costa rica - manuel antonio national park_landskab_01

Rejser til Costa Rica

Velkommen til paradisets mange haver

4,5 (100 Anmeldelser)

Oplev Costa Rica med Stjernegaard

Grønt er godt for øjnene og livsglæden

Grønt er godt for øjnene, men den grønne farve gør også sjælen godt. Det vil du hurtigt mærke, når du lander i Costa Rica, hvor naturens herligheder pryder det ganske land. Her er vulkaner, der tårner op i landskabet og uendelige tågeskove, der lokker til eventyr. Tukaner der skræpper i trætoppene, brusende vandfald, varme kilder og gudesmukke strande så langt øjet rækker. Costa Rica er naturelskerens paradis – og et stressfrit eksil, der bedst kan beskrives som ’Pura Vida’!

Hvorfor rejse til Costa Rica med Stjernegaard?

Vi lader aldrig tilfældighederne råde, og derfor kan vi også garantere dig en række særligt tilrettelagte rundrejser og individuelle rejseforslag baseret på vores egne erfaringer. Vi har håndplukket vores lokale samarbejdspartnere, så du får de bedste oplevelser, og udvalgt en række hoteller i de områder, vi mener kan noget ganske særligt.

Når du rejser med Stjernegaard, hvad enten det er på en rundrejse med dansk rejseleder eller på en individuel rejse, har vi tilrettelagt rejsen, så du kan slippe bekymringerne og nyde Costa Rica. Skulle du få brug for assistance undervejs, står vi selvfølgelig klar til at hjælpe dig.

.

Ring eller skriv til os
Katja Kelstrup Hansen
Tlf. 4526 0000

Mandag - fredag 10 - 15

Katja_Hansen_fritlagt3

Hvordan vil du opleve Costa Rica?

Med Stjernegaard bestemmer du selv, om du vil rejse alene eller følges med en gruppe på rundrejse med dansk rejseleder, når du rejser til Costa Rica.

Rundrejser Med dansk rejseleder Individuelle rejser Rejs på egen hånd
costa rica - manuel antonio national park_froe_07 3

Facts om Costa Rica

Skolegang

Costa Rica har kun ca. 2% analfabeter. Børn i yderområder er sikret undervisning over radio.

Costaricanske kvinder

Tager ikke deres mands efternavn ved ægteskab, men beholder deres pigenavn samt deres mors pigenavn.

Areal

Fra kyst til kyst måler landet 120-460 kilometer.

Eksport

Costa Rica er verdens 2. største bananeksportør og 15. største kaffeeksportør.

Biler

Bilejere i San José er underlagt én bilfri dag om ugen. Nummerpladen afgør hvilken dag.

Militær

Landet har ikke haft et militær siden 1949.

Flora

4% af verdens flora og fauna kan findes i Costa Rica, hvis areal kun dækker 0,03% af klodens landjord.

Pensionister i massevis

Nicoyahalvøen er en af verdens "Top 5 Blue Zones", hvilket betyder, at det ikke er unormalt at være over 100 år. 

Det siger vores gæster ...

Hvilken rejseform skal jeg vælge?

Rundrejse med dansk rejseleder

På en rundrejse er der fuldt blus på de store oplevelser. I selskab med Stjernegaards danske rejseleder kommer du helt ind under huden på Costa Rica, får en dybere forståelse for den fantastiske natur og kommer omkring landets absolutte højdepunkter. Du rejser i en lille grupper af max 20 deltagere og bor flere forskellige steder, så du får det hele med.

På egen hånd

Det er nemt at rejse i Costa Rica, og derfor kan du sagtens rejse på egen hånd i Costa Rica, fx i bil. Vi har udarbejdet en række forskellige rejseforslag, der viser dig det bedste af Costa Rica og giver dig muligheden for at vælge udflugter til eller fra. En rejse efter din næse – og i dit tempo.

Mageløse oplevelser

Med Stjernegaards Mageløse oplevelser rejser du på fasttilrettelagte tidspunkter og ruter i selskab med en mindre gruppe på max 20 deltagere. Her får du mulighed for at tilkøbe udflugter, men ellers står det dig frit for, hvordan du og din familie ønsker at nyde rejsen.

Transport – hvordan kommer jeg rundt?

Costa Rica er Centralamerikas sikreste land, og infrastrukturen er også aldeles veludviklet. Dog må der forventes en del ”off road”-kørsel i nogle yderområder, hvorfor det anbefales at leje en bil, der er rustet til at køre i bjerge og på grusveje.

