Det gule Fort Christiansværn i Christiansted

De Vestindiske Øer

Danske historier under Caribiens sol

4,6 (520 Anmeldelser)

Oplev de Vestindiske Øer med Stjernegaard

Dansk historie og tropisk paradis

De Vestindiske Øer er et tropisk paradis med vidunderlige strande med hvidt sand, et krystalklart blåt hav og en – set med danske øjne – meget spændende historie. Alt i alt en særdeles attraktiv kombination!

Øerne var indtil 1917 en dansk tropekoloni under navnet Dansk Vestindien og blev kaldt juvelen i den danske krone. Der findes ikke noget sted uden for landets grænser, der har så meget dansk historie koncentreret på ét sted, og det er særdeles interessant at opleve, også selvom det er et mørkt kapitel i vores historie.

På De Vestindiske Øer kan du gå rundt i gader, der stadig har danske navne, og se smukke bygningsværker, som forter, kirker, sukkermøller og plantageejendomme bygget i 1700- og 1800-tallet, der stadig står smukt – og det er naturligvis en helt særlig oplevelse.

I 2017 var det 100 år siden, vi solgte øerne til USA for 25.000.000 dollars i guld. Ejerskiftet foregik ganske udramatisk, og øerne og befolkningen skiftede nationalitet. I dag hedder De Vestindiske Øer også Jomfruøerne, eller US Virgin Islands, og de har status som et amerikansk territorium.

Der er stadig stærke bånd mellem De Vestindiske Øer og Danmark, og der er ingen tvivl om, at vi som danskere er meget velkomne på øerne i dag - vores fælles historie binder os sammen!

Ring eller skriv til os
Jessica Roda Tolentino
Tlf. 4526 0000

Mandag - torsdag 10 - 17,
Fredag 10 - 16.30

Jessica Roda Tolentino - rejsekonsulent
Den bedste flyrute med stor fleksibilitet og minimal stress

I flyver med British Airways og ankommer til St. Croix eller St. Thomas i dagtimerne – udhvilede og stressfri! 

Når I skal hjem igen, forlader I først øerne sidst på eftermiddagen, så I har maksimal tid på øerne.

I har stor fleksibilitet med British Airways: I kan flyve ud og hjem alle ugens dage fra både St. Croix og St. Thomas. På udrejsen har I en overnatning i Miami – på hjemrejsen flyver I via Miami uden overnatning.

I kan vælge at forlænge rejsen med flere dage i Miami eller i New York. Ring til os og hør om mulighederne. 

Man kan også flyve til Vestindien f.eks. med KLM - men også denne rute kræver en overnatning i USA på udrejsen.

de vestindiske øer - st croix_busk island_snorkling_01

8 grunde til at rejse til De Vestindiske Øer med Stjernegaard

1. Vores mangeårige erfaring og store netværk

Det er vigtigt med netværk på De Vestindiske Øer, da der hersker en charmerende caribisk stemning, som er anderledes end det, de fleste danskere er vant til. Oplevelsen afhænger af lokale rejseledere, der er på mærkerne hele tiden for at få tingene til at fungere.

2. Personlig rådgivning

Alle vores rejsekonsulenter i København kender De Vestindiske Øer rigtigt godt og besøger dem jævnligt. Derfor kan de give en god personlig rådgivning, så du får præcis den rejse, du drømmer om.

3. Vores fantastiske fastboende danske rejseledere

Her har vi en kæmpe fordel! Vores fastboende medarbejdere/rejseledere har boet med deres familier på øerne gennem mange år. De har deres hverdag der, og ingen kender øerne bedre end dem. Du kan læse mere om vores rejseledere i Vestindien.

4. Udflugter med vores danske rejseledere

Vi har sammensat udflugtspakker, der passer til de fleste af vores rejseforslag.

5. Meget inkluderet i rejsen

Hvis du vælger vores rundrejse Det tabte paradis, får du mange små, men vigtige ting med i prisen. Du kommer f.eks. på en smuk sejltur i solnedgangen, og du får tre billetter til den lille færge, der sejler dig til stranden på Protestant Cay ud for Christiansted på under 5 minutter.

6. Fuld fleksibilitet og minimal stress

Vi benytter rutefly, der flyver hver eneste dag året rundt – derfor kan vi sammensætte en rejse, der passer præcist til dine ønsker og med det antal dage, du ønsker – med rutefly er du ikke bundet til at rejse ud og hjem på faste dage.

