St. Croix, St. Thomas og St. John
Gæsternes vurdering
★★★★★
★★★★★
4.5 (567 anmeldelser)

Rejser til De Vestindiske Øer

Dansk historie og tropisk paradis

De Vestindiske Øer er et tropisk paradis med vidunderlige strande med hvidt sand, et krystalklart blåt hav og en – set med danske øjne – meget spændende historie. Alt i alt en særdeles attraktiv kombination!

Øerne var indtil 1917 en dansk tropekoloni under navnet Dansk Vestindien og blev kaldt juvelen i den danske krone. Der findes ikke noget sted uden for landets grænser, der har så meget dansk historie koncentreret på ét sted, og det er særdeles interessant at opleve, også selvom det er et mørkt kapitel i vores historie.

På De Vestindiske Øer kan du gå rundt i gader, der stadig har danske navne, og se smukke bygningsværker, som forter, kirker, sukkermøller og plantageejendomme bygget i 1700- og 1800-tallet, der stadig står smukt – og det er naturligvis en helt særlig oplevelse.

I 2017 var det 100 år siden, vi solgte øerne til USA for 25.000.000 dollars i guld. Ejerskiftet foregik ganske udramatisk, og øerne og befolkningen skiftede nationalitet. I dag hedder De Vestindiske Øer også Jomfruøerne, eller US Virgin Islands, og de har status som et amerikansk territorium.

Der er stadig stærke bånd mellem De Vestindiske Øer og Danmark, og der er ingen tvivl om, at vi som danskere er meget velkomne på øerne i dag - vores fælles historie binder os sammen!

Hvad er De Vestindiske Øer?

De Vestindiske Øer består af faktisk to øgrupper: US Virgin Islands og British Virgin Islands. US Virgin Islands – det som vi tidligere kaldte Dansk Vestindien – består af St. Croix, St. Thomas og St. John samt 59 ubeboede tropeøer. British Virgin Islands, der som navnet antyder er et britisk territorium, består af yderligere 60 øer, hvoraf Tortola er den største.

Vi arrangerer rejser til US Virgin Islands (De Vestindiske Øer), herunder rundrejser med mulighed for dansk rejseleder, individuelle rejser og krydstogter til Caribien, der kombineres med ophold på De Vestindiske Øer. Vil du gerne besøge British Virgin Islands, som også er blændende smukke, så anbefaler vi, at du gør det på en dagsudflugt fra St. Thomas.

Gratis foredrag om De Vestindiske Øer
Tilmeld dig her >
Tak for din tilmelding

Vi har modtaget din tilmelding, og vender tilbage med en endelig bekræftelse indenfor 1 hverdag.

Tilmelding til foredrag om De Vestindiske Øer

Vi behandler de personoplysninger du har afgivet i forbindelse med din tilmelding til foredrag. Dine oplysninger bliver opbevaret betryggende og ud fra principperne i vores privatlivspolitik.

Alle foredrag afholdes på vores kontor på adressen:
Lyngby Hovedgade 60, 1. sal, 2800 Kgs. Lyngby.
(Medmindre andet er anført)
Den bedste flyrute med stor fleksibilitet og minimal stress

I flyver med British Airways og ankommer til St. Croix eller St. Thomas i dagtimerne – udhvilede og stressfri! Når I skal hjem igen, forlader I først øerne sidst på eftermiddagen, så I har maksimal tid på øerne.

I har stor fleksibilitet med British Airways: I kan flyve ud og hjem alle ugens dage fra både St. Croix og St. Thomas. På udrejsen har I en overnatning i Miami – på hjemrejsen flyver I via Miami uden overnatning.

I kan vælge at forlænge rejsen med flere dage i Miami eller i New York. Ring til os og hør om mulighederne. 

Man kan også flyve til Vestindien f.eks. med KLM eller Norwegian - men også disse ruter kræver en overnatning i USA på udrejsen.

Læs mere luk

8 grunde til at rejse til De Vestindiske Øer med Stjernegaard

Ingen andre rejsebureauer har så meget erfaring i at arrangere rejser til De Vestindiske Øer som Stjernegaard.

Vi har været til stede på øerne siden slutningen af 1980’erne, og vi kender hver en krog af øerne. Der er mindst 8 gode grunde til at rejse til De Vestindiske Øer med os:

1. Vores mangeårige erfaring og store netværk

Det er vigtigt at have et godt netværk på De Vestindiske Øer, fordi der hersker en charmerende caribisk stemning, hvor man skal have sine venner og være oppe på mærkerne hele tiden for at få tingene til at fungere.

