på 1.246 øer.

Befolkning

Der bor omkring 4,2 mio. mennesker i Kroatien. Størstedelen er kroater, men der findes mindretal af serbere, bosnier og andre slaviske folk.

Vin - Zinfandeldrues hjemland

Kroatien producerer fremragende vin. Det er også ophavsland til Zinfandeldruen, som en emigrant tog med sig til Californien - resten er historie...

Slipsets land

Slipset blev opfundet i Kroatien. Handelsmænd brugte det i 1600-tallet og modebevidste franskmænd døbte slipset 'cravate' eller 'croate'. Man er dog afslappet klædt i nutidens Kroatien.

Hvornår er det bedst at rejse til Kroatien?

Det er optimalt at rejse til Kroatien om foråret, om sommeren og om efteråret. Langs kysten og på Istrien er somrene varme og ofte tørre, og vintrene milde, fx er middeltemperaturen i Split 8 °C i januar og 26 °C i juli.

Kroatiens centrale og østlige dele har et mere tempereret klima.

Læs mere om vejret i Kroatien

 

Zagreb

Jan
Feb
Mar
Apr
Maj
Jun
Jul
Aug
Sep
Okt
Nov
Dec
Temperatur
Nedbør i mm.
Dagtemperatur
1° C
5° C
11° C
17° C
23° C
25° C
27° C
27° C
24° C
17° C
9° C
4° C
Nedbør i mm.
30 mm
25 mm
30 mm
41 mm
51 mm
72 mm
50 mm
58 mm
35 mm
25 mm
41 mm
40 mm
Kroatien_Dubrovnik_3

Læs mere og bliv inspireret

Guide: Kend din krydstogttype

Vi kigger nærmere på 4 krydstogttyper, deres drømme og behov, og guider til et krydstogt der falder i din smag.

Få succes med parferien

Skal parferie være romantisk? Er Maldiverne det ultimative rejsemål for to? Skal man gøre alting sammen?

20 rejsehits til 2020

20 trends i 2020: Det vildeste adrenalinrus, bedste road trip, smukkeste strand, bedste madmekka og meget mere.
like.svg

91% af vores gæster giver topkarakteren 8, 9 eller 10

happy.svg

90% af vores gæster vil klart anbefale Stjernegaard

trust

"Fremragende" 4,8 af 5 (1.478 anmeldelser)