De Vestindiske Øer
Danske historier under Caribiens sol
Oplev De Vestindiske Øer med Stjernegaard
Dansk historie og tropisk paradis
De Vestindiske Øer er et tropisk paradis med vidunderlige strande af hvidt sand, et krystalklart hav og en – set med danske øjne – meget spændende historie. Alt i alt er øgruppen en af klodens mest attraktive rejsemål i vores optik.
Øerne var indtil 1917 en dansk tropekoloni under navnet Dansk Vestindien og blev kaldt juvelen i den danske krone. Der findes ikke noget sted uden for landets grænser, der har så meget dansk historie koncentreret på ét sted, og det er særdeles interessant at opleve - også selvom det er et mørkt kapitel i vores historie. Der er stadig stærke bånd mellem De Vestindiske Øer og Danmark, og der er ingen tvivl om, at vi som danskere er meget velkomne på øerne i dag - vores fælles historie binder os sammen!
På De Vestindiske Øer kan du gå rundt i gader, der stadig har danske navne, og se smukke bygningsværker som forter, kirker, sukkermøller og plantageejendomme bygget i 1700- og 1800-tallet. Du kan også bruge feriedagene på nogle af de strande, der hvert eneste år finder vej til de prestigefyldte lister over verdens bedste.
Under overfladen på De Vestindiske Øer
De Vestindiske Øer er indbegrebet af ferie. Treenigheden af kultur, natur og historie er årsagen til, at øgruppen er et af vores foretrukne rejsemål. Vi gør en dyd ud af, at rejsen til øerne både favner hængekøjens dagdrømmeri, historiens mørkeste kendsgerninger og nutidens vestindiske kulturrigdom. Du bestemmer naturligvis selv doseringen, så du får den rejse, du drømmer om.

Historien
Intet andet sted uden for landets grænser rummer så meget dansk historie som De Vestindiske Øer. Her oplever du Dannebrog side om side med Jomfruøernes eget flag, når du slentrer ned ad Kongensgade, og du sidder måske ved siden af en Larsen i den lokale taxa. Den mørke historie på øerne udvider med garanti din horisont, og det er en af de største argumenter for rejsen hertil.

Strandene
Hvert eneste år bliver strandene i Caribien kåret til verdens bedste af slagsen. Strandene på De Vestindiske Øer har udover det smukke ydre fordelen af, at de aldrig er overrendte. Der er altid god plads, og på langt de fleste er der ikke bygget hoteller - og så er der mange af dem! Havet i de U-formede bugter egner sig fortrinligt til snorkling, og du kan komme på spændende dyk i farvandet omkring øerne.

Kulturen
Til stor overraskelse for nogle er mødet med den vestindiske kultur en af de største oplevelser på rejsen. Fællesskabet fylder enormt meget for livet på øerne, hvor alle kender alle. Der bor bare 110.000 mennesker, men mængden af kunst, film, litteratur og musik er overvældende. I selskab med vores rejseledere kan du komme ind bag facaden og stå ansigt til ansigt med livsglæden, der kendetegner vestinderne.

Kombiner med krydstogt
Vi arrangerer krydstogter i Caribien med Royal Caribbean og Celebrity Cruises, der kombinerer en uge på havet med en uges ophold på St. Thomas og St. Croix. Det er en ideel kombination for dig, der sætter pris på en sørejse med mange oplevelser i særdeles komfortable rammer, og som samtidig har interesse for den danske historie på De Vestindiske Øer.

Fastboende rejseledere
Vores rejseledere på øerne er de bedste i branchen. Så simpelt tør vi sige det. I selskab med dem kan du få udvidet din horisont, besøge naturens smukkeste smilehuller og opleve den vestindiske kultur ansigt til ansigt. Vi kan varmt anbefale dig at tilkøbe udflugter med vores rejseledere - så er der nemlig garanti for at vende beriget hjem fra rejsen.