2. Personlig rådgivning

Alle vores rejsekonsulenter i Lyngby kender De Vestindiske Øer rigtigt godt og besøger dem jævnligt. Derfor kan de give en god personlig rådgivning, så du får præcis den rejse, du drømmer om.

3. Vores fantastiske fastboende danske rejseledere

Her har vi en kæmpe fordel! Vores fastboende medarbejdere/rejseledere har boet med deres familier på øerne gennem mange år. De har deres hverdag der, og ingen kender øerne bedre end dem.

Du kan læse mere om vores rejseledere i Vestindien

4. Udflugter med vores danske rejseledere

Vi har sammensat udflugtspakker, der passer til de fleste af vores rejseforslag.

5. Meget inkluderet i rejsen

Hvis du vælger vores rundrejse Det tabte paradis, får du mange små, men vigtige ting med i prisen. Du kommer f.eks. på en smuk sejltur i solnedgangen, du deltager i en caribisk aften på stranden med middag og musik, og du får tre billetter til den lille færge, der sejler dig til stranden på Protestant Cay ud for Christiansted på under 5 minutter.

6. Fuld fleksibilitet og minimal stress

Vi benytter rutefly, der flyver hver eneste dag året rundt – derfor kan vi sammensætte en rejse, der passer præcist til dine ønsker og med det antal dage, du ønsker – med rutefly er du ikke bundet til at rejse ud og hjem på faste dage.

Med British Airways ankommer du til St. Croix eller St. Thomas i dagtimerne, udhvilede og stressfri efter en overnatning i Miami eller New York. Hjemrejsen kræver ikke overnatning undervejs og begynder fra Vestindien i løbet af eftermiddagen. Dermed får du maksimal tid på øerne.

7. Krydstogter kombineret med ophold på De Vestindiske Øer

Vi arrangerer hvert år i samarbejde med Royal Caribbean og Celebrity Cruises krydstogter i Caribien, der kombinerer en uge på havet med en uges ophold på St. Thomas og St. Croix. Det er en ideel kombination for dig, der sætter pris på en sørejse med mange oplevelser i særdeles komfortable rammer, og som samtidig har interesse for den danske historie i Vestindien.

8. Kombinationer med Miami eller New York

De Vestindiske Øer er paradisiske strande, driverliv og caribisk charme, og den oplagte kontrast hertil er selvfølgelig en spændende storby. Vi benytter rutefly via en amerikansk storby, oftest Miami eller New York, og derfor er det nemt for dig at kombinere din rejse.

dansk vestindien - st thomas_charlotte amalie_udsigt_11

Stort plus at Guiderne er bosiddende på øerne

Vi synes det er et stort plus at Guiderne er bosiddende på øerne. Det gir et indblik i hvordan lokalbefolkningens hverdag leves.
De Vestindiske Øer
Mona, Vils

En lige så fantastisk ferie, som vi har drømt om

Vi har drømt om denne tur i ca. 30 år og først nu fundet tiden til at rejse. Vi blev ikke skuffet, tværtimod. Det var en lige så fantastisk ferie, som vi har drømt om. Vi havde vores datter på 23 år med på rejsen og hun er lige så tilfreds, som vi er. Vi tager gerne af sted igen, om nogle år. Især Cottages by the Sea og Emerald Beach oversteg vores forventninger til beliggenhed og omgivelser.
De Vestindiske Øer
Bent

Plads til særlige ønsker

Vi vil til enhver tid foretrække Stjernegaard. Igennem de seneste 10 år har vi været i Dansk Vestindien i alt 6 gange. Alle gange med Stjernegaard og til vores fulde tilfredshed. Vi har et ønske om at bo i en bestemt lejlighed - og det har Stjernegaard hver gang forsøgt at arrangere. Man føler sig ikke bare som "en i rækken". Der er plads til at have særlige ønsker.
De Vestindiske Øer
Claus og Henrik, Vanløse

Dansk Vestindien – et mørkt kapitel i danmarkshistorien

De tre paradisiske øer, St. Croix, St. Thomas og St. John har ikke altid været det paradis, som vi kender i dag. Øerne bærer vidnesbyrd om en periode i historien, hvor Danmark agerede kolonimagt og slaveejere - et faktum, som vi naturligvis ikke er stolte af i dag.

