la gomera_natur_02

Rejser til Spanien

Europas overdådige spisekammer

Oplev Spanien med Stjernegaard

Stadig en favoritdestination

Siden charterferiens indtog i 1960’erne har danskerne været forelskede i Spanien. Forelskede i solens stråler, de kulinariske kundskaber i absolut verdensklasse og de smukke omgivelser ved kyst så vel som by. Vores forventninger og ønsker til ferien har ændret sig siden da, men Spanien er endnu et ligeså oplagt rejsemål som i 60’erne.

På en rundrejse til Spanien med Stjernegaard oplever du mere kultur end strand. Her møder du Andalusiens bjergtagende højdedrag og gyldne slettelandskab, der indkapsler det solbrændte Spanien. Eller udforsker den kanariske charme og natur på Tenerife, hvor vi rejser i vintermånederne for at mærke solen og varmen.

rundrejsen i Andalusien har du god tid til de store seværdigheder, og vi har endda planlagt tænkepauser på egen hånd i byerne og en enkelt ’fridag’ på hotellet, så du også kan nyde solen og freden ved poolkanten. Rejs til Spanien med Stjernegaard og smag, duft og rør ved danskernes foretrukne rejsemål.

Ring eller skriv til os
Line Milland Aminsam
Tlf. 4526 0000

Mandag - fredag 10 - 15

Line Milland Aminsam - rejsekonsulent
Alhambra_vue_fadet_spejl

Værd at vide om Spanien

Politisk system

Spanien er et konstitueret monarki ligesom Danmark, hvor statsministeren har den udøvende magt frem for monarken. Landet er delt i 17 selvstyrende regioner med eget parlament foruden centralmagten i Madrid. Spanien råder også over to selvstyrende byer på den nordafrikanske kyst ved Marokko.

Indbyggere

Der bor 46 millioner mennesker i Spanien, hvoraf 8 millioner bor i Andalusien, landets største region målt pr. indbyggere. La Rioja i nord er mindst med 300.000 indbyggere. Madrid er landets største by med 3.3 millioner mennesker, Barcelona følger efter med 1.6 millioner..

Tyrefægtning

Kampen mellem matador og tyr i Spanien kan spores tilbage til det 8. århundrede. Den ældste arena ligger i Ronda i Andalusien, mens Maestranza i Sevilla er landets største. Hvert år afholdes festivalen San Fermín i Pamplona, hvor tyrene slippes løs i gaderne. Flere spanske regioner har siden 2003 forbudt tyrefægtning.

Højdemeter

Spanien er et de mest bjergrige lande i Europa. Bjergkæderne Pyrenæerne i nordøst og Sierra Nevada i syd dominerer landskabet på fastlandet, mens vulkanen Teide på Tenerife på De Kanariske øer er landets højeste punkt med sine 3.718 meter.

Europas spisekammer

Spanien er lige til at sætte tænderne i. Landet er Europas største producent af frugt og grønt og står for mere end en femtedel af den samlede europæiske produktion af afgrøder. Det lune klima og den frugtige jord skaber de ideelle forhold for den spanske køkkenhave med oliven, frugttræer og vinstokke, som hele kontinentet nyder godt af.

De 17 regioner har forskellige egnsretter, hvor køkkenet på De Kanariske- og Baleariske Øer er præget af fisk, mens de nordligere egne som Asturien serverer tungere retter som gryderetten fadaba. I det sydlige Andalusien er den kolde tomatsuppe gazpacho en klassiker, mens paellaen er fra Valencia.

Over hele landet serverer lokale cafeterias tapasanretninger af fisk, pølse, brød og grøntsager. Saltede nødder og ristede peberfrugter gør sig godt til den lokale rødvin eller restaurantens egen sangria, mens desserten eller eftermiddagskagen består af friturestegte churros med puddersukker og kaffe.

andalusien_mad_03

Maurerne kommer

Spaniens historie er lang og fyldt med invasioner og interne magtkampe. I år 711 invaderede den mauriske hær Den Iberiske Halvø og kun syv år efter, havde folkeslaget fra Den Arabiske Halvø og Nordafrika overtaget det meste af Spanien og Portugal.

