Bonnie Skotland
Download katalog over rejsen

8 dage fra 15.990 kr.

Bestil rejse
Skip to main content

Skotland Bonnie Skotland

Rundrejse med dansk rejseleder 8 dage fra 15.990 kr.

Alle holder af Bonnie Scotland!

Bonnie Scotland er et kælenavn brugt i århundreder, og som perfekt indkapsler Skotlands charme, tiltrækning og venlighed.

Vendingen væver sig ind i nationens kulturelle lag og bruges ofte til at beskrive landets maleriske landskaber, spændende historie og stolte folk. I essensen udtrykker ordet bonnie beundring, kærlighed og anerkendelse.

Edinburg_slot_02
skotland_dyr_01

Hvorfor vælge denne rejse:

  • Ekstraordinært små rejsegrupper (15-20 gæster)
  • Bo på Isle of Skye og centralt i byeren for at få det optimale ud af rejsen
  • Sejltur på Loch Ness-søen
  • Optimal rundrejse som har det hele: Byliv, kultur, smuk natur, historie og dagligliv
  • God balance mellem tid brugt på kørsel og besøg ved seværdigheder
  • Oplev det skotske højlands mageløse natur på tæt hold
Bagpipe_mand_01

En fascinerende rejse gennem slotte, sagn og myter

Skotland har bare det hele. Smaragdgrønne enge, lyngklædte landskaber og barske bjergkæder kridter banen op for sejlivede myter om forhistoriske dyr og magiske væsner.

Tilsæt så stolte traditioner, en særegen kultur, en perlerække af slotte og et strejf af tåge over de mere end 30.000 ferskvandssøer, og du har det ideelle sammenkog af natur og kultur. Oplevelserne står i kø her, og vi har planlagt den bedste rute gennem det hele. På denne rundrejse har vi gerne ville sætte en rejse sammen, hvor der er en god balance imellem køretid i bussen, besøg ved mange seværdigheder – men stadig med tid på egen hånd – og det synes vi er lykkes.

Vi starter i Skotlands kulturelle højborg, Edinburgh. Her skal vi på byvandring i den gamle bydel og opleve stemning og charme på hovedgaden The Royal Mile med lokale kunsthåndværkere og autentiske butikker, der sælger uld, stof, læder og whisky. Vi besøger naturligvis også det majestætiske Edinburgh Castle, der troner over byen højt på en klippe og får historien om de blodige kampe her.

Fra Edinburgh kører vi imod Aberdeen og det skotske højland, og på vejen ser vi hyggelige landsbyer og flere historiske slotte, der har spillet en markant rolle i Skotlands historie og kamp for uafhængighed fra briterne. Vi besøger blandt andet St. Andrews Castle og Dunnottar Castle, der ligger utroligt smukt og på et tidspunkt gemte på de skotske kronjuveler. Begge er populære turistattraktioner i dag.

Vi fortsætter dybere ind i det prægtige og stemningsfulde skotske højland, hvor noget af verdens smukkeste natur folder sig ud for vores øjne. Her skal vi blandt andet stifte bekendtskab med det skotske højlandskvæg, vi besøger et whiskydestilleri og bliver klogere på produktionen af ”livets vand” og har to nætter i Inverness, den største by i højlandet og meget charmerende. Alle overnatninger på rejsen er centralt placeret – det synes vi er vigtigt for den perfekte oplevelse.

Man kan ikke besøge højlandet uden at se Urquhart Castle, der ligger smukt placeret på bredden af Loch Ness. Vi får historien bag slottet, og har et øje på guiden, mens det andet holder skarpt øje med søen, hvor søslangen i Loch Ness er blevet set flere gange. På et bådcruise på søen nyder vi godt af en ny synsvinkel til de omkringliggende skovklædte bakker og forsøger at skimte Nessie i overfladen.

Isle of Skye er næste stop, og øen gemmer på et vindblæst og bjergtagende natursceneri med helt enestående udsigtspunkter ved vandfaldet ved Kilt Rock og bjergene ved Quiraing med høje klipper, skjulte plateauer og barske bjerge, men også kløfter fulde af skov og åbne frodige landskaber i store dale. Igennem højlandet mærker vi hele tiden magien og myterne, der hvisker til os, mens vi oplever den barske natur her.