Med British Airways ankommer du til St. Croix eller St. Thomas i dagtimerne, udhvilede og stressfri efter en overnatning i Miami eller New York. Hjemrejsen kræver ikke overnatning undervejs og begynder fra Vestindien i løbet af eftermiddagen. Dermed får du maksimal tid på øerne.

7. Krydstogter kombineret med ophold på De Vestindiske Øer

Vi arrangerer hvert år i samarbejde med Royal Caribbean og Celebrity Cruises krydstogter i Caribien, der kombinerer en uge på havet med en uges ophold på St. Thomas og St. Croix. Det er en ideel kombination for dig, der sætter pris på en sørejse med mange oplevelser i særdeles komfortable rammer, og som samtidig har interesse for den danske historie i Vestindien.

8. Kombinationer med Miami eller New York

De Vestindiske Øer er paradisiske strande, driverliv og caribisk charme, og den oplagte kontrast hertil er selvfølgelig en spændende storby. Vi benytter rutefly via en amerikansk storby, oftest Miami eller New York, og derfor er det nemt for dig at kombinere din rejse med et ophold i The Big Apple eller ved Floridas strande.

Det siger vores gæster ...

Hvad er De Vestindiske Øer?

De Vestindiske Øer består af faktisk to øgrupper: US Virgin Islands og British Virgin Islands. US Virgin Islands – det som vi tidligere kaldte Dansk Vestindien – består af St. Croix, St. Thomas og St. John samt 59 ubeboede tropeøer. British Virgin Islands, der som navnet antyder er et britisk territorium, består af yderligere 60 øer, hvoraf Tortola er den største.

Vi arrangerer rejser til US Virgin Islands (De Vestindiske Øer), herunder rundrejser med mulighed for dansk rejseleder, individuelle rejser og krydstogter til Caribien, der kombineres med ophold på De Vestindiske Øer. Vil du gerne besøge British Virgin Islands, som også er blændende smukke, så anbefaler vi, at du gør det på en dagsudflugt fra St. Thomas.

Dansk Vestindien2018 krydstogt_florida caribean

Bestil De Vestindiske Øer kataloger

Søger du inspiration til din rejse til De Vestindiske Øer - bestil vores kataloger

Se kataloger

Oplev De Vestindiske Øer på 2 min.

Om De Vestindiske Øer

Få historien fortalt råt for usødet af vores danske rejseledere…

Det er altid godt at få udvidet sin horisont, og vi kan varmt anbefale dig at tilkøbe vores udflugtspakker, hvis du rejser til De Vestindiske Øer. På veltilrettelagte halv- og heldagsudflugter på alle tre øer vil du få fortalt historien af vores danske, fastboende rejseledere – både de mørke og de lyse kapitler.

Alt var perfekt - specielt de lokale guider. De er meget engagerede og vidende :-)

4,6 (520 Anmeldelser)

Tre øer – tre verdener

De tre beboede øer, St. Croix, St. Thomas og St. John, er vidt forskellige. Vi anbefaler, at du som minimum bor på St. Croix og St. Thomas og besøger St. John på en dagsudflugt fra St. Thomas. Det er naturligvis optimalt at bo på alle tre øer.

St. Croix, den historiske og rolige ø

St. Croix er den største af de tre øer og samtidigt den mindst turistede. Her kan du opleve dansk historie for fuld udblæsning og smuk natur med både regnskov og dejlige strande.

Går du tur i hovedbyen Christiansted, kan du inden for meget kort afstand besøge Fort Christiansværn, regeringspalæet og mange andre historiske bygninger fra danskernes tid på øen. Du kan opleve St. Croix sammen med vores danske rejseledere på en halvdagsudflugt i Christiansted og på to halvdagsudflugter rundt på øen.
Læs mere om St. Croix

 

St. Thomas, den ”travle” ø med mange turister og skønne strande

At kalde St. Thomas for en travl ø, er nok lidt af en overdrivelse, men øen er mere gearet til turisme end St. Croix, og når de store krydstogtskibe ligger i Charlotte Amalies havn, som for øvrigt er en af verdens smukkeste og dybeste naturhavne, kan der være godt fyldt op i de snævre gader.

St. Thomas er velsignet med mange skønne strande, herunder Magens Bay, som er på listen over verdens 10 smukkeste strande. Charlotte Amalie er i dag hovedstad i US Virgin Islands.
Læs mere om St. Thomas

 St. John, smørhullet i De Vestindiske Øer

St. John er den mindste af de tre øer og – synes mange – den smukkeste. 2/3 af St. John er nationalpark med over 35 kilometer vandrestier. Der er mange naturskønne oplevelser i vente, og vi møder den helt særlige kultur, der gør, at St. John bliver kaldt Love City.

