Skip to main content

Rejser til St. Croix på De Vestindiske Øer

De Vestindiske Øer

dansk vestindien - st croix_christiansted_gult fort_06

St. Croix - slow living i Caribien

St. Croix er den største af øerne i det tidligere Dansk Vestindien og samtidig den ø, der er mindst turistet.

Den er kendt for at være meget afslappet, og her kan I opleve den danske historie for fuld udblæsning, særligt i Christiansted, hvor antallet af historiske bygninger er overvældende. 

I går ad gader og stræder med danske navne og ser guvernementshuset (ses udefra), hvorfra Peter von Scholten regerede, og det gule Fort Christiansværn på havnefronten. Begge bygninger er smukt restaureret. Øen har også gode strande.

Bor man inde i Christiansted, er det oplagt at tage den lille båd fra havnekajen ud til Protestant Island og benytte stranden der. Sejlturen tager højst to minutter. Bor man f.eks. på The Buccaneer uden for Christiansted, har man hotellets private strand til rådighed.

Uden for Frederiksted ligger St. Croix' måske bedste strand, og her kan vi varmt anbefale at bo på Cottages by the Sea, der ligger direkte på stranden.

Seværdigheder på St. Croix

Christiansted - hovedbyen med de historiske bygninger

 • Det solidt byggede Fort Christiansværn, der stod færdigt i 1734 og skulle forsvare øen mod trusler fra søsiden.
 • Det smukt istandsatte Guvernementshus på Kongensgade, hvorfra Peter von Scholten regerede. Det er p.t. ikke muligt at komme indenfor og se den smukke riddersal, hvor von Scholten holdt sine berømte fester og dansede med sin vestindiske kæreste, Anna Heegaard.
 • Byens havnefront med hyggelige restauranter og cafeer og en dejlig maritim stemning.
 • Byens spændende madscene, der har udviklet sig i særdeles positiv retning i de senere år
 • Stranden på Protestant Cay. Hvis du bor inde i Christiansted, kan du tage den lille færge fra havnefronten, der på få minutter sejler dig ud til Protestant Cay. Har kan du sole dig og bade, samtidig med at du nyder udsigten ind over Christiansted
 • Buck Island. Denne ø er en marinenationalpark, der kan besøges på en halv- eller heldagsudflugt fra Christiansted. Udflugten byder på snorkling på et meget fint rev og masser af farvestrålende koraller og fisk.

 

Frederiksted - frihedsbyen i den vestlige ende af St. Croix

 • Det røde Fort Frederik, hvor Peter von Scholten i 1848 efter en lokal opstand proklamerede slavernes frihed ”for at undgå megen blodsudgydelse”, som han sagde. Han havde ikke fået tilladelse til dette skridt fra regeringen i København, og han blev dermed persona non grata i Danmark.
 • Stranden uden for Frederiksted, som er øens smukkeste. Her kan du opleve havskildpadder, der kommer ind for at lægge æg i sandet, og bo på Cottages by the Sea, det skønneste strandhotel bestående af pastelfarvede træhytter.

Derfor skal I rejse til St. Croix

 • Masser af dansk kolonihistorie
 • Øen med færrest turister
 • Lokalt liv og smuk natur
dansk vestindien - st croix_christiansted_on the cay_01 dansk vestindien - st croix_frederiksted_pige_01

Rejser til St. Croix

Fyld rejsen med oplevelser

Krydr rejsen med udflugter, og få autentiske oplevelser, du aldrig glemmer. Vi håndplukker udflugterne i tæt samarbejde med vores udvalgte samarbejdspartnere, der har indgående kendskab til destinationen.

dansk vestindien - st croix_christansted_vandflyv_04

Selve destinationen er jo paradis på jord. Jeg var dybt imponeret over alle rejseledere. Det største rygklap for deres indsats!

Karin Antonsen, Søborg
4.5   (253 anmeldelser)
Læs hvad andre gæster siger

Hoteller på St. Croix

Det siger vores gæster ...

Ring eller skriv til os

Tag en snak med vores eksperter om jeres drømmerejse.
Telefonerne er åbne mandag til fredag 10.00-15.00. 

4526 0000
Stjernegaard Rejser Stjernegaard Rejser KH
Like

91% af vores gæster giver topkarakteren 8, 9 eller 10

Happy

90% af vores gæster vil klart anbefale Stjernegaard

Trust

"Fremragende" 4,8 af 5 (2.100+ anmeldelser)