Ønsker du ikke at køre i egen bil, findes der et meget veludviklet netværk af turistbusser, der kører mellem turistområderne. Alternativt arrangerer Stjernegaard privat transport.

Har du ikke bil og skal du ud på en kortere tur, kan du med fordel tage taxa. Men tag altid de officielle, røde taxaer, der er markeret med en gul trekant på siden. Disse taxaer er udstyret med et taxameter, som chaufføren skal bruge. Er det ikke tilfældet, kan du anmelde chaufføren til taxaselskabet.

Det var en fantastisk tur, med mange oplevelser - farverig natur, farverige dyr, bade i varme kilder, gå- og sejlture i regnskoven. Vores rejseleder Line gik op i det med liv og sjæl, utrolig viden om dyr og planter.

4,5 (100 Anmeldelser)
Stjernegaard katalog 2023 forside Costa Rica_Panama_RR_MAR19

Bestil rejsekataloger

Søger du inspiration til din rejse til Costa Rica - bestil vores kataloger

Se kataloger

Naturen – hvad skal jeg opleve?

Costa Rica bugner med natur, og det er så godt som umuligt at opleve det hele på bare én rejse. Vi giver dig 5 bud på steder med naturoplevelser, som du aldrig vil glemme. 

Grøn, grønnere, Monteverde

Monteverdes tågeskove bør stå højt på listen over ting, du skal opleve i Costa Rica. Tågeskovene er særlige ved at de bl.a. får fugten fra skydækket, der driver over bjergtoppene. Monteverdes grønne natur, dyre- og planteliv kan opleves på gåture ad hængebroer, der hænger op til 80 meter over jorden, eller med vind i håret, når du zipliner gennem det grønne.

Poas – en vulkansk cocktail

Stå tidligt op og få et glimt af Poas-vulkanens smukke kratersø, der på forunderlig vis ligner en blågrøn lagune blandet op med mælk. Vulkanen bør ses om morgenen, inden skyerne finder vej ind over krateret. Efter et kig til krateret, kan det anbefales at gå en tur i den grønne natur omkring vulkanen og oplev Botos-søen og La Paz-vandfaldene.

Sumpsafari i Tortuguero

Tortuguero i det østlige Costa Rica er et sumpområde, hvis økosystem giver skildpadder og andre sumpdyr gode leveomstændigheder. Du sejler ad vandvejene, ser krokodiller, spotter bæltedyr, dovendyr og aber og lytter til fugle. En ’insider’-oplevelse i dyrenes verden, hvor du  kan være heldig at spotte nyudklækkede skildpadder på stranden.

Økoparadiset Manuel Antonio

Manuel Antonio er et af Costa Ricas fortryllende økoparadiser, spækket med sjove dyr som dovendyr, dødningehovedaber, kæmpefirben, brøleaber og andet godt fra den grønne natur, der grænser direkte ud til nogle af Costa Ricas smukkeste og roligste stillehavsstrande. Bad under vandfald, sejl ud på havet og spot delfiner eller hvaler eller zipline gennem junglen.

Naturmiks ved Arenal

Ved Arenal er det ikke den kegleformede vulkan alene, der er udgør attraktionen. Her er utallige vandreområder, masser af adventureaktiviteter som ziplining, hængebroer, rapelling, canyoning og ridning – eller wellnessoplevelser fra de varme vulkanske kilder, som både kan opleves i den rå natur eller på wellnesscentre indrettet efter naturens kræfter.  

En verden af vilde dyr

Uanset hvad du vælger, er der god chance for at se tropedyr, der trives i bedste velgående i Costa Rica. Foruden den ikoniske tukan kan du spotte kolibrier, quetzalfugle, papegøjer og de pudsige skestorke, hvis næb er formet som en spiseske. Hertil vrimler det med dovendyr, næsebjørne, aber, tapirer og bæltedyr for ikke at nævne diverse krokodille-, slange- og skildpaddearter.

Ordbog – hvad betyder gloserne?

Pura vida

Du vil støde på dette begreb et utal af gange af den simple grund, at pura vida er indbegrebet af Costa Rica. Direkte oversat betyder det ”rent liv”, men begrebet bruges også som ”hej”, ”på gensyn”, ”fedt”, ”hvad så?” osv. Men mest af alt er det en tilkendegivelse af den costaricanske, afslappede levevis. Der findes næsten ikke noget tidspunkt, du ikke kan slynge ”pura vida” ud.