Kombiner med storby
De Vestindiske Øer er paradisiske strande, driverliv og caribisk charme, og den oplagte kontrast hertil er selvfølgelig en spændende storby. Vi benytter rutefly via en amerikansk storby, oftest Miami eller New York, og derfor er det nemt for dig at kombinere din rejse til de tidligere danske øer med et ophold i The Big Apple eller i Florida.
Forlæng rejsen til De Vestindiske Øer.
6 grunde til at rejse til De Vestindiske Øer med Stjernegaard
1. Vores mangeårige erfaring og store netværk
Det er vigtigt med netværk på De Vestindiske Øer, da der hersker en charmerende caribisk stemning, som er anderledes end det, de fleste danskere er vant til. Oplevelsen afhænger af lokale rejseledere, der er på mærkerne hele tiden for at få tingene til at fungere.
2. Meget inkluderet i rejsen
Hvis du eksempelvis vælger vores rejse Det tabte paradis, får du mange små men vigtige ting med i prisen. Du kommer f.eks. på en smuk sejltur i solnedgangen, og du får tre billetter til den lille færge, der sejler dig til stranden på Protestant Cay ud for Christiansted på under 5 minutter.
3. Vores fantastiske fastboende danske rejseledere
Her har vi en kæmpe fordel! Vores fastboende rejseledere har boet med deres familier på øerne gennem mange år. De er integreret i lokalsamfundene, og ingen kender øerne bedre end dem. Her kan du læse mere om vores rejseledere på De Vestindiske Øer.
4. Udflugter med vores danske rejseledere
Vi forstår, at rejsen til De Vestindiske Øer rummer facetter fra både kulturen, naturen og historien. Derfor har vi sammensat en stribe veltilrettelagte udflugtspakker, der kan tilpasses de fleste af vores rejseforslag. Med dem i bagagen vender du med garanti beriget hjem.
5. Personlig rådgivning
Alle vores rejsekonsulenter i København kender De Vestindiske Øer rigtigt godt og besøger dem jævnligt. Derfor kan de give en god personlig rådgivning, så du får præcis den rejse, du drømmer om.
6. Fuld fleksibilitet og minimal stress
Vi benytter rutefly, der flyver hver eneste dag året rundt – derfor kan vi sammensætte en rejse, der passer præcist til dine ønsker og med det antal dage, du ønsker. Du ankommer til St. Croix eller St. Thomas i dagtimerne, udhvilet og stressfri efter en overnatning i Miami eller New York. Hjemrejsen kræver ikke overnatning undervejs og begynder først i løbet af eftermiddagen, så du får maksimal tid på øerne.
Tre øer – tre verdener
Er du til adrenalinrus eller zenstemning? Vandreture i junglens dyb eller spadsereture i shoppingdistriktet? Måske frister den bedste restaurant mere end det helt øde strandparadis? De tre beboede øer, St. Croix, St. Thomas og St. John, er vidt forskellige, og vi anbefaler, at du som minimum bor på to og besøger alle tre. De historiske levn og smukke strande hører til alle tre øer, men du kan med fordel se de tre perler efter i sømmene, når du skal skræddersy rejsen til drømmedestinationer.

St. Croix
Den største af de tre øer er samtidigt den mindst turistede. Her får du dansk historie for fuld udblæsning og smuk natur med både regnskov og dejlige strande. I hovedbyen Christiansted kan du besøge det ikoniske Fort Christiansværn, regeringspalæet og mange andre historiske bygninger fra kolonitiden.

St. Thomas
De mange krydstogtskibe ligger til St. Thomas af en grund! Øen er den mest udviklede uden at være travl, men den er mere festlig og gearet til turisme end de øvrige. Her ligger Jomfruøernes hovedstad, Charlotte Amalie, og en perlerække af skønne strande som Magens Bay, Brewers Bay og Sapphire Beach.

