Skip to main content

En rejseberetning af Jacob Riising

Costa Rica har længe stået på min ønskeliste over lande, som jeg gerne ville besøge. Så da vi i år havde besluttet at tage på en længere rejse hen over ungernes vinterferie, faldt valget hurtigt på det naturskønne land i Mellemamerika.


Da mine børn var små, lavede jeg i en årrække Cirkus Summarum henover sommeren. Det betød, at vi derfor i stedet havde for vane at holde ferie hen over vinteren. Denne ”dårlige” vane har vi holdt ved lige, og vi har derfor været mange gange i både Thailand og Indonesien. Nu er børnene så helt overraskende blevet ældre og vil derfor gerne ud og opleve mere end blot at ligge på stranden det meste af dagen… Det skulle hurtigt vise sig at Costa Rica var den perfekte destination.

costa rica - jacob riising_02

Jacob Riising er kendt for en række børne- og underholdningsprogrammer, herunder rejseprogrammet 'På rejse med Riising & Mor' - og så er han lidt af en eventyrer!

En kombi for hele familien

Efter et foredrag i Danmark hos Stjernegaard Rejser var hele familien klar. Muligheden for både at få oplevelser og afslapning tiltalte os, og vi besluttede, at vi ville skræddersy vores tur i tæt samarbejde med Stjernegaards dygtige og erfarne eksperter.


Vores familie består af tre børn i alderen 8-15 samt min kone og jeg. Der er derfor naturligt nok meget forskellige behov og ønsker, når turen skal planlægges hjemmefra, men her følte vi i den grad, at den professionelle rådgivning var guld værd.

costa rica - zipline_jacob riising_03

Familien Riising - klar til at indtage Costa Rica

Centralamerikas Schweiz

Turen startede med en flyvning over Paris og derefter til Costa Ricas hovedstad San José.

Vi havde forinden besluttet, at vi ikke selv ville køre, så en sød chauffør stod klar i lufthavnen og tog imod os. Mange turister vælger selv at køre, men det var en ren luksus ikke at skulle forholde sig til trafik og vejvisning og i stedet bare nyde turene gennem det smukke landskab.


Vi blev kun en enkelt overnatning i San José og kørte allerede næste morgen mod en af landets største vulkaner, Arenal, som ligger inde midt i landet, nord for San José. Costa Rica kaldes også for Centralamerikas Schweiz, og det med god grund.

Ikke bare er de bedre økonomisk stillet end deres nabolande, landskabet er også utroligt frodigt, grønt og bakket.

costa rica - la fortuna_arenal volcano national park_vandfld_01
costa rica - la fortuna_arenal volcano national park_vulkan_03 costa rica - manuel antonio national park_froe_05

Ingen skrald

Allerede fra start opdagede vi en af de ting, som jeg sætter utroligt meget pris på ved Costa Rica: Ingen skrald! Landet er renere end Danmark, og selv om vi holdt øje, så vi intet plastik ligge og flyde. Hverken langs vejene eller på stranden. Det var en fornøjelse at se, at de på den måde havde styr på et problem, som i den grad er ved at spolere langt de fleste paradisøer i Østen.


En anden lavpraktisk glæde er, at du overalt kan drikke vandet fra hanen. Det føles i starten helt underligt at være i varmen og så fylde sin drikkedunk fra en tilfældig vandhane med det reneste drikkevand.

costa rica - pura vida_skilt_01

Stjernekig fra naturens gigantiske badekar

Efter et par dage ved foden af den store vulkan besøgte vi flere af byens varme kilder. Først stedet Baldi Hot Springs som mest af alt er et meget eksklusivt badeland, hvor alle bassiner altså er opvarmet af naturligt varmt gennemstrømmende vand fra vulkanen.

Men særligt stedet Tabacon Hot Springs var et besøg værd. Her ligger du i en 35-40 grader varm flod med små vandfald, som masserer din krop. En helt unik oplevelse, som også er åben om aftenen, hvilket kun gør oplevelsen mere fantastisk – at ligge under stjernerne i et gigantisk opvarmet badekar af gennemstrømmende varmt vand.

costa rica - tabacon_hot springs_01

Natur og wellness smelter sammen ved Tabacón Hot Springs.

Grin, rædsel og adrenalinrus

Næste morgen var der stemning for at prøve en af de andre aktiviteter som landet er berømt for: River rafting.


Vi valgte at bruge det lokale firma Wave, som var en smule dyrere end de andre men også helt klart pengene værd. To timers action ned af en brusende flod mens hele familien hylede af grin (og rædsel!).

Det er en helt fantastisk måde at opleve den frodige regnskov og dens dyreliv på. Mellem de lidt vilde strømme glider vi roligt forbi flokke af Ara-papegøjer, tukaner, legesyge aber og dovendyr, der langsomt kravler i træerne langs floden. Turen sluttede med en økologisk frokost med lokale retter og kaffe af egne bønner.

Absolut en af bedste oplevelser på hele turen.

costa rica - rafting_jacob riising_01

I ét med naturen hægtet op på en stålwire

Efter et par timers kørsel gennem frodige landskaber ankommer vi til byen Monteverde. Her skal vi bo et par dage for at udforske den ekstremt sjældne cloud forest, og den absolut bedste måde at gøre det på er via en svævebane eller rettere zipline. Min kone lider af højdeskræk og havde derfor allerede hjemmefra besluttet sig for, at det ikke var noget for hende. Men da vi stod ved indgangen til nationalparken lod hun sig alligevel overtale til at tage med.

costa rica - zipline_jacob riising_02_forlaenget
costa rica - zipline_jacob riising_05 costa rica - zipline_jacob riising_01

Sådan ser det ud, når Familien Riising flyver gennem tågeskoven

Højt at flyve

Alle bliver iført en sele, der ender op i et hjul, som turens guider sikkert påmonterer en laaaang stålwire, der går hen over den mest frodige regnskov, jeg nogensinde har oplevet.

