Praktisk info om Thailand
Praktisk info
Praktiske oplysninger ved bestilling af rejsen
De praktiske oplysninger på hjemmesiden, er begrænset til de informationer, der kan være relevant for at beslutte sig for en rejse. Når du har bestilt rejsen, vil du modtage mere materiale med gode råd og vejledninger.
Almindelige rejsebetingelser og betaling
Se vores almindelige rejsebetingelser og muligheder for betaling
Ansvarlig rejseform
Det ligger os meget på sinde at involvere os, og gøre hvad vi kan for at vise stor respekt for de lande og de kulturer, vi rejser til. Det gør vores rejser mere interessante, og betyder at vi også er velkomne næste gang.
Som rejsende kan du gøre en stor forskel ved at være opmærksom. Små ting som fx at respektere de enkelte landes skikke og helligdomme, spørge pænt inden man blot tager et billede af en person, aldrig kaste affald fra sig hverken i naturen eller i byen selvom der måske er beskidt i forvejen og i det hele taget være åben og imødekommende og behandle dine værter som ligeværdige.
Vi gør vores ture interessante ved at komme ind bag facaden, men vi overtræder ikke grænsen. Hvis man udviser respekt for det samfund og de personer man besøger, kommer man i dialog og bliver mødt med venlighed og smil. Rejsen bliver meget mere spændende og berigende.
Akut assistance
I Stjernegaard Rejsers åbningstider: +45 4526 0000
Åbningstider: Mandag - torsdag 10:00 - 17:00 - Fredag 10:00 - 16.30
Nødtelefon udenfor vores åbningstider: +45 5199 0059
Gouda Rejseforsikring
Salgsafdeling +45 8820 8820
Alarmcentral + 45 3315 6060
Den danske ambassade i Bangkok: Se åbningstider og kontaktdetaljer her
Tidsforskel
Thailand er 6 timer foran Danmark (5 timer ved sommertid).
Sprog
Det officielle sprog i Thailand er thai, og engelsk er meget udbredt.
Vejr og klima
Se information om vejr og klima i Thailand her
Visum og pas
Ved indrejse pr. fly opnås visum af 30 dages varighed ed ankomst. Indrejser man over en landegrænse opnås visum af 15 dages varighed. Man skal være i besiddelse af et pas med minimum 6 måneders gyldighed fra indrejsedatoen.
Se Udenrigsministeriet for detaljer
Udenrigsministeriets rejsevejledning
Vi anbefaler, at du altid læser Udenrigsministeriets opdaterede rejsevejledning.
Forsikringer
Det Gule Sygesikringskort dækker IKKE i Thailand. Stjernegaard Rejser har valgt at samarbejde med Gouda Rejseforsikring, som har et bredt udbud af forsikringstyper, der passer til de flestes behov.
Der findes billigere rejseforsikringer end Gouda, men vores erfaring er, at de sidste penge er givet godt ud. Gouda har nemlig specialiseret sig i rejseforsikringer og dækningerne er bedre end de fleste andre rejseforsikringer. Når skaden opstår, har Gouda sin styrke med deres mange års erfaring, service, lokale samarbejdspartnere og ikke mindst deres velfungerende alarmcentral.
Rabat ved køb igennem Stjernegaard Rejser
I kan med fordel købe rejse- og afbestillingsforsikring samlet hos Stjernegaard Rejser - læs mere på nedenstående link:
Læs mere om Goudas rejseforsikring her
Vaccination og helbred
Stjernegaard anbefaler, at du får råd og vejledning hos en af landets vaccinationsklinikker eller hos egen læge, inden du tager afsted. Foruden nedenstående vacciner anbefales det at holde god håndhygiejne og beskytte sig mod myg for at undgå denguefeber.
Vacciner:
Kort rejse under 3 uger til turistområder:
Difteri/stivkrampe, hepatitis A.
Rejse over tre uger:
Ovenstående samt evt. hepatitis B og japansk hjernehindebetændelse.
Længere ophold:
Ovenstående hepatitis B, rabies og tuberkulose.
Malaria:
Malariamyggen findes principielt i hele Thailand med undtagelse af de større byer, dog primært i grænseområdet mod Cambodia, Burma og Laos. Vi anbefaler, at du rådfører dig med en vaccinationsklinik og derudfra vurderer, om du har behov for forebyggende malariamedicin.
Nedenstående overordnede anbefalinger omkring vaccinationer, malaria og denguefeber er fra Rejseklinikken i Charlottenlund suppleret med Stjernegaards egne kommentarer. Den enkelte klinik har behov for en række ekstra oplysninger om rejsen for at kunne vurdere præcis hvilke vacciner og evt. medicin, der er behov for.
Vi anbefaler altid, at man kontakter egen læge for personlige forhold. På alle vores rejser anbefaler vi desuden, at man er grundig med håndhygiejne, da manglende håndhygiejne ofte er årsagen til eventuelle maveproblemer.
NB! Vores erfaring er, at det i høj grad er et personligt valg, om man vil tage forebyggende medicin mod malaria. Vi anbefaler derfor, at man rådfører sig med en vaccinationsklinik om eget helbred og om situationen i de specifikke områder, man besøger, og den indkvarteringsform, der gælder for rejsen.
Denguefeber
Der er denguefeber i hele Thailand, også i byerne. Der findes ingen vaccine eller medicin, man kan tage forebyggende. Man skal være omhyggelig med at beskytte sig mod myggen med myggespray, der indeholder DEET eller AUTAN. Denguemyggen stikker hyppigst lige omkring solopgang og solnedgang.
Bemærk: På vores rundrejse med dansk rejseleder i Thailand vil der blive uddelt myggespray til deltagerne.
Har du yderligere spørgsmål angående vaccinationer og helbred, opfordrer vi dig til at kontakte din egen læge eller et autoriseret vaccinationscenter. Herunder finder du en række forslag til sider, hvor du kan få gode råd og vejledning om vaccinationer før din kommende rejse.
- Statens Serum Institut: Rejsevaccination
- Rigshospitalet: Vaccination og rådgivning
- Odense Lægeklinik
- Danmarks Apotekerforenings hjemmeside
- Rejseklinikken i Charlottenlund
- Udlandsvaccinationen
Hvis du er medlem af Sygeforsikringen Danmark, kan du få refunderet en stor del af udgiften ved vaccinationer.