Hængekøje ved vandet i Thailand

Rejser til Thailand

Det bedste af Asien i ét land

4,6 (1116 Anmeldelser)

Oplev Thailand med Stjernegaard

Det bedste af Asien i ét land

At sige at Thailand har det hele, er en sandhed, vi kan stå inde for. Her er bekvemmelighed til børnefamilien. Velbevarede kulturskatte og en spændende historie til de videbegærlige. Moderne storbyliv mikset med Østens mystik. Eventyrlig natur, der lokker til skattejagt og vandreture. Små paradisiske perler hvor bølger og søvndyssende palmesvaj stadig er det, der larmer mest.

Thailand er et sammensurium af alt det bedste, Asien har at byde på. Rejser du med Stjernegaard, hjælper vi dig uden om turistfælderne, videre til de bedste strande og helt ind til kernen af det autentiske Thailand. Verden har måske fået øjnene op for Thailand, men vi er altid et stort skridt foran.

Hvorfor rejse til Thailand med Stjernegaard?

Hos Stjernegaard har vi selv rejst Thailand tyndt siden 1979, og vi kender derfor næsten alle hjørner af landet. At vi alligevel bliver ved med at vende tilbage hertil skyldes, at Thailand kan noget helt specielt og har en særlig plads i vores hjerter.

For at sikre dig den bedste rejse til Thailand har vi kræset om detaljerne. Vi har udvalgt de byer, øer og områder, der stadig har masser at byde på, vi har håndplukket de hoteller, der kan noget særligt, og så har vi ikke mindst et stærkt team af danske rejseledere og lokale guider, som giver dig den fuldendte oplevelse og forståelse af landet. Hertil har vi udviklet en række spændende rundrejser til Thailand med dansk rejseleder samt rejseforslag til individuelle rejser, så du kan opleve Thailand på lige præcis den måde, du drømmer om.

Ring eller skriv til os
Stine Solbjerg Sørensen
Tlf. 4526 0000

Åbent hverdage kl. 10-17

Stine Solbjerg Sørensen - Salgschef
Foredrag

Gratis foredrag om rejser til Thailand

Tilmeld dig her

Hvordan vil du opleve Thailand

Med Stjernegaard bestemmer du selv, om du vil rejse alene eller følges med en gruppe, når du rejser til Thailand.

Rundrejser til Thailand Med dansk rejseleder Individuelle rejser Rejs på egen hånd
Familie går tur ved stranden i Krabi

Facts om Thailand

Indbyggertal

ca. 69 mio

Areal

513.120 km2

Sprog

Thai samt 50 forskellige dialekter

Gennemsnitlig levealder

Mænd 72 år, kvinder 78 år

Valuta

Thai Baht. 1.000 THB svarer til ca. 200 DKK

Tidsforskel

Når klokken er 12.00 i Danmark, er den 18.00 i Thailand (17.00 ved sommertid)

Rejseform – Sådan kan du opleve Thailand?

Når du rejser til Thailand med Stjernegaard, har du valget mellem tre spændende rejseformer. Hvilken rejseform du skal vælge, afhænger af om du foretrækker at opleve og nyde livet i dit eget tempo. Eller om du vil have fuld blus på oplevelserne.

Thailand på egen hånd
Stjernegaard tilbyder en række rejseforslag til dig, der gerne vil opleve Thailand på egen hånd, hvad enten det er sammen med din familie, din rejsepartner eller som solo.

Vi sørger for al transport, indkvarterer dig på de hoteller, du ønsker og tilbyder en række spændende udflugter, så du kan få den fulde oplevelse af rejsemålet. Rejsen er helt og aldeles på dine præmisser, men du har altid Stjernegaard i ryggen.

Mageløse oplevelser
Der er mange gode muligheder for at opleve Thailand på en fast tilrettelagt rejse, hvor du rejser med en lille gruppe af max 20 personer. I løbet af rejsen bor du 3-4 steder, og der vil være mulighed for tilkøb af en udflugtspakke, så du også kan få set det, der er værd at se.

Rundrejse til Thailand med dansk rejseleder
Vil du opleve det hele, og drømmer du om at lære en masse, kan du vælge en rundrejse til Thailand med dansk rejseleder. Rundrejserne foregår i små grupper af max 25 personer, hvor du undervejs bor flere forskellige steder, så du får så meget som muligt med

Thailandske stenfigurer af munke med gule koftedragte

Se Thailands højdepunkter på 2 min

Kataloger om Thailand

Savner du inspiration til din Thailand-rejse, kan du gratis bestille op til 5 kataloger. Hvis du er interesseret i andre destinationer, kan du se alle vores kataloger her.

