Plitvice Nationalpark_7

Rejser til Kroatien

Krydstogter i Adriaterhavet

Krydstogter i Kroatien

Sejl ud på det blå Adriaterhav...

Drømmer du om et blåt og klart hav, og ville det være rart at slippe for en lang flyvetur til fjerne kontinenter? Så skal Kroatien på din liste! Kun to timers flyvning fra Danmark kan du opleve et krydstogt langs Kroatiens smukke kyst med natur i verdensklasse.

Stjernegaard tilbyder et krydstogt med dansk rejseleder fra Split til Dubrovnik, og vi topper den op med nogle dage på land, hvor vi besøger skønne Zagreb, den spektakulære Plitvice nationalpark og kystbyen Trogir.

Kontakt os
Katja Kelstrup Hansen
Tlf. 4526 0000
Katja Kelstrup Hansen - rejsekonsulent

Krydstogter til Kroatien

Split_4_spejlvendt

Om Kroatien

Kroatiens kystlinje
Kroatien var heldig, da de nye streger skulle slås på kortet efter Jugoslaviens opløsning. Landet har 1.777 km kyst på fastlandet og yderligere 4.000 km på 1.246 øer.

Befolkning
Der bor omkring 4,2 mio. mennesker i Kroatien. Størstedelen er kroater, men der findes mindretal af serbere, bosnier og andre slaviske folk.

Vin - Zinfandeldrues hjemland
Kroatien producerer fremragende vin. Det er også ophavsland til Zinfandeldruen, som en emigrant tog med sig ti Californien - resten er historie...

Slipsets land
Slipset blev opfundet i Kroatien. Handelsmænd brugte det i 1600-tallet og modebevidste franskmænd døbte slipset 'cravate' eller 'croate'. Man er dog afslappet klædt i nutidens Kroatien.

Kroatien_Dubrovnik

Dubrovnik - en af Europas smukkeste byer

Dubrovnik, som ligger på Dalmatiens kyst ud til Adriaterhavet, er en vidunderlig smuk by. Den blev grundlagt omkring år 1000 og var oprindeligt under byzantinsk herredømme og senere under venetiansk herredømme under navnet Ragusa. Den har også været en uafhængig republik.

Byen har overlevet både jordskælv og krige, og en ihærdig indsats fra bl.a. UNESCO, har betydet, at der i dag ikke er spor efter den seneste krig i 1991. Det må absolut være en af Europas smukkeste byer. Den er omringet af en bymur, og indenfor murene findes marmorbeklædte gader og pladser og smukke bygninger helt tilbage fra 1200-tallet.

Dubrovnik er et meget populært turistmål. De senere år flokkes fans af tv-serien Game of Thrones til byen - dele af serien blev nemlig optaget her. 

Øerne i Adriaterhavet

Øhavet ud for Dalmatiens kyst er oplagt til et krydstogt. Her ligger ca. 600 øer og masser af naturhavne, hvor skibe kan ligge for anker. Blandt de mest kendte øer er Hvar, Brac og Korcula, som alle er skønne ferieøer med en veludviklet turisme. 

 

Hvornår er det bedst at rejse til Kroatien?

Det er optimalt at rejse til Kroatien om foråret, om sommeren og om efteråret. Langs kysten og på Istrien er somrene varme og ofte tørre, og vintrene milde, fx er middeltemperaturen i Split 8 °C i januar og 26 °C i juli.

Kroatiens centrale og østlige dele har et mere tempereret klima.

Læs mere om vejret i Kroatien

 

Zagreb

Jan
Feb
Mar
Apr
Maj
Jun
Jul
Aug
Sep
Okt
Nov
Dec
Temperatur
Nedbør i mm.
Dagtemperatur
1° C
5° C
11° C
17° C
23° C
25° C
27° C
27° C
24° C
17° C
9° C
4° C
Nedbør i mm.
30 mm
25 mm
30 mm
41 mm
51 mm
72 mm
50 mm
58 mm
35 mm
25 mm
41 mm
40 mm
Kroatien_Dubrovnik_3

Læs mere og bliv inspireret

Guide: Kend din krydstogttype

Tag en ny bid af verden hver eneste dag, men gør det på din måde. Vi kigger nærmere på 4 krydstogttyper, deres drømme og behov, og guider til et krydstogt der falder i din smag – uanset om du vil have forlystelser til søs eller fuldendt luksus på et flydende boutiquehotel.

Få succes med parferien

Vi giver jer 3 trin til at få succes med rejsen. Skal en parferie være romantisk? Er Maldiverne virkelig det ultimative rejsemål for to? Skal man gøre alting sammen? Der findes lige så mange formler på den gode parferie, som der findes par. Vi kigger nærmere på, hvordan I får mest ud af jeres ferie sammen med den helt rette planlægning og en fornuftig indstilling.

Ferie for hele familien? Her skal I hen

Tag hele familien under armen og flyv afsted på en rejse, I aldrig glemmer. Vi guider til fem skønne rejsemål, der sikrer jer de bedste oplevelser, de skønneste strande og nogle helt fantastiske rammer, så I kan nyde hinandens selskab.
like.svg

91% af vores gæster giver topkarakteren 8, 9 eller 10

happy.svg

90% af vores gæster vil anbefale Stjernegaard

trust

"Fremragende" 4,8 af 5 (1.123 anmeldelser)