dansk vestindien - st thomas charlotte amalie udsigt skibe_02

Rejseledere på De Vestindiske Øer

Rejseledere på De Vestindiske Øer

I selskab med vores lokale danske rejseledere har I en unik mulighed for at få indsigt i øernes kultur og spændende historie og samtidig se den smukke natur. Gennem mange år har vores rejseledere arrangeret oplevelsesrige halvdags- og heldagsudflugter på St. Croix, St. Thomas og St. John hver uge, og denne erfaring og viden vil I få stor glæde af.

Fordi de har boet med deres familier på øerne i så mange år, giver de jer også en enestående mulighed for at komme bag facaden, og udflugterne er både fornøjelige og rigtig interessante.

I kommer hjem lidt klogere på De Vestindiske Øer og en hel del oplevelser rigere. Uanset om I er på rundrejsen ”Det tabte paradis” eller rejser individuelt, kan I tilmelde jer udflugterne hjemmefra (begrænset antal pladser).

Assistance fra rejselederne på øerne
Selvom I ikke køber udflugterne, har I mulighed for at kontakte vores rejseledere, hvis I har brug for hjælp eller et godt råd.

Vores fantastiske rejseledere har boet på øerne i 10-15 år
Vi tør godt kalde vores danske rejseledere på De Vestindiske Øer - fantastiske. De er voksne og skønne personligheder, som gennem mange år har givet Stjernegaards gæster nogle unikke oplevelser og ikke mindst en stor indsigt i vores gamle koloni.

Rejselederne har boet på De Vestindiske Øer i mere end 10 - 15 år sammen med deres familier. De har haft deres liv på øerne i alle disse år og kender øerne bedre end nogen anden dansker. De ved, hvad det vil sige, at have sin hverdag på øerne, og de kender selvfølgelig den spændende historie rigtig godt.

 

anna monica villa

Vores forventninger blev til fulde indfriet - igen

"Vores forventninger blev til fulde indfriet - igen. Vi valgte at rejse med Stjernegaard blandt andet pga. guiderne der med stor indsigt i øerne og deres historie, gøre deres til at gøre ferien til en rigtig god oplevelse."
anna monica villa

Anna Monica Villa

Rejseleder

Anna Monica har den ideelle baggrund for at være rejseleder for Stjernegaards gæster på De Vestindiske Øer. Hun er nemlig vokset op på St. Thomas og flyttede først som voksen til Danmark, hvor hun har lært at tale flydende dansk.  

Anna Monica er personlig glad for at kunne byde vores gæster velkommen til de smukke, forunderlige og enestående øer, der engang var danske.

Hun deler sin tid mellem Danmark og Vestindien. I højsæsonen fra december til april bor hun fast fortrinsvis på St. Thomas, hvor hun er rejseleder på vores udflugter i Charlotte Amalie, rundt på St. Thomas og på heldagsudflugten til St. John. Anna Monica er også rejseleder på St. Croix for skræddersyede ture til specialgrupper. Resten af året bor hun i Danmark.

Anna Monica har via sin opvækst et stort lokalt kendskab til øerne og et stort netværk, som vores gæster nyder godt af. Den begejstring Anna Monica har for vores fælleshistorie er smittende, og det hele serveres med uimodståelig dansk-caribisk charme.   


birgit holloway

Enestående service

"Det har været en fantastisk oplevelse at opleve både Birgit og Simon. De har begge ydet en enestående service og har givet os et enestående indtryk af øerne. Meget stor ros til dem begge."
birgit holloway

Birgit Holloway

Rejseleder

Birgit kommer oprindeligt fra Skive-egnen og arbejdede oprindeligt som pædagogmedhjælper.

Hun havde dog en drøm om at opleve verden og tog derfor ud med skibet Elinor som kok. Da Elinor lagde til kaj på St. Croix i det tidligere Dansk Vestindien i 1988, gik Birgit på land og løb ind i amerikanske Troy, som ikke var længe om at overbevise hende om, at hendes fremtid lå på øen sammen med ham. Birgit og Troy har i dag to voksne børn.

Der er ingen tvivl om, at Birgit nyder stor respekt på St. Croix. Hun kender stort set alle og hilser hjerteligt til højre og venstre, når hun viser øen frem for Stjernegaards gæster. 