I slutningen af rejsen runder vi også Glenfinnan og ser Glenfinnan-viadukten, kendt fra flere film om Harry Potter. Vi kører igennem Trossachs National Park, som indkapsler essensen af den skotske natur, som vi kender den fra film og myter, før vi overnatter nær Loch Lomond.

Vi har samlet det bedste af Skotland på denne rundrejse, der garanterer legendariske eventyr i den barske natur.

Vi rejser i en ekstraordinær lille gruppe på 15-20 gæster med en dygtig, dansk rejseleder med stort kendskab til den skotske historie og kultur. Glæd jer til en fantastisk rejse i det betagende højland, hvor myter og mageløs natur går hånd i hånd.

Skotland Edinburgh Aberdeen Iverness Isleofskye Lochlomond All Stops

Rute og højdepunkter

Sted Nætter Højdepunkter
Edinburgh 2 Nætter: Edinburgh 2

Byrundtur på The Royal Mile i hjertet af Edinburgh. Besøg på Edinburgh Castle. Tid på egen hånd til at udforske byen.

Aberdeen 1 Nætter: Aberdeen 1

Besøg på de to fantastiske slotte, St. Andrews Castle og Dunnottar Castle. Rundvisning på højlandskvægfarm.

Inverness 2 Nætter: Inverness 2

Rundvisning på whiskydestilleri, sejltur på Loch Ness og besøg på Urquhart Castle. Tid på egen hånd i Inverness. 

Isle of Skye 1 Nætter: Isle of Skye 1

Vi stopper i Portree, med de farverige huse i havnen, og kører gennem smukke, vindblæste landskaber med stop ved The Old Man of Storr, Kilt Rock og Quiraing.

Loch Lomond 1 Nætter: Loch Lomond 1

Vi kører gennem det skotske højlands mest imponerende – og berømte - natur; Glencoe-dalen, Loch Lomond og Trossachs National Park. Og vi skal naturligvis se Glenfinnan-jernbaneviadukten (kendt fra Harry Potter).

Skal vi hjælpe med din drømmerejse?

Skriv eller ring til os og få et konkret tilbud på rejsen. Vi sidder klar til at hjælpe dig. Du kan altid:

  • Ringe til os og få mere information om rejsen
  • Forespørge på forlængelse af rejsen
  • Tilmelde dig vores rejseforedrag og få mere viden om rejsen
Line Milland Aminsam - rejsekonsulent

Line Milland Aminsam

Ring på 4526 0000 eller skriv til os.

Vi inviterer til gratis foredrag

Kom til et spændende foredrag om rejser til Skotland. Vi holder mange foredrag året rundt på vores kontor i København og to gange om året i Aarhus. Foredraget er gratis, men tilmelding nødvendig.

Skye_01
Orkney_kyst_01

Det siger vores gæster ...

Et udvalg af vores rejser til Skotland

NYHED! Kilt rock_Skye_01

Bonnie Skotland Skotland Rundrejse med dansk rejseleder

Skotland har bare det hele – og på denne rundrejse oplever vi det meste, når vi besøger Edinburgh, Isle of Skye, Loch Ness og endnu mere af det mægtige højland.

15-20 deltagere
Afrejsedato
15. sep. 2024 kr. 17.990 Udsolgt
25. apr. 2025 kr. 15.990
30. maj 2025 kr. 17.990
11. jul. 2025 kr. 19.490
01. aug. 2025 kr. 21.490
25. sep. 2025 kr. 18.990
Se rejse

Ring eller skriv til os

Tag en snak med vores eksperter om jeres drømmerejse.
Telefonerne er åbne mandag til fredag 10.00-15.00. 

4526 0000
Stjernegaard Rejser Stjernegaard Rejser KH
Like

91% af vores gæster giver topkarakteren 8, 9 eller 10

Happy

90% af vores gæster vil klart anbefale Stjernegaard

Trust

"Fremragende" 4,8 af 5 (2.100+ anmeldelser)