 • thailand_floder_RR katalog forside

  Thailand

  På floder gennem Østens mystik
  Rundrejse m/ dansk rejseleder - 20 sider
 • thailand og cambodia_aug18

  Cambodia og Thailand

  Orientens skattekiste
  Rundrejse m/ dansk rejseleder - 16 sider
 • thailand fit katalog forside

  Thailand

  Rejseforslag
  Individuelle rejser, evt. m/ udflugter - 52 sider
 • magelose thailand katalog forside

  Thailand

  Mageløse oplevelser
  Individuel rejse m/ udflugter - 12 sider
 • Thailand_magelose_andamanerhavet

  Thailand

  Mageløse oplevelser ved Andamanerhavet
  Individuel rejse m/ udflugter - 12 sider

Strandene – hvor finder man ro, koraller, masser af liv...

Thailand er kendt for sine skønne kridhvide sandstrande, der løber ud i et turkisblåt hav.

Der er ingen tvivl om, at Thailand byder på en af verdens fineste samlinger af strande, men samtidigt er der stor forskel – både hvad angår paradisfaktor, dykke- og snorkelforhold og tilgængelighed.

Fred og ro

Thailand gemmer stadig på en række små øer, hvor paradisfaktoren er høj mens turisterne er få, bl.a. Koh NgaiKoh KradanKoh MakKoh Jum og Koh Yao-øerne.

Liv på stranden

PhuketKrabi og Koh Samui er gode bud, hvis du gerne vil supplere daseferien med et bredt udvalg af restauranter, barer, shopping og masser af aktiviteter.

Snorkling og dykning

Der findes mange rigtig gode snorkel- og dykkersteder i Thailand, bl.a. ved Koh Tao, Koh Mak, Koh Chang og Phi Phi. Men bare rolig - det stopper ikke der!

Børnevenlige strande

Der findes mange gode, børnevenlige strande i Thailand, men ikke alle strande på én ø er nødvendigvis egnede til børn. Spørg en af vores rejsekonsulenter, inden du booker din rejse.

Hvalhajer

Chancen for at se hvalhajer er størst i vandene omkring Koh Tao i perioden fra marts til maj og september og oktober. Dog kan det aldrig garanteres, at hvalhajerne er sociale.

Bo ved stranden

Vi har fundet skønne hoteller, der ligger helt ned til stranden på øerne i det sydlige Thailand. Drømmen om en bungalow på stranden er ikke uopnåelig. Vi hjælper med at realisere den.

Hvor mange steder bør man bo på én rejse?

Thailand er et stort land med alt, hvad det rejselystne hjerte begærer, men desværre er det så godt som umuligt at se det hele. Vælger du en rejse bygget op omkring 3-4 steder, kan du fx tilbringe et par dage i Bangkok, nogle dage i en af de skønne nationalparker og slutte rejsen af på en paradisisk strand. Har du fuldt fokus på strandlivet, findes der utallige muligheder for øhop, men der er også mange andre måder at strikke et skønt eventyr sammen på.

Lad dig inspirere af vores mange rejseforslag til Thailand eller ring til en af vores Thailand-eksperter og få en snak om, hvordan din ferie får den rette balance af naturoplevelser, kultur og daseferie.

Hvordan undgår du turisterne i Thailand?

Thailand har måske været et populært rejsemål gennem flere årtier, men dermed ikke sagt, at Thailand ikke stadig kan overraske. Mens nogle strandområder har oplevet en massiv turisme, har andre øer og områder ligget godt i læ for turiststrømmene, og det betyder, at du til stadighed kan finde små, næsten uberørte oaser i både nord og syd.

Højt mod nord finder du uspoleret natur, stammelandsbyer langt ude på landet og charmerende byer, der stadig emmer af Østens mystik. Og selv i Siambugten og Andamanerhavet finder du små paradisiske perler, der stadig er så godt som uberørte.

Læs mere på vores blog om Thailand

Koh Lipe strand ved solnedgang

En skøn tur - med en masse oplevelser. Vores rejseleder Martin har en utrolig viden, og er en rigtig god fortæller. Han er meget hjælpsom.

4,6 (1116 Anmeldelser)
På Koh Samui finder I kridhvide strande og palmer i massevis, heraf navnet Samui, der betyder kokospalme.

Vejret – hvornår er Thailand bedst?

Thailand ligger i en tropisk zone, 1.000 til 2.000 kilometer fra ækvator, og temperaturen ligger således stabilt mellem 27 til 35 grader året rundt, dog lidt køligere i Nordthailand.

Generelt kan året deles op i tre sæsoner; den kølige og tørre, den varme og tørre og regntiden. Hertil er landet inddelt i tre zoner; det nordlige Thailand, øerne i Andamanerhavet og de sydøstlige øer.

