krydstogt_drink_01

Guide: Kend din krydstogttype

Guide: Kend din krydstogttype

Skal børnene med? Skal romantikken blomstre? Drømmer du om luksus til fingerspidserne? Eller vil du langt ud i den uendelige natur? Et krydstogt er måske den mageligste måde at opleve verden på, men det kræver alligevel lidt forarbejde at vælge rigtigt. Du kender måske dit rejsemål, men har du styr på dit skib?

Alt afhængig af dit temperament er det nemlig ikke helt ligegyldigt, om der er 500 eller 5000 passagerer – gourmet på menuen eller et gigantisk badeland.  

royal caribbean_generelt_boern_deck_01
royal caribbean_generelt_fysisk aktivitet_01
royal caribbean_liberty of the seas_skib_udvendigt_01
royal caribbean_generelt_strand_06
msc_opera_04

Krydstogt for børnefamilien

Det perfekte krydstogt for børnefamilien kræver ofte et større skib med faciliteter, der lokker både voksne og børn. Har du børn i den legesyge alder, kan du glæde dig over, at flere rederier, Royal Caribbean i særdeleshed, har en kæmpe buffet af veludrustede skibe, der er det nærmeste, du kommer en flydende forlystelsespark.

Foruden pool, restauranter og aftenunderholdning kan du på nogle skibe glæde dig til en ferie med vandland, skøjtebane, kæmpe shows, surfing, klatrevæg og ziplining ombord.

Selv om det umiddelbare fokus kan synes at være på børn, er der masser at give sig til for det voksne publikum, der som regel vil kunne finde ro i skibets "voksenafdelinger" – eller fornøje sig med rouletten i casinoet.

Her skal du hen!

Et krydstogt til Caribien er et fremragende bud på den perfekte ferie med børnene, hvor der er en glimrende balance mellem oplevelser på land og underholdning til vands.

Hop fx ombord på Harmony of the Seas og sejl omkring perler som St. Marteen, Jamaica og Cozumel, eller vælg en rejse, der kombinerer en uge til søs med en lille uge med fast grund under fødderne på De Vestindiske Øer, hvor badeferien følges op af spændende oplevelser.

Se vores krydstogter i Caribien

azamara_par_morgenmad_01
royal caribbean_generelt_spa_04_hf
royal caribbean_skib_udvendigt_solnedgang_01

Levemennesket

Gastronomi, spaoplevelser og 5-stjernet luksus helt ind i kahytten står højt på ønskesedlen, når levemennesket skal på krydstogt.

Skal det være romantisk og vil du gerne kombinere de store oplevelser med uovertruffen luksus, skal du tænke småt men eksklusivt. Mens store skibe kan prale af et hav af faciliteter og underholdende indslag, kan de små krydstogtskibe som fx Azamara Cruises give dig noget helt andet.

Her deler du oplevelsen med mindre end 700 andre i en intim atmosfære og sejler med skibe, der kan snige sig ind i mindre havne og dermed byde på oplevelser, du ikke får med de flydende giganter. Alternativt lokker de eksklusive – lidt større skibe – fra Celebrity Cruises på fuldendt forkælelse og en bred vifte af 1. klasses gastronomi. 

Her skal du hen!

Hop ombord på et af Azamara Cruises’ flydende boutiquehoteller og gå på opdagelse i hele verden. Eller stig ombord på 5-stjernede Celebrity Solstice på en drømmesejlads fra Sydney til New Zealand, videre til Tahiti og Bora Bora med slutdestination på Hawaii.

alaska_juneau_hval_01
galapagos_marine leguan_0
new zealand - topou bay_01

For naturelskeren

Drages du af landskaberne, vil du opleve naturen og samtidigt nyde livet i ro og mag på et krydstogtskib, er det måske ikke de mest pompøse skibe, du skal vælge. Men derimod gode skibe med en veltilrettelagt rute omkring nogle af verdens fineste naturvidundere.

Når du rejser til Alaska, Kap Horn, Galapagos, New Zealand og Nordnorge, er det sjældent børnefamilierne, der fylder op, men derimod kan du regne med at møde en masse ligesindede med samme interesse.

Her skal du hen!

Oplev New Zealands fjorde, hvaler og vilde landskaber fra søsiden ombord på Celebrity Solstice, der henvender sig til det modne publikum. Er det pionérånden, der driver dig, kan du sejle langs Argentinas kyst til Ildlandet og Kap Horn, videre langs Antarktis’ kyststrækning og tilbage via Falklandsøerne med Celebrity Eclipse.

Endelig er der en tredje ganske eksotisk mulighed, der tager dig med på et krydstogt med et lille skib til Galapagosøerne.

royal caribbean_generelt_balkon_05_hf
dansk vestindien - st thomas magens bay familie_hf
celebrity_generelt_restaurant_01_hf

Den helt store familietur

Skal to eller tre generationer finde sig til rette i hinandens selskab en uge eller to, er et krydstogt den helt rette rejseform.

Da de fleste krydstogter har helpension, minimeres uforudsete udgifter, hvilket særligt er et plus for den glade giver. Men det handler ikke kun om økonomi. Efter en dag med lige netop de oplevelser, der passer de enkelte familiemedlemmer, samles familien omkring middagsbordet, hvor I nyder hinandens selskab.

Med andre ord: I kan være så meget eller så lidt sammen, som I har behov for, da der er udflugter, arrangementer og faciliteter for enhver. Når krydstogtet skal bestilles, gælder det om at finde en rute, der falder i de flestes smag. Men også et skib, der er tilpas stort til at underholde både unge og gamle.

Her skal I hen!

Stort set alle elsker Caribien, og da her er strand, rom, historie og meget andet, er det en oplagt region at udforske for storfamilien.

Tag fx på et Royal Caribbean-krydstogt og sejl omkring Curacao, Aruba og St. Kitts & Nevis, og nyd derefter en uge på De Vestindiske Øer. Eller skru en anelse op for luksuselementerne og oplev det østlige Caribien på Celebrity Summit i kombination med St. Thomas og St. Croix.   

Se vores rejser 'Det bedste af Caribien', som kombinerer krydstogt i Caribien med ophold på De Vestindiske Øer.

royal caribbean_bahamas_01
dansk vestindien - st croix fort christiansvaern_03
dansk vestindien - dansk vestindien piger
dansk vestindien - st john_landskab_strand_05
like.svg

91% af vores gæster giver topkarakteren 8, 9 eller 10

happy.svg

90% af vores gæster vil klart anbefale Stjernegaard

trust

"Fremragende" 4,8 af 5 (1.480 anmeldelser)