Kroatien_Dubrovnik_3
Balkan - Rundrejse med dansk rejseleder

En tidsrejse gennem Sydbalkan

10 dage fra 12.490 kr.

En tidsrejse gennem Sydbalkan

Sydbalkans facetter fra fem vinkler

På denne rejse tager vi en god bid af Balkan og oplever regionens mange nuancer fra fem forskellige perspektiver i Kosovo, Nordmakedonien, Albanien, Montenegro og Kroatien. Balkanhalvøen er en historisk smeltedigel med referencer til Romerrigets storhedstid såvel som borgerkrigen i Eksjugoslavien, og som vi rejser fra land til land, får vi øjnene op for den historiske kompleksitet, der har skabt den virkelighed, der møder os på nutidens Balkan.

Rejsen begynder i Pristina i Kosovo, hvor vi får den nyere historie ganske tæt på, når vi ser nærmere på det bybillede, der er opstået i kølvandet på krigen. På den anden side af grænsen i Nordmakedonien dykker vi ned i den klassiske historie, hører om Alexander den Store og kommer helt tæt den smukke natur ved Ohridsøen.

I Albanien skal vi opleve et land, der efter mange års ekstrem fattigdom og isolation er i færd med at kridte skoene og etablere sig som et moderne land. En spændende udvikling, som vi får et glimt af, alt imens vi udforsker historiens mange spor.

Herfra skal vi videre til Montenegro, hvor vi tilbringer resten af dagenen ved Kotorbugten – en malerisk bugt, hvor middelalderlandsbyer fylder bjergsiderne, og hvor livsnyderi og historie går hånd i hånd. Vi afslutter med en heldagstur til Dubrovnik i Kroatien – byen, der for alvor kom på verdenskortet, da den lagde mure og stræder til dramaserien Game of Thrones.

Glæd dig til en rejse, der veksler mellem historiske vingesus og forfriskende naturoplevelser. En rundrejse baseret på et spændende program der viser os de største højdepunkter, såvel som vi skal opleve den uspolerede side af regionen. Ikke mindst er der også plads til at sanse og fornemme det Balkan, vi rejser igennem. Vi rejser i små grupper af 15-25 deltagere i selskab med en dygtig dansk rejseleder med en helt særlig passion for Balkans historie og kultur.

Rute og højdepunkter

Kroatien_balkan_nyt061021 Klik og se stort kort

Se dagsprogram og billeder

Ring eller skriv til os
Katja Kelstrup Hansen
Tlf. 4526 0000

Mandag - fredag 10 - 15

Katja_Hansen_fritlagt3
Sted
Nætter
Højdepunkter

2 nætter i Pristina Pristina
2
Højdepunkter
Byvandring med lokalguide i Pristina og en afstikker til smukke Prizren, hvor vi ser fæstninger, kirker og gamle moskéer og besøger en grotte.

2 nætter i Ohrid Ohrid
2
Højdepunkter
Et pitstop i Skopje på vejen til Ohrid, hvor vi skal udforske byen med de 365 kirker, en tur i kloster, ud i naturen og gå i Alexander den Stores fodspor.

1 nætter i Tirana Tirana
1
Højdepunkter
Vi udforsker Tirana og ser, hvordan byen blomstrer op efter mange års fattigdom og kommunisme.

1 nætter i Shkodër Shkodër
1
Højdepunkter
Albaniens næststørste by er landets kulturelle centrum. Vi tager på byvandring og sejler på Skadar-søen.

3 nætter i Kotorbugten Kotorbugten
3
Højdepunkter
Et par dage i Europas smukkeste bugt med besøg i middelalderbyen Kotor, sejltur i bugten og en heldagsudflugt til Dubrovnik i Kroatien.

Vi inviterer til gratis foredrag

Vi inviterer til gratis foredrag

Vi holder en lang række spændende foredrag året rundt i København og to gange om året i Aarhus. Se listen her og tilmeld dig.

Se alle foredrag

Andre spændende rundrejser

Chile og Argentina

Storby, vin og vild natur

Individuel rejse
Bali

Kultur og koraller

Individuel rejse
Kroatien

Kroatien - til lands og til vands

Krydstogt med dansk rejseleder
like.svg

91% af vores gæster giver topkarakteren 8, 9 eller 10

happy.svg

90% af vores gæster vil klart anbefale Stjernegaard

trust

"Fremragende" 4,8 af 5 (1.663 anmeldelser)