antarktis_landskab_03

Rejser til Antarktis

Et møde med verdens ende

Krydstogter til Antarktis

En uberørt verden

Oplev verdens mest uberørte kontinent på et spændende krydstogt til Antarktis. Vi sejler hele vejen fra Buenos Aires i Argentina, forbi Ushuaia, verdens sydligste by, og rundt om Kap Horn i Chile på en fantastisk rejse til Antarktis.

Vi oplever Antarktis fra skibet og har ikke landgang på kontinentet, til gengæld har vi et særdeles komfortabelt liv ombord på Celebrity Cruises’ skønne skib, Celebrity Infinity. Vi har en fabelagtig udsigt til islandskaber og til et spændende dyreliv med bl.a. sæler, pingviner og hvaler.

Tag med os på et legendarisk og komfortabelt krydstogt til Antarktis!


Regulering af Antarktis

I henhold til Antarktistraktaten indgået i 1959 mellem de 12 lande, der oprindeligt havde territoriale krav på området, er Antarktis åben for fredelig forskning, og resultaterne af forskningen skal deles internationalt. 30 lande, heriblandt Norge, Sverige, Finland, USA, Rusland, Indien, Argentina og Chile, har i dag faste forskningsbaser på Antarktis.

I henhold til denne traktat er det også forbudt at deponere atomaffald på kontinentet. Udnyttelse af kontinentets ressourcer, som f.eks. fiskebestanden og mineraler i undergrunden, er reguleret af forskellige internationale konventioner.

 

Ring eller skriv til os
Katja Kelstrup Hansen
Tlf. 4526 0000

Mandag - fredag 10 - 15

Katja_Hansen_fritlagt3
falkland_island_pingvin_01

Værd at vide om Antarktis

Befolkning
Antarktis er ubeboet, bortset fra de forskere, der arbejder på de internationale forskningsbaser. Om sommeren opholder 4.000 forskere sig på Antarktis, i vinterperioden er det kun ca. 1.000.

Klima
Antarktis er det koldeste sted på kloden, men om sommeren (dec.-feb.), hvor vi besøger området, ligger temperaturen i kystområderne omkring 0 grader. Den koldeste temperatur nogensinde målt i verden, var på -89,2 grader ved den russiske forskningsbase.

Sydpolen
Den geografiske sydpol ligger midt på Antarktis ca. 2800 meter over havet. Her er alle retninger nord, og her er 6 måneders dagslys og 6 måneders mørke.

Historiske ekspeditioner
Den britiske opdagelsesrejsende James Cook var den første, der sejlede rundt om Antarktis i 1772-75. Norske Roald Amundsen var den første, der i et historisk race nåede frem til Sydpolen – en måned før briten Robert F. Scott.

Antarktis’ dyreliv

Få dyrearter kan overleve i Antarktis’ barske klima, til gengæld er der mange af dem, som kan klare sig her. Sæler, pingviner, herunder den smukke kejserpingvin, petreller og albatrosser findes i stort tal – af fuglearterne er pingvinerne er de eneste, der overvintrer.

Herudover besøger mange hvaler havet omkring Antarktis, bl.a. kaskelot, spækhugger, sydlige rethvaler, pukkelhval og blåhvalen.

Hvornår er det bedst at rejse til Antarktis?

Et krydstogt til Antarktis foregår i sommermånederne, det vil sige december, januar og februar. Her ligger temperaturerne på omkring 0 grader - det varmeste man kan opleve i Antarktis. 

Antarktis

Jan
Feb
Mar
Apr
Maj
Jun
Jul
Aug
Sep
Okt
Nov
Dec
Temperatur
Nedbør i mm.
Dagtemperatur
-3,9° C
-7,2° C
-11,9° C
-15,3° C
-18° C
-19,9° C
-20,7° C
-21,2° C
-19,4° C
-14,7° C
-8,6° C
-4,4° C
Nedbør i mm.
1 mm
1 mm
2 mm
3 mm
3 mm
3 mm
2 mm
2 mm
2,5 mm
2 mm
1 mm
1 mm

Læs mere og bliv inspireret

Sejl mod verdens ende og få en oplevelse for livet

Det er her, verden som vi kender den, slutter. Alt herefter er utopi – et vildnis hvor civilisationen er sat ud af spil.

Takt og tone: Din guide til gode manerer til søs

Er du typen, der ”reserverer” solsenge, glemmer tiden og dukker op til middagen iført shorts? Så læs med og bliv klogere!

Guide: Kend din krydstogttype

Vi kigger nærmere på 4 krydstogttyper, deres drømme og behov, og guider til et krydstogt der falder i din smag.
like.svg

91% af vores gæster giver topkarakteren 8, 9 eller 10

happy.svg

90% af vores gæster vil klart anbefale Stjernegaard

trust

"Fremragende" 4,8 af 5 (1.663 anmeldelser)