St. John
Den mindste af de tre øer og – synes mange – den smukkeste. 2/3 af St. John er nationalpark med over utallige vandreruter i de naturskønne områder. Den særlige kultur omfavner dig allerede i Cruz Bay, hovedbyen på øen. De fleste besøger øen på en dagsudflugt fra St. Thomas, men du kan naturligvis også bo her.
Værd at vide om De Vestindiske Øer
Befolkning
Der bor omkring 110.000 mennesker på de tre øer.
Areal
Øgruppen dækker over ca. 1.900 km2, heraf 1.564 km2 vand.
Den sidste ø
Foruden de tre kendte hører Water Island og godt 50 små atoller til øgruppen.
Gennemsnitlig levealder
Kvinder 83 år, mænd 76 år.
Sprog
Det officielle sprog er engelsk, som tales af 72% Hertil spansk/kreolsk, som tales af 17%.
Valuta
USD
Kolonitiden på De Vestindiske Øer
De tre paradisiske øer, St. Croix, St. Thomas og St. John har ikke altid været det paradis, som vi kender i dag. Øerne bærer vidnesbyrd om en periode i historien, hvor Danmark agerede kolonimagt og slaveejere - et faktum, som vi naturligvis ikke er stolte af i dag.
Øerne blev overtaget og koloniseret af den danske stat mellem 1666 og 1733. På øerne blev der først og fremmest dyrket sukkerrør men også bomuld og tobak i store plantager, og arbejdskraften var afrikanske slaver. Danmark forbød formelt slavehandel i 1792, men først i 1848 erklærede generalguvernør Peter von Scholten slaveriet for ophørt. Det betød dog ikke omgående frihed for slaverne, som måtte tage mange livtag med danskerne for at få bedre levevilkår.
Det mørke kapitel i Danmarkshistorien har afgørende betydning for rejsen til De Vestindiske Øer. I dag kan man slentre ned af Dronningens Tværgade i Charlotte Amalie og betragte Dannebrog side om side med det amerikanske Stars and Stripes og Jomfruøernes eget flag. De historiske kolonitidsbygninger som forter, kirker og plantageejendomme er bevaret som levende museer, der vidner om historien, som du kan læse yderligere om her.
Hvordan kommer du rundt på De Vestindiske Øer?
På St. Croix og St. John foregår offentlig transport med billige, åbne busser, mens St. Thomas bindes sammen med de såkaldte One-dollar-taxaer, som kører på de store hovedveje. Herudover kan du køre med almindelige taxaer, som er forholdsvis dyre og beregner priser pr. person.
Øhop med vandfly og færge
Vi anbefaler, at du bor på minimum to af De Vestindiske Øer – og gerne på alle tre. Når du rejser mellem St. Croix og St. Thomas skal du med vandflyet, som i sig selv er en herlig oplevelse med indlagt udsigt over paradis. Flyrejsen tager kun omkring 20 minutter og gøres med meget fine canadiske Twin Otter-vandfly.
Mellem St. Thomas og St. John skal du sejle med færge. Der er afgang flere gange i timen til/fra Red Hook på St. Thomas og Cruz Bay på St. John og også enkelte afgange fra Charlotte Amalie til Cruz Bay. Overfarten tager godt 20 minutter, og det er en fornøjelse at stævne ind i Cruz Bay mellem lystbådene, der ligger for svaj i bugten.
Hvornår er det bedst at rejse til De Vestindiske Øer?
Det korte svar er ”året rundt”, undtagen september, hvor der er risiko for orkaner. De Vestindiske Øer ligger tæt på ækvator og har derfor forholdsvis konstante temperaturer mellem 26 og 30 grader, og ofte er der en behagelig brise fra Atlanterhavet henover øerne. Luftfugtigheden er høj, men ikke så høj som f.eks. i Sydøstasien. Vandtemperaturen ligger ret konstant på 25 grader. Den lille regntid er fra maj til juni, hvor det regner et par gange om ugen, men en byge i den tropiske varme kan faktisk være ganske behagelig og være med til at klare luften.
Her kan du læse alt om vejret på De Vestindiske Øer.
