Sejl mod verdens ende og få en oplevelse for livet

For de fleste rejselystne mennesker, der drager mod syd, stopper rejsen som regel ved Cape Town, Auckland eller Buenos Aires. Det er her, verden som vi kender den, slutter. Alt herefter er utopi – et vildnis hvor civilisationen er sat ud af spil.

Og så alligevel ikke. For på et krydstogt med det legendariske krydstogtskib Celebrity Infinity følger civilisationen med, når skibet tager dig på en flydende rundrejse fra Buenos Aires, videre forbi Ildlandet og Kap Horn, helt ned til Antarktis og tilbage via Falklandsøerne.

Celebrity Infinity

Til søs mod stilheden

Rejsen mod verdens ende starter i den spillevende hovedstad Buenos Aires, hvor der er tid til bøf, vin og tango, inden vi drager til søs. Som skibet sejler mod verdens ende, aftager tangorytmerne, mens naturens stilhed brager igennem, når vi når Ildlandet og Kap Horn – og om muligt larmer stilheden endnu højere, når skibet sejler langs Antarktis’ kyster.

Efter nogle dage på havet i livsnyderiets tegn, hvor der har været tid til gode middage og fordybelse, venter første stop på turen, når skibet lægger til kaj ved Ushuaia, verdens sydligste by. Byen blev i sin tid grundlagt som straffekoloni, og i dag fungerer den som sidste stop for forsynings- og ekspeditionsskibe på vej til Antarktis. På en spadseretur bliver vi klogere på byen, der har en snert af Klodike over sig, hvorefter vi bevæger os videre til Tierra del Fuego, Ildlandet, hvor storslåede og forskelligartede landskaber samt et væld af fugle danner rammen for et par timers ekskursion i området.

Oplev verdens ende på krydstogtet 'Argentina, Kap Horn & Antarktis'

Som skibet sejler mod verdens ende, aftager tangorytmerne, mens naturens stilhed brager igennem, når vi når Ildlandet og Kap Horn – og om muligt larmer stilheden endnu højere, når skibet sejler langs Antarktis’ kyster

Antarktis fra søsiden

Efter besøget i Ildlandet går turen videre omkring Kap Horn, som i sejlskibenes dage var kendt som en skibskirkegård. Vi befinder os dog trygt og sikkert ombord på Celebrity Infinity, mens vi sejler forbi Kap Horn og får fortællingerne om øens historie og fyrmesterfamilien, der som den eneste familie bor her.

Skibet sætter kursen mod syd og nærmer sig Den Antarktiske Halvø, hvor vi kan være heldige at spotte pingviner og spækhuggere. Isbjerge og sneklædte bjerge glider forbi os, som vi befinder os 1.000 km. syd for det sydamerikanske kontinent, og midt i den rungende stilhed hører vi knirkende lyde af is, der brækker af gletsjerne.

Vi sejler gennem Schollartkanalen, videre mod Paradisbugten, der fik sit navn af hvalfangere, som blev betaget af naturens skønhed. Vi får måske øje på æselpingviner, sæler, hvaler og en række forskellige søfugle samt gletsjere der kælver. Der er næsten hvalgaranti, som vi sejler gennem Gerlachestrædet, så selv om den antarktiske sommerkulde bider lidt, er det værd at tilbringe dagen på dækket med udsigt til den uspolerede natur, der ses i alle retninger.

Vi besøger kolonier af søløver og pingviner og ikke mindst se de mægtige søelefanter, der huserer på de meget stenede strande

En snert af England

Vi forlader Antarktis, og sejler videre mod Elephant Island, der har lagt land til et hav af dramatiske episoder i den antarktiske ekspeditionshistorie. Vi bliver på skibet men sejler helt tæt på, så vi både får øje på søelefanterne, de 800 meter høje bjerge og de mange gletsjere.

Efter fire dage på havet, hvor vi har oplevet Sydhavets naturvidundere fra vores luksuriøse base på skibet, er det tid til at komme i land på Falklandsøerne. Til en start kan det virke unaturligt, at hovedstaden, som også er Falklandsøernes eneste by, emmer af engelsk og skotsk historie, men som historien om Falklandsøerne bliver fortalt på en spadseretur gennem byen, giver det hele pludselig rigtig god mening. Ikke mindst når rejselederen byder på en øl på en vaskeægte engelsk pub.

Retur til fastlandet

Efter en dag på havet nærmer skibet sig det sydamerikanske fastland endnu engang, og de varme jakker kan så småt lægges tilbage i kahytten. Vi går i land i Puerto Madryn i Argentina, hvorfra vi skal videre mod Peninsula Valdes, hvor der venter et prægtigt dyreliv. Her skal vi besøge kolonier af søløver og pingviner og ikke mindst se de mægtige søelefanter, der huserer på de meget stenede strande. Vi betragter dem på afstand, så vi ikke bliver overmandet af en fem ton tung søelefant, og vi nyder derefter en god frokost i den lokale fiskerlandsby Puerto Piramides, inden vi igen bevæger os tilbage til skibet.

Endnu en dag tilbringes til søs, hvor vi nyder den gode mad og vin samt de mange faciliteter, inden vi når sidste stop i Montevideo, Uruguays hovedstad. Vi er nu langt fra vildnisset, gletsjerne og det spændende dyreliv mod syd, men til gengæld får vi en oplevelse for livet, når vi bevæger os rundt i den sprudlende by, der emmer af historie, kultur og farverige markeder. Vi nyder en frokost, måske en bøf af det fineste oksekød, som vi skyller ned med en ligeså velsmagende vin. Herefter går vi for sidste gang ombord på skibet og nyder livet, inden vi dagen derpå lander i Buenos Aires og vinker farvel til det flydende resort, der har serveret den ene herlighed efter den anden de sidste par uger.

Se alle vores rejser til Argentina

Andre læste også:
Øhop eller krydstogt? Galapagos til dit temperament
På Galapagos er det naturen der hersker, hvad enten der er tale om prustende vulkaner eller særprægede fisk, fugle og padder. Drøm dig væk til ’Landet for længe siden’ og bliv klogere på, om rejsen skal foregå til søs eller med fast grund under fødderne.
Slow travel ad skinnerne
Toget er langt fra det hurtigste transportmiddel, men det kan noget ganske andet. Her er ro til fordybelse, og I får mulighed for at få alt det med, der ligger mellem linjerne – som flyet svæver let og elegant henover. Vi guider til fire spektakulære togrejser gennem verdens smukkeste natur.
Canada: Det vilde vest mod nord
Vandfald, vandreture og vilde hvaler! Canadierne har meget at prale af, og de gør det med finesse. Vi gransker det canadiske landkort fra øst til vest og kigger nærmere på den storslåede natur og de brede vidder, der lokker til road trips og vandreture.

Se hvad vi ellers skriver om: Dyr, Krydstogt og Natur