De kristne spaniere brugte mange år på reconquistaen (generobringen) af det tabte hjemland, og den sidste arabiske skanse blev området Al-Andalus i syd. Og selvom der egentlig var tale om en belejring, fik området glæde af maurernes fremstående viden og teknologi på mange områder. Der var gadelygter i gaderne, bibliotekerne bugnede, og der blev bygget på livet løs, mens landbruget nød godt af maurernes overlegne vandingsanlæg. 

Tænkere og lærde huserede i byerne Córdoba og Granada, hvor filosofi og religion blev oversat og debatteret, og visse kilder mener endda, at strømninger fra Al-Andalus gik forud for reformationen af den katolske kirke. Der herskede sameksistens mellem muslimer, kristne og jøder, og området har senere fået tilnavnet ”De tre kulturers by”. 

Under maurisk kontrol blev historiske bygningsværker som Alhambra, Moskéen i Córdoba og Kongepaladset i Sevilla til. Byhaver, labyrintiske kvarterer, hvidkalkede landsbyer og fortryllende ornamentik hører også maurerkulturen til og præger stadigvæk Andalusiens byer. 

I slutningen af 1400-tallet blev Spanien igen kristent, og siden har landet set sin del af historiske begivenheder. Fra koloniseringen af ”Den Nye Verden” til borgerkrig over verdenskrige til Francisco Francos regime, demokrati og økonomiske kriser. Alligevel er spanierne altid kommet på fode, og vi har heldigvis muligheden for at se både seværdighederne fra maurerne og efterdyngerne af borgerkrigen den dag i dag i overdådige Spanien.

priego de cordoba_03

Hvornår er det bedst at rejse til Spanien?

Spanien har et varmt og solrigt middelhavsklima, som indbyder til ferie og rejser det meste af året. Mens sommerferien går til Solkysten og vinterferien til de spanske ferieøer som Tenerife, er foråret og efteråret ideelle rejseperioder til den kulturaktive rejse til Andalusien. Her er temperaturerne omkring 20-25 grader i de sydlige egne, mens det i nord er lidt køligere. Se vores vejrkort og læs mere om vejret i Spanien.

Sevilla

Jan
Feb
Mar
Apr
Maj
Jun
Jul
Aug
Sep
Okt
Nov
Dec
Temperatur
Nedbør i mm.
Dagtemperatur
16° C
17° C
20° C
22° C
27° C
31° C
35° C
35° C
32° C
26° C
20° C
16° C
Nedbør i mm.
78 mm
68 mm
61 mm
54 mm
34 mm
17 mm
1 mm
5 mm
21 mm
61 mm
89 mm
90 mm

Læs mere og bliv inspireret

Rejsetrends 2021: Her er vores bucket list

21 rejsedrømme vi håber på at indfri i 2021 - fra offline travel til fart over feltet. Fra Grønland til det indonesiske øhav!

5 gode grunde til at rejse på rundrejse med dansk rejseleder

Hvorfor vælge en rundrejse? Vi giver dig 5 gode grunde til hvorfor en rejse med dansk rejseleder giver dig helt nye perspektiver.

Luk op for noget godt... dyk ned i Europas godtepose

Oplev Europa fra 15 anderledes vinkler, når vi dykker ned i herlighederne i Island, Portugal, Italien, Grønland, Færøerne, Skotland, Kroatien, m.fl.
like.svg

91% af vores gæster giver topkarakteren 8, 9 eller 10

happy.svg

90% af vores gæster vil klart anbefale Stjernegaard

trust

"Fremragende" 4,8 af 5 (1.663 anmeldelser)