Læs mere om vejret i Thailand

Bangkok

Jan
Feb
Mar
Apr
Maj
Jun
Jul
Aug
Sep
Okt
Nov
Dec
Temperatur
Nedbør i mm.
Dagtemperatur
32° C
33° C
34° C
35° C
35° C
33° C
33° C
33° C
32° C
32° C
32° C
31° C
Nedbør i mm.
9 mm
30 mm
29 mm
65 mm
220 mm
149 mm
155 mm
197 mm
344 mm
242 mm
48 mm
10 mm
Kvinde snorkler I lavt vand i Thailand

Vacciner – hvad skal man sikres mod?

Stjernegaard anbefaler, at du får råd og vejledning hos en af landets vaccinationsklinikker eller hos egen læge, inden du tager afsted. Foruden nedenstående vacciner anbefales det at holde god håndhygiejne og beskytte sig mod myg for at undgå denguefeber.

Kort rejse under 3 uger til turistområder:

Difteri/stivkrampe, hepatitis A.

Rejse over tre uger:

Ovenstående samt evt. hepatitis B og japansk hjernehindebetændelse.

Længere ophold:

Ovenstående hepatitis B, rabies og tuberkulose.

Malaria:

Malariamyggen findes principielt i hele Thailand med undtagelse af de større byer, dog primært i grænseområdet mod Cambodia, Burma og Laos.

Vi anbefaler, at du rådfører dig med en vaccinationsklinik og derudfra vurderer, om du har behov for forebyggende malariamedicin.

Transport – hvordan kommer man rundt i Thailand?

Når du rejser fra sted til sted foregår transporten enten med bil, med fly eller med båd, ofte kombineret alt afhængig af hvilke rejsemål, du har udset dig. På flere af de små øer findes der ingen biler, og du kommer i stedet rundt med scooter, på cykel, til fods eller med longtailboat.

I Bangkok kan du vælge at køre med Sky Train, som er den hurtigste løsning, hvis du skal langt. Alternativt kan du køre billigt med taxa eller vælge den lidt lystigere transportform, tuk-tuk’en, der dog er lidt dyrere. Sidst men ikke mindst kan du opleve byen på en guidet cykeltur.

Hoteller i Thailand – hvad kan man forvente?

Når du rejser med Stjernegaard, har du valget mellem forskellige typer af indkvartering fra 2 til 5 stjerner, som vi har håndplukket specielt til vores gæster og vores rejser.

Du finder enkle, hyggelige bungalows på stranden, store flotte resorts, der har det hele, charmerende boutiquehoteller, økoluksus og så får du endda mulighed for at bo på en flydende camp i Khao Sok National Park, hvis du vil prøve noget markant anderledes. Hotelstandarden er generelt høj og servicen er god – og du får stadig rigtig meget for pengene, når du rejser i Thailand.

Læs mere og bliv inspireret

Alt det du ikke vidste, du skulle opleve i Thailand

Thailand overrasker! Tag med til alle hjørner af Smilets Land og bliv inspireret til vilde eventyr.

Thailandsk paradis for luksushippier

Stik af fra turiststrømmen og synk ned i sandet på Thailands mest perfekte ø 30 kilometer fra Cambodias kyst.

Udkantsthailand: Derfor skal du tage nordpå

Hvis Thailand er et skønt sammenkog af alt det bedste, Asien har at byde på, er Nordthailand en specialitet.

Maden – hvad smager Thailand af?

Thailand er et slaraffenland for smagsløgene, og det er et absolut fåtal, der ikke begejstres af thailandsk cuisine. Maden kan variere fra region til region, men visse ting kommer du (heldigvis) ikke udenom.

Pad Thai. Thailands nationalret baseret på stegte nudler, seafood eller kylling, æg og fiskesauce samt drys af peanuts, bønnespirer, forårsløg og lemon. En sød ret de fleste elsker.

Tom Yum. En stærk suppe hvor smagen af citrongræs, chili og lime træder karakter. Oftest serveret med tigerrejer.

Chicken cashew. Et herligt, krydret miks af kylling, ris, cashews og grøntsager med soya og fiskesauce, ofte med lidt ananas.

Karryretter. Thailand har et væld af spændende karryretter; panang, massaman, rød karry, grøn karry, mv. Retterne er oftest baseret på kokosmælk, tilføjet grøntsager og spises med ris.

Kvinde der sælger mad på madmarked i Bangkok

Religionen – hvad tror thaierne på?

Ca. 95% af thaierne er theravada-buddhister, mens de sidste 5% primært består af muslimer, hertil en lille kristen minoritet samt animister, der hovedsaligt bor i bjergområderne. Buddhismen fylder en del i den thailandske bevidsthed, både politisk og i hverdagen.

