jordan - jerash_gera ruin_01
Jordan - Rundrejse med dansk rejseleder

Et historisk vingesus

8 dage fra 13.990 kr.

Et historisk vingesus

Rejs i romernes fodspor, forbi korsridderborge gennem ørkenen til Det Døde Hav og Petra

Denne rejse er til jer, der vil opleve ørkenens mystik og blive klogere på en region med en stolt og meget varieret historie! Vi rejser langsomt gennem Jordan – fra storbyen Amman til historiske Madaba, Det Døde Hav, eventyrlige Petra, Wadi Rum-ørkenen og ud til kysten ved Aqaba.

I Umm Qais og Jerash – på vej til Madaba – følger vi i romernes fodspor og kigger på triumfbuer, templer, teatre og romerske bade. Vi fascineres af lydbilledet, der udgøres af lige dele kirkeklokker og bønnekald til moskeen, og vi hører naturligvis om nutidens udfordringer her i området mellem Israel, Det Palæstinensiske Selvstyreområde, Syrien og Jordan.

Det historiske perspektiv udvides yderligere, når vi studerer det berømte kort over Det Hellige Land, der har ligget som en smuk mosaik i et kirkegulv siden det 6. århundrede, og når vi tager turen op på Nebobjerget, hvorfra Moses ifølge Det Gamle Testamente skuede ind over det forjættede land. Vi tager også turen ned – nærmere betegnet 400 meter under havets overflade til Det Døde Hav, hvor vi forsøger at få kroppen under vand, hvilket skal vise sig at være særdeles vanskeligt.

På vores videre færd besøger vi Shobak, en korsridderborg fra 1100-tallet og dermed endnu en kilde til spændende historiefortælling, og vi kører ad snoede veje til Petra, som for mange vil være rejsens absolutte højdepunkt. Denne by blev for 2000 år siden hugget ind i klipperne af nabatæerne og var en vigtig handelsstation på forskellige karavaneruter. Derfor var den også umådelig rig, og i dag kan vi, når vi går gennem den snævre passage en tidlig morgen, nyde det fantastiske syn af kongegrave, templer og ikke mindst Skatkammeret, en Hollywood-darling, som bl.a. dannede kulisse i en af Indiana Jones-filmene.

Vi fortsætter med 4-hjulstrækker ud i ørkenen, hvor vi skal høre historien om Lawrence of Arabia og besøge beduinerne i Wadi Rum. Vi overnatter i private telte og oplever stjernehimmelen, som det kun er muligt i en ørken – med myriader af stjerner – mens vi sipper sød te og nyder stilheden.

En rejse med så stor fokus på historiske oplevelser kræver en rejseleder, der kan sit kram – og det kan I være sikker på at få, når I rejser med Stjernegaard. Herudover kan I være sikker på at rejse i en lille gruppe med 15-25 deltagere – så kan alle høre, hvad er bliver sagt! Velkommen på eventyr med historiske vingesus!

Rute og højdepunkter

jordan - jordan_historisk vingesus Klik og se stort kort

Se dagsprogram og billeder

Ring eller skriv til os
Stine Solbjerg Sørensen
Tlf. 4526 0000

Mandag - fredag 10 - 15

Stine Solbjerg Sørensen - Salgschef
Sted
Nætter
Højdepunkter

1 nætter i Amman Amman
1
Højdepunkter
Vi flyver til Amman - en moderne by og Mellemøstens finansielle centrum. Vi har en orienteringtur, inden vi forlader byen.

2 nætter i Madaba Madaba
2
Højdepunkter
I romernes fodspor med besøg i Umm Qais og Jerash med imponerende rester af en triumfbue, templer, teatre og romerske bade. Vi hører om nutidens uløste konflikter, besøger Nebobjerget og forsøger at få kroppen under vand i Det Døde Hav.

2 nætter i Petra Petra
2
Højdepunkter
Vi besøger korsridderborgen Shobak og kører til Petra, hvor vi bor tæt på indgangen. Vi vandrer til det uforglemmelige Petra og har hele dagen ved vidunderet.

1 nætter i Wadi Rum Wadi Rum
1
Højdepunkter
Med 4-hjulstrækker gennem Wadi Rum-ørkenen og overnatning i beduinlejr med kig til stjernehimlen.

1 nætter i Aqaba Aqaba
1
Højdepunkter
Vi når ud til kysten og har en enkelt nat i Aqaba, hvor vi oplever autentisk mellemøstligt liv. Mulighed for at forlænge med ekstra dage, hvis man har lyst.

Gratis foredrag om Jordan

Gratis foredrag om Jordan

Kom til et spændende foredrag om rejser til Jordan. Vi holder mange foredrag året rundt på vores kontor i København og to gange om året i Aarhus.

Tilmeld dig her

Andre spændende rundrejser

Argentina og Chile

En rejse til verdens ende

Rundrejse med dansk rejseleder
Indien

Eventyrlige Sydindien

Rundrejse med dansk rejseleder
Namibia

En rejse i forunderlig skønhed

Rundrejse med dansk rejseleder
like.svg

91% af vores gæster giver topkarakteren 8, 9 eller 10

happy.svg

90% af vores gæster vil klart anbefale Stjernegaard

trust

"Fremragende" 4,8 af 5 (1.663 anmeldelser)