Porto by_flod_02
Portugal - Rundrejse med dansk rejseleder

Pragtfulde Portugal

9 dage fra 13.900 kr.

Pragtfulde Portugal

UNESCO’s kæledægge
Denne klassiske rundrejse viser os gennem den portugisiske arkitekturarv, de maleriske landskaber og landets stolte traditioner. På de 9 dage bliver vi på bedste vis ført gennem tre af Portugals mest vidunderlige regioner: den nordlige, den centrale og Lissabon.

Rejsen er velplanlagt med god tid de rigtige steder. Vi bor to dage i Dourodalen, det UNESCO-beskyttede vindistrikt. Her snor Dourofloden sig kælent gennem det frodige landskab, hvor vinstokkene dekorerer skråningerne. Vi sejler på floden i en ærketypisk rabelo-båd og kører i tog gennem det kuperede terræn. Vi oplever de fabelagtige seværdigheder i det centrale Portugal, hvor vi stifter bekendtskab med både gotikken, barokken og nyklassicismen. Vi smager på vinens betydning i Porto og mærker storbylivet i en af Europas mest charmerende og solrige hovedstæder i Lissabon.

Rundrejsen har kun få hotelskift med nøje udvalgte hoteller, og vi kommer virkelig til at lære områderne at kende, når vi har to overnatninger hvert sted. Vi indlogerer os på en klassisk pousada i Ourém i Centralportugal, en historisk bygning fra det 15. århundrede, der i dag er et velrestaureret hotel med en fortræffelig restaurant. I Dourodalen flytter vi ind i det stille liv og bor på en vingård, der stadig fodpresser vinen i kælderen, og i Porto og Lissabon bor vi i hjertet af byerne på gode turistklassehoteller.

Vi følger i arkitekturarvens fodspor fra det 5. århundrede, når vi slår vejen forbi middelalderborge, katolske pilgrimskirker og klostre. Vi smager os gennem Portugals stolte vintraditioner, når vi skal på flere vin- og portvinssmagninger og får et kig ind til hemmelighederne skjult i flaskerne. Vi blander os med den mangfoldige og stolte portugisiske hverdag, når vi besøger landsbysamfund i landdistrikterne og lærer om den traditionelle kakkel malerkunst, azulejos, hos en kunsthåndværker i Lissabon. 

Undervejs udforsker vi det portugisiske køkken, der er særligt kendt for friskfanget fisk og skaldyr fra landets mere end 800 km lange kystlinje. Også tørret og konserveret fisk som klipfisk og sardiner er populære, men er man ikke til fisk, er det portugisiske køkken heldigvis også skinke, bøf, kartofler og ris med krydderurter og olivenolie – alt af lokale råvarer. Det er kutyme at spise ude ofte, og derfor er der mange restauranter over hele landet og klassiske gadecaféer i byerne, som hver især specialiserer sig i egnens traditionelle retter.

Kort fortalt er rejsen til Portugal et sammensurium af arkitektoniske perler, billedskønne landskaber, stolte traditioner, charmerende hoteller, god mad og dertilhørende drikkevarer.

Rute og højdepunkter

Sted
Nætter
Højdepunkter

2 nætter i Porto Porto
2
Højdepunkter
Vi udforsker Braga og Guimarães nord for Porto med frokost og vinsmagning på lokal vingård, inden vi går gennem Portos gader og højdepunkter, hvor vi smager på kulturen i et traditionelt portvinshus.

2 nætter i Dourodalen Dourodalen
2
Højdepunkter
Vi sejler på Dourofloden og rejser med tog over skråningerne, når vi har to nætter på en charmerende vingård. Vi ser Pinhão og Provesende og spiser landfrokost med de lokale i Pesqueira.

2 nætter i Ourém Ourém
2
Højdepunkter
Vi indlogerer os på en historisk pousada i Ourém og ser universitetsbyen Coimbra og de hellige monumenter i Tomar, Fatimá og Betalha.

2 nætter i Lissabon Lissabon
2
Højdepunkter
Vi gør holdt ved smukke Sintra og det vestligste punkt på det europæiske fastland, inden vi indlogerer os i Lissabon, hvor der venter en privat sightseeing i byen med besøg hos en lokal kunsthåndværker.

Vi inviterer til gratis foredrag

Vi inviterer til gratis foredrag

Vi holder en lang række spændende foredrag året rundt i København og to gange om året i Aarhus. Se listen her og tilmeld dig.

Se alle foredrag

brasilien_intense brasilien indien_nordindiens perler sydafrika_RR katalog forside

Bestil rejsekataloger

Søger du inspiration til din rejse - bestil vores kataloger

Se kataloger

Andre spændende rejser

Balkan

En tidsrejse gennem Sydbalkan

Rundrejse med dansk rejseleder
Brasilien

Intense Brasilien

Rundrejse med dansk rejseleder
Jordan

Et historisk vingesus

Rundrejse med dansk rejseleder
like.svg

91% af vores gæster giver topkarakteren 8, 9 eller 10

happy.svg

90% af vores gæster vil klart anbefale Stjernegaard

trust

"Fremragende" 4,8 af 5 (1.480 anmeldelser)