Åndehusene

Mange steder i gadebilledet støder du på små ’åndehuse’, der ligner en blanding mellem et tempel og et fuglehus. Da ånderne skal behandles med respekt, vil man ofte se daglige ofringer til disse, fx i form af røgelse, stearinlys, blomster eller cola. I bund og grund handler det om at holde ånderne glade, da en utilfreds ånd efter sigende kan volde splid, sygdom og ulykker.

Munkene

De orangeklædte munke findes over alt i Thailand, og trods deres ydmyge fremtræden har disse meget høj status i samfundet. Det forventes at stort set alle mænd på et eller andet tidspunkt lever som munk, måske blot for et par uger, og virksomheder er endda forpligtede til at give medarbejderne fri, så de kan tage munketjansen i kortere eller længere tid.

Templerne

Et tempelbesøg er et must, når du besøger Thailand. Det er muligt at besøge mange af de thailandske templer, men af respekt for Buddha bør du altid have lange benklæder på, tage skoene af, inden du går ind, og sørg desuden for at dine fødder ikke peger i retning af Buddha. Er du i tvivl, er der som regel en, du kan spørge, hvis ikke skiltning forklarer reglerne.

Fantastisk rejse og fantastisk planlagt fra Jeres side! Vi kunne ikke have ønsket det bedre!

4,6 (1116 Anmeldelser)
Wat Mahathat Ayutthaya ruiner i Thailand

Fra Sukothai til Siam til Smilets Land – hvor godt kender du Thailands historie?

Selv om Thailand er et nyere land, er der fundet spor af menneskelige bosættelser, som er hele 40.000 år gamle. Alligevel skal vi langt frem i tiden, før området begyndte at ligne det, vi i dag forbinder med Thailand. Omkring år 500 grundlagde Mon-folket Dvaravati-riget i den nordlige del af Thailand, men først i 1238 opstod det første thai-rige, Sukothai. Kort herefter blev det thailandske skriftsprog indført og theravadabuddhismen blev statsreligion.

Sukothai-riget fik hurtigt en rival, da Ayutthaya-riget opstod i midten af 1300-tallet. Efter et par hundrede år, kom Ayutthaya-kongeriget dog under hårdt pres, da europæerne begyndte at få en lige vel stor interesse i Asien i løbet af 1500-tallet. Kongerne gjorde meget for at tilgodese europæernes krav, men da europæerne forsøgte omvende Ayutthayas buddhister til kristendommen, var det nok.

Europæerne blev smidt ud, og der skulle gå 150 år, før de igen blev inviteret tilbage. Konsekvensen var, at ressourcerne blev færre, kongemagten blev svækket og Burma så sit snit til at erobre Ayutthaya i 1767.

Burmesernes sejr varede kort, for allerede i 1768 befriede thaierne sig, og en kinesisk handelsmand og militærleder stablede et nyt kongerige på benene. 14 år senere i 1782 tog general Chao Phya Chakri magten, og det var her Chakri-dynastiet opstod.

Det blev ikke bare starten på Bangkok, men også starten på Siam. I 1932 blev enevælden afskaffet og landet fik konstitutionelt monarki og i 1939 skiftede Siam navn til Kongeriget Thailand – et ord, der dels betyder ’de fries land’, dels er knyttet til landets største etniske gruppe, thaierne.

Rundrejser til Thailand Med dansk rejseleder Individuelle rejser Rejs på egen hånd

Fun facts!

Thailand

Det eneste land i Sydøstasien, der aldrig har været koloniseret.

Øerne

Thailand har 1.430 øer, så frygter du, at det ikke skulle være til at finde en ø, hvor du kan slappe af i ro og mag, kan du godt tro om. 

Abefestival

Thailand har en årlig abefestival i november til ære for aberne.

Den thailandske konge

Kongen er højt respekteret. I praksis betyder det bl.a. at du ikke må kritisere kongehuset, og at du ikke må træde på pengesedler eller mønter, ligesom du ikke må krølle pengesedler, da disse bærer et billede af kongen.

Thailandske mænd

Stort set alle mænd vil på et eller andet tidspunkt komme i lære som munk. For nogle er det kun for et par uger, for andre varer tiden som munk flere år.

Det thailandske alfabet

Består af 44 konsonanter og 32 vokaler. Trods de mange muligheder for at skabe ord findes der alligevel mange ord med 4-5 forskellige betydninger.

Bangkoks officielle navn er

Krung Thep Mahanakhon Amon Rattanakosin Mahinthara Ayuthaya Mahadilok Phop Noppharat Ratchathani Burirom Udomratchaniwet Mahasathan Amon Piman Awatan Sathit Sakkathattiya Witsanukam Prasit

like.svg

91% af vores gæster giver topkarakteren 8, 9 eller 10

happy.svg

90% af vores gæster vil klart anbefale Stjernegaard

trust

"Fremragende" 4,8 af 5 (1.478 anmeldelser)