Danske søfarere besatte den ubeboede St. Thomas allerede i 1666, og danske stat overtog øen i 1755. St. John, som dengang hed St. Jan, blev koloniseret i 1718 og St. Croix blev købt af Frankrig i 1733. Du kan læse mere om Dansk Vestindien her.

På øerne blev der først og fremmest dyrket sukkerrør, men også bomuld og tobak, i store plantager, og arbejdskraften var afrikanske slaver. Mange danske familieformuer blev grundlagt på den baggrund, og mange af de smukke bygninger, vi i dag kan betragte i Frederiksstaden og andre steder i det gamle København, er resultatet af en lukrativ slavehandel og slavernes hårde arbejde i sukkerplantagerne på de tre øer.

Danmark forbød formelt slavehandel i 1792, men først i 1848 erklærede generalguvernør Peter von Scholten slaveriet for ophørt i det daværende Dansk Vestindien. Det betød dog ikke omgående frihed for slaverne, som måtte tage mange livtag med danskerne for at få bedre levevilkår, og det diskuteres den dag i dag, om Danmark som nation skylder befolkningen på De Vestindiske Øer en undskyldning – læs mere her.

Om De Vestindiske Øer

Facts om De Vestindiske Øer

 • Befolkning:
  • Der er ca. 110.000 indbyggere fordelt på St. Croix, St. Thomas og St. John
 • Areal:
  • ca. 1.900 km2, heraf 346 km land og 1.564 km2 vand
 • Gennemsnitlig levealder:
  • kvinder 83 år, mænd 76 år
 • Sprog:
  • Engelsk 72%, spansk/kreolsk 17%
 • Valuta:
  • USD

Få historien fortalt råt for usødet af vores danske rejseledere…

Det er altid godt at få udvidet sin horisont, og vi kan varmt anbefale dig at tilkøbe vores udflugtspakker, hvis du rejser til De Vestindiske Øer. På veltilrettelagte halv- og heldagsudflugter på alle tre øer vil du få fortalt historien af vores danske, fastboende rejseledere – både de mørke og de lyse kapitler.

Tre øer – tre verdener

De tre beboede øer, St. Croix, St. Thomas og St. John, er vidt forskellige. Vi anbefaler, at du som minimum bor på St. Croix og St. Thomas og besøger St. John på en dagsudflugt fra St. Thomas. Det er naturligvis optimalt at bo på alle tre øer.

St. Croix, den historiske og rolige ø

St. Croix er den største af de tre øer og samtidigt den mindst turistede. Her kan du opleve dansk historie for fuld udblæsning og smuk natur med både regnskov og dejlige strande.

Går du tur i hovedbyen Christiansted, kan du inden for meget kort afstand besøge Fort Christiansværn, regeringspalæet og mange andre historiske bygninger fra danskernes tid på øen. Du kan opleve St. Croix sammen med vores danske rejseledere på en halvdagsudflugt i Christiansted og på to halvdagsudflugter rundt på øen.

Læs mere om St. Croix

St. Thomas, den ”travle” ø med mange turister og skønne strande

At kalde St. Thomas for en travl ø, er nok lidt af en overdrivelse, men øen er mere gearet til turisme end St. Croix, og når de store krydstogtskibe ligger i Charlotte Amalies havn, som for øvrigt er en af verdens smukkeste og dybeste naturhavne, kan der være godt fyldt op i de snævre gader.

St. Thomas er velsignet med mange skønne strande, herunder Magens Bay, som er på listen over verdens 10 smukkeste strande. Charlotte Amalie er i dag hovedstad i US Virgin Islands.

Læs mere om St. Thomas

St. John, smørhullet i De Vestindiske Øer

St. John er den mindste af de tre øer og – synes mange – den smukkeste. Øen var tidligere ejet af Rockefeller-familien, som dog forærede øen til den amerikanske stat på betingelse af, at 2/3 skulle udlægges som nationalpark.

Der er kun få hoteller på øen, og de fleste besøger den på en dagsudflugt fra St. Thomas.

Når dagsturisterne har taget den sidste færge hjem, sænker roen sig over øen, og de tilbageværende turister samles på de hyggelige restauranter i Cruz Bay om omegn. Paradisiske strande ligger som perler på en snor rundt om St. John – glæd dig til en svømmetur ved Trunk Bay, en af verdens allersmukkeste strande.

Læs mere om St. John

dansk vestindien - st john_cruz bay_udsigt_01

Transport på De Vestindiske Øer - hvordan kommer du rundt?

