guetemala_tikal_pyramide_03

Rejser til Guatemala

En historisk skattejagt gennem grøn natur

Oplev Guatemala med Stjernegaard

I mayaernes fodspor

En rejse til Guatemala er en rejse til en unik og meget autentisk kultur, hvor vi rejser i fodsporene af de gamle mayaer og samtidig oplever en spektakulær natur med knejsende vulkaner og frodig regnskov, smukke kolonistilsbyer og ikke mindst en fantastisk befolkning med indianske rødder og dertilhørende stærke traditioner.

På en rejse til Guatemala bør man bl.a. opleve UNESCO-verdensarven i Tikal National Park, hvor mayakulturen blomstrede fra det 8. århundrede f. Kr. og nogle hundrede år frem. På den tid var Tikal var den største by i mayariget med 100.000 indbyggere. 

Ring eller skriv til os
Jessica Roda Tolentino
Tlf. 4526 0000

Mandag - fredag 10 - 15

Jessica Roda Tolentino - rejsekonsulent
antigua_01
atitlan so_solnedgang_01

Fun facts og vigtig viden om Guatemala

Indianere og andet godtfolk

Hele 41% af befolkningen er efterkommere af indianere, primært mayaer. Mestizerne, en blanding af indianere og europæiske indvandrere, udgør også 41%.

Vulkaner

Der findes mere end 30 vulkaner i Guatemala, hvor de tre er aktive: Fuego-vulkanen, Pacaya-vulkanen og Santiaguitovulkanen. 

 

Chokolade og kaffe

Guatemala bryster sig af at have opfundet både chokoladebarer og pulverkaffe. I begge tilfælde helt tilbage i mayatiden. 

Penge

Guatemalas valuta hedder quetzal og er opkaldt efter den smukke fugl, der også er landets nationalfugl, og hvis fjer blev brugt som valuta i mayatiden. 

Mexico_eventyrlige_OKT17

Bestil kataloger

Søger du inspiration til din rejse - bestil vores kataloger

Se kataloger

Borgerkrigen

Borgerkrigen, der fandt sted fra 1960-1996, startede som et borgeroprør mod militæret, som på daværende tidspunkt styrede landet. Fattige, primært unge indfødte, slog sig sammen og dannede guerillagrupper, som kæmpede mod den USA-støttede guatemalanske hær.

Da krigen sluttede i 1996, havde den varet i 36 år og resulteret i, at 200.000 mennesker, primært mayaer, var blevet dræbt, mens 1 million mennesker havde mistet deres hjem.

Efter krigen blev militæret frataget en del af sin magt, og en såkaldt Sandhedskommission har arbejdet på at klinke skårene. En af landets tidligere diktatorer er derudover anklaget for forbrydelser med menneskeheden begået under Borgerkrigen.

Chichicastenango_befolkning_06

3 steder du skal opleve

Tikal

Tikal Nationalpark er med sine mere end 3.000 ruiner kendt som mayaernes New York, og da civilisationen var på sit højeste boede her ca. 100.000 mennesker, hvilket gjorde ”byen” til den største af sin slags. I dag er ruinerne, der bl.a. består af pyramider, altre og steler omringet af jungle, og de vilde dyr og den tropiske stemning er dermed en del af oplevelsen.

Antigua

Antigua, der var Guatemalas hovedstad frem til 1773, emmer af spansk historie. Her er brostensbelagte gader, arkitektur i smukkeste kolonistil og smagsoplevelser, som ikke findes andre steder i Guatemala. I kombination med de omkringliggende bjerge og vulkaner har byen et helt særligt æstetisk præg. Et absolut must see på rejsen til Guatemala!

Atitlansøen

Atitlansøen er 12 km lang og 5 km bred og ligger virkeligt smukt omkranset af vulkaner, hvorfor denne ofte bruges som kunstmotiv.. Hele herligheden er et resultat af et voldsomt vulkanudbrud for 85.000 år siden. I de små landsbyer på bredden udspiller dagligdagen sig på malerisk vis med lokale markeder og et langsommeligt hverdagsliv.

Hvornår er det bedst at rejse til Guatemala?

Når solen skinner i Danmark er der regntid i Guatemala, mens det holder rimelig tørt i vintermånederne, hvor temperaturerne er lune og milde. 

I regntiden vil regnen som regel falde et par timer i løbet af dagen, hvorefter det igen holder tørt. Uanset hvornår du rejser, kan du forvente temperaturer i 20'erne. 

Guatemala City

Jan
Feb
Mar
Apr
Maj
Jun
Jul
Aug
Sep
Okt
Nov
Dec
Temperatur
Nedbør i mm.
Dagtemperatur
22° C
24° C
25° C
26° C
25° C
24° C
23° C
24° C
23° C
22° C
22° C
22° C
Nedbør i mm.
4 mm
4 mm
6 mm
23 mm
120 mm
236 mm
188 mm
154 mm
227 mm
125 mm
21 mm
7 mm

Læs mere og bliv inspireret

Guide: Historisk skattejagt i mayaernes Mellemamerika

Vi er taget til Mexico, Guatemala og Honduras, hvor vi kigger nærmere på fire oplevelser, der sætter gang i fantasien.

Spis dig gennem Mexico

Lad maven vise vejen og gå på opdagelse i Mexicos menukort med brun sovs, suppe og varm kakao - og lidt til.

10 tricks der snyder jetlaget

10 tidszoner, babygråd og turbulens?Vi kigger nærmere på flyfiduserne og giver dig 10 bud på, hvordan du snyder jetlaget.
like.svg

91% af vores gæster giver topkarakteren 8, 9 eller 10

happy.svg

90% af vores gæster vil klart anbefale Stjernegaard

trust

"Fremragende" 4,8 af 5 (1.663 anmeldelser)