Til dagligt fungerer Birgit som rejseleder på vores udflugter i Christiansted og vores to ø-rundture på St. Croix. Hun ved alt, hvad der er værd at vide om den danske historie på St. Croix, og eftersom hun er blevet en ægte Cruzian (indbygger på St. Croix), så kender hun også til nutidens forhold og kan fortælle om dagligdagen på øen og livet generelt på en tropeø i Caribien.

Ud over sin rejselederrolle har Birgit en række praktiske og administrative opgaver for Stjernegaard på De Vestindiske Øer.


troy holloway
troy holloway

Troy Holloway

Rejseleder

Troy er født i Texas, opvokset i Arkansas og havnede på St. Croix i 1988, hvor han arbejdede som dykkerinstruktør og kaptajn på dykkerbåde. Kort efter mødte han vores egen Birgit, som han giftede sig med i 1989.

Troy og Birgit flyttede til Svendborg, hvor de fik to døtre, og hvor Troy lærte dansk til fuldkommenhed, uden dog at miste sin charmerende accent. Han arbejdede også som dykkerinstruktør i Danmark, indtil han og Birgit rykkede teltpælene op igen og flyttede tilbage til St. Croix, hvor de har boet siden.

I dag driver Troy sit eget firma, Holloway Solar, som installerer solcelleanlæg på private huse på den solbeskinnede ø. Ind imellem har han dog tid til at vise øen frem for vores gæster og øse ud af sin viden om både den danske historie på øen og om, hvordan det er at bo på en ø i Caribien.


martin
martin

Martin Sørensen

Rejseleder

Martin satte første gang sine ben på St. Croix i 2011, og han blev med det samme forelsket i både øen og i Alexandra, som er ægte Cruzian - født og opvokset på St. Croix. Han har derfor slået sig permanent ned på St. Croix og arbejder som rejseleder for Stjernegaard, samtidig med at han og Alexandra driver et spinningstudie i Christiansted.

Martin kender alt til, hvordan det er at bo og leve på en caribisk ø, og derudover har han sat sig grundigt ind De Vestindiske Øers historie, og han holder meget af at formidle sin viden videre til vores danske gæster. Han er oprindeligt uddannet tømrer og har flere års rejseledererfaring fra forskellige egen af verden. 


per nielsen 3
per nielsen 3

Per Nielsen

Rejseleder

Per Nielsen (f. 1958) bor i Danmark men rykker hvert år i højsæsonen teltpælene til De Vestindiske Øer for at være rejseleder for Stjernegaard.  Han er en meget stor kapacitet, når det kommer til øernes historie og til dansk kolonihistorie, og han formidler med glæde og entusiasme sin viden til historieinteresserede gæster. 

Per har været tilknyttet Nationalmuseet og har i en årrække undervist ved Københavns Universitet med speciale i latinamerikansk og caribisk historie og dansk kolonihistorie. Han er Forfatter til bogen 'Fru Jensen og andre danske vestindere' – fortællinger om en lang række vestinderes liv, fra de ankom til Danmark mellem 1880 og 1920.


Nicolai salling
Nicolai salling

Nicolai Salling

Rejseleder

Nicolai havde oprindeligt forestillet sig, at han skulle være revisor og leve et komfortabelt liv i Danmark, men efter nogle år med rygsæk på blev det drømmen om at leve mellem grønne palmer på en tropeø, der tog over. Da han kom til St. Thomas i 2011, satte han rygsækken i skabet, og begyndte en tilværelse som rejseleder for danske og amerikanske turister.

Nicolai nyder at vise sit nye hjemland frem for Stjernegaards gæster. Han er godt inde i historien og kan naturligvis fortælle om kolonitiden, men han kan også berette om, hvordan det er at leve på tropeøen i dag. Udover at være guide på vores faste udflugter arrangerer han sjove jeepture rundt på smukke St. Thomas. 


like.svg

91% af vores gæster giver topkarakteren 8, 9 eller 10

happy.svg

90% af vores gæster vil klart anbefale Stjernegaard

trust

"Fremragende" 4,8 af 5 (1.467 anmeldelser)