Offentlig transport på St. Croix og St. John foregår med billige åbne busser, og St. Thomas bindes sammen med de såkaldte 1-dollar-taxaer, som kører på de store hovedveje. Herudover kan du køre med almindelige taxaer, som er forholdsvis dyre og beregner priser pr. person.

Vandfly og færger mellem øerne

Vi anbefaler, at du bor på minimum to af De Vestindiske Øer – og gerne på alle tre. Når du rejser mellem St. Croix og St. Thomas skal du med vandflyet – en ganske særlig og herlig oplevelse med indlagt smuk udsigt. Flyrejsen tager kun omkring 20 minutter og gøres med meget fine canadiske Twin Otter-vandfly.

Mellem St. Thomas og St. John skal du sejle med færge. Der er afgang flere gange i timen til/fra Red Hook på St. Thomas og Cruz Bay på St. John og også enkelte afgange fra Charlotte Amalie til Cruz Bay. Overfarten fra Red Hook tager omkring 20 minutter, og det er en fornøjelse at stævne ind i Cruz Bay mellem lystbådene, der ligger for svaj i bugten.

 • Dansk Vestindien2018
  De Vestindiske Øer - Rejseforslag
  Rejser m/ eller uden dansk rejseleder - 32 sider
 • krydstogter dbac katalog forside
  Krydstogt - Det bedste af Caribien
  Krydstogt m/ dansk rejseleder - 28 sider
 • krydstogt_florida caribean
  Krydstogt - Florida og Caribien
  Krydstogt m/ dansk rejseleder - 12 sider

Tak for din bestilling

Vi sender dig kataloget/katalogerne indenfor et par hverdage.

Bestil kataloger

Bestil vores specialkataloger i dag, så sender vi det gratis med posten indenfor et par hverdage.

Vælg venligst ét katalog. Du må højst vælge 3 kataloger

Vi behandler de personoplysninger du har afgivet i forbindelse med din bestilling af katalog. Dine oplysninger bliver opbevaret betryggende og ud fra principperne i vores privatlivspolitik.

dansk vestindien - st croix_christiansted_gult fort_06

Under overfladen på De Vestindiske Øer

Hvor er de bedste strande?

Caribien er kendt for at have nogle af verdens absolut smukkeste strande, og på en rejse til De Vestindiske Øer kan du vælge mellem en perlerække af skønne, hvide sandstrande med grønne palmer og krystalklart vand. Flere af dem findes på National Geographic’s liste over de smukkeste strande i verden.

Udover at være smukke har strandene på de tre øer den store fordel, at de aldrig er overrendte. Der er altid god plads, og på langt de fleste er der ikke bygget hoteller, hvilket bidrager ekstra til følelsen af at være havnet i paradis. Havet egner sig fortrinligt til snorkling, og du vil formentlig møde adskillige farverige fisk, hvis du tager maske og snorkel på og stikker hovedet under overfladen.

Her er en liste over nogle af de bedste strande på De Vestindiske Øer:

 • St. Croix:
  • Stranden ved Frederiksted
  • Strandene ved The Buccaneer
  • Protestant Cay ud for Christiansted
  • Buck Island
 • St. Thomas:
  • Magens Bay
  • Lindberg Bay
  • Lindquist Bay
 • St. John:
  • Honeymoon Beach
  • Salomon Beach
  • Trunk Bay
  • Cinnamon Bay

Dykning og snorkling

Der er flere muligheder for at snorkle og dykke med flaske på De Vestindiske Øer.

Snorkling

Fra stort set alle strande kan du gå direkte ud fra stranden for at snorkle. De farverige fisk opholder sig helst mellem korallerne og ved klippekyst, og der er gode chancer for at se alt fra papegøje- og anemonefisk til revhajer, rokker og havskildpadder.

Det allerbedste sted at snorkle er måske ved Buck Island, en marinenationalpark der nås med båd fra Christiansted, St. Croix. Du kan købe ture lokalt på havnen i Christiansted eller bede vores danske rejseledere om hjælp til at arrangere en tur.

Dykning med flaske

Ud for Cane Bay på St. Croix’ nordlige kyst finder du The Wall, som regnes for at være blandt de fem bedste dykkersteder i hele Caribien.

Mindre end 100 meter fra kysten ligger et smukt koralrev på ca. 10 meters dybde og herefter falder væggen næsten 1000 meter ned og byder på et fantastisk marineliv.

Der er mange andre dykkersteder at vælge mellem, også på St. Thomas og St. John – spørg vores danske rejseledere om vejledning, hvis du vil ud og prøve kræfter med den blå verden.    