Der er kun få hoteller på øen, og de fleste besøger den på en dagsudflugt fra St. Thomas. Når dagsturisterne har taget den sidste færge hjem, sænker roen sig over øen, og de tilbageværende turister samles på de hyggelige restauranter i Cruz Bay om omegn. Paradisiske strande ligger som perler på en snor rundt om St. John – glæd dig til en svømmetur ved Trunk Bay, en af verdens allersmukkeste strande.
Læs mere om St. John

Befolkningen på De Vestindiske Øer

Værd at vide om De Vestindiske Øer

Befolkning

Der er ca. 110.000 indbyggere fordelt på de tre øer.

Areal

Øgruppen dækker over ca. 1.900 km2, heraf 1.564 km2 vand.

Den sidste ø

Foruden de tre kendte, er Water Island også en del af øgruppen. Hertil ca. 50 små atoller. 

Gennemsnitlig levealder

Kvinder 83 år, mænd 76 år.

Sprog

Det officielle sprog er engelsk, som tales af 72% Hertil spansk/kreolsk, som tales af 17%.

Valuta

USD

Dansk Vestindien – et mørkt kapitel i danmarkshistorien

De tre paradisiske øer, St. Croix, St. Thomas og St. John har ikke altid været det paradis, som vi kender i dag. Øerne bærer vidnesbyrd om en periode i historien, hvor Danmark agerede kolonimagt og slaveejere - et faktum, som vi naturligvis ikke er stolte af i dag.

Danske søfarere besatte den ubeboede St. Thomas allerede i 1666, og danske stat overtog øen i 1755. St. John, som dengang hed St. Jan, blev koloniseret i 1718 og St. Croix blev købt af Frankrig i 1733. Du kan læse mere om Dansk Vestindien her.

På øerne blev der først og fremmest dyrket sukkerrør, men også bomuld og tobak, i store plantager, og arbejdskraften var afrikanske slaver. Mange danske familieformuer blev grundlagt på den baggrund, og mange af de smukke bygninger, vi i dag kan betragte i Frederiksstaden og andre steder i det gamle København, er resultatet af en lukrativ slavehandel og slavernes hårde arbejde i sukkerplantagerne på de tre øer.

Danmark forbød formelt slavehandel i 1792, men først i 1848 erklærede generalguvernør Peter von Scholten slaveriet for ophørt i det daværende Dansk Vestindien. Det betød dog ikke omgående frihed for slaverne, som måtte tage mange livtag med danskerne for at få bedre levevilkår, og det diskuteres den dag i dag, om Danmark som nation skylder befolkningen på De Vestindiske Øer en undskyldning – læs mere her.

Bestil katalog

Bestil vores specialkataloger i dag, så sender vi det gratis med posten indenfor få hverdage.

Bestil katalog
dansk vestindien - st croix_christansted_vandflyv_04_hf

Transport på De Vestindiske Øer - hvordan kommer du rundt?

Offentlig transport på St. Croix og St. John foregår med billige åbne busser, og St. Thomas bindes sammen med de såkaldte 1-dollar-taxaer, som kører på de store hovedveje. Herudover kan du køre med almindelige taxaer, som er forholdsvis dyre og beregner priser pr. person.

Vandfly og færger mellem øerne

Vi anbefaler, at du bor på minimum to af De Vestindiske Øer – og gerne på alle tre. Når du rejser mellem St. Croix og St. Thomas skal du med vandflyet – en ganske særlig og herlig oplevelse med indlagt smuk udsigt. Flyrejsen tager kun omkring 20 minutter og gøres med meget fine canadiske Twin Otter-vandfly.

Mellem St. Thomas og St. John skal du sejle med færge. Der er afgang flere gange i timen til/fra Red Hook på St. Thomas og Cruz Bay på St. John og også enkelte afgange fra Charlotte Amalie til Cruz Bay. Overfarten fra Red Hook tager omkring 20 minutter, og det er en fornøjelse at stævne ind i Cruz Bay mellem lystbådene, der ligger for svaj i bugten.

Hvornår er det bedst at rejse til Vestindien?