Soda

Du kan måske nok købe sodavand, men det er faktisk en lille, lokal restaurant, der gemmer sig bag ordet ”soda”. Maden er ofte enkel, traditionel og billig, fx ris, bønner og kød med salat eller grøntsager. Stemningen er som oftest ærkelokal og maden er relativ billig. 

Tico

Tico betyder costaricaner, og det er det ord, du skal bruge, når du befinder dig i Costa Rica og omtaler landets indbyggere.

Night club

Hvis du vil i byen og danse, skal du søge efter et ”discoteca”. Bruger du ordet ”night club”, hvilket kan synes oplagt, må du regne med at blive sendt i retning af en stripklub. 

Hora tica

I Costa Rica betyder tid og punktlighed ikke helt det samme, som i Danmark. Hører du begrebet ”hora tica” kan det altså betyde hvad som helst i et tidsmæssigt perspektiv – lige med undtagelse af ”til tiden”.

Er det sikkert at rejse i Costa Rica?

Costa Rica er Mellemamerikas sikreste land. Med det sagt bør du altid være opmærksom og undgå at flagre med mobiltelefoner, penge og pas. Særligt i områder med en høj koncentration af turister bør du holde ekstra øje med værdigenstande. Hertil bør du være opmærksom på fupnumre og kreditkortsvindel.

Bruger du taxa, bør du kun køre med de officielle røde taxaer. Kører du selv, skal du være opmærksom på, at de lokale bilister ikke altid er lige så regelrette i trafikken som danske bilister. Så tag det roligt og hold øjnene åbne. Yderligere bør du altid bruge din sunde fornuft, hvis du punkterer eller får brug for hjælp.

Du vil med stor sandsynlighed møde en del politi, hvis du kører selv gennem Costa Rica. Dette er er langt hen ad vejen ment som forebyggelse mod den narkosmugling, der finder sted mellem Colombia og USA.

costa rica - costa rica marked_01

Maden – 3 ting du skal smage

Ceviche Tico

Ticoernes bud på en ceviche, der både er let og lækker. Fisken består ofte af havbars, der får forfriskende selskab af løg, rød peber, koriander og en marinade af citrusjuice. Serveres med stegte madbananer og kiks.

Avocado

Avocadoen har særdeles gode vilkår i Costa Rica, og den er så godt som uundgåelig. Nyd avocadoen som dip med grøntsagsstænger og tortillachips som forret eller snack.

Chiofrijo

Ris, sortebønner, stegt svinekød og tomatsalsa serveret med tortillachips. Simpelt, lækkert og aldeles vanedannende.

Oplev Costa Rica på 2 minutter

Costa Ricas strande – hvilken skal jeg vælge?

Costa Rica grænser både ud til Det Caribiske Hav mod øst og Stillehavet mod vest. Her er bølger, der lokker surfere til fra nær og fjern – og rolige bugter med turkisblåt vand. Vi kigger nærmere på nogle af de strande, du kan opleve på en rejse til Costa Rica.

Tamarindo

Tamarindo på Nicoyahalvøen er en velbesøgt strandoase for både surfere og rejsende med hang til det gode strandliv. Mange strande omkring Tamarindo byder på vilde bølger, men bølgerne ved selve byens strand er relativt moderate. Den lille by bugner med gode spisesteder og strandbarer. Og vil du have lidt jungleeventyr med, er der også mulighed for ziplining og andre adventureaktiviteter i nærheden.

Puerto Viejo

Stranden i selve Puerto Viejo er ikke noget at prale af, men et kort stykke uden for byen, ved Punta Uva, folder Det Caribiske Hav sig ud i fuldt flor med svajende palmer og vand i turkise toner. Puerto Viejo by er en lille men hyggelig fiskerby med et godt udvalg af restauranter og butikker. Livet leves i slowmotion og livsstilen kan bedst beskrives ’pura vida’.

Samara og Carrillo

Samara- og Carrillo-strandene på den sydlige del af Nicoyahalvøen er to sider af samme sag. Begge er forholdsvis rolige stillehavsbugter i kort afstand fra hinanden, men hvor Carrillo er mere rolig og lokal, er Samará mere livlig med et større udbud af restauranter og natteliv. Uanset hvilken strand du vælger at bo på, kan du glæde dig over, at der kun er få minutters kørsel til den anden.