Via 13 forskellige stålkabler glider du nu, som var du et svævefly, hen over skoven og dens unikke dyreliv. Nogle af kablerne er over 1 km lange, så du når i den grad at blive i ét med naturen, mens du får fuld action for pengene. Alle i familien holdt meget af denne oplevelse, og selv min befippede kone var lykkelig over at have gennemført.


En anden smuk mulighed er at gå en runde på stedets mange hængebroer, som også bringer dig gennem toppen af den imponerende regnskov.

costa rica - haengebro_jacob riising_05

Surf og pelikaner

Fra Monteverde bringer endnu en venlig chauffør og hans lækre minibus os videre ad de støvede veje ud til kysten.

Landet ændrer sig på få timer markant, og fordi vi nærmer os vandet, stiger temperaturen nu 15-20 grader på få timer.

Vi havde fra flere venner hørt godt om surferbyen Nosara og blev bestemt ikke skuffede. I en uge surfede vi flere gange om dagen blandt flokke af pelikaner i de bedste bølger, vi nogensinde har prøvet. Byen er lille og charmerende og bærer præg af, at stedet er populært blandt trendy typer fra Califonien, som har valgt at slå sig ned her for at surfe eller dyrke yoga. 

Det er ikke tilladt at bygge helt ned til stranden, så efter få minutters gang gennem regnskov med vilde aber og smukke papegøjer, når du den brede strand, som ligger helt uberørt hen.

Igen uden så meget som et enkelt plastiksugerør er at finde!

 

costa rica - hermosa beach_surfer_sunset_01

Surfers Paradise!

Sidste stop – afslapning!

Sidste stop for os blev den noget mere turistede badeby Tamarindo. Her nød vi de sidste dage ved pool og strand, inden turen gik hjemad via lufthavnen i Liberia, som dermed gjorde, at vi kun havde ni timer til Amsterdam og derfra videre til København.


Alt i alt vil jeg på det varmeste anbefale Costa Rica til alle. Her er noget for både børn og gamle. Et meget venligtsindet folk og masser af natur og oplevelser. Helt klart et land vi ikke er færdige med.

costa rica - tamarindo_strand_05
costa rica - tamarindo_strand_03 costa rica - tamarindo_strand_02

Pura Vida!

Et udvalg af vores rejser til Costa Rica

costa rica - dovendyr_07 1

På eventyr i regnskoven Costa Rica Rundrejse med dansk rejseleder

Fantastisk frodig natur med tågeskove, vulkaner og strandliv. Det ultimative Costa Rica-eventyr i selskab med en lille gruppe. 

4.6   (100 anmeldelser)
14-20 deltagere
Afrejsedato
01. nov. 2024 kr. 32.990
01. feb. 2025 kr. 33.990
03. nov. 2025 kr. 33.990
Se rejse
panama_kanal_udsigt_03

Gennem Panamakanalen med Celebrity Cruises USA, Colombia, Panama, Costa Rica og Mexico Krydstogt med dansk rejseleder

Sejl gennem Panamakanalen og stift bekendtskab med Colombia, Costa Rica, Panama, Mexico og USA. 

15-25 deltagere
Afrejsedato
18. sep. 2024 kr. 39.990 Indvendig kahyt
18. sep. 2024 kr. 45.490 Udvendig kahyt
18. sep. 2024 kr. 50.990 Balkon kahyt
18. sep. 2024 kr. 54.890 Aqua kahyt m. balkon
16. apr. 2025 kr. 40.990 Fort Lauderdale-Los Angeles
16. apr. 2025 kr. 44.190 Fort Lauderdale-Los Angeles
16. apr. 2025 kr. 49.690 Fort Lauderdale-Los Angeles
16. apr. 2025 kr. 61.090 Fort Lauderdale-Los Angeles
18. sep. 2025
Se rejse
costa rica - monteverde_jungle_haengende_bro_08 2

Fra kyst til kyst Costa Rica Individuel rejse

Caribisk stemning, vilde vulkaner, bedårende Manuel Antonio National Park og Monteverdes tågeskov. 

San José (2 nætter) Puerto Viejo de Talamanca (4) Arenal (2) Monteverde (2) Manuel Antonio (3)
costa rica - monteverde_jungle_rapelling_08

Naturens skattekammer Costa Rica Individuel rejse

Rafting, vandring, vandfald og livsnyderi i ét skønt Costa Rica-miks. Afslut rejsen på en af Costa Ricas bedste strande.

San José (2 nætter) Pacuare (2) Arenal (3) Rio Celeste (2) Tamarindo eller Carillo (5)

Andre læste også

Bozena I Gobi
Inspiration

En aften i Mongoliet med Bozena Kaminska

Læs artikel

Ring eller skriv til os

Tag en snak med vores eksperter om jeres drømmerejse.
Telefonerne er åbne mandag til fredag 10.00-15.00. 

4526 0000
Stjernegaard Rejser Stjernegaard Rejser KH
Like

91% af vores gæster giver topkarakteren 8, 9 eller 10

Happy

90% af vores gæster vil klart anbefale Stjernegaard

Trust

"Fremragende" 4,8 af 5 (2.100+ anmeldelser)