Det korte svar er ”året rundt”, undtagen september, hvor der er risiko for orkaner. De Vestindiske Øer ligger tæt på ækvator og har derfor forholdsvis konstante temperaturer mellem 26 og 30 grader, og ofte er der en behagelig brise fra Atlanterhavet henover øerne. Luftfugtigheden er høj, men ikke så høj som f.eks. i Sydøstasien. Vandtemperaturen ligger ret konstant på 25 grader.

Den lille regntid er fra maj til juni, hvor det regner et par gange om ugen, men der er meget sjældent tale om heldagsregn. En byge i den tropiske varme kan være ganske behagelig og kan være med til at klare luften. Den store regntid er fra september til november.

Hvornår er det orkansæson på De Vestindiske Øer?

Det er orkansæson i september, og vi fraråder derfor rejser til øerne i denne måned. Vores rejseledere holder i øvrigt fri i maj og september. 

Vestindiske Øer

Jan
Feb
Mar
Apr
Maj
Jun
Jul
Aug
Sep
Okt
Nov
Dec
Temperatur
Nedbør i mm.
Dagtemperatur
26° C
26° C
27° C
28° C
29° C
30° C
30° C
30° C
30° C
30° C
28° C
26° C
Nedbør i mm.
70 mm
50 mm
58 mm
94 mm
143 mm
101 mm
112 mm
134 mm
133 mm
142 mm
148 mm
119 mm
de vestindiske øer - st thomas_charlotte amalie_udsigt_11

Under overfladen på De Vestindiske Øer

Caribien er kendt for at have nogle af verdens absolut smukkeste strande, og på en rejse til De Vestindiske Øer kan du vælge mellem en perlerække af skønne, hvide sandstrande med grønne palmer og krystalklart vand. Flere af dem findes på National Geographic’s liste over de smukkeste strande i verden.

Udover at være smukke har strandene på de tre øer den store fordel, at de aldrig er overrendte. Der er altid god plads, og på langt de fleste er der ikke bygget hoteller, hvilket bidrager ekstra til følelsen af at være havnet i paradis. Havet egner sig fortrinligt til snorkling, og du vil formentlig møde adskillige farverige fisk, hvis du tager maske og snorkel på og stikker hovedet under overfladen.

Her er en liste over nogle af de bedste strande på De Vestindiske Øer:

St. Croix

Stranden ved Frederiksted
Strandene ved The Buccaneer
Protestant Cay ud for Christiansted
Buck Island

St. Thomas

Magens Bay
Lindberg Bay
Lindquist Bay

St. John

Honeymoon Beach
Salomon Beach
Trunk Bay
Cinnamon Bay

Snorkling

Fra stort set alle strande kan du gå direkte ud fra stranden for at snorkle. De farverige fisk opholder sig helst mellem korallerne og ved klippekyst, og der er gode chancer for at se alt fra papegøje- og anemonefisk til revhajer, rokker og havskildpadder. Det allerbedste sted at snorkle er måske ved Buck Island, en marinenationalpark der nås med båd fra Christiansted, St. Croix. 

Dykning med flaske

Ud for Cane Bay på St. Croix’ nordlige kyst finder du The Wall, som regnes for at være blandt de fem bedste dykkersteder i hele Caribien.

Mindre end 100 meter fra kysten ligger et smukt koralrev på ca. 10 meters dybde og herefter falder væggen næsten 1000 meter ned og byder på et fantastisk marineliv.

Brug for hjælp?

Vil du snorkle på St. Croix,  kan du købe ture lokalt på havnen i Christiansted eller bede vores danske rejseledere om hjælp til at arrangere en tur. Der er også mange andre dykkersteder at vælge mellem på alle tre øer – spørg vores danske rejseledere om vejledning, hvis du vil ud og prøve kræfter med den blå verden.   

 

Læs mere og bliv inspireret

De Vestindiske Øer: 3 perler – 3 personligheder

Er du til adrenalinrus? Vandreture? Fest og farver? Eller øde strandparadiser? De Vestindiske Øer har det hele og mere til.

Caribien til lands eller til vands? Sådan vælger du!

Hvad vil du helst? Leve dig ind i en caribisk virkelighed eller opleve det hele? Svaret er ganske enkelt.

Guide – Her skal du rejse hen i januar, februar og marts

Vil du have sol? Vil du undgå regn? Vil du i det hele taget opleve den diametrale modsætning til den danske vinter?
like.svg

91% af vores gæster giver topkarakteren 8, 9 eller 10

happy.svg

90% af vores gæster vil klart anbefale Stjernegaard

trust

"Fremragende" 4,8 af 5 (1.480 anmeldelser)