tirana_02

Rejser til Albanien

Overraskelser i en uspoleret del af Europa

Oplev Albanien med Stjernegaard

Eventyr på ukendt territorium

I Albanien får du historien helt tæt på. Det er ikke mange år siden, Albanien var præget af ekstrem fattigdom efter flere turbulente årtier i kommunismens skygge, men sådan er det ikke længere. Albanien er i dag et land i rivende udvikling og albanerne er i fuld sving med at genopfinde deres kulturelle identitet. Albanien er en af Balkans uslebne diamanter, der forventes at storhitte som turistdestination inden for de kommende år – og netop derfor er landet særligt interessant netop nu.

Albanien er et finurligt miks, hvor både kultur og natur har stærke referencer til Grækenland, Tyrkiet og de omkringliggende lande på Balkan – og så kan du i øvrigt også møde en del italienere på disse kanter. Med det sagt er landet helt unikt, og det skyldes ikke mindst at Albanien var et lukket land gennem mange år.

Ring eller skriv til os
Line Milland Aminsam
Tlf. 4526 0000

Mandag - fredag 10 - 15

Line Milland Aminsam - rejsekonsulent
tirana_04_fadet

Værd at vide om Albanien

Hovedryst og løftede øjenbryn

Bliver du mødt en rysten på hovedet, skal du være opmærksom på, at det betyder ’ja’! I Albanien er mange ting nemlig vendt lidt på hovedet, og det vi som regel vil tolke som et ’nej’ er altså et ’ja’. Løftede øjenbryn og et tungeklik betyder derimod ’nej’.

Pyramidespil

I 1997 mistede de i forvejen fattige albanere samlet set omkring 1,2 milliarder kroner i pyramidespil, som landets daværende regering havde lokket to tredjedele af borgerne til at medvirke i. 

100% vandkraft

Albanien er verdens største vandkraftproducent. Faktisk kommer al den energi, der produceres i landet, fra vandkraft.

Fra ateisme til religiøs identitet

Under kommunismen var religion forbudt, og de religiøse bygninger blev anvendt til andre formål. I 1967 udnævnte det kommunistiske parlament sågar landet til ”verdens første ateistiske stat”, men i dag er der igen gang i kirker, katedraler og moskéer. Islam er i dag den dominerende trosretning, men de kristne trosretninger nyder dog stor popularitet, da disse forbindes med vestlig identitet og velstand.

Det siger vores gæster ...
shkoder marked_01

Er det sikkert at rejse i Albanien?

Der er sket meget i Albanien de sidste 10 år, og selv om landet stadig er blandt Europas fattigste, er der nye boller på suppen og Albanien betragtes i dag som et sikkert land at rejse i. Kriminaliteten er i dag lav og infrastrukturen er markant forbedret de sidste år. Dog bør du være opmærksom på lommetyve og småsvindel.

Fra grim hovedstad til farverig storby

Meningerne om hovedstaden Tirana er mange, og det skyldes måske, at byen har skiftet ham, siden kommunismen slap sit tag i 1992. Førhen var byen præget af grå betonblokke, der for mange symboliserede den fattige, kommunistiske æra, men det satte storbyens tidligere borgmester, Edi Rama, sig for at lave om på. I løbet af 00’erne fik Tirana et farverigt facelift, hvor de grå bygninger blev malet i alle regnbuens farver, mens mure og facader blev udsmykket med kunst og kreativ graffiti.

Hvornår er det bedst at rejse til Albanien?

Vinteren i Albanien er kølig ved kysterne, mens flere af bjergområderne er dækket af sne og er populære hos skigæsterne. Sommeren kan til gengæld blive ret varm, og de fleste foretrækker således at rejse i løbet af foråret eller efteråret, hvor temperaturerne er mest behagelige.

Tirana

Jan
Feb
Mar
Apr
Maj
Jun
Jul
Aug
Sep
Okt
Nov
Dec
Temperatur
Nedbør i mm.
Dagtemperatur
11° C
12° C
15° C
18° C
25° C
28° C
30° C
30° C
28° C
18° C
16° C
14° C
Nedbør i mm.
130 mm
120 mm
100 mm
90 mm
100 mm
60 mm
30 mm
40 mm
70 mm
160 mm
150 mm
140 mm

Læs mere og bliv inspireret

Tør du rejse alene?

Det kræver mod, men når først du indtager verden i eget selskab, vil du kun undre dig over, du ikke har gjort det før.

Luk op for noget godt... dyk ned i Europas godtepose

Oplev Europa fra 15 anderledes vinkler, når vi dykker ned i herlighederne i Island, Portugal, Italien, Grønland, Færøerne, Skotland, Kroatien, m.fl.

Rejsetrends 2021: Her er vores bucket list

21 rejsedrømme vi håber på at indfri i 2021 - fra offline travel til fart over feltet. Fra Grønland til det indonesiske øhav!
like.svg

91% af vores gæster giver topkarakteren 8, 9 eller 10

happy.svg

90% af vores gæster vil klart anbefale Stjernegaard

trust

"Fremragende" 4,8 af 5 (1.663 anmeldelser)