Salamon Beach på St John

Bryllup på De Vestindiske Øer?

Sig ”Ja” på stranden på St. Thomas

Drømmer du om at ”stikke af” og blive gift på bare tæer i vandkanten? Det kan vi hjælpe med!

Sammen med vores lokale samarbejdspartnere arrangerer vi romantiske, stress-fri bryllupper på St. Thomas til en overkommelig pris.

Du kan vælge mellem to forskellige pakker, som begge inkluderer hjælp til udarbejdelse af de praktiske papirer, der skal bruges på De Vestindiske Øer og i Danmark. Du kan læse mere om bryllup på St. Thomas her.

Gratis foredrag om De Vestindiske Øer
Tilmeld dig her >
Tak for din tilmelding

Vi har modtaget din tilmelding, og vender tilbage med en endelig bekræftelse indenfor 1 hverdag.

Tilmelding til gratis foredrag om De Vestindiske Øer

Vi behandler de personoplysninger du har afgivet i forbindelse med din tilmelding til foredrag. Dine oplysninger bliver opbevaret betryggende og ud fra principperne i vores privatlivspolitik.

Alle foredrag afholdes på vores kontor på adressen:
Lyngby Hovedgade 60, 1. sal, 2800 Kgs. Lyngby.
(Medmindre andet er anført)
kontor billede_2000px_sharpen
Kontakt en rejsekonsulent
Louise Holm Nielsen
lhn@stjernegaard.dk
Ring til os på
4526 0000
LHN
Kontakt en rejsekonsulent
Alice Hamurkesen
ah@stjernegaard.dk
Ring til os på
4526 0000
Alice Hamurkesen - rejsekonsulent
Kontakt en rejsekonsulent
Dorte Mouritzen
do@stjernegaard.dk
Ring til os på
4526 0000
Dorte Mouritzen - rejsekonsulent
Kontakt en rejsekonsulent
Sune Falk Mikkelstrup
sf@stjernegaard.dk
Ring til os på
4526 0000
Sune Falk Mikkelstrup - rejskonsulent
Kontakt en rejsekonsulent
Stine Solbjerg Sørensen
ss@stjernegaard.dk
Ring til os på
4526 0000
Stine Solbjerg Sørensen - Salgschef
Kontakt en rejsekonsulent
Birgitte Willumsen
bw@stjernegaard.dk
Ring til os på
4526 0000
Birgitte Willumsen
Kontakt en rejsekonsulent
Jessica Roda Tolentino
jt@stjernegaard.dk
Ring til os på
4526 0000
Jessica Roda Tolentino - rejsekonsulent
Kontakt en rejsekonsulent
Tinne Dejgaard Madsen
tm@stjernegaard.dk
Ring til os på
4526 0000
Tinne Dejgaard Madsen - rejsekonsulent
Kontakt en rejsekonsulent
Katja Kelstrup Hansen
kh@stjernegaard.dk
Ring til os på
4526 0000
Katja Kelstrup Hansen - rejsekonsulent
Kontakt en rejsekonsulent
Line Milland Aminsam
lm@stjernegaard.dk
Ring til os på
4526 0000
Line Milland Aminsam - rejsekonsulent
Tak for din besked
Vi vender tilbage hurtigst muligt
Skriv til os

Vi behandler de personoplysninger du har afgivet i forbindelse med din henvendelse.
Dine oplysninger bliver opbevaret betryggende og ud fra principperne i vores privatlivspolitik.

 • dansk vestindien - st croix_christiansted_gult fort_09
 • dansk vestindien - st croix_christiansted_gult fort_07
 • dansk vestindien - dansk vestindien_befolkning_drink_01
 • dansk vestindien - st croix_frederiksted_pige_01
 • dansk vestindien - st croix fort frederik
 • dansk vestindien - dansk vestindien_befolkning_kvinde_01_HF
 • dansk vestindien - st thomas charlotte amalie udsigt skibe
 • dansk vestindien - st thomas_udsigt_view point_01
 • dansk vestindien - st thomas magens bay familie
 • dansk vestindien - dansk vstindien_befolkning_kvinde_01
 • dansk vestindien - st thomas_befolkning_domino_01
 • dansk vestindien - st john_baad_01
  Vandet er 24 grader og luften 28 grader i gennemsnit, og med en let brise det meste af året bliver der aldrig for koldt eller for varmt.
 • dansk vestindien - st john_cruz bay_08
 • dansk vestindien - st john_trunk bay_01
 • dansk vestindien - st john trunk bay familie