Manuel Antonio

Manuel Antonio er et vaskeægte paradis, hvor jungle møder Stillehavskystens bountystrande. Det betyder bl.a. at du kan være heldig at få selskab af eksotiske dyr på din strandtur. Nationalparken råder over flere forskellige strande, hvor af nogle er rolige, skærmet af bugter, mens andre byder på bølger og stærke havstrømme. Vil du have livredder og selskab af andre turister, kan du slå dig ned på Playa Espadrilla. Foretrækker du et uspoleret paradis, så se om du kan finde vej til Playa la Mancha.

Drake Bay

Drake Bay ligger langt uden for lands lov og ret, og netop derfor er den noget helt særligt. Her er flere skønne strande langs kysten, bl.a. San Josecito, men ikke mindst er du tæt på Corcovado National Park og den lille perle Caño Island, der er det perfekte snorkel- og dykkerparadis. Fra Drake Bay er der desuden rig mulighed for at tage på hvalsafari. Særligt fra august til november er der gode muligheder for at spotte pukkelhvaler, og også fra marts til juni er chancerne relativt gode.

Playa Hermosa

Playa Hermosa på den nordlige stillehavskyst byder på en smuk, 2-kilometer lang strand med relativt roligt vand, en afslappet atmosfære og et godt udbud af restauranter. Playa Hermosa er et glimrende udgangspunkt for at udforske regionens mange smukke strande og grønne natur. Bl.a. Santa Rosa National Park og nationalparken Rincón de la Vieja, der gemmer på vandfald, vulkansøer og bragende grøn natur.

costa rica - isla chora_snorkling_01
costa rica - strand

Læs mere og bliv inspireret

Costa Rica - 10 eventyr til din bucket list

Find din indre eventyrer frem og stik af til Costa Rica. Vi har fundet 10 eventyr, du ikke må gå glip af.

Recepten på et langt liv: Gør som tico'erne

Der er noget i luften! Befolkningen på Nicoyahalvøen i Costa Rica kan nemlig se frem til et lidt længere liv.

Rejsetrends 2022: Her skal du hen!

Udlev din rejsedrøm på individuel rejse eller rundrejse: aktive ferier til urskoven, langtidsferien i Spanien eller et smut til paradis.

Vacciner – hvad skal jeg sikres imod?

Nedenstående vaccineforslag er vejledende og det anbefales altid, at du søger råd og vejledning hos egen læge eller hos en vaccinationsklinik, inden du tager til Costa Rica.

Det anbefales altid at holde en god håndhygiejne foruden de rette vacciner. Hertil kan det være en god idé at beskytte sig mod myg, som i visse områder kan være bærere af sygdomme, fx denguefeber, der findes i hele Costa Rica. Bemærk, at denguemyggen stikker hyppigst omkring solopgang og solnedgang.

  • Kort rejse, under 3 uger til turistområder: Hepatitis A, difteri/stivkrampe
  • Rejse over 3 uger: Ovenstående og hepatitis B
  • Længere ophold: Ovenstående samt tyfus, tuberkulose og evt. rabies
Ring eller skriv til os
Line Milland Aminsam
Tlf. 4526 0000

Mandag - fredag 10 - 15

Line Milland Aminsam - rejsekonsulent

Vejret i Costa Rica

Rent vejrmæssigt er perioden fra slutningen af december til midt i april det bedste tidspunkt for en tur til Costa Rica, for her er der ikke regntid. Costa Rica kan dog også besøges resten af året. Temperaturen ligger hele året på 20 - 30 grader.

Se alle vejrkort over Costa Rica

Arenal/La Fortuna

Jan
Feb
Mar
Apr
Maj
Jun
Jul
Aug
Sep
Okt
Nov
Dec
Temperatur
Nedbør i mm.
Dagtemperatur
33° C
34° C
35° C
34° C
33° C
32° C
32° C
32° C
32° C
31° C
31° C
32° C
Nedbør i mm.
10 mm
5 mm
10 mm
20 mm
190 mm
220 mm
180 mm
220 mm
290 mm
250 mm
110 mm
30 mm
like.svg

91% af vores gæster giver topkarakteren 8, 9 eller 10

happy.svg

90% af vores gæster vil klart anbefale Stjernegaard

trust

"Fremragende" 4,8 af 5 